0 oy
366 göst.
Diğer kategorisinde (434 puan) tarafından
Kızlar ben bı turlu boyle kas katı yogurt mayalayamadm ay esim oyle bı sut getrröıs kaynatdm limon sarısı renginde kaymagı cıktı ustune cok guzel bı sut bı tarif verinde bari bu guzelım sutu guzel tutym

7 Cevaplar

0 oy
(16 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Sıcakken mayalama ılık olsun serçe parmağınla bak iliksa kenarından bi kaç kaşık süt al ayrı bi tabağa kaymağını bozma sonra da yoğurt varsa yanında ama ekşi olmasın yogurdun ne kadar güzelse mayası o kadar güzel olur  bi iki kaşık ta yoğurt köy aldigin site karıştır iyice sonra yine süt aldigin yerden içine dök hafif karşıdır ve üzerini süzgeçle kapat daha sonra bezlerle ört akşama kadar kalsın öyle sonra zaten soğuyunca dolap köy ve bi kaç gün kırma iyice mayalansın dolapta  afiye olsunn
(16 puan) tarafından
Aynen işte o tadı bende beğeniyorum ama heralde şans oluyor bazen tutar kimisinde kimisinde de tutmaz
tarafından
Hazır yoğurtla mayaladim bikere çok güzel oldu.ayni hazır gibi oldu hem tadı hem duruşu bide öle dene
(434 puan) tarafından
Bnde bu sefer hazır yogurtla mayaladm tesekur ederm kızlr
tarafından
Güzel olunca insan seviniyor :)
(434 puan) tarafından
Sevinmek mı sadece :) esim basımda bekledi yapana kadar yogurt cok sevıyo bıde ıstyo tas gibi olsun cıvık olunca mıgdesı cok almıyomus
-Reklam-
0 oy
(2,561 puan) tarafından
Gecen bi arkadaş paylasmisti activayla mayaliyomus
(434 puan) tarafından
Actıva ne ki cnm
(2,561 puan) tarafından
Marketlerde var ya danino gibi flan paketli yoğurt
0 oy
(7,480 puan) tarafından
Canim ben firinda mayaliyorum tas gibi oluyor. Hatta 1 saat once mayaladim suan firinda. Mayalayıp kablara bosaltiyorum. Fırını bi 15 dk 50 derecede calistiriyorum mayaladigim kablari tepsiyle firina koyuyorum simdi kis oldugu icin bi 10 dk daha firini 50 derecede  çalıştırıyorum. Sonra firini kapatip 10 saat hic acmiyorum. Firindanda cikarip buz dolabinda 1 gun bekletiyorum tas gibi oluyor canim. Bu islemleri yaparken yogurtlarin ağzını hic kapatmıyorum  canim. Buz dolabında 1 gun bekledikten sonra agizlarini kapatiyorum.
(434 puan) tarafından
Fırınım bozuk :((((
0 oy
(299 puan) tarafından
Bak canım sütünu kaynattigin tencerede mayalama başka bi kap sec ve iki kaşık yoğurdu bi kasede kaynattigin sütle ayran gbi yap benim elim değil fatma anamizın eli olsun Rabbim de sar sarmala kapak kapatmada kevgir koy daha az sulaniyor 4 saat sonra bak sen o yogurda :)
(299 puan) tarafından
Benim dediğim sekilde daha guzel tutar dene istersen diğer sefere
(434 puan) tarafından
Ay yaptm ıns tutar tesekurler
(434 puan) tarafından
Ya ben sutu acdm daha tencere kaynar kız keşke senin yorumunu grseydm inceden tutmamısdr demı hıc tutmusa benzemıyo
(299 puan) tarafından
Anlamadimki kuzum sen nasil yaptin
(434 puan) tarafından
Kaynatdgm tencereyle yaaptm yogurdun agzını acdm dolaba koydm ama bellı ya olmamıs bıde tencerenin dısı hala sıcacıkdı
0 oy
(2,102 puan) tarafından
Benim profilimde sorulara bak. Diyet ve yoğurt yazıyor. Hem resmini paylaşmıştım hemde tarifini istersen bakabilirsin
(434 puan) tarafından
Olur bakıyım yinede tutdum ama olsun
0 oy
(2,172 puan) tarafından
Sutun ne sicak ne soguk olsun parmagin icinde 8saniye durabilsin mayani sert koy sulu olmasin ustune suzgec koy beklet dolaba koy alacaginda tahta kasikla al demir sulandiriyo yogurdu benim onceden bi yogurdum olurdu kasiktan dusmezdi simdi olmuyo nazar degdi ellaaam
0 oy
(4,617 puan) tarafından
Ben de yapiyorum ama kas katı gelmiyor bende yorumlar daki gibi denim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 46 göst.
9 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 63 göst.
7 Ocak 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Anneyimbennnn (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 191 göst.
24 Şubat 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde 00Melikeee (684 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 63 göst.
26 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

404,668 soru

12,122,393 cevap

36,476 kullanıcı

...