Bende öyle düşünmüştüm. Zaten bu durumu normal görmese niye böyle davransın değil mi..
Boşanma seçeneğini elemişsin gibi gördüm, ona göre tavsiye vereyim. Öncelikle eşinin bu tarz uç isteklerine aşırı tepki verme. Çünkü şüphecilik bozukluğu olan kişilere aşırı tepki verilirse, daha çok şüpheci hale gelir ve öfke patlaması yaşar. Bunun sonucunda Allah korusun ama şiddet olabilir.. Kendini korumak adına söyledim bunu tabi ki, adam haklı olduğu için değil. Sende eşinden gizli birikim yapmaya başla hemen. 1 lira varsa 1 lira , 10 lira varsa 10 lira. Bir şekilde ufaktan da olsa birikime başla. Çünkü mutlaka bir yerde canına tak eder ve o zaman (şimdi olmayan) cesaretin boşanmak için gelir. O gün geldiğinde iyi kötü cebinde paran olsun.
Tabi ki boşanmak zor iş. Hele çocuk varsa.. arkada aile desteği ve sağlam bir iş yoksa.. maddi manevi zor, biliyorum. Ancak bu şekilde tek taraflı yürütmen zor gözüküyor.
Acaba kendinden de şüphe etmesini mi sağlasan ? Mesela normal bir zamanda , aranız kötü değilken bir şey uydur. " Aaa sen tıraş olmadın mı? Olacağım demiştin?" Gibi bir şey at. Yoo falan diyecek. Alala der geçersin. Bu gibi basit bazı şeyler yap ve kendinden şüphe etmesini sağla. Kendinden şüphe ettikten sonra, belki sana olan davranışlarının da normal olmadığını düşünür. Aklıma böyle bir şey geldi ama ne derece etkili olur bilmiyorum. Not: Bilimsel bilgi değildir, uzman görüşü içermez ve tedavi amaçlı yazılmış bir yazı değildir.