0 oy
1,219 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (82 puan) tarafından
kızlar başınızı ağırtabilirim biraz kusura bakmayın nolur.. biz 4 senelik evliyiz ben evlendikten sonra işten ayrılmak durumunda kaldım bebeğim oldu 1 yaşında eşim tutumlu biridir maddi anlamda... ama evimizden hiçbirşeyi eksik etmez erzak dolabı buzdolabı tıka basa doldururuz her ay hakkını yiyemem en sağlıklı kaliteli gıdaları alır en pahalısı bile olsa esirgemez boğazımızdan kıyafet vs  gerekliyse al der filan neyse biz ev aldık geçen sene içindeki eksikleri yapamadan taşınma durumumuz oldu  cam balkon dolap avize masa halı vs gibi eşyalar alınacak aylardır.. her ay birşey çıkıyor bir türlü alamıyoruz her ay sonunda eşim hesap yapıyorum şu kadar para harcamışız ay başına kadar harcama yapma  önümüzdeki ay bakarız diyor yada ertelemek durumunda kalıyoruz para yetmiyor diyerek Allaha hamd olsun bundan şikayetçi olduğum için anlatmıyorum yanlış anlamayın lütfen öyle savurgan bir kadında değilim saydığım eşyalar olmadanda yaşarım dert değil... Ramazan bitiminde eşime dedimki bizim fitrelerimizi naptın kime verdin... gazzeye gönderdim fazladan hemde yardım amaçlı 1000 tl  dedi  çok iyi yapmışsın Allah kabul etsin dedim birkaç gün sonra yardımı ulaştırdığı arkadaşıyla whatsapp görüşmelerine denk geldim baktım 2 tane dekont var birinde 4000 tl zekat birinde 1000 tl fitre yazıyor 4000 tl de zekat göndermiş ama zekatını verebileceğimiz bi paramız altınımız yok bana zekat ta gönderdim yada toplamda 5000 gönderdim demedi bin tl gönderdi   diye biliyorum.. bugün harcama muhabbeti oldu yine kağıda 5.000 tl havale yazmış bende havale ne diye sordum harcama dedi havaleyi kime yaptın dedim bilmiyormuş gibi fitre gönderdim ya dedi 1000 tl ya dedim sonra fitre dışında da gönderdim dedi ama zekat gönderdim yine demedi yardım dedi biraz panikleyerek saklamak ister gibi söyledi yani yine sustum benden birikimini filan sakladığını düşünüyorum artık siz olsanız benim yerimde ne düşünürdünüz... ben aylardır evimizin eksiklerini alamıyoruz diye daha tutumlu davranmaya çalışıyorum eşim para sıkıntımız yokmuş gibi hiç bişe söylemeden yardım adı altında para gönderdim diyor oda benim haberim yok görünce geveleyerek söylüyor helal hoş olsun oradaki zorda kalan kardeşlerimize derdim o değil linçlemeyin lütfen ben hep yardım etmek tarafındayım ben eşimin yalanına yada laf değiştirmesine takıldım... 

26 Cevaplar

0 oy
(2,373 puan) tarafından
Benzer şeyler yaşadık. Bazı adamlar kenarda ciddi bir meblağ olmasa kendilerini güvende hissetmiyorlar. Benim eşimde öyle. Geçen senede depremzedelere yüklü bir yardım yapmıştı aynı şeyleri yaşadık senle. Bende köye yeni ev açtım yazlık gibi. Bir sürü eksik var ama mutluydum epimin bu düşüncesinden ve yardımıda senin gibi sonradan öğrendim açıklamak zorunda kaldı. Demem o ki o parayı da sizn için tutuyordur kenarda. Verdiği de sizi korur Allah'ın izniyle.  Biz geçen yaz baya maddi problem yaşadık onun üstüne üstelik. Ama sonrası çok güzel oldu. Şükür olsun ki
-Reklam-
0 oy
(10,191 puan) tarafından
Ben direk 4 bin zekat vermisin diye sorardım asla içimde tutamam 
0 oy
(2,051 puan) tarafından
Açık açık sormalısın ben olsam sorardım. 
0 oy
(2,051 puan) tarafından
Açık açık sormalısın ben olsam sorardım. 
0 oy
(51,985 puan) tarafından
semdem gizledigi zaman yaptigi yardimin sevabi ne denli olur merak ettim . 

elbette helali hos olsun ama senin rızan olmadan da hayir yapilir mi bilemedim 

sen çaktırma hesabina falan bak ne kadar var kıyıya koseye bak sakliyo demek ki
0 oy
tarafından
Bence acık acık zor gördüm mesajlarını diye güzel bisey yapmıs olsada sonucta senden gizli yaptı buda hoş degil yalan var ortada .demekki kenarda bişeyi var saklıyor senden söylesin gizlenmesi hos degil

İlgili sorular

+1 oy
26 cevap 986 göst.
+1 oy
24 cevap 1,128 göst.
0 oy
18 cevap 1,290 göst.
26 Haziran 2021 Diğer kategorisinde FM (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,348 göst.
18 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,878 soru