0 oy
454 göst.
Diğer kategorisinde (35 puan) tarafından

Son konumdan anlaşılacağı üzere yaralı bir ceylan olaraktan bu postu aciyorum:) guzel yorum atan heeerkestennn Allah razı olsun. Sorum basliktan da anlasilacagi üzere bir şansınız daha olsa evliliği mi seçerdiniz bekarligi mi? Düşünün mesleginiz de var elinizde? Bekarlık gerçekten sultanlik midir? Ben hep bir yuva kurmak istedim yaşım 24 ama karsima hic mi iyi birisi cikmaz. Hayır asla seçici de değilim. Ama nasip olmadi ne düzgün ciddi bir ilişki ne de güzel sıcak bir yuva kurmak. Arkadaslarim evlwndi cocuklari bile oldu ben ise kendimi bildim bileli ya yanlis kisiler ya da hep yalnızlık. Yine icimi döktüm biraz. Hakkinizi helal edin:))

31 Cevaplar

0 oy
(693 puan) tarafından

Kesinlikle bekarlık. Özgürlük rahatlık istediğin saatte yat istediğin saatte uyan. Kimse sana karışmıyor. İstediginle konuşuyorsun uyusmayinca ayriliyorsun o heyecanı özledim gecelere kadar konuşup beni gerçekten saf niyetle seven ile sabaha kadar konuşmayı özledim. Şimdi ise her daim şükür ama çok zor ya heleki çocukta olunca hayat bitiyor adeta. Neyse her daim şükür. İyiki oldu bebeğim ama eş seçimi çok çok önemli. Ben ailenin zoruyla evlendim. Keşke tekrar o güne donseydim diyorum bazen :'(

(35 puan) tarafından
Yaa gerçekten mi:)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sen hiç evlenmedin mi 
(35 puan) tarafından
Hayır buradakilere soruyorum herkesin mutlaka bir fikri vardır tatlı veya acı:)
tarafından
Kizswn evlenmedin coluk çocuk da yok da burayı nerden buldun :)
(35 puan) tarafından
Kullanıcılari genelde tatlis ve dost canlısı olduğu icin, linclemeden güzelce sohbet edebildikleri için yorumlarda
tarafından
Sen buraya çokta seyetme burda bugün konuşursun yarın sap diye suratına vururlar
0 oy
(1,622 puan) tarafından
Kesinlikle bekâr kalırdım. Uzun bir süre evlenmezdim evlensem de çocuk yapmazdım 
(35 puan) tarafından
Peki niye
(1,622 puan) tarafından
22 yaşında evlendim. Erken olduğunu biliyordum ama bı hevesle işte evliliğimde.sodun olduğundan değil de sorunluluk çok fazla çocuk da olunca ağır geliyor insana pes ediyorum durumuna geliyorsun bikiyosun eşten çocuktan ev işi yemek bilmem ne. Gezip tozmak varken kendi paramı kazanıyor olmak varken ele bakmak sıkıcı bence
0 oy
(1,497 puan) tarafından
25 yaşıma kadar hiç evlenmem bekarlık sultanlıktır diyordum sonra en yakın arkadaşıma aşık oldum 4 yıllık evliyim 2 oğlum var ve elhamdülillah hiç pişman olmadım doğru zaman doğru insan hep buna inanmışımdır diğer postunu okudum bence acele etmişsin hiç görmeden kendini evlilik için hazırlayarak evlilik için yavaş adım atman gerekli ve çok iyi tanıman lazım aynı sofraya oturman lazım. Şunu eklemek istiyorum birde ben eşimi ailemle ilk tanıştırdığımda annem eşim gittikten sonra şunu dedi çok efendi bir çocuk biz masaya oturmadan kenarda bekledi biz oturduktan sonra oturdu bu karşısındaki insana saygıdır ve edepdir bir insandaki en güzel davranış edepten gelir kızım evlenmene razıyım. Ben hiç farketmedim bile ama bu tarz davranışlarda önemli. Neyse evlilikte kraliçelik bana göre umarım sende güzel bir insanla denk gelirsin kalbi huyu güzel insanlara çıksın yolun acele etme her nasip vaktinin esiridir ve vaktin geldiğinde en güzeli en hayırlısı olsun inşallah
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Evlilik derdım ya baba evınde gün yüzü gormedıkkı tm evlılık büyük sorumluluk ama eş  secımıde onemlı. 
0 oy
(4,296 puan) tarafından

Bekarlıgimi doya doya yaşadım şimdi evliliğimi doya doya yaşıyorum o yüzden ne ileri ne geri 

0 oy
(3,575 puan) tarafından
Tabiki bekarlık. 

Bu kadar sorumluluk alıp ömrünü birine adayıp hizmet etmek çoook saçma. 

Ama işte yüzyıllardan beri gelen ve aktarılan kültür, toplum baskısı, gelişim görevi gibi görülmesi, evlenmeyince problemli biriymiş gibi hissetmek hissettirlmek, aman seveyim sevileyim huzurlu bi yuvam olsun hayaliyle bi işe girişmek, sonra hayallerin küçük ya da büyük suya düşmesi.... 

Sabaha kadar yazarım da vaktim yok çocuklardan:) 

Yani yapılacak iş değil. Evlilik üzerine söylenenen tüm güzel abartılı şeyler koca bir yalandır. Çok değişik bişey değildir. Sadece daha fazla sorumluluk, daha fazla olgunlaşmak zorunda kalmaktır. 

Bekarlık kendin olabilmektir. Bunu ertelememektir. 
0 oy
(9,109 puan) tarafından
Sevdiğin ve sana değer veren birisi olursa evlilik çok güzel. Ben bu konuda şanslı olanlardanım. Hatta hep derim hayattaki en büyük şansım eşim. Sonra da oğullarım. Allah isteyen herkese ahlaklı eş nasip etsin.
0 oy
(2,416 puan) tarafından

Bekarlık tabiki :)

0 oy
(145 puan) tarafından
Doğmamayı tercih ederdim ne aile evinde ne koca evinde kaderim olmadı 
0 oy
(5,777 puan) tarafından

Eşimi severim  Allah razı olsun ondan ebeden inşallah ama çocuklarımla birlikte bekarligi ;) 

Allah'ta biliyor eşimin bana hiç zorluğu olmadı kolayliktan başka ama cocuklarimsiz da yapamam diye dedim .:D

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 666 göst.
26 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Zelis... (446 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 537 göst.
+1 oy
37 cevap 511 göst.

408,339 soru

12,267,607 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler