0 oy
1,598 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (13 puan) tarafından
Merhabalar. Herşeyden önce lütfen sormadan yargılamayın. 8 yıllık evliydim. İlk çocuğum ilk geceden oldu. Eziyetlerim de ilk gecenin sabahında başladı. Tek cümle ile eşim tam bir narsistti. 8 yılda 20 kez boşanmaya kalktım hep etrafımdakiler düzelir diye durdurdu. Evliliğimin 4. Yılında 2. Çocuğum korunurken oldu. Geçen seneden beri çalışıyorum. Artık maddi olarak ona muhtaç değilim evine gelip gidiyor çocuklarıyla vakit geçiriyor, çocuklar babasız kalmasın diye evliliğime devam ettim. Ama son bir kaç aydır beni kendine muhtaç etmek için elinden geleni yaptı. Sonunda saçma bir sebepten dayağı yiyince o gün darp raporu alıp, savcılığa şikayet ederim diye tehdit ederek anlaşmalı boşanmaya ikna ettim. 1 ay sonra dava günü verildi ve ben davaya 3-4 gün kala hamile olduğumu öğrendim. Yine korunuyordum. Hemde 2 yöntemle birden. Hamile olduğumu Söylediğimde umursamadı ,büyütürsün artık 3 çocuğu tek başına dedi. Bende davadan vazgeçmedim ve boşandık. Şimdi 26+4 deyim. Hep stres içindeyim. Ailem arkamda destekçi ama ben farklı bir şehirdeyim. Ailem gel diyor , ben doğacak çocuğum iyide olsa kötüde olsa babasını tanısın istiyorum. Kalmak için çocukların nafakasına ihtiyacım var. Çünkü doğumdan sonra bir süre çalışamıycam ama babaları ödemem ister git ister gitme babanlar versin para diyor. Bu adam için çocuklarımın saçının teli bile fazla ama Sizce çocuklarım baba hasreti çekmesin diye kalmalımıyım? 

38 Cevaplar

0 oy
(1,248 puan) tarafından
Bence babanızın yanına gıdın çok daha ıyı zaten bu adam babalık yapacak gıbı değil
(13 puan) tarafından
Malesefff babalık yapacak biri değil. Ama çocuklarımın gözünde baba işte...
-Reklam-
0 oy
(722 puan) tarafından
Narsist biri eşine ne ise çocuklarına da aynısı oluyor. Narsist bir babaya özlem duyup bir süre sonra buna Alişan cocuklar mi yoksa bu adamın manipülasyonlarina psikolojik şiddetin maruz kalarak büyüyen çocuklar mi?

Eşler anlasamayabilir bosanabilir çocuklar kimde kalırsa kalsın çiftlerden diğeri çocukların maddi manevi yükünü omuzlamak ZORUNDA. 2 bin veririm bundan sonra deyip çocuklarının rizkina bile çökmek isteyen bir şahsiyet senin çocuklarına anca travma olur baba değil. 

Ailen arkanda ztn sende ayakları üstünde duran bı insansin. Evet çok zor ama imkansız değil. 1 sene sonra iyiki diyeceksin buna eminim. Ve sen o şehirde o adamın dibinde kaldıkça seni manipüle etmeye devam edecek. 
(13 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumun için. Gitmemin en doğru karar olduğunu anladım. ama en azından 1 yıl daha kalsam hem diğer çocuklarım boşanmamızı tam olarak hazmeder , hemde doğacak çocuğum babasını tanır. 1 yıl çalışmadan kalabilecek maddi gücüm var.( Ama sıfıra da inmiş olurum) Sizce saçma mı düşünüyorum?
(722 puan) tarafından
Herkesin kendince doğru var. Saçma demeyelim de hala sanki bı umut düzelir diye içten içe şans veriyormussun gibi hissediyorum.
(13 puan) tarafından
Hayır kesinlikle hayır. Tek derdim doğacak çocuk babasını tanısın. Diğer çocuklarım en azından 1 yıl daha baba hasreti çekmesin. Yoksa büyük konuşmak istemiyorum ama şeytan görsün yüzünü. Zaten burdaki yorumlardan sonra kesin kararımı verdim. Gidicem. Ama ne zaman onu bilmiyorum
(722 puan) tarafından
Hakkından hayırlısı olsun. En çokta çocukların için hayırlısı ne ise o olsun. Ben aile bütünlugunun bozulmasından yana değilim. Çocuk için bile evli kalınır kafasindayim. Fakat cseni. Kocan cocuklari umursamadigi için böyle söyledim. Normal şartlarda tabiki anne baba yokluğu çektirmek ahlakima asla uymayan bir durum. Biz eşimle tartışıp evden koyduğum
Da çocuğu görücem dediginde görüntülu canlı olsun gösterdim.
0 oy
(11,907 puan) tarafından

Adamın umrunda değil ki baba sevgisi gormuyor çocuklar anladığım kadarıyla ailenin yanına git en azından aile sıcaklığı tatsin yavruların 

(13 puan) tarafından
Babaları seviyor, maddi olarak bakmasa da oyun oynar çocuklarla. Ben yıllarca kavgalarımı sakladım çocuklara yansıtmadım.
(11,907 puan) tarafından
Sen bilirsin o zaman canım ama ben senin yerinde olsam aileme sığınırım eski eşimin olduğu yerde durmak istemem tabi tercih meselesi
(13 puan) tarafından
Kesin olarak Gidicem buna karar verdim.ama hemen mi gideyim biraz kaldıktan sonra mı gideyim onu bilmiyorum
0 oy
(6,426 puan) tarafından
Cnm 8 yılda 20 kez boşanmaya karar verme doğrultusu varken birliktelik yaşamak pek doğru gelmedi açıkçası,spiral taktiğim halde hamile kalma korkusu var iken sizin de öyle bir koca ile birlikte olmanız iyi bişey olmamış çocukların adına ve doğmamış bebek için çok üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun...
(13 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun. Klasik bütün kadınlar gibi düzelir ümidi ile devam ettim ama olmadı :(
0 oy
(1,078 puan) tarafından
Babalık sadece para vermek olmadığı gibi sadece vakit geçirip oyun oynamak da değildir. Açıkça bakımını üstlenmeyeceği çocuğun yüzğne nasıl bakıp da kucağına alıp sevecek ki? Aileniz arkanızdaymış şöyle düşünün tam tersi durum olsaydı siz o çocuklarımher hafta görmenin yolunu illaki bulurdunuz, isterse o da bulur.
(13 puan) tarafından
Ben çocuklarımsız 2 gün kalamıyorum. O nasıl göze alıyor yılda 1-2 kez görmeyi onu bile anlayamıyorum. Çocuklar babalık nedir büyüdükçe anlayacaklar ama o zamana kadar ben ne olurum onu bilmiyorum:(
0 oy
(417 puan) tarafından
Cocuklarini seviyosa onlarda babalarininseviyosa birden ayirmak cocugun piskolojisinide bozabilir Her ne kadar vermem dersede cocugunu geecekten seviyosa vermesi gerekir cunki bosansaniz dahi o cocuklara bakma yukumlulugu var sadece siz bosaniyosunuz cocuklar deil bunu esinin anlasi gerek cocugunun piskolojisini sen daha iyi bilirsin ayri kalirlarsa nasil tepki verirler yada eski esiniz nasil tepki verir onlari degerlendirerek en iyi jarari sen verirsin
(13 puan) tarafından
Keşke bunu anlayabilecek kadar beyni ,merhameti olsa. Çocuklar gidince babalarını çok özleyip sürekli ağlayacaklar. Tatile gittiğim zamanlarda bile 3. Gün başlıyorlardı babamı özledim diye ağlamaya :(
(417 puan) tarafından
Allah en kolay en kisa yoldan insallah rahata kavusmayi mutlulugu size verir
(13 puan) tarafından
Amin cümlemize inşallah. Çok teşekkür ederim
0 oy
(28 puan) tarafından
Egerki çocuklarını düşünen bir baba olsaydı bu zamana kadar çoktan kendine çeki düzen verirdi bacım sen git ailenin yanına emin ol çocukların büyüdüğü zaman böyle bir babamız olacağına olmasaymis derler emin ol istediği zaman gelip görsün başka da ben senin yerinde olsam asla ama asla böyle birine baba dedirtmem yani ailen arkandaysa git ailenin yanına Allah yardımcın olsn  
(13 puan) tarafından
Amin inşallah. Yorumunuz için teşekkür ederim
0 oy
(149 puan) tarafından
Çocukların gözünden bakmaya çalışın içlerinde kalmasın sevgisi yada sevgisizligini bırakın onlar görsünler asla babalarını kötülemeyin sizin aranızdaki sizde kalsın çocuğunuza her ne olursa olsun sevgi ve saygıyı aşıların ilerde babasız olur saygı ve sevgisuz hayat olmaz 
(13 puan) tarafından
Zaten kötülemiyorum. Biz babanızla anlaşamadık birbirimizi çok üzüyorduk  ayrıldık ama siz ayrılmadınız sizin hala babanız. Diyorum. Kendileri görsünler babalarının ne mal olduğunu. Zaten yasaklar caziptirya ben babalarını kötüledikçe babalarına düşkünlükleri artacak bunun bilincindeyim. Zira babaları beni kötülüyor çocuklara ve çocuklar resmen babalarına kızıp vuruyorlar anneme öyle deme diye.
(149 puan) tarafından
Iste onun yaptığı cocuklara resmen kötülük kendi hırsını cocuklara yansıtıyor bu konuyu onunla konuşun psikolojilerini düşünsün zahmet edip
Ne kadar sizi kotulese bile çocuklar sizde sizi görüp bilecekler o kaybediyor hakkınızda hayırlısı olsun
(13 puan) tarafından
Malesef babalarında bunu anlayacak duygu yok. Sadece kendi egosunu tatmin etmek için bile çocukların duygularını yoksayabilir
0 oy
(3,887 puan) tarafından
Çocuklar çocuk kalmayacak. İyiyi kötüyü ayırt ettiği zaman suçu sana bulacaklar. Neden boşandın değil de neden buna tahammül ettin diyecek. Hepsi kendine birer hayat kurup seninle olan yollarını ayırdığı zaman sen kendini ziyan ettiğini ozaman anlayacaksın.  3 çocuğa kendin bakarsın diyen adam çocuğunu görse nee görmese ne.  

Ben olsam ailemin yakınına gider bambaşka hayat kurardım kendime ve çocuklarıma.  
(13 puan) tarafından
Bende bunu istiyorum ama doğacak çocuğum babasını hiç tanımasa mı daha iyi yoksa en azından 10 ayına kadar baba nedir bilse mi daha iyi onu bilemiyorum
0 oy
(7,775 puan) tarafından
Nasıl korunuyordun merak ettime hem de iki yöntem diyorsun vallahi korktum ben şimdi 
(13 puan) tarafından
Ben 4-5 kez spiral taktırdım  ama kaydı, aylık iğne, 3 aylık iğne , doğum kontrol hapı bir süre kullandıktan  sonra baş dönmesi ve baygınlık yaptı. Prezervatif e allerjim vardı. 1 ilişkiden sonra 1 hafta yara oluyordu. Novaring diye bir yöntem var 2. Çocuğuma onunla korunuyordum. Ve hamile kaldım. Doğumdan sonra sezeryan dikişlerimden çok sıkıntı yaşadım, tekrar hastanelik oldum vs. O yüzden kordon bağlatmaktan korkuyordum. Çünkü tekrar kesi atacaklardı. Doktorum en son doğum kontrol hapını tekrar deneyelim yine baygınlık yaparsa mecbur kordonları bağlıycaz dedi. Saatini aksatmadan düzenli kullanıyordum ve afedersiniz ama içime bş.lmasına izin vermiyordum. Ama olmuş işte.
(7,775 puan) tarafından
Prezervatife alerji olmayı ilk kez duyuyorum. Bu kötü olmuş diğerlerine bende güvenmiyorum zaten. En sağlamı ilişkinin başından itibaren kaliteli bir prezervatif kullanmak
(13 puan) tarafından
Hemen hemen her markayı denedim. En kalitelisini de ucuzunu da. Doktor bile bu konuda bıkmıştı benden. Hatta birgün kocanı boşa da bizde kurtulalım sende demişti şakayla. Hamile hamile gidip boşandığımı söyleyince o da çok üzülmüştü. Hani üstüne çeker atsa hamile kalır deyimi varya malesef benim böyle bir yapım var. :(
(3,887 puan) tarafından
Kondoma alerjisi olanı ben çok kişiden duydum.
Bak ben buna da inanırım, üstüne ceket atsa hamile kalır. Bende öyleyim. Yıllarca korunuruz, bir kez bir boşluğa denk gelir gibi olur şaaak hemen hamile kalırım.
0 oy
(2,485 puan) tarafından
Çok zor bir soru çok zor bir durum... çocuklarım için kalırdım sanırım. Bir süre yanına gelebilecek biri yok mu ailenden
(13 puan) tarafından
Herkes evli barklı işi gücü var. Sadece doğumum için 1-2 aylığına dönüşümlü yalnız bırakmazlar. Gitmemin benim için en iyi karar olduğunu bilmeme rağmen en azından 1 yıl daha kalmayı düşündüm dün akşam. Ama hala içim rahat değil. Bir yanım git diyor öteki yanım kal :(
(2,485 puan) tarafından
Baba sevgisi de çok önemli. İlgilenmiyor desen durma git derim zaten ilgilenmese sende bu zamana kadar durmazdin giderdin. Allah yardımcın olsun . Ne güzel yine ailen destek olacak. Kimisi çocuklarını getirme sadece sen geleceksen gel der
(13 puan) tarafından
Ailem her türlü arkamdalar. Onlarda da hata var çünkü. Ben ilk başlarda ayrılmak istediğimde sabret düzelir dedi durdular. Ama yıllar geçtikçe hiç birşeyin değişmediğini düzelmediğini onlarda gördüler. En son arayıp bu sefer kesin boşanıyorum dediğimde onlarda yeter artık boşan kurtul dediler.
0 oy
(5,384 puan) tarafından
Ben olsam ne yapardim diye düsünüyorum ailemin bulundugu sehire giderdim ama ailemle yasamazdim onlara yakin bir ev tutardim cocuklari anneme birakir gunduz calisirdim gecede kapımı ceker otururdum baba sevgisine gelince görmek isterse gösterirdim nafakasini ihtiyaclarini karsilamayan adama bile bu kadar fazla da bosver
(13 puan) tarafından
Gidince birlik gitmiycem zaten. Bende senin düşündüğün gibi yakın bir ev tutmayı planlıyorum. Ama annem fibromiyalji hastası. Fıtık , bel kayması ,kemik erimesi de cabası... O çocuk bakamaz. Ama annemin gözetiminde bakıcı tutabilirim. Bebek büyüyüp kreşlik olana kadar karın tokluğuna çalışırım, yada düzgün bir iş bulamazsam çalışmam. sonra da kreşe veririm diye düşündüm. Ama 1 yıl burada kalma ya maddi birikimim var . Sence kalayım mı yoksa gideyim mi?  O parayı da ilerde çocuklarımın okulu, askerliği düğünü için biriktiriyordum.
(5,384 puan) tarafından
Bence git annen bakamasa bile varligiyla destek olur sana kendini yalniz hissetmezsin eski esin sana daha fazla.köstek olur nafakayi da icra yoluyla talep edebilirsin mahkeme illaki bir miktar belirlemistir baska sehir de yeni bir hayat hem sana hem cocuklara iyi gelir
(13 puan) tarafından
Öyle yapıcam. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. İyiki varsınız
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Gitmelisin babası görmek için cabalamıyorsa sende göstermek için uğraşma kendin ve çocukların zarar görür 
(13 puan) tarafından
Teşekkürler cevabınız için. Buna artık emin oldum sizlerin sayenizde. Hepinizden Allah razı olsun.
(2,201 puan) tarafından
İnşallah herşey gönlünce olur
(13 puan) tarafından
Aminn cümlemizin inşallah
0 oy
tarafından
Bende 8 yıllık evliyim nasistti bir yapısı var ben hep ona muhtacım onsuz yapamam düşüncesinden çıkamıyorum bir tane çocuğum var yıllardır diyorum bosanacam ama hep ona bağlı olma hissi aklımdan kalbimden çıkmıyor nasıl boşanmaya karar verdin aklından kalbinden nasıl çıktı 
(13 puan) tarafından
Çocuğun kaç yaşında.? Benim en son büyük çocuğuma okulla alakalı bir konuda bana yıllardır yaptığı gibi baskı kurup çocuğu ağlattı. Ben ne diyorsam o olacak dedi durdu. Bende önce güzellikle sonra da bağırarak yapma dedim. Bana yıllarca yaptın, şimdi ben bittim çocuklara mı başladın dedim kalktı dövdü beni. Ben yıllarca çocuklarım için sabrettim. Baktım artık çocuklara da zarar vermeye başladı o an bitti bende herşey.
tarafından
7 aylik
(13 puan) tarafından
Özeline bakarmısın
0 oy
(1,479 puan) tarafından
Sana bir örnek vereyim ben senin çocuklarının 34 yılı sonraki haliyim doğum yaptım annem köyden hayvanını tarlasını bıraktı geldi ve bıraktığı kişiler de konuştular Baba olmasına rağmen ya da gelip hayvanlara kullanabilecek bir Baba olmasına rağmen bunu ikidir yapıyor acil hastaneye  kaldırıldım umurunda bile olmuyor anneme hayvani banami  bana mı yaptın sat öyle git kızının yanına diyor diyor ben umurumda değilim yani sen diyorsun ki çocuklar babalarını sevsinler büyüsünler babaları onları sevmiyorsa çocukları çok fazla adamla muhatap  etmene gerek yok yarın bir gün başka kadınla evli çocuk yaptığında kendi çocukların onu görüp annene iyi yapmışsın da ondan ayrılmışsın bizi de sevmiyor diyeckler zaten
(13 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Hemen olmasa da kesin gidicem. Buna karar verdim :(
0 oy
(2,576 puan) tarafından
Kimseyi zorla baba yapamazsınız içinde yoksa olmuyor bemimde oğlumu on yıldır görmüyor babası ailenin yanına git doğum bu hem rahat edersin hem stres azalır belki bitti gitti de boşver zor ama öğle olmak zorunda evli iken bakmayan bosaninca hiç bakmaz velev ki benimkilerin babasi ikinci kızıma çok düşkündü senden ayrılsam bile kızımı bırakmam derdi on yıldır görüşmüyor 
(13 puan) tarafından
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Peki çocuklarınızın psikolojisi nasıl? Ayrılırken kaç yaşlarındaydı? İlk başta çok bunattılarmı sizi baba baba diye? Kusura bakmayın çok soru sordum ama damdan düşeni en iyi damdan düşen anlar
(2,576 puan) tarafından
Büyük kızım en büyük destekcim oldu gerçi oda onuc yaşında idi ortanca kız çok hasta oldu yemeden içmeden kesildi oğlan zaten bebekti öğle zor zamanlar birde çevrenin çenesi var tabiki güçlü olmaya çalışın dik durmaya çünkü herkes ezmeye calisiyir geceleri ağlar gündüzleri gülerdim zor rabbim yardımcın olsun .şimdi evliyim ve çocuklar eşime baba diyor ve eşim gerçekten babalarından daha iyi babalık yapıyor buda benim en büyük sansim
0 oy
(3,338 puan) tarafından
Bence ailenin yanında hem çalışır hem çovuklarını rahatça büyütürsün babalık yapacak adam uzak yakın dinlemez babalık görevini yapar zaten eski eşin zaten babalık görevinden vazgeçmiş naparsan yap demiş  açıkca babalık yapmak istemediğini dile getirmiş nafakanı al hiç bir hakkını bırakma ailenle yaşa emin ol daha güzel olur her şey
(13 puan) tarafından
Öyle yapıcam. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
(3,338 puan) tarafından
Allah yavrunu sağlıklı şekilde kucağına versin inşallah Rabbim evlatlatımıza hayırlı nasipler yazsın
(13 puan) tarafından
Aminnn cümlemizin inşallah
0 oy
(3,081 puan) tarafından
Sen babalarını tanısın diyorsun da emin ol ilgisiz bir babadansa ilgili aile bireyleri daha iyi gelir oğluna. Ben senin durumunda olsam 1 dakika durmam o şehirde. Bebegin babasını bilsin derken daha da zor duruma düşecek psikolojik olarak da 
(13 puan) tarafından
Burada yazılanları okudukça 1 yıl daha kalma fikrindende soğuyorum. Hamileyim hormonlar yüzünden duygularım altüst. Mantıklı düşünmeye biliyorum. O yüzden her yorum benim için çok kıymetli. Allah razı olsun sizlerden

İlgili sorular

+6 oy
22 cevap 1,209 göst.
21 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Misafir246 (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,972 göst.
3 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Ogluşumm❤ (518 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 456 göst.
6 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Cruel_life (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,333 göst.