+1 oy
2,120 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4 puan) tarafından
Kızım 18yaşında bu sene universteyi kazandı Ankarada okuyor. Biz İstanbuldayız küçüklüğünden ne istese yaptık ne babası ne de ben bir tane çıtma bile vurduk belki de bı yüzden şımardı bilmiyorum. Evin tek çocuğu 9sene sonra oldu hepimiz etrafında pervane gibi döndük. 10gündür tek söylediği şey benim sevgilim var ve evlenicez. Kızım daha küçüksün ne evlenmesi yok birbirimzi çok seviyorum çok iyi biri diyor. Benim tek isteğim kızımı mezun görmek asla zorluk çekmemesi 

Oğlan 24yaşında fakir biri değil kızım beni arkadaşı olarak görüyor ocak ayından sevgililermiş her defa buna hediye getiriyor çicekler çikolatarlar çantalar korkuyorum kızım bunlara kanır diye evde tek yaşıyor Ankarada ben kız falan istemiyorum dedi. Anne olarak asla kızıma yakıştırmıyorum ama bunlar Ankara da ya birlikte yaşıyorlarsa? Daha babasını bile haberi yok ne yapmam lazım piskoloğamı götüreyim o oğlanlamı konuşayım ne yapayım bilmiyorum 

54 Cevaplar

+8 oy
(13,112 puan) tarafından
kızının yanına git, gerekirse oğlanın ailesiyle görüş. okulunu bitir öyle evlen de, direkt hayır deme ters teper. tamam kızım de önce aileyi tanıyalım, birbirimize gidip gelelim, nişan yaparız falan yumuşat ortalığı. hayır deyçme gerçekten çok bıçak sırtı bir durum
(4 puan) tarafından
Konuşucam bu akşam
(6,112 puan) tarafından
kizin yanina da kalici gdemezsin ki ic gun gdersin bes gun giderain. hangi cocuk daha dogrusu hangi genc universtre olurken annesinin yada babasinin yada iste abi ablasinin falan yanina bekci gibi gelmesini isterki? bilmiyorum tek basina kira zaten zor olur valla bizim zamanimizda uc bes kiz toplanir eve cikarlardi. ben 4 bucuk sene yurtta kaldim ama yurdum 1+1 apart seklindeydi  tuvaletim banyo kutfak yatak
odasi salon. bir nevi ev gibiydi yani. 3 kiz beraber kaliyoduk. cokta rahatti.
(13,112 puan) tarafından
komple kalmak olmaz zaten ama bir süre kalmalı bence. ev konusuna gelirsek gerçekten tek başına kira zor, zaten borç varmış. biz de üniversitede okurken 4 kız 1 evde kaldık, yurt parasına denk gelirdi, hiç kimsenin ailesini zorlamamıştı bu durum
(4 puan) tarafından
Çok zor zaten ama kız istedi babasıda itiraz etmedi yurtda kalsa daha kolay olur borclarda çabuk biterdi ama böyle her ay artıyor
(6,112 puan) tarafından
ne guzel baba yaa. benim babam da kili kirk yarar:) dershane zamanlari malum ismi lazim degil dersanede yurtta yada apla evinde arada bi kaliyordu millet guya ders calisma test cozme ayagina.! babam izin vermezdi. annem geldi abla evi kolacanladi yirda kurda girdi cikti bakindi etti heryeri kolaçan etti de anca oyle izin vermislerdi bana:) unv ilk o yurtlara mulakata gittim ama ben istemedigim icin mulakatta sigara iciyorum sevgilim var falan demistim. sorular boyleydi cunku sigara ociyormusun erkek arkadasin varmi namaz kliyrmusun falan. neyse ben aykiri cvp verince kontejan doldu deyip almadilar beni yurda:))) sonra kendi kaldigim yeri bilduk cok rahatti
-Reklam-
+2 oy
(2,154 puan) tarafından
Bnde o yaşlarda evledim  sakin o hatayı yapmasın evet çok şükür eşim iyi biri ama bir hata yapar evlenirse ileride pişman olur benimde tek pişmanlığım erken yaşta evlenmek oldu şuan 25 yaşındayım  okusun eline mesleğini  o hatayı yapmasin
(4 puan) tarafından
Anlamıyor ki evlendiğimde de okurum diyor hatta oğlan demiş ki istesen seni yurtdışında da okuturum ama hiç inanmıyorum
(2,154 puan) tarafından
Kesinlikle  okumaz  canım cicim ayları öyle  sonra pişman olur çok
(4 puan) tarafından
Biliyorum olucakta tek isteğim onun mezuniyetini görmem daha sonra ister yurtdışında okusun ister evlensin çoluk çocuğa karışsın sadece o diplomayı alsın kimseye bağlı olmasın
(2,154 puan) tarafından
Evet  haklısınız  onunda o farkına varması  lazım
+1 oy
tarafından
Çok büyük hata yapar çok... ama siz kendinizi yırtsanız da bunu ona anlatamazsınız
(4 puan) tarafından
Ne yapayım ya kurban olayım bir yol gösterin dilimde varmıyor ama bu kadar ısrar etmesinde korkuyorum başka birşey olur diye
tarafından
Ankarada tek yaşama olayı sıkıntı. Sizi korkutmak istemem ama tek başına bir hayat yaşıyorsa eve erkek arkadaşını da alır. Gece dışarı da çıkar istediği yerlere gider istediğini yapar ruhunuz duymaz. Keşke tek yaşama olayına müsade etmeyip kız yurduna falan yerleştirseydiniz. Biraz kızınızın karakterine de bağlı tabi bu, belki hiçte korktuğunuz şeyler olmaz... tamamen güven meselesi
(4 puan) tarafından
Herşeye çok çabuk inanıyor en küçük bir olayda hemen mutlu oluyor korkuyorum bu kadar ısrarına
+1 oy
(993 puan) tarafından
Açıkcasi erkek arkadaşının eve rahat girip çıkmasını istediği için yalnız yaşamak istiyor. Eğer imkanınız varsa yanına taşının gerçekten devir kötü 
(993 puan) tarafından
Bence kızınızın arkadaşlarıyla tanışın en azından arkadaşlarda birbirlerinin yanlışlarını uyarirlar
(4 puan) tarafından
Evet ilk senesi
Çocukkuğunda beri sosyel değil hep insanlardan uzak oldu şimdi bile kaç ay Ankarada kaldı bir tane bile kız arkadaştan bahsetmedi varsa yoksa Bora Bora. İyi biri değil belki hemen ona nasıl güvenip evlilik isteyebilirsin ki? 3,5hediyeye kanmış resmen
(993 puan) tarafından
Bence borayla tanışın bi
(993 puan) tarafından
Üniversitenin ilk senesi en fazla hataların yapıldığı sene. Umarım çabuk atlatırsiniz
(4 puan) tarafından
Umarım kaç gündür kafam davul oldu artık
+1 oy
(134,005 puan) tarafından
cevrenizde erkem yasta evlenen birini bulup kahve icmeye cagirin anlattirin zorluklari
(4 puan) tarafından
Yok okuyan okulu bittikten sonra evlenmiş okumayanda , 23-24yaşlarında
(134,005 puan) tarafından
engel olmayin yaska koymadan kavga etmeden duzgunce anlatmaya calisin baktiniz  olmuyo bi psikologa gidip durumu anlatin onlar sizi yonlendirir
(4 puan) tarafından
Bu gidişle öyle yapıcam
+1 oy
(706 puan) tarafından
Kendinizden uzaklaştırmayı okul bitsin birbirinizi taniyin o zaman düşünürsünüz diyebilirsiniz.Benim yegenim de aynı şeyi yaptı zamanla tanıdıkça istemedi evliliği ayrıldı. 
(4 puan) tarafından
Söylemekten artık kıza dilimde tüy bitti onunda tek söylediği beni çok seviyor bana hediyeler alıyor hep beni seviyor
+1 oy
(3,434 puan) tarafından
Bence beraber yaşıyorlar evde

Kızın onun için istemiyor başkasını 

Ama kızının ısrarını anlamadım neden alel ecele evlenmek istiyor 

Sen ne desen boş illa ki evlenir 

İnşallah pişman olmaz ama 

Gene belli bir yerden sonra pişmanlık duyar 

24 yaşında çocuk eş şek kadar 

Ne diye kızına yapıştı kaldı 

Gitsin kendi yaşıtına baksın 

Kız daha 18 kafayı mı yedi bu gençler 

İnşallah aralarında ciddi bişey işte anladın sen

Öyle bişey yoktur 
(4 puan) tarafından
İşte bende en çok ondan korkuyorum
(3,434 puan) tarafından
Ortalığı yumuşat gozdeh doğru söylüyor canım ya
Ah ah bu gençler
(4 puan) tarafından
Daha babasını bile haberi yok
Belki bu oğlan nişanlı öyle adamları azmı gördük sanki
+1 oy
(351 puan) tarafından
Siz ne derseniz ona ters teper o yüzden suyuna gitmek gerekiyor diye düşünüyorum. Erkek arkadaşının ailesi bu duruma ne diyor bir görüşelim konuşalım ben mezuniyetini görmek isterim evlilik sonrasında da olur diye ılımlı konuşun. Evliliğin iyi ve kötü yanlarını anlatın birde mesleğini eline aldıktan sonraki süreci anlatın baktınız olmadı bir terapiste gidelim hep beraber karar verelim diyin. Yani şu süreçte en mantıklısı bu. Ev içinde keşke hiç ev düzenine girmeseydiniz maddi olarak zorlanıyoruz kızım yurda geçmeye ne dersin diye bir görüşün. Yurt daha güvenli bende yurtta kaldım üniversite sürecinde giriş çıkış saatlerimiz belliydi. 
(4 puan) tarafından
Piskolağa götürmeyi istiyorum bende
Daha Ankaraya gitmedem öncr konuştuk kızım yurda git istersen orası daha uygun o da hayır ben o kadar universte kazandım benim istediğim olucak dedi babasıda birşey demedi benim kızım akıllı dedi tuttuk orda ev
(351 puan) tarafından
Sizi korkutmak istemem ama zaman kötü insanlar çok daha kötü herseyden emin olun erkek arkadaşını tanıyın ailesini tanıyın onlar bu duruma ne diyor diye bir bakın ve en önemlisi bir destek alın Allah yardımcınız olsun
(4 puan) tarafından
Korkuyorum altından başka birşeyde çıkar diye
(351 puan) tarafından
Rabbim korktuğuna ugratmasin
(4 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(7,797 puan) tarafından
Evlenmek için müsade etme okuluni bitir bu sürede birbirinizi tanırsınız sen bi meslek sahibi ol ona da sıra gelecek de. Usteleme. Beraber yaşıyor olabilirler kızma tepki verme. Kendi hayatı sonuçta. Ama evliliğe müsade etme
(4 puan) tarafından
Birlikte olup yarı yolda bırakarsa o zaman ne yapıcaz?
Babasına söyleyecem zaten bu akşam ama o çocukla birlikte olup hata yapmasından korkuyorum
(7,797 puan) tarafından
Belki de olmuştur kız çocuğu tek başına o yaşta yalnız yaşayamaz bunu baştan düşünmek gerekirdi. Bu yüzden senin düşünmek gereken tek şey bu evliliğin olmaması için neler yapman gerektigi.
(4 puan) tarafından
Kendisi istedi benim suçım değil ki babası da güvendi ev istedi eve yerleştirdi
(7,797 puan) tarafından
Biliyorum canım zaten eşinin hatası ama analar ağlıyor işte
(3,083 puan) tarafından
Eşine anlatın mı durumu canım
0 oy
(1,469 puan) tarafından
Belki karşı çıkanlar olur ama bence okulunu dondurup yanınıza alın çocuğunuzu aklı şuan karışmış belliki. 1 yıl sonra bile olsa neyin noldugunu anladığında tekrar okuluna devam edebilir yaşı da çok küçük zaten sorun olmaz 1 2 sene sonra okumasıyla 
(4 puan) tarafından
Ama zaman geçiyor ingiliz edebitayı öğrencisi biraz daha derslerine sıkıca çalışsa yurtdışında kendiside okuya bilir kimswye bağlı olmadan bizde yanına gidemiyoruz olmuyor
0 oy
tarafından
Erken yaşta evlenmenin çok ciddi sıkıntıları var, hele anlayışlı bi aileye denk gelmediyse. Ama şöyle de bi gerçek var, bununla tek başına baş edemezsin. Madem evlenmek istiyo, karşı çıkıyomuş gibi davranıp kendine tavır aldırmaktansa konuş kızımla, babana anlat derdini de. İsteğinde o kadar ciddiyse babasıyla da konuşabilir herhalde, kolaysa gitsin babasını ikna etsin buna. Ayrıca o kadar ciddiyse de aranızda bi söz kesin, yüzük takın, okulunu bitirip mesleğe başladıktan sonra evlenebileceğini söyleyin. Geçici hevesse zaten o zamana kadar ayrılırlar
(4 puan) tarafından
Ona sırt çevirmiyorum ama çok ısrar ediyor başka bir şey var diye korkuyorum
tarafından
Yanlış tahmin etmiyosam hamile olabileceğinden şüpheleniyosum doğru mu
(4 puan) tarafından
Doğru aklıma hepsi geliyor
tarafından
Dediğim gibi yapabileceğin en mantıklı hareket babasıyla konuşmasını istemek. Şayet evliliği hemen istiyosa bu konuda şüpheye düşmen mantıklı sadece evlenmek istiyosa hani bu yıl sonraki yıl şeklinde anlamsız olur bu şüphe
0 oy
tarafından
Öncelikle seni korkutmak istemiyorum ama Allah korusun kızını kaybetmek üzeresin. Bir kız evleneceğim diyorsa izin vermenizi bekler, vermezseniz de kaçar. Altındaki nedeni öğrenmek lazım, bir kadın 3 sebeple evlenir. Ya aşık olur, ya parası vardır ya da ailesinden kaçmak ister.

Onu doğurup büyütürken hiç böyle bir şey yaşayacağını tahmin etmiyordun, paniğin çok normal. Öncelikle dünyanın sonu olmadığını idrak edip sakin olmalısın. Eğer sakin olmazsan panikle iyiyi kötüyü ayırt edemeyebilirsin. Çok soğukkanlı olmak zorundasın. Annem en küçük kardeşimde buna benzer bir şeyler yaşadığı için onu izleme imkanım oldu. Çok soğukkanlı ve arkadaş canlısı yaklaştığı için güven kazandı. Güven çok çok çok önemli. Eğer kızın senden "Ne olursa olsun annem benim arkamda" güvenini alırsa en kötü şeyi de sana anlatacak rahatlığı bulacaktır.

Acın olduğunu biliyorum. Kaybetmekten korkuyorsun, normal. Ancak sen şu an çaktırmaman gereken soğuk bir savaşa giriyorsun.

Ona arkadaş gibi yaklaşıp heyecanlı genç edasıyla nasıl tanıştınız diye sor. Nasıl biri? Seni seviyor mu? Canım kızımın kalbi birine düşmüş, benden çok kim merak eder diye söyle de en azından annesinin kendisini yargılamadığını iyi bilsin. Böylece yavaşça olayı anlarsın. Bu ilk adım.

2. Adım çocuğu birlikte babaya anlatmak. 3. Adım tanıştırmak. Ama bu adımların her biri 4 5 ay sürmeli ki biraz olsun büyüsün. Tam destek arkasında olduğunuzu bilmeli, oldu ki adam hakkında kötü bir şey olsa sana anlatabilmeli. Bu süre zarfında ona destek olmaktan sakın geri durma. Hayat senin istediğin gibi olmaz. Ömür denilen şey sen plan yaparken yaşadıklarındır. O yüzden pişman olma. Evlenecekse kendi seçimiyle, evlenmeyecekse yine kendi seçimiyle olacak.
(4 puan) tarafından
Ben ona sırt çevirmiyorum ki hepsini anlattı 10günde hediyeler almış oğlanın babasının işine kadar anlattı bana en ufak şeye bile mutlu oluyor
Biz onu hep çok sevdik biricik kızımız o bizim zengin aile değiliz ama istediği her zaman oldu
Oğlana ya gerçekten aşık ya da parası, hediyeleri var diye konuşuyori
İnşallah aynı evde kalmıyordular bundan korktuğum gibi hiçbirşryden korkmuyorum
tarafından
Birlikte babaya anlatma evresine geçin o halde. En azından bu yükü tek sırtlamamış olursunuz. Hem 2 akıl 1 akıldan üstündür.
(4 puan) tarafından
Bu akşam konuşucam
0 oy
(5,673 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Belki beni linçliyecekler olacak zerre umrumda değil ben sizin yerininzde olsam direk babasına olayı anlatırım çünkü ilerde canı yanacağına şimdi engel olsun şimdi canı yansın

Bende 18 yaşımda evlendim eşim 24 yaşındaydı aile içi yaşadım çok zorluklar gördüm evet eşim hep arkamdaydı ama hep diyorum şimdiki aklım olsa asla o kadar erken evlenmezdim 

Şunu da ekliyim eşimle hayla mutluyum 2. Bebişimizi bekliyoruz 23 yaşındayım şimdi ama eş seçimi çok önemli 
(4 puan) tarafından
Oğlanda 24yaşında kızıma hediyeler alıyormıuş hep 6aydır hepsinin fotoğrafını gösterdi 3,5hediyeye kandı ya resmen
Babasına söylemek çok istiyorum ama sinirlenicek sinirlendiğinde ağrısı oluyor ilaçlarla adamı ayakta tutuyorum
(5,673 puan) tarafından
O hediyeler hep göz boyama
Babasına yavaş yavaş bahsedin ben o yandayım Allah korusun babası sonradan öğrenirse kızınız kendi başına evlenirse o zaman Allah korusun adamı hastahaneden alamasınız
(4 puan) tarafından
Bu akşam konuşucam
(5,673 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun inşallah
(4 puan) tarafından
Amin İnşallah
0 oy
(1,434 puan) tarafından
Nisan tak okul bitsin mesleğini alsın sonra düğün dersin ve sonuç karşına çok çok farklı biri çıkınca bırakır başka çözüm yok
(4 puan) tarafından
Nişan kalmadan olay bitsin istiyorum daha karşısına ne adamlar çıkar birinden tutup bırakmamak ne demek ya
(1,434 puan) tarafından
Yaşı küçük sen bilirsin o yaşta evlilik olursa inan sonu iyi olmuyor tepkini ver asla de hakkım helal etmem de sen beni yanlış anladın o yaşlarda heves oluyor yüzüğe şuna buna
(1,434 puan) tarafından
Beni yanlış anladınız mesleğini eline alsın ozaman kadar yaşı olucak 24 25 daha farklı dusunecek
(4 puan) tarafından
Evlensin istemiyorum nişanlanmadan evlilik olayını unutsun istiyorum
Nişanı atılsada üzülücek en iyisi o yola hiç girmesin bende 24-25yaşında evlenmesini isterim niye evlenmesin ki o yaşlarında ama daha çok küçük
0 oy
(3,626 puan) tarafından
Evde tek kalmasına müsaade etmeyin yurtta veya kızlarla kalsın. Eğer sözden anlamazsa mecbur siz yanına taşının yapacak başka bişry yok. Tek başına evde olmaz her türlü şey olabilir. Yaşı daha çok küçük 
(4 puan) tarafından
Eşim burda çalışıyor borclar var bizimle Ankaraya gelemez bende eşimi yalnız bırskıp gidemem ilaçları var saatinde ben vermezsem hayatta içmez içim daralıyor artık ya
(3,626 puan) tarafından
Bu durumda sen tercihte bulunacaksin işte. Daha ne yapmayı düşünüyorsunuz merak ettim
0 oy
(1,712 puan) tarafından
Abla sana tek tavsiyem kızını tek bırakma çünkü illaki çocuk kızının yaşadıgı eve gelip gidiyordur afedersin ama belkide birlikte bile olmuşlardır o yüzden evlenmek istiyodur ama öyle bile olduysa yaşı çok küçük ilerde çok pişman olacak evlilik büyük sorumluluk istiyor kaldıramaz evliliği sen ona şuan hayır desende seni dinlemicek şey diyebilirsin biraz daha birbirinizi tanıyın bi söz falan takarız aile arasında diyin kızı yatıştırmak için zaten o sözlü olduğu zaman zarfındada birbirlerini tanımış olur biraz daha zaman geçer ve belki ozaman bişeylerin farkına varır evlilige olan hevesi yatışabilir 
(4 puan) tarafından
Ben zaten birlikte olmalarında korkuyorum çünki evlilik dizilerdekş gibi toz pembe değil ki Allah herkese mutlu evlilik nasip etsin
Tanıyın dedim o da 6aydı tanıyorum dedi babasına söylryecem piskolağa götürücem başka türlüsü mümkün değil
(1,712 puan) tarafından
İnşallah öyle bir hata yapmamıştır gençliginin baharında çünkü önünde kocaman bir hayat var kesinlikle psikoloğa götürün yardım alın belki fikirleri degişir
0 oy
(5,525 puan) tarafından
Kızınızı destekleyin onu yargılamayın. Sadece okulu bitirip evlenmesi daha iyi olacağını söyleyin. Evliliğin çocuk oyuncağı olmayacağını ciddi sorumlulukları olduğunu anlatın ama bunları şefkatle merhametli bir anne olarak anlatın. Büyük bir ihtimalle erkek arkadaşı ondan cinsellik istemiş evlenmeden olmaz gibi muhabbetler dönmüş. Kızınız da sevgilisini kaybetmemek amacı ile evlilik istiyor olabilir. Ben evde tek kalınmasına karşıyım. Bundan 20 yıl önce bizim üniversite yıllarında neler dönüyordu neler. Kanın tam deli ve hızlı aktığı dönemler. 

Elbette kendi hayatı istediği hatayı yapma istediği gibi yaşama hakkı var lakin böyle böyle çok genç kız harcandı. Ailesinin dinamiğine yapısına ters yaşantılar kızlarımızı mahvediyor maalesef 
(5,525 puan) tarafından
Benim ilk evliliğimi yaptığım adam bana aldığı çiçekler hediyeleri kimse almamıştır. Hediye çiçek değer verdiğini göstermez. Hatta daha sıkıntılı köprüyü geçmek için her yolu deniyor demektir. Benim evliliğim 7 ay sürdü. Meğer adam babamın maddiyatı için benimle evlenmiş.
(4 puan) tarafından
Çok haklısınız bende istemiyorumdum yurdu istiyordum ama birşekilde babasınıda benide ikna etti bu duruma
Korkuyorum belki evlenmden birşey oldu diye hemen hemen gidemiyoruz Ankaraya birlikte kalıyorlarsa kızımın aklını hediyelerle çaldıysa keşke hiç büyümeseydi
Biz kızımızı hep çok sevdik bir dediğini iki etmedik ama o neden sevgiyi dışarıda arıyor ki? İstediği hediyemi valla babası gece gündüz çalışır alır ya yeter ki kızı mutlu olsun
(5,525 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Beğenilmek, arkadaşları arasında sevgilisi tarafından yapılan jestler ile gözde olmak. Bu sizin yapabileceğiniz bir şey değil. Tabii cinselliği de keşfetmek istiyor bu duygularına da hitap eden biri var olması onun bulunmaz yapıyor. Şu beyin mantık kısmını kapatmış sadece cinselliğin verdiği hazzın tadını çıkarıyor. Bu ara kapatın bu konuları yavaş yavaş konuşun.
Hangi bölüm okuyor. Hem okul hem evlilik bir arada çok zor gidiyor. Ben ikinci üniversiteyi yakın zamanda okudum hem iş hem okul hem evlilik ve son senem de hamilelik çok zorladı beni.
(4 puan) tarafından
İngiliz dili ve edebiyatı
Oğlan belki parmağında oynatıyor kızımı şantaj bile eder nasıl güveneyim ben ona korkuyorum yarında hamileyim diye çıkarsa karşıma düşündüğümde bile kalbim sıkışıyor
0 oy
(2,386 puan) tarafından
Allah kimseyi evladıyla sınamasın evlat deyince akan sular durur. Yorumlardan gördüm yanına gitme imkanınız yokmuş. Babası da bilmiyormuş. Bir anne olarak babasına söylemelisiniz. Çocuk ikinizin ortak paydası. Babayla düşünüp ortak noktada karar almalısınız. Bilmemesi hem kızınızın açısından hem de sizin açınızdan sıkıntı yaratır. Oğlanı tanımaya fırsat verin belliki kızınız vazgeçmeye meyilli değil. O yaştaki bir genç kız da ne söyleseniz anlamayabilir. Gördükleri yaşadıkları onu cezbediyor olabilir. En azından çocuğunuz kiminle muhatap bunu öğrenin. O çocuk.kim neci ne iş yapar bilin
(4 puan) tarafından
Çocukluğundan beri arkadaş canlısı değil şuan bile Ankarada kız arkadaşlarından bahsetmiyor çünki konuşmuyor kimseyle varsa yoksa Bora
10gündür tek sohbeti Bora. Ondan konuştuğunda hiç terslemedim dinledim ama içim daralıyor artık şu evlilik sohbetinden
Babası Rusyada gemilerle çalışıyormuş oğlu işletme  okumuş belki oğlan nişanlı kızımı kandırıyor hep böyle olaylar olur
(2,386 puan) tarafından
Tamam kimöiş bu bora tanışmak istediğini söyle abla. Çocuk da ***** varsa zaten kendi bırakır. Tavsiyem çocuğunuzu asla tek bırakmamanız. Ben de ankaradayım ve burası küçük bir şehir değil binbir türlü insan var. Allah evladınızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Belli zaten gözünü bi borayla açmış onunla gidiyor. Anne olarak kızınızın kararında yanında durmanız lazım karşı gelerek ona hiçbir şeyi öğretemezsiniz.
(4 puan) tarafından
İnan sakin davranıyor onun hakkında konuşuyor dinliyorum ama aynı evde kalmalarından, ya da başka birşey olmasından korkuyorum çünki hepsi beni suçlayacak
(2,386 puan) tarafından
Buna meyil vermemek için babayla paylaşmanız gerek suçlanmanızdan ziyade çocuğunuza yazık olmasın öncelik evlat
0 oy
(5,434 puan) tarafından
Benim aklıma su geldi 18 yas tam herseye inanma yaşı o yüzden tamam diyip oglanı taniyalım ailesini taniyalim diyin nisan soz olsa bile evlilik okulun bitince olsun diyin bu sarti koyun eger hayir demeye devam ederseniz olay inatlasmaya gider yaşınıda doldurmus aile izni olmadan nikah bile kiyabilirler 
(4 puan) tarafından
Şuan belki o evdede birlikte yaşıyorlardır aklıma her türlü şey geliyor kanım donuyor
Nişanlandı diyelim sonra nişanı attı onda üzülecek kendini harap edicek evlense daha kötü olur zaten hiç bu yollara girmeden unutsun istiyorum
(5,434 puan) tarafından
Ama zıtlaşirsan daha kötü olur okul bitme sartı koyarsan o.surecte ayrilma olasiliklari yuksek zaten
0 oy
(1,294 puan) tarafından
Altında başka bişey çıkma korkun galiba birliktelik onu her şekliyle kabul etmek zorundasın bir mecburiyetinin olmadığını ona acık bir şekilde dile getir ve evlenmesine de izin vermediğini okuldan sonra istediği kişiyle evleneceğini söyle 
(4 puan) tarafından
Evet ondan korkuyorum hemen nasıl güvensin  belki yarın yarı yolda bırakıp gidicek tükenen benim kızım olucak
(1,294 puan) tarafından
Evlilik bu rio karnavalına benzemez inşallah kurtulur bir an önce aklı başında biri olsa hemen evlilik demez
(4 puan) tarafından
Korkuyorum bu kadar ısrar etmesinin altında başka birşey çıkar diye dünyada şerefsizler çok
(1,294 puan) tarafından
Ama bu dünyanın sonu değil tabi ki üzücü bir durum ama zararın neresinden dönsen kâr o yüzden güzelce konuş hatta çocukla da tanış bu iş olmaz okuldan sonra de ve bitir

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 602 göst.
+2 oy
13 cevap 504 göst.
24 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sunehriiii (1,811 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 57 göst.
4 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Fatocan4545 (1,521 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 569 göst.
26 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ayanuogivufych (8 puan) tarafından soruldu

409,980 soru

12,326,603 cevap

39,106 kullanıcı

Kategoriler

...