Öncelikle seni korkutmak istemiyorum ama Allah korusun kızını kaybetmek üzeresin. Bir kız evleneceğim diyorsa izin vermenizi bekler, vermezseniz de kaçar. Altındaki nedeni öğrenmek lazım, bir kadın 3 sebeple evlenir. Ya aşık olur, ya parası vardır ya da ailesinden kaçmak ister.
Onu doğurup büyütürken hiç böyle bir şey yaşayacağını tahmin etmiyordun, paniğin çok normal. Öncelikle dünyanın sonu olmadığını idrak edip sakin olmalısın. Eğer sakin olmazsan panikle iyiyi kötüyü ayırt edemeyebilirsin. Çok soğukkanlı olmak zorundasın. Annem en küçük kardeşimde buna benzer bir şeyler yaşadığı için onu izleme imkanım oldu. Çok soğukkanlı ve arkadaş canlısı yaklaştığı için güven kazandı. Güven çok çok çok önemli. Eğer kızın senden "Ne olursa olsun annem benim arkamda" güvenini alırsa en kötü şeyi de sana anlatacak rahatlığı bulacaktır.
Acın olduğunu biliyorum. Kaybetmekten korkuyorsun, normal. Ancak sen şu an çaktırmaman gereken soğuk bir savaşa giriyorsun.
Ona arkadaş gibi yaklaşıp heyecanlı genç edasıyla nasıl tanıştınız diye sor. Nasıl biri? Seni seviyor mu? Canım kızımın kalbi birine düşmüş, benden çok kim merak eder diye söyle de en azından annesinin kendisini yargılamadığını iyi bilsin. Böylece yavaşça olayı anlarsın. Bu ilk adım.
2. Adım çocuğu birlikte babaya anlatmak. 3. Adım tanıştırmak. Ama bu adımların her biri 4 5 ay sürmeli ki biraz olsun büyüsün. Tam destek arkasında olduğunuzu bilmeli, oldu ki adam hakkında kötü bir şey olsa sana anlatabilmeli. Bu süre zarfında ona destek olmaktan sakın geri durma. Hayat senin istediğin gibi olmaz. Ömür denilen şey sen plan yaparken yaşadıklarındır. O yüzden pişman olma. Evlenecekse kendi seçimiyle, evlenmeyecekse yine kendi seçimiyle olacak.