+1 oy
2,069 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4 puan) tarafından
Kızım 18yaşında bu sene universteyi kazandı Ankarada okuyor. Biz İstanbuldayız küçüklüğünden ne istese yaptık ne babası ne de ben bir tane çıtma bile vurduk belki de bı yüzden şımardı bilmiyorum. Evin tek çocuğu 9sene sonra oldu hepimiz etrafında pervane gibi döndük. 10gündür tek söylediği şey benim sevgilim var ve evlenicez. Kızım daha küçüksün ne evlenmesi yok birbirimzi çok seviyorum çok iyi biri diyor. Benim tek isteğim kızımı mezun görmek asla zorluk çekmemesi 

Oğlan 24yaşında fakir biri değil kızım beni arkadaşı olarak görüyor ocak ayından sevgililermiş her defa buna hediye getiriyor çicekler çikolatarlar çantalar korkuyorum kızım bunlara kanır diye evde tek yaşıyor Ankarada ben kız falan istemiyorum dedi. Anne olarak asla kızıma yakıştırmıyorum ama bunlar Ankara da ya birlikte yaşıyorlarsa? Daha babasını bile haberi yok ne yapmam lazım piskoloğamı götüreyim o oğlanlamı konuşayım ne yapayım bilmiyorum 

54 Cevaplar

0 oy
(5,749 puan) tarafından
Canım ben erken evlenenlerdenim. Benim şansım eşim iyi çıktı. Ama haklısın çok erken yaş kesinlikle. Kızınla konuş olur ama okulunu bitir mesleğini eline al öyle de.Yoksa kendi başına iş yapar hem o üzülür hem siz.
(4 puan) tarafından
Umarım öyle olur
(5,749 puan) tarafından
Bende Ankaralıyım kızın nerde yaşıyor şuan semt olarak.
(4 puan) tarafından
Yenimahelle
Şeytan söylemeyenin aklım söylüyor ya daha kötü birşey varsa bana söylemiyorsa?
(5,749 puan) tarafından
Hım bana uzak canım eğer öyle olmasa gider bakardım bir kızına.
(4 puan) tarafından
Kızım şuan bizimle yinede çok teşekkürler
-Reklam-
0 oy
(1,124 puan) tarafından
Bence bir terapist ile önce siz görüşün gerekli görürse ikinizi de ister. Karşısında nasıl bir davranış sergilemen gerektigi konusunda öneri verir belki. 
0 oy
(365 puan) tarafından
Seninle düşman da olsa karşı çık bu yaşta evlilik mi olur daha anlayamıyorlar malasef 
0 oy
(19,525 puan) tarafından
Kızını oyala. Kızım daha hem küçüksün hem de maddi olarak şuan hazır değiliz. O sırada babanı da alıştıralim bu fikre acele etme. Hallolur belki falan de. Oyala. Ama asla urkutme. Yoksa gider nikahı basarlar. Kızının yanına baskın yap. Göz hapsinde tür çaktırmadan. Zaten kendi kendilerine ayrılır onlar bu süreçte.
(4 puan) tarafından
İnşallah ayrılır o çocuğada hiç güvenmek istemiyorum küçükücük kızın aklına belkide o sokmuştur bilmiyorum aklıma iyi şeyler gelmiyor
(19,525 puan) tarafından
Tabi ki güvenme. 18 yaşında ne evliliği. Adam olsa cocujkla değil yaşıtı birileriyle takılırdı
(4 puan) tarafından
24yaşında 6yaş fark var aralarında kızım daha çok küçük
(19,525 puan) tarafından
18 yaşa göre 24 yaş çok tabi ki .
0 oy
(8,665 puan) tarafından
Tavsiyem sakın hayır deme takip et sıkı şekilde ama belide etme evlenemesin deme ben gibi inada bindirir  gider evlenir hiç birşey yapamasıniz
(4 puan) tarafından
Arkadaş olmaya çalışıyorum ama sonuna kadar itiraz ediyorum bu evliliğe
(8,665 puan) tarafından
Diklesme canim tavsiyem hisetirmeden yapman lazim ama sakın ayırmaya çalışma
0 oy
(4,186 puan) tarafından

Olabilecek olan senaryoları sende biliyorsun.

O yüzden kızınla konuş biz sana gelen çanta,hediye, çikolata gibi basit seyler ile kimse seninle derin bağlar kuramasin diye hayatını eline almanı istedik senide bu yönde teşvik ettik. Sen kendine alabilecek imkanlara sahip ol,karsindakini maddesel değerlendirerek diye değilde bu insanla bir ömür geçerek ayrımını daha doğru yapabilmen için.Görüyorum ki bazı şeyleri biz sana hiç anlatamamasiz.Senin yaşlarında evlenmeye çalışan pek çok kişi baskı huzursuzluk seviye ihtiyacı yada maddi imkan yetersizliğinden (ciddi oranda) bubsekilde bir ilerleme sağlıyor.Baban ve annen olarak biz seni sevgiye ilgiye doyuramadik mi sen neyin eksiligi ile bu sekidle bir hayat planı yapıyorsun kızım benim için xyz fark etmez.Ben sana neden sevgilisinin neden arkadaşlık yapıyorsun demiyorum.Ama senin seven seni düşünen senin önceliklerini saygı duyar senin hayatıni eline alman için destek olur.Boyle yangından mal kaçırır gibi hareket etmez.gozunu aç xyz fark etmeksizin senin hayallerine emeklerine ailenin sana desteğine güvenine saygı duyan adamları hayatına al. Benim sana bir anne olarak tavsiyem budur.Benim söylediklerim sana baskılama olarak geliyirsa elinin altında İnternet var bubtayi yapıp pişman olan milyonlarca insan var sende sıradan birisin senin ne farkın olacak bak insalar neler yaşıyor.
Benim sana diyeceklerim bunlar bundan sonrasına sen karar vereceksin.

Ben sana ayrıl demiyorum ama neden seni beklemek istemiyor sevdiği için mi yoksa sana güvenmediği ve saygı duymadığı için mi bunu iyice anla yavrum diyebilirsin
(4,186 puan) tarafından
Hayat deneyimlerle doludur bazen hatalar yapabiliriz ama eğrisi ile doğrusu ile sen ben kızım bir hata da yapabilirsin bu ben senin arkanda durmam demek değil.Babanda bende ömrümüzü sana adadık iyisiyle kötüsüyle sen bizim evladimizsin ve biz seninle herseye varız unutma  ve gerçek sevgiyi burdan anlamanı istiyorum.Gercek sevgi koşulsuz şartsız bahanesidir evladım.Evet bazen dünyamız başımıza yikilabilir çok ofkelenebiliriz istemediğimiz şeylerde olabilir ama biz seninle bu yolu yürürüz evladım.
Sana kendi konforu ic huzuru için koşul koyan insanlardan uzak dur evlenmesenizde hayatında gayet devam edebilecek sana güvenebilecek destek olabilcek zamanı doğru yönetebilen saygılı görgülü iyi insanlar ile Allahim seni karsilastirsin da dersin ek olarak
(4 puan) tarafından
Çok güzel yazmışsın
İnan bende koşa koşa evlenmesini istemiyorum baskı yapmayı hiç istemiyorum o yüzden şimdilik sakin kalıyorum babasıylada normal dille konuşucam sakin olmaya çalışıyorum aklıma hiç güzel senaryolar gelmiyor
(4,186 puan) tarafından
Ben hangi pencereden baktığını anlıyorum.

Burada karar vermen gereken şu :

Kızım büyük bir hata yaptıysanız durumu kabul edip ,hayatını eline almasını isterim.Bir hatayı hayatına mal etmem.

Eğer büyük bir hata yaptıysa evlenecek mecbur benim gibi başına gelenleri oda kabul edecek.Ailecek savrulacagiz.

Ama bence bu denli büyük bir hata yok sen kızına yakıştırma böyle şeyleri. Ve sakin ola böyle birsey olduysa yada olursa nasıl olur diye sorma tövbe et o kadar diyim sana çünkü muhakkak hayat nasıl olduğunu sana göstermek için bir senaryo yazacaktir
(4 puan) tarafından
Allahım esirgesin öyle şey olmasın dilim bile varmıyor o sözü kızıma söylemeye
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Üzgünüm ama hiç birşey yapamazsın anlamaya çalışmaktan başka tamam de tanışalım olmadı babana deriz adını koyarız mezun olunca evlenirsinz dersin ne yazikki başka hiç birşey yok niyetine girmiş bir insanı yoklarla olmazlarla sadece yanlışa itersin hele ki şimdiki nesli
(4 puan) tarafından
Ama yani 18 birde 24 biraz olsa akıllı olması lazım değil mi
(4,589 puan) tarafından
Değil abla değil kişinin sorumluluğuna bağlı bu misal ben etrafımdakilerden örnek vereyim yigenlerin sevgilileri vs bı tanesi 24 yaşında daha ise gitmeyi becerecek kapasitesi yok bı digerininki 21 yaşında çocuğu bayadan da tanıyoruz 5 6 yıldır çocuk bir gün ise gitmemisligi yok hem okudu hem çalıştı evini falan aldı etti kişinin kendiylealakali bu
(4 puan) tarafından
Anladım çok zor birşey
(4,589 puan) tarafından
Gerçekten öyle benim de var iki kızım çok küçükler akanbu konular şimdiden beni darliyir rabbim hepimizin evlatlarını hayırlı insanlarla karsilastirsin
(4 puan) tarafından
Amin inşallah hayırlı büyüsünler
0 oy
(693 puan) tarafından
Asla yanlış anlaşılsın istemem ama çocukla aynı sehirdeler. Ve az çok onuna kaldığını tahmin ediyorsunuz. Ve hemen evlenmek istiyor neden peki?

Allah korusun hani yanlış bişey yapmislarsa hemen evlenmek isterler veya seviyor ondan saf niyetle evlenmek istiyor bilemeyiz. Baktınız size karşı geliyor babasına söyleyin belki daha dikkatli davranır bu konuda kızınız 
(4 puan) tarafından
O konuda benim aklımda ondan korkuyorum düşünüyorum ya öyle şey olursa dilim bile varmıyor ya hamileyse?
0 oy
tarafından
Mutlaka oglanın annesiyle tanışın oglanın adını soyadını bulun araştırın neyin nesi kimin nesi kızınızın orda yanlız oldugunu bilip gözünü boyayıp kandırıp kötü yola bile düşürürler Allan korusun ..adnan oktarın belgeseli gibi olmasın sonucu ordada avmde kızları göze kestirip kendini bora diye tanıtıp evlenicez diyip adnan oktarın agına düsürüyorlar youtubdan adnan oktar belgeselini izleyin gerekirse kızınıza o belgeseli izletin kızların nasıl kötü yola düşürüldügünü anlasın
(4 puan) tarafından
Anlamadım adam kendini Bora diye mi tanıtıyor?
tarafından
Evet belgeseli izleyin adnan oktarın adamı kızlara kendini bora diye tanıtıyor googlde bile adını sahte yapmıs iş adamıymıs gibi cıkıyor kızlar araştırdıgında ve bu adamlar öyle sıradan kızlarıda secmiyor okumus tahsilli zeki akıllı güzel kızları seciyorlar
(4 puan) tarafından
Kızımın sevgilisin ismi Bora ama????
0 oy
tarafından

Kızınıza bu belgeseli izletin aklıma kötü seyler geldi sizde izleyin kızların nasıl tuzaga düşürüldügünü görün adnan oktar hapiste ama cetesi devam ediliyor deniliyor

(4 puan) tarafından
İnşallah böyle şey olmaz
(4 puan) tarafından
Çok kötüymüş ya daha yarısına gelemedim kanım dondu
0 oy
(4,271 puan) tarafından
Ben olsam direk kizin yanina tasinirdim. Tabiki yetiskin ama okul bitmeden bi delilik yapmasi olmaz bence. Panik olupta cok ustune gitmeyin ama bende geliyim goriyim hesabi yapin. Cnku bazi erkekler boyle tek bi kiz buldu mu her anlamda kullanmak ister. Tek yasiyo bedava ev, e kiz seviyo vs. Yani cocugu tanimiyorum ama universite ortamini biliyorum.
(4 puan) tarafından
Gidemiyoruz işte taşınamıyoruz ama bu sene bir kaç defa gittik 1gecelik haber veriyorduk o zaman yalnız kalıyordu evide derli toplı
(4,271 puan) tarafından
Esinle tasinmana gerek yok ki nesela gelcem 1 ay kalcam 15 gun kalcam gbi yapabilirsin.
0 oy
(264 puan) tarafından
Kızınıza lütfen arkadaşça yaklaşın. Tamam aileyi tanıyalım çocuğu sende tanı yoksa sen terslersen o senden gizli yapacaktir gerekirse kzinin yanjna git oğlani da tanı. İçini ferah tut sadece dediğim gibi arkadaşca yaklaş 
0 oy
(3,061 puan) tarafından
Merak etme el üstünde tutman önemli değil aynı model bencede var 18 yaşında kendi kararlar alabiliyormus büyümüş istediği zaman sevgilisi olurmuş gezermis biz karisamazmisiz beni bitirdi kizim ben ona o bana düşman olduk iyice 
0 oy
(149 puan) tarafından
Aşırı karşı çıkmayın bence ama okulu bitirme şartı koşun belki o ara ayrılır vazgeçer siz karşı çıktıkça daha çok baglananilir

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 600 göst.
+2 oy
13 cevap 497 göst.
24 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sunehriiii (1,809 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 56 göst.
4 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Fatocan4545 (1,521 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 542 göst.
26 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ayanuogivufych (8 puan) tarafından soruldu

408,521 soru

12,275,128 cevap

37,716 kullanıcı

Kategoriler

...