Yatsı ezanından sonrası cinlerin daha aktif ve yoğun olduğu vakitlerdir. Toprak ve küllü bölgeler bildiğim kadarıyla daha çok olmayı tercih ettikleri yerler. Hani daha ıssız olduğundan kaynaklı olsa gerek insan açısından. Akşam ezanından sonra dahi euzü besmele çekmeden çıkmam dışarı, özellikle külün üstüne basmamaya dikkat ederim. Hani fiziksel olarak herhangi bi zarar gördüm diyemem ama euzü besmele çekmeyi unutup toprağa bastığım zamanlarda geceleri çok fazla kabus gördüğümü biliyorum. Hani korkutma dedikleri mesele, rahatsız ediyolar insanları. Eskiler küle basma üzerlerine uğrarsın derlerdi, üzerlerine uğrama da bi nevi cin musallatı gibi bişey sanırım. Hani böyle kafanı uykudan kaldıramazsın üstünde aşırı bi ağırlık olur hiç bişey yapacak halin olmaz. Eskilerin şerbet atma dedikleri bi mesele vardır bununla alakalı da. Bi bardağa şeker şerbeti yaparsın, birisi akşam vakti küle bastığın yerde etrafa şerbet saça saça alın şerbetinizi verin şu kişinin sağlığını der, ama bunları yaparken arkasına bakmaz. Hani ne kadarı doğru ne kadarı batıldır bilmiyorum ama çocukken çok duyar görürdüm bu durumu köyde