0 oy
754 göst.
Diğer kategorisinde (309 puan) tarafından
Merhaba kızlar yakında doğum olcak 2ci doğum ama ilk dogumumda 40gun evden çıkmıyorsun ve cocogum ve annenin kırkı cikinca banyo yapılır ama kızlar 40gun evde kalmak istemiyorum bence batıl inancdir Kuran'da ve İslam'da öyle 40 gün bişey varmı yada yokmu günaha girmiym şimdi 

Evlendigdede aynısı gelinler nazar ediyorlarmış 40gun önce evden çıksan ve seni biri görse 

37 Cevaplar

0 oy
(3,628 puan) tarafından

Tamamen batil inanç ben 40 gün ve sonrası de.li gibi gezdim 

(309 puan) tarafından
Ay bende yapacam inşhallah kaynanayla beraber yaşıyorum iyi anlaşıyoruz ama herşeye inanir işte
-Reklam-
0 oy
(2,857 puan) tarafından

Kız inanma öyle şeylere hepsi geri kafalı insanların uydurması .. benim bebe 20 günlük tü parklar piknikler nerelere gittik nerelere. Gelin 40 gün çıkmazıda yeni duydum.:blink:

(2,857 puan) tarafından
Bide şunu dicem içimde kalmasın.. bu batıl inançlara bukadar dikkat eden insanlar Allah'ın farzlarına yasaklarına haramlarına dikkat ediyormu acaba.yada peygamber efendimizin hayatı nekadar araştırıyor yada ne bilim kaçtane hadisi sünneti uyguluyor hayatında. Öncelik vermesi gerekenleri hep arkaya atıp batıl inançları söz konusu olunca nasıl kuralcı kesilirler
(309 puan) tarafından
Evet vallah öyleydi evlenincede 40gun cikmasim ilkimde doğurdum yine aynı şey bidaha kaldiramam
0 oy
(896 puan) tarafından
20.gün piknik gibi yere gittik yani 40 gün boyunca 40 kere gezdik :) 
(309 puan) tarafından
Oh oh miss vallah
0 oy
(902 puan) tarafından
Saçmalıktan başka bişey değil. Gece çıkmaya karşıyım bak, o ayrı. Hani özellikle toprağa yada küle basma durumu varsa dışarı çıkıp eve dönerken. Ama bu kırk içinde olmaktan bağımsız gece çıkma durumu için de geçerli benim gözümde. Ama gündüz çıkmamak anlamsız bence. Hani bi mantığı yok baktığın zaman 
(902 puan) tarafından
Yazarken de ne kadarı doğru ne kadarı batıldır bilmiyorum yazdım o mesele için fark ettiysen. Konuyu daha fazla uzatmak ve düşünmek istemediğim için daha sık bulundukları bölgeleri de yazmaktan kaçındım, hatta yazmaya başlamıştım bi sonraki yorumda haklarında daha fazla konuşmak istemediğimi fark edip sildim. Kalabalık bölgelerde böyle şeylerin duyulma olasılığı daha azdır çünkü yaşanma olasılığı da çok daha azdır. Bi bölge insan açısından ne kadar tenhaysa onlar açısından o kadar iyidir. Bunlar uzun uzadıya araştırdığım öğrenmek istediğim şeyler değil, o yüzden sağda solda istemeden şahit olduğum bilgilendirmeler kadar konuşuyorum. Sabah akşam bunları düşünüp bunlara göre hareket ettiğim yok yani:) Her namaz sonrası Ayetel Kürsi okuyorum çünkü sünnettir, yatsıdan sonra dışarı çıkmamaya çalışıyorum çünkü peygamber efendimiz yatsı namazını kıldıktan sonra çok oyalanmayıp uyumamızı öğütlemiştir. Ama insanlık hali, her zaman o saatlerden önce evde olamayabiliyoruz, dışarı çıkmak zorunda kaldığımda euzü besmele çeker öyle çıkarım. Evden besmeleyle çıkar besmeleyle eve girerim bunların çoğu peygamberimizin öğütlediği ve kendisinin de yaptığı şeylerdir
(309 puan) tarafından
Evet bende duydum boş ver onu ben sana tessekur ederim
(902 puan) tarafından
Allah evladına sağlıkla kavuşup sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bacım, Allah hayırlı imanlı bi insan olmayı nasip etsin evladına ❤️
(309 puan) tarafından
Bu ne güzel bı dua çok sevindim darısı senin başina çok çok Cook ama çok tessekur ederim Allah razı olsun senden yolun açık ve aydintili olsun
(902 puan) tarafından
Bi müslüman başka bi müslümana dua ettiğinde melekler de aynı duayı o müslüman için ederlemiş :) senden de Allah razı olsun bacım bilmukabele ❤️
0 oy
tarafından
Valla ben de kızım da çıktık gündüz de çıktık gece de çıktık çok şükür bir sorun yaşamadık hatta doğumdan 3 gün sonra çıktık akşam kızım on günlükken kontrole getirdim hastaneye hiç de birşey olmadı çok şükür 
(309 puan) tarafından
Ozaman gerçekten batıl inancdir bende cikicam insanlar konuşsun banane
tarafından
Bence batıl ayrica onu bunu dinleyerek hayatı kendinize zehir etmeyin çok korkuyorsanız aksamalri çıkamadan önce 7 tane Ayetel Kürsi oku bebeğine kendine oku Allah'ın izni ile hiç birşey olmaz
0 oy
(1,097 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
VAllh bende bilemedim bu işi möyle diyorlar ee hastnye falan gidiliyor ben kaç kez hastnere gitim ordan kaynama gitim 3 kez ben 40 da değil 40li bebekelr küçük biraz ne kadar rahat ede bilrsin tutamıyorum düzgün zaten o sıra bı düzen yok bebek huzrsuz ve benim kizn sarılık vardı hep başındayım sürekli  bide o yüzden kaç kez hastnye gitik dün kalça testi için hastnye gitik dedik bı sahil turu yapalim gezelim kizın gözleri acilamdi güneşte cikmiya cikmiya huzrsuz oldu eve geldik gezmek çin çıkmadık eşimde diyor işten firsad bulupda cikamyoeuz kızda açılır arbasni almadık daha alalim cikarim tek  sürekli 40 gün evde bunaldık 2 aylık olcak artk kız pek dışarıyla haşır neşir değil Hastne dışında 
(309 puan) tarafından
Geçmiş olsun umarım iyi oldu bu kalça ultrason nerde yapılır ve 2ayina girsemi yapılır ilkimde bilmiyordum cunku
(1,097 puan) tarafından
Sgaolun cnm şimdilik iyi şükür 1bucuk aylık olduk benimde ilk 1 buçuk aylıkken yapilyormuş randevu aldık gitik otrasona gün verdi 14 gün geçti dün gitik işte siz ilkde yapmadınız mı
(309 puan) tarafından
Hayır ben bilmiyordum hangi bölüme gitmem gerek
(1,097 puan) tarafından
Kemik hastalıkları zaten arayınca soryon ona göre bilgi verilyor eşim aradı kalça testi yapcaz daha bebek ona göre çocuk bölüme randevu verildi gitgimzde doktor dedi gidip sıra alıyorsunuz otrason güne gün veriliyor
0 oy
(13,163 puan) tarafından
40 gün de ilişkiye girilmiyor muymuş evlenince tövbe yarabbim daha neler duycaz bebek kontrolü oluyor dikislerin kontrolü oluyor o zaman suya mı bakıp anlıyor doktorlar
(309 puan) tarafından
Yo canım öyle değil yane giriyorsun tabi evlenince ama işte 40gun evden çıkmıyorsun bende aptalca inandım bence öyle bişey yok iydurmadir
(13,163 puan) tarafından
Tabi canım yani sen büyükleri dinleme  :)
0 oy
tarafından
Bebeğimin 4. Gününden dışarı çıktım 6 gunluktu ikincide kızımı parka götürdüm annemle carpilmadm yaşıyorum:)
(309 puan) tarafından
Vallah dışarı cikcam sırf bulamiyim diye hemde evde oturup aynı duvara baksan depresyona giricen resmen sütümde olmicak ondan korkiyorum. Ne kadar rahat etsem belki sütüm gelir
0 oy
(2,497 puan) tarafından
Tamamen batıl inanç böyle saçma şeylere inanmıyorum 
(309 puan) tarafından
Vallah iydir teşşekür ederim
0 oy
(709 puan) tarafından
Ya kimine gore gercek kimine batil inanc bizdede derler evden cikma gece disarda elbise birakma 40 gun suyu banyoya filan dokme diye ama ben dinlemedim acikcasi sadece gece disari cikmadim zaten minicik bebeyle ne isim var gece kapida bide zaten heo kis bebekleri benimkiler mecburda cikamazdim hastane haric ama gunduzleri gezdimde dusta aldim herseyide yaptim amannn inanma zaten lohusalik piskolojisi yetiyor birde evde kitlen kal
(309 puan) tarafından
Aynen sorun işte orda ben çıkmak istiyorum çünkü ne kadar rahat edersem belki sütümde gelir ben Emziremedim bence 40 gün çıkartma diye biri uydurmuşki anne hep evde kalsın çünkü bebeği görmek isterler
0 oy
(3,896 puan) tarafından
Ben ilk cocugumda da 15 gunluktu mart ayinda balikciya gittim. Ikincide de disari ciktm mayista dogmustu.yani hastaneye gidiyosun sonucta batil inanc tabi.
(309 puan) tarafından
Evet şimdi herşey okudum ve gerçekten batıl inançtır tessekur ederim canım
0 oy
(2,645 puan) tarafından
Eskiler hayızlı olduğun bilinmesin öyle görğnmeyelim diye dışarı çıkmazmış 40 gün muhabbeti oradan geliyormuş bunu bi hoca anlatıyordu çıkamaz şunu yapamaz gibi şeyler batıl inanç diyor çevire çevire günümüze böyle garip bi şekilde gelmiş
(309 puan) tarafından
Çok tessekur ederim eğer kaynana bişey dese hocaya sor derim hahahah
(2,645 puan) tarafından
Bende fıldır fıldır gezdi. Kaynanam gezme dedi 2 gün sonra bize ne zaman geleceksiniz deyince eşim karımın kırkı çıkmadı getiremem demişti bir daha da ses edemedi
(309 puan) tarafından
Oh yağlar eridi
0 oy
(1,138 puan) tarafından
Tabi ki de batil.Ben ilk gunden itibaren gezmedigim gitmedigum yer kalmamisti duğune mi gitmedim tatile mi gitmedim oooo
(309 puan) tarafından
Vallah iyi yaptın sanada öyle soylerdilermi 40 çıkma falan filan
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Yavrum çocuğu 1.hafta kontrolüne götürmeyecek misiniz? Ne kırk günü
(309 puan) tarafından
Tabikide onlar mecbur ama sadece hastane için çıkmıştım o zamanlar ama inat edicem onlara gezecem
(5,471 puan) tarafından
E ne için olduğunun önemi var mı çıkmışsın işte :D
(309 puan) tarafından
İşte tek hastane için cikabiliyordum sonra hemen doğru eve yine aynı kabus
0 oy
(1,030 puan) tarafından
40 gün evden çık ak bilemem de banyo yapmamak bu çok garip ben hastaneden çıktım 1 gün sonra banyo yaptım ki insan ödem atıyor habire terliyor nasıl yapılmaz 
(309 puan) tarafından
Banyo için bişey demediler sadece çıkma diyorlar
0 oy
tarafından
İkisi de batıl güzelim, sadece lohusalık döneminde hem annenin psikolojisi, hem de alkarısı (o dişi bir cindir ve gerçektir) gelip musallat olmasın diye hem bebekle hem kendi yalnız bırakılmaz. Tuvalet banyo hariç ama onda da duasını okumadan ömrü boyunca hiçbir müslüman girmemeli.
(309 puan) tarafından
Al karisi yeni duydum oda burdan cinlere inanırım akşamlarda çıkmam o kadar
tarafından
Yalnız kalma mümkün mertebe. Ama tabi duanı oku, daha da Allah izin vermeden musallat olamazlar.
(309 puan) tarafından
Hangi dualar okunur adetli Olcamya
tarafından
"Bismillâhillezî lâ yedurru measmihî şey'ün fil erdzıi velâ fissemâ'i. Vehüvessemîul alim."
0 oy
(1,789 puan) tarafından
Batıl inanç canısı görümcem doğurdu kırkı çıkana kadar hiç evde durmadı geziyordu bebişiyle ve bende aynısını yapmayı düşünüyorum, sen kendini bebeğini Allah'a emanet et önlemini al bitti 
(309 puan) tarafından
Çok çok doğru söylüyorsun sende yap sağlıkla kalın inşhallah
(1,789 puan) tarafından
Ayn öyle yapacağız inşallah bide amin ecmain kardeşim
0 oy
(474 puan) tarafından
3 doğum 3ttim 3 undede gezdim inanamam
(309 puan) tarafından
Vallah iyi yaptın bende daha yeni dusunmeye başladım hiç bı kitapta yazmıyor öyle sey
(474 puan) tarafından
Şuan oğlum 39 günlük 2 defa pikniğe bile gittim
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Yok  onun tesiri mikrop kapmaya bebek ve sen çok açık oluyorsun o yüzden ve akşam ezanı sabah ezanı arasında yanlız çıkma sadece sebebide yerlere ekmek kırığı çöplerin akan suyu vs. Oluyor herşeye açık olunan dönem oldugu için oda yoksa gerisi batıl inanc hep çıktım fırsat buldukça 
(309 puan) tarafından
Bende yapcam vallah
0 oy
tarafından

Bence geçmişten gelen dil alışkanlıklari ben öyle bir sey olduğunu düşünmüyorum 31 hafta da doğdu bebeğim piskolojim bozulmuştu ağlıyordum sütüm kesilmişti yoğun bakımdan çıktı herşey düzeldi 25.gun bebeği doyurduk öptüm kokladım kocam gel dedi doktoru aradık sütüm yavaş yavaş geliyor içe bilir miyim dedim oda sağ  bir kaç saat dozunu soyeldi alkolün gittik vallaha kafa dagittik eşimle boğazda :D sonra alışverişe çıktık bana kızıma kocama her gün gezdim ama ilk 20 gün kızım yoğun bakımda diye hiç bir sey içimden gelmiyordu  yoğun bakımda olmasaydı ameliyat olduktan 2  gün sonra gezmeye başlardim çocuk da annede dışarıya daha kolay adapte oluyor o zaman

(309 puan) tarafından
Büyük geçmiş olsun evet iyi geliyor insana bende böyle dusuniyorum

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 245 göst.
3 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Elanur58 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 234 göst.
0 oy
3 cevap 98 göst.
11 Haziran 2022 Diğer kategorisinde BESelif (44 puan) tarafından soruldu
0 oy