0 oy
773 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (134 puan) tarafından
İlk cocuğum ğduğunda cok tecrunesizdim  aramizda bir bina var 40 im boyunca sabah 9 gibi gelirdi aksam 3-4-5 kadar kalırdı yanlız cocuğuma aşiri karişirdi..doğumdan sonra eve geldiğimizde cocuk iki gün onun yüzünden sararlık gecirirken hastaneye götüremedik cocuğa iyi iyi deyip sararlığın derecesini coğaltmişti. O esnalarda bna danişmadan ılık su vermeye calşırdı. ağlama sesine bnden önce alırdı cocuğu  bana da git bulaşık birikmiş yemek yap veya eve süpürge at falan derdi cocuk kucağında ağlamaktan helak olurdu sonra birak işleri cocuğundan daha mı muhim der cağırırdı.gelir asla yemek yapmaz asla evi süpürmezdi ortalıkta bulaşık bulursa azsa yıkar coksa makınaya tıkardı. Hasta cocugu var bn o hasta cocuk eşim bazen kayınpederim gelirdi bi sürü bulaşik ev işleri coğalırdı cocuğa mı bakayım evimi derleyip düzelteyim yemek mı yapayım bilemiyordum. Kendisi asla yemek yapmaz sürekli patates haşlaması patates kızartması makarna kahvaltı şeyleri basit şeylere kacardı. 40 im boyunca cok zorlandım damar yolarım acılmadığı icin sütüm yoktu mamada vermeme izin vermiyorlardı cocuk aclıktan sürekli ağlardı göğsüme yapışıktı ne yemek yerdim ne su ac susuz yetersiz sütsüz cocuğada kendimede cok eziyet etmiştim. O yüzden bu ikinci cocuğumda 40 im boyunca eve almamyı düşünüyorum.

40 Cevaplar

0 oy
(3,667 puan) tarafından
Diyeceğim tek şey karışma ben ne yaptığımı biliyorum demek olurdu bunları yaşarken nasilmsustum acaba merak ettim benim içim içimi yerdi okurken de canım cikti resmen 
(498 puan) tarafından
Ay aynen bende benzer yorum yaptım nasıl susabilmiş ya ne hakla karışır ben kendi annemin hiç bir dediğini bile yapmadım bana doğru gelmiyordu
-Reklam-
0 oy
tarafından

Almamak olmaz ama başta şöyle ne çocuğuma ne evime katisma yemek yap de sadece 

Kabul ediyorsa gelsin yoksa gelmesin 
0 oy
(498 puan) tarafından
Ay okurken ne kadar çok zoruma gitti yaptıkları. Niye böyle saf davrandın şuan sana ne diyeceğimi bilemedim bence o kadın kovulmayı hak etmişti. Nasıl sadettin niye sabrettin niye sesini çıkarmadın koyun gibi het dediğini yaptın niye her geldiğinde yemek yaptın hizmet ettin kocan da mı kördü hadi sen saftın
0 oy
(988 puan) tarafından
40 gün az bence 2 yaşına kadar alma.0 şaka. Hak ediyor bazı insanlar 
0 oy
(2,463 puan) tarafından
Canım sen kaynana bu rahatlığı ta başından vermişsin şimdide eve almamayı düşünüyorum diyorsun onu zamanında yapıcaktın kayınvaliden de evine geldiği zaman senden çekinecekti biraz çocuk ağlarken ne demek git yemek yap evi süpür ev önemli değil anne çocugumu verir misin dicektin çat çat söylicektin şimdi biraz zor o senin dediğin
0 oy
(68 puan) tarafından
Ay benım kaynanam da sütun yetmiyor deyıp zorla mama vermeye calısırdı  onlarla bırlıkte duruyorduk çocuk ne zaman onun kucagında olsa krıze gırerdı en sonunda kayın pederım bagırdı sen şu cocugı elleme ne zaman alsan çocuk çok aglıyo bakamıyosun sen bırak gelin güzel bakıyo dedı Allah'tan eşim asker ıznıne geldıde benı annemlere götürdü babam orda ev kurdu bıze yoksa kafayı yerdım heralde o sıcaklarda koca koca battanıyeye sarardı yavrumu delı ederdi benı Allah sabır versin içinden ne yapmak gecıyorsa onu yap canım kırılmıs üzülmüş boşver 
0 oy
(4,374 puan) tarafından
Aynisini ben de dusunuyorum. Annem varken de yokken de gun aşırı gelirdi.her boka hatta sadece cocuga değil eve bile karismaya basladi. Bi isin ucundan tutmaz onume bi kap yemek koymaz. Cocugu kendi kucağında durdurur bana derki kucaga alismasin ama susturamayinca kucagima atar. Alır orgusunu gelir olmadi kedi gibi kivrilip yatar ben kalkarım dag gibi tezgahi duzeltirim yemek yiyip yatarım utanmadan bide gelir derki ben gidiyorum yapacak bisey var mi. Zehir etti dogumu da lohusaligi da allah bin belasini versin hakkimi yanina koymasin hem bu dünyada hem ahirette. Ben ameliyattan bile güle güle ciktim gulen yüzümü soldurdu. Cocuguma bin tane kocakari uygulamalari filan ben engel olmasam. Bi de karsima gecip senin ne kadar cocugunsa benim de o kadar cocugum der. Alma sokma evine. Keske gelmeselerdi. Ben bir daha istemiyorum Allah veirr de hamile kalirsam konuşurum esimle. Koca da umrumda degil lohusayken onemli olan anne ve bebektir bitti
0 oy
(655 puan) tarafından
Ne olursa olsun ben almamazlik yapamazdim. Ama sana da çok üzüldüm 
0 oy
(1,294 puan) tarafından
Herkez kendi doğurduğundan meshul faydası yoksa zararı da olmasın ben yanlız kalmak istiyorum de geç almak zorunda değilSin
0 oy
tarafından
Bilemedim ben kapıma gelen kimseyi geri ceviremem. Ama çocuk benim çocuğum kimseyi de müdahale ettirmem. Siz biraz pasif kalmış cevap vermemissiniz. Bu sefer hayır demeyi öğrenin.
0 oy
(4,021 puan) tarafından
Ben kendim bakıcam kimseyi istemiyorum evde de. Tek ona tavır olmasın. Veya gelin ama lohusa ziyareti kısa olur diyerek gönderin. Gider mi bilmem ama.

Lohusaya gelenin bebeği kucaklayıp da sen işin varsa yap demesi yardım olmuyor. Gelip bulaşık vs yıkamasa bile en azından oturduğu odayı biraz toparlamaya çalışması lazım. Hiçbi şey yapmayacaksa da kalabalık edip laf söyleyerek iş çıkarmasın. 
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Bunları yapmayanlar da var, eve almamak ayıp olur bana göre ama ben olsam asla dinlemezdim çocuğum konusunda net olurdum öncekini bilmiyorum neler geldi başına şimdi kendim herşeyi yapabilirim derdim sende yardım etmek istemiyorsan ev işlerine biraz yardımcı olabilirsin yemek vs
0 oy
(9,705 puan) tarafından
Evine aldıgında sınırlarını iyi çiz. Bebekle sen ilgilen işleri yapacaksa k yapsın. Ne gerekiyosa bebeğin için yap danışma sorma olacak de bırak. Begenmıyosa gelmesin evine 
0 oy
tarafından
Esin ne dedi peki ilk doğumunda bu olanlara
(134 puan) tarafından
Eşim işteydi gece 9 da evde olurdu oda zaten gitmiş olurdu bn anlatsaydım annemi şikayet etme bna derdi.
0 oy
tarafından
Canm eve almamazlik yapma çok çektirmiş 40 nda ama Allah görüyor bu doğumundan sonra kasrtrma onu bsey derse burası benm evim işime karsma ben ne yapacağımı biliyorm de kendi evinde umursama çeker gider hem kalmaya gelmesn görsün bebeği gitsin terbiyesiz
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Almamak değilde ağırlığını koy karışmasın fazla yine kalp kırma derim sonuçta eşinin annesi herşey sende bitiyor gülerek ben bilirim anneciğim sen karışma derim o da insan yani anlar
0 oy
(1,471 puan) tarafından
Bence de alma, biz sana geliriz anne kırkı çıkınca şimdi Dr kimseyi kabul etmeyin dedi dersin çok istiyosa ilk toruna baksın yardım amaçlı kendi evinde 3-5 saat 
0 oy
(13,582 puan) tarafından
Kendi annen nerdeydi neden gelmiyordu
(134 puan) tarafından
15 saat uzak ve hasta ablam var o olmadan hic bi yere gidemez onlar gelse bide kaynanmın cocuğu da hasta ev cok kalabalık olur diye getirmemiştim
0 oy
tarafından
Bu kadar sey olurken neden sustun bunu anlamiyorum bende dougum yaptim 2 gun hastanede 2 gun kendi evimde annem vakti bize 6 gunde kaynanamds kaldim daha dogumun ustunden bi kac saat gecmisti ki ayaklandim ertesi gun dogum yapmis gibi degildim buna ramen o 10 gun boyunca anneler maden bize destek olcaklarsa bende dinlenirim dedim oglum uyudukca bende uyudum o uyandikca onunla ilgilendim hic bi isini yapmalariba da musade etmedim cocugumla kebdim ilgilendim evde is varsa onlar onu yaptilar yemegim cayim onume geldi bu surecte o 10 gubden sonra da kendi rvime gectim ne anneme ne kayincalideme gelin su isim var demedim onlar da gelmediler gelseler bile onlar gelmeden islerimi bitirip onlarla birlikte oturdum daga kurkim cikmamisti bunlar oldugunda benimkiler karismak iatemediler mi tsbiki istediler ama gen musade etmedim sahsen senin yerinde olsaydim da kendi annem yapsaydi gereken uyariyi yapardim esimin ailesiyse de esime soyler uyar derdim gerekirse krndim dd soylerdim kimse beni de venim dogurdugum cocugu da bu sekilde ezemez 
0 oy
(7,788 puan) tarafından
Çözüm bu değil ki böyle yaparsan aranız bozulur eşinde annesine hak verir. Bunun yerine evine sana çocuğuna müdahale etmesine izin verme. Bu daha yerinde bir karar olur. Hizmet etme çocuğunla ilgilen iş güç kalsın istyorsa kendi yapsın sana emir vermesine yönlendirmesine izin verme. Aynı şeyi benim kaynanam yaptı. Gece saat başı emzirirdim bu kadar kaldırma uyuyan çocuk uyandırmaz derdi ( daha bir kaç günlük çocuktan bahsediyor) onun lafına uyup 2 saatte bir emzirdim ve sonuç kızım sarılık olmuştu. Bana karışma sizin yüzünüzden sarılık oldu dedim ve uyanmasa bile canını acıta acıta uyandırdım kizmi emzirdim kısa sürede toparlandi. Yoksa hastaneye yatacakti yavrum. 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 451 göst.
25 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde ceylin34 (1,698 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 601 göst.
16 Mart 2022 Diğer kategorisinde 38 (254 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 649 göst.
9 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde 19991204 (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 802 göst.