0 oy
1,353 göst.
Diğer kategorisinde (68 puan) tarafından
Bu son post olsun valla sinirim tepeme çıktı. Buraya yazmak istedim. Burda da yazdım zaten kardeşimin durumunu. En son 2 gün önce akşam annemi arayıp olmaz dedim, tatlı dille söyledim. Tekrar Aynı şeyleri söylemeye gerek yok önceki postta var zaten. Neyse bugün annemi aradım, naptınız yurda gidiyor demi dedim. Bilmiyorum ki yaa bizden de yarına kadar haber bekliyorlar napcaz dedi. Anne bırak gitsin daha rahat eder dedim. Neymiş de bi kız varmış onu şimdiden aramış gelirsin boş ver ablanı demiş dışarı çıkarız gezeriz demiş kardeşim de ben nasıl kalayım yurtta ders çalışamam arkadaş ortamı olur demiş. Ben de öyle bir dünya yok anne giriş çıkış saatleri var etüt yapıyorlar gözetim altında oluyorlar hatta daha iyi çalışır başında öğretmen olur dedim. Burda hiç çalışamaz iki çocuk hatta biri yenidoğan, benim evim küçük dedim. Kardeşim de yok ablamda daha iyi çalışırım en azından İnternet var bilmediğime bakarım demiş. Bilmediği tiktok izlemek video çekmek. Asla zannetmiyorum çalışacağını. Ben hâlâ olmaz diyorum annem diretiyor. Ben yiyeceğini de bırakırım, ona yer ayarlarız sende dedi. Ben ona yemek seçiyor falan demiştim. Yiyeceğini bırakmana gerek yok anne burda yemek yeniyor onun istediği şekilde olmuyır o kadar ısrar ediyorsan boş odaya koyarım orda takılır yiyeceğini de kendi yapar gider gelir bana da bulaşmaz yabancı değil işini de yapar besbelli dedim. Doğru yabancı değil Aynı b*ktansınız dedi. Ay Allahımm annem olmasa hakkı olmasa yeminle lafı çakar kapatırım telefonu. Annem bana senin doğumunda kızını biz bakarız sende bizimkini bakarsın dedi, ben de gerek yok herkes kendininkine baksın, size mi sordum yaparken dedim (bu cümleyi ablam bana kurmuştu laf sokmuştu da) o da öyle olmaz falan filan uzattı konuyu. Bn olmaz dedikçe diretti. En son tamam sende kalır sabah gider akşam gelir sana zararı olmaz dedi. Ay nedir bu ya kafayı sıyırmış bunalr 

45 Cevaplar

0 oy
(471 puan) tarafından
İyiki senin gibi bir ablam yok ben kardeşim için canımı veririm ya sen onun anne yarısisin ne olmuş yemek seciyorsa ne olmuş temizlik yapmıyorsa zaten okumaya geliyor sana temizlik yapmaya değil... Annene ve kardeşine gerçekten üzüldüm yani inşallah sende onların eline düşmezsin yazık valla 
(68 puan) tarafından
Bana da yazık kusura bakma da. Otel mi benim evim. Temizliye yemeğe yardım etmicek girecek yatacak çıkacak. O zaman gitsin yurtta kalsın. Sanki kapıda kaldı. Kaldı ki burda evleri de var yani. Ne diye sorumluluğu bana atıyorlar.
tarafından
İnsanın halinden insanlar anlar canim boşver bunu kafana bile takma. konuşmak için konuşmuş boş boş
(471 puan) tarafından
Yasemin Defne sende her halde o arkadaşın avukatinisiniz bulmuşsunuz birbirinizi yemin ederim bir kez daha şükür ettim sizin gibi bırak aileyi tanıdığım insan bile yok diye güya bide abla olacaklar
-Reklam-
0 oy
(716 puan) tarafından
Allsh senin gibi ablayı düşman başına versin
tarafından
Bizde kardeşimiz gelsin isteriz ama ev üstüne ev kuruluyor gibi oluyo bu. İnsan uzun sürede rahat edemez düzen bozulur. Olmaz. Bide anladığım kadarıyla senin kocan evde donla gezerken senin kız kardeşinde donuyla gezebilir mi :) rahatliginiz akıllara zarar @kartaldilos
(716 puan) tarafından
Ne boş yaptın ama sen ya Benim kız çocuğum var kocam evde donla gezemez. Akliniz hemen nereye çalışıyor. Aklınız fikriniz fitne fesatta . Kişi kendinden bilir mis işi :) Alın kocanızi içinize sokun siz :) @yasemin defne. Sizinde yobazliginiz akıllara zarar kapılardan irak
(716 puan) tarafından
Ayrıca yasemin defne. Benim kocam başkasının yanında donla gezmiyor kızım olmasa da sizin kocalar gelenleri donla karşılıyor ise bilemicem orasını :) D
tarafından
Ben seni anladım sen merak etme yaptığın yorumlardan Kimin ne olduğu belli güzelim hadi yallah şimdi
(716 puan) tarafından
Hahahah seviyen den seninde ne olduğun belli :)) Yobazlık akıyor yobazlık  :) Acıdım sana
0 oy
tarafından
Herkes eşin konuşşun  filan demiş ama kısaca kes olmaz anne ben yapamam durumuniz eveniz var ğelin kalın yada yurtta kalsın bende olmaz de bitir tekrar ne ara ne sor 
0 oy
(250 puan) tarafından
Daha önce ki postunu da okudum da zor bir durum benim de erkek kardeşim bende kalıyordu eşim şehir dışında çalışıyordu tek kalkamayim diye annem yanıma gönderdi 2 ay sabredebildim tek çocuğum olmasına rağmen kıyafetimi niye yikamadin şunu niye yapmadın eve arkadaşım geldi oturma odasından kalk misafir gelecek diyorum kalkamam yüksek sesle bağırmalar çocuk uyuyor bağırma diyorum benim ses tonum öyle kısamam ekmek al gel diyorum saçımı yapmadan çıkamam evde sigara içmek yasak dememe rağmen sigara içti koltuklarim da minik minik yanıklar var ben içmedim diye yalan söyleyince bende patladım sen annemin yanına git ben tek kalırım dedim gönderdim bide evde ne oldu ne bitti herşeyi anneme anlatıyordu sende bir iki gözlemlersin baktın rahat edemiyorsun gönderirsin
(388 puan) tarafından
Okurken ben cinnet geçirdim:/ kız neyse errkekle asla halledenem
(250 puan) tarafından
Bana da çok büyük bir ders olmuştu dışarı çıktığım da bile sorun oluyordu ben evde tek kalamam diye şimdi eşim evde olmadığı zaman ben tek kalırım diyorum kimseyi kabul etmiyorum
(2,728 puan) tarafından
Bi sopa çekseydin ona aaa
(250 puan) tarafından
Aaa vurulur mu hiç dokunulmazlığı var
0 oy
(814 puan) tarafından
Valla öbür postunu hatirliyorum cok haklisin kusura bakmada annen cok dusuncesiz bir kadinmis 
0 oy
(10,361 puan) tarafından
Ya soyle israr islerinden oyle nefret ediyorum ki 16 yasinda koca kiz gelri 1 gafta 10 gun ablasinda kalir evine feri gider en fazla olacak budur hadi kaldi diyelim edebinle otur sevigili yapmayi biliyo tiktok cek.eyi biliyo bi isin ucundan niye tutmuyor bi de yemek secmek nedir ya benimde kardeslerim var w tane erkek sana yemin ederim hamileyken gelirlerdi biri yemek yapardi biri temizlik bende uyurdum hala da oyleler gelirler biri yemek yapar biri cocuk bakar bende islerimi yaparim bizimkilerde okuyo napacak 24 saat ders mi calisiyo ailenin evi varken niye cocuklarinin basina gelmiyolarda senin basina bela ediyolar ki yarin vasina bi is gelse swn sorumlu olcaksin bi de esine karsi niye bu kozu veriyolar ilerde o da ailesini toplar gelir senin kardesin kaliyodu kac ay ses ettim mi diye niye bu firsati veriyolar ki karsi tarafa bu seni kullanmak bacim yanlis anlama valla benim icin onemli olan evimin huzuru ve huzur bozacak hic bisey yapmam yaptirtmam esimin kullanacagi bi koz vermem ailemle ilgili ailemi de koca ezdirtmem senin kardesin o kadar rezilliği yaptigindr esin ne pis ailen var dese ne diyebilcen ben ailemin hic bi kotu tarsfini soylemem esime 
0 oy
(2,547 puan) tarafından
Yurttakiler sadece giriş çıkışta imza alıyor .dadilik yapmıyorlar ki okula giderim diye çıkar ne b.ok yicekse yer zaten.ben de yurtta kaldım iki sene çok güzeldi valla hem yurttan hem okuldan bı dolu arkadasim vardı.hicte sapitmadim bitane gitmemisligim yoktur okula.icinde varsa herturlu yapar zaten yurtla evle alakası yok başına dert aldın 
0 oy
(1,040 puan) tarafından
Kardeşime 2 buçuk.yil.oldu bendeydi çalışıyordu geçen izin ni vardı köye giti 2 gün geç geldi  işte. Çıkartılar yoksa askere kadar bendeydi zaten eşim gekmsni istedi ona iş ayrılmıştı şimdi 1 hafta oldu giti artk işten ayrıldı siz ne için istemiyorsunuz biraz okudumda konuya hakim değilim tabi merak edttim sebebi?
(68 puan) tarafından
Kısaca söyleyeyim. Evim 2+1 küçücük. 2 yaşında kızım var. Yakında doğum yapıcam. Kardeşim bugüne kadar bende hep kaldı ama ben bir iyiliğini Bi kez olsun görmedim. Yardım etmez aksine hizmet bekler. Akşam gelirken arkadaşıyla gelir. Yüksek sesle bağıra bağıra gülerler konuşurlar sessiz olun desem darılırlar ergen kafası işte. Yemek seçer inan tek yediği tavuk et makarna. Başka bir şey yemez. Benim durumum belli eşim de doktor mühendis değil ya hangi birimize yetişsin adam. Bu en sonki şey ama ben eşimle evde rahat edemem ben çok sırnaşığım eşim de öyle. Yemekten kalkınca bile o varken gelip öpemiyor adam. Bu yüzden istemiyorum. Bi de hep hasta oluyır çocuk gibi gece gündüz demeden bağırıyor
(1,040 puan) tarafından
He anldm bide kız olsa gerek ama yardım etmesi lazım bide Arkdaş getirmek his değil ablasını da düşünmesi lazm çocuğu var hamile ki eşi ne der ben arkdas getiryorum o Arkdas olayına eşim şahsen çok kızardı anlatgimniz gibiyse haklsıňız annezinde düşmesi lazım eşin arayıp diymez ayıp olur istemiyor gibisi olur siz yine söyleyin anlamalri lazim yani bide hamilesiniz kendinim o süreci yasadim zor geçiyor hamilelik destek bejliyon birilerinde iyce köstek daha zor
0 oy
(1,138 puan) tarafından
Yurda para vermemek icin yapiyorlar bariz işte
(68 puan) tarafından
Kız yurt ücretsiz mis gibi yurt. Yemekleri de gayet iyi okul zamanı ordan yiyorlar da şimdi mi sıkıntı olacak
0 oy
(1,305 puan) tarafından
benim yeğenim 14 yaşında oda rahatlığı için anneme gidip kalmak istiyor yurt daha iyi olur hem senin için hemde en azından kurallara uyar kardesin
0 oy
tarafından
Eski postlari okudum ben olsam kabul etmezdim sevgilisi varsa ve lise kafası o suan sende kalıp istedigim saaate gezerim tozarım derdinde basına bir is gelse sana emrivaki yapan annen seni sorumlu tutar sen dusunursun yolunu gözlersin diret oylr birsey olmasın gerekirse heryerden engelle kardesin evet ama herkes kardesiyle her zaman anlasamayabilir ki anlattigina gore yasina gore degil kardesin 
0 oy
(1,665 puan) tarafından
Bu 3. Aynı şeyi yazmam. ESIIIMMM ISTEMIYOR ANNE ILLA KI BUNU ACIKCA BELİRTEYİM MI? ADAM RAHAT EDEMEM DİYOR.  NEDEN ANLAMIYORSUNUZ BUNU DIYECEKSIN. Esin ben karışmam dese de sen sokacaksın eşini araya
(2,728 puan) tarafından
Bende böyle düşünüyorum
0 oy
(557 puan) tarafından
Benim kız kardeşim 4 yıl bende kaldı. Bu sene atandı gitti ama aklı başında bir kızdı sıkıntı yaşamadık. Senin durum biraz farklı 
0 oy
(3,840 puan) tarafından
Siz uğraşmak istemiyorsunuz içinde yenidoğan bebek olan küçücük eve yolluyorsunuz, o da sıkıya gelemediği için rahat rahat ekmek elden su gölden otel gibi takıldığı yere gelmek istiyor tabi de. Hatta kardeşinin yüzüne de söyle. Kapat gitsin telefonları.

Onun için en iyi yer yurt ama okumaya niyeti yok. 
0 oy
(596 puan) tarafından
Ya haklısın tabikide iki bebek bir genç kız artı eşin rahat edemez ona lafım yok ama yorumdakilere çok şaşırdım. Sanki düşman geliyor gibi. Yok öyle yap kardeşine bezdir, yok şunu yap bıksın gitsin zorlaştır. Sanki düşmana karşı akıl veriyorlar. O da anne babası ne karar verirse onu yapar. Burda annenin düşünmesi lazım. Bizimde bir kere böyle bir şey geçmişti ben kardeşime gelir kalırsın bizde üniversiten bizim şehirde olursa diye. Annem hemen yok öyle olmaz herkes evinde rahat eder yurtta kalır arada gelir sıkıldığında demişti. Burda iş tamamen ailede bitiyor. O da daha 17  yaş civarıdır ki çok küçük. Düşman gibi davranma gelip kalırsa da
0 oy
(2,728 puan) tarafından

Yani sen annene bahane üretmişsin gelmesin diye. O hepsine çözüm bulmuş :Dbu ne arkadaş varsa ayrı evleri annen gelsin kızıyla orada dursun, kızının peşinden koşsun. Seninde uğraşman gereken evlatların var işsiz misin. Anneninki sana emanet etsin kendi kafası rahat olsun. Gerçekten yaptığı hak olmaz. Diğer mevzulara girmiyorum bile. Anası, imkanı varken sana düşmez kardeşini gütmek. Kararını kesin dile getir bence canım. Allah yardımcın olsun. 

0 oy
(157 puan) tarafından
Kaç gündür senin postunu görüyorum kabul etme sakın lahusa kadın olacaksın yapamazsın hele ki sana el atmazsa bence onun amacı sana gelip isteği yere girip gelmek yurtta bunu yapamicagini biliyor çünkü... Sakın kabul etme sonra bibhata yapar bişey yapar annen de seni suçlar sahip cikamadin diye eşinde bak kardeşin böyle biri diye seni suçlar sakın kabul etme 
0 oy
(589 puan) tarafından
Canm kabul etme , annen duygu sömürüsü yaparak seni yıldırmaya çalışıyor ne kadar bu konuda konuşursan konuş son sözün hep olumsuz olsun evet deme yanii,
0 oy
(2,156 puan) tarafından
Rabbim kimseyi kimsenin kapısına düşürmesin inşallah ne zamandır senin postuna denk geliyorum o senin kardeşin ya bir süre idare edersin senin yanında kaldığı sürece işlerini de yaptırırsın sana yardımcı da olur onu ablası olarak sen yönetirsin ben burdakiler gibi düşünmüyorum kim ne derse desin sonuçta canın kanın ya o senin görümcen değil eltinn değil 
(68 puan) tarafından
Yapmıyor yapmıyorrr. Kaç kez diyorum şunu şunu yap yok. İşim var diyor telefondan kalkmıyor. Kaç kez uyardım yok. Lafımı dinlemiyor
0 oy
(532 puan) tarafından
İnsanlar yadırgamış ama her abla kardeş gül gibi geçinemiyor ben kardeşlerimle iyiyimdir ama 2 3 günden sonra sıkılmaya başlıyorum daralıyorum çünkü evde benim düzenim var en basiti wc yi banyoyu benim gibi kullanmayacak koyduğum şeyi yerinde bulamayacam o kendine göre eşyalara yer bulacak derken bu 1 yıllık süreçte en basiti bunlar batacak ondan ayrı olarak eşimle istediğim gibi vakit geçiremeyeceğim maddi açıdan hergün burda diye yemek yapmak zorunluluğu var ben belki o gün yemek yapmayacam ya da dışarıdan söyleyecem artık bu devirde onlarda masraf onun haricinde arkadaşlarım gelse rahat edemem hepsini toplayınca evde kendi aile üyen hariç başkası olunca olmuyor zorlayabiliriz bu durumu tabiki ama başka ihtimallide varsa orayı değerlendirmesi mantıklı yoksa tabiki herşeye rağmen başımın üstünde yeri var ve bu postu açan kişi yeni bebek sahibi olacsk o dönemler herşey batarken birde evde sürekli kardeşinde olsa başka biri var belki kadın bebek uyuyunca uyuyacak vakit bulursa diğer çocuğunda ama biri olunca olmaz ayrıca eşide evde afedersiniz donla gezmek istiyor belki o da olmayacak yani neresinden tutarsan tut elde kalıyor ayrıca yemek seçen ve sürekli hasta olan birinden bahsediyoruz çocuklu evde hasta olan biri oldumu bu çocuklara da geçecek kadın hangi biriyke uğraşsın bu kız genç kız yarın öbürgün cahillik yapacak belki bi erkek arkadaşı olacak bu normal ama belki farklı bir münasebetleri olacak kardeşinde olsa bunu bilemezsin kabak bu kadının başına patlayacak her türlü risk Allah yardımcın olsun bacım umarım vazgeçerler. 
(68 puan) tarafından
İnşallah vazgeçerler. Ve söylediklerin çok doğru bu yüzden istemiyorum yoksa niye istemeyeyim. 3 yıldır evliyim her kalıcam dediğinde tamam dedim ama bu kadar  uzun kalmadı. En son temmuz sonu gibi gitti yanımdan bir ay kaldı o bile aşırı zordu kaldı ki 9 ay

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 386 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde Sihirlimom (7,035 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 833 göst.
0 oy
3 cevap 140 göst.
20 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Yrdsn (411 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 607 göst.
30 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Asel Linam (968 puan) tarafından soruldu