0 oy
498 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (948 puan) tarafından
Kizlar simdiden merak ediyorum kizim 20 aylık kardeşi doğduğunda 2 yaş 3 aylik falan oluyor 

Instagramda bir fenomeni takip ediyorum oda yeni doğum yapti hemen hemen benim kizimla aynı yaşta ilk çocuğu kız kıskançlık krizleri geciriyormus falan

Benimle kardesimin arasinda 1 yaş var kardesim doğduğunda hic besige yatmasina izin vermemisim kiskanmisim yemekden icmekden kesilmisim

Acaba benim kizimin tepkisi ne olacak cok merak ediyorum sizde durumlar nasil oldu

29 Cevaplar

0 oy
(3,517 puan) tarafından
2 yaş 9 ay var aralarında. 2 ay oldu doğum yapalı. Ikisi kız. İlk kızım 3 4 gün az yedi babası kucağına alınca beni de al vs dedi biraz mizmizlandi ama çok çabuk alıştı. Küçüğü daha 2 aylık ama her gün sarılır öper seni çok seviyorum der çok tatlısın ele ayağa bak minicik der. Kisacasi kardeşini çok seviyor şakasına kardeşini alalım mı diyen olunca yok o benim kardeşim der..birkaç kere ağladığında bana kucağına  al emzir bile demişligi var :D bi odadan bi odaya gidince kardeşimi de al . Kisacasi çok seviyor.  Çok yorucu 2 çocuk ama pişman değilim.  Şimdi herkes farklı bir şey yazıyor. Sen kendi çocuğunun mizacini daha iyi bilirsin. Genel olarak benim ilk çocuğum sevecen sosyal herkesi sever sarılır öper. Ve en önemlisi fıtrat olarak kıskanç değil. Umarım senin de bebeğin kolay adapte olur. 
-Reklam-
0 oy
(12,866 puan) tarafından
Benimkilerin arasida 29 ay. Benim oglumda asla kabullenmedi kardesini şuan kucuk 19 aylik oldu halada kabullenmia degil valla
(948 puan) tarafından
Valla bende arkadasimin kizina olan tavrini gordukten sonra telaslandim ilk sevdi kizi sonra oyuncagini aldi diye vurmak falan istedi agladi bagirdi
0 oy
(722 puan) tarafından
Benimkilerin arası 3 yaş 2 ay.Ben bol bol konuştum.Hep benekliğini anlattım kardeşinin de aynısına ihtiyacı var diye anlattım.Çok zorlanmadık ama seninkilerin yaş arası az tam 2 yaş sendromu ben merkezci oluyorlar anlamayabilir.
(948 puan) tarafından
Haklisin canim konusuyorum kardesin olacak falan die elini karnima koyip sevdirmeye calisiyorum ama hic otarafli olmuyor ya vuruyor yada karnimin ustune cikip oturmak istiyor:)
0 oy
(26 puan) tarafından
Kızım doğduğunda oğlum 2 yaşına gireli 20 gün falan olmuştu. Biz en başından beri babasıyla beraber oğlumuzu alıştırmaya başlamıştık. Beraber dua ediyorduk karnıma doğru. Anlatıyoduk kardeşi olucağını. Doğumdan sonra hastaneye getirdiler oğlumu. Normalde çikolata vermezdik o zamanlar, ama sevinsin diye kardeşin sana gelirken çikolata getirmiş dedik kızımın beşiğine koyduk çikolatayı. Annemde kardeşim doğduğunda bana öyle yapmış :) daha sonrasında oğlumun üstünden hiç ilgiyi azaltmadan ve hatta dahada fazlalaştırarak kardeşine alışması için yardımcı olduk. Sevdirdik kucağına verdik istediği zaman dokundu istediği zaman öptü altını değişirken bezini getirmesini istedim büyüyünce beraber ekmek almaya gidiceksiniz sen kardeşine sahip çıkıcaksın diye herşeyi anlattık. Ufak anlamaz demeyin çocuklar herşeyi anlıyor. Oğlum herşeyin farkındaydı ama kızım daha bebekti o yüzden ilginin fazlası hep oğlumda oldu. Onu emzirmek için aldığım zaman yanıma her zaman oğlumuda çağırdım beraber oturduk sohbet ettik kızım emerken sende böyleydin dedim sende emerken uyuyakalıyodun dedim sürekli konuştum şükür kıskançlık hiç olmadı şimdi oğlum 6 yaşına girdi kızımda 4 yaşına giricek. Büyüdükçe tabi ki didişmeler başladı ufak tefek atışmalar kavgalar başladı ama herşeye şükür iyi ki varlar. El ele tutuşup ekmek almaya beraber gidiyorlar arkalarından ben gidiyorum :) 
(948 puan) tarafından
Maşallah canim allah sana bagislasin yavrularını buyutmussun bile ne guzel:)
Gercektende haklisin çocuk anlamaz diolar ama anliyorlar benim kizimda kizdigimda sevdigimde anlar oda yapar aynisini ama kardesin olacak falan die anlatiyorum elini aliyorum karnima koyuyorum vuruyor yada karnimin üstüne oturup ziplamak istiyor :D
0 oy
(928 puan) tarafından
benim ikinci oglum dogdugunda ilki tam 3 yasindaydi vurma kirma olmadi ama cok icerlemisti ikinci planda oldugunu dusundu benden baska ilgilenen olmadigi icin mi acaba dedim ama cocuk baba ilgilense de anneyi paylasmak istemiyor.aramiz cok iyiydi bizim ikinciden sonra cok.ilgilenemedim canim oglum.o icerledikce ben daha cok.icerledim.onu oyle gorecegimi bilsem bu kadar hevesli olmazdim.ikinciye rabbim ne verirse basimizin ustunde yeri var.alisacaklar yeni duygular ogrenecekler bu da vi surec cocugu her duyguya alistirmak lazim ki yikim yasamasin ben cok uzerine titrerdim oglumun yine oyle ama ikiye bolunmek yoruyor insanj
0 oy
(436 puan) tarafından
Kızim on yaşında bebiş yedi aylık o yüzden pek sıkıntı yaşamadım ama yine de kızım kıskanıyor , bebiş bir yaşına gelince üçüncüyü düşünüyorum ama bende korkuyorum peş peşe nasıl olur çok da sabırlı sakin biri de degilim 
0 oy
(10,131 puan) tarafından
Kızım 3 yaş 7 aylıktı oğlum doğduğunda babası hastaneye getirdi gel kardeşine bak dedi baktı tepki vermedi odamda küçük bir buzdolabı vardı ona koştu sarıldı zıpladı açtı baktı çok mutlu oldu buzdolabı için :)
0 oy
(1,594 puan) tarafından
Ay benim oğlumda şuan 23 aylık 2.yi istiyoruz yaş farkı çok olmasın diye denedik bu ay bakalım bende hep bunlardan çekiniyorum ama kendime telkinde bulunuyorum 3 4 yılın zor geçecek sonra Allah nasip ederse biraz rahatlayacaksın diyorum 3 4 yılı gözümden çıkartım tek evlatlarım iyi olsunlar biz iyi olalım yeter. Allah kimseye kaldıramayacağı şeyi vermez öyle düşünelim:) hayırlı doğumlar olsun
0 oy
tarafından
Kızın doğduğunda oğlum 3 yaşındaydı başta tepkisi çok güzeldi hep kendisi sevmek istedi ama çevre müdahale etti annem kaynanam bu kıskanıyor u kıskanıyor çocuk bunu öğrendi kucaklarına aldığında oğlumu sevmediler ve soğudu artık oda halası olsun teyzesi olsun hepsi bebeğe hücum etti

İlgili sorular

0 oy
52 cevap 720 göst.
27 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Pasakizz (905 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 547 göst.
0 oy
22 cevap 706 göst.
0 oy
41 cevap 1,280 göst.
27 Şubat 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,057 soru