0 oy
75 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,403 puan) tarafından

Kızım (3.5 yaş)geçen hafta itibariyle oryantasyon sürecine basladi.Once 1 saat ,1,5 saat 2 saat .şimdi öğlen yemeği sonrası şeklinde bugün uzattık süreyi.Hergun okuldaydim Orda olduğumu ve isterse yanıma gelebileceği sekidle ilerledik.Bugun öğretmen kontrolünde yanıma gelmeden öğlen yemekten sonraya kaldı.Benimde bahçede olduğumu biliyordu anlastik .Ama bu sabah çok ağladı 1 saatten fazla hatta ağlamaktan öğürdü duydum.Ogretmen getirir ,şimdi getirir diye bekledim ama getirmedi saat 14:00 e doğru getirdi.Bu süreç bu kadar domine bir süreç mi  olmalı ben çaresizlikten değilde okulu severek kalsın isterim en başından beri böyle ilerledik bugün olanlar sanki çaresizliği deneyimledi gibi hissettim Parka ciktilqr kizim beni gormuyor ama oyuna katilmadi cantasini da birakmadi oturdu oyle.Ogretmeni ile sonra telefonda konuştum rahatsizligimi dile getirdim beklentimi  ve kizimi tekrar anlattim.Ama sizlerin bu süreçteki deneyiminide merak ettim açıkçası.

Bu arada okul 3-6 yaş arası bir anaokul.Kizim 3-4 yaş grubunda sinifinda 7 kişi var.

2 Cevaplar

0 oy
önce (6,422 puan) tarafından
Ayyy şuan gözümü korkuttun ya kızım 4.5 yaşında ilk defa anasınıfına gidecek bizim nasıl olur ki 
önce (31 puan) tarafından
Kaç doğumlu kızınız öbür seneye benim oğlumda 4 buçuk yaşında olacak alırlarmi acaba Nisan'da yaşına girecek
önce (6,422 puan) tarafından
29 Ocak 2020 canım bende e devlette gördüm bu sene alınmaz diye düşünüyordum ama çıkmış
önce (3,403 puan) tarafından
Kendi gözlemimden bahsedeyim Kizimi götürdüğüm okul biraz büyük 3-6 yas arasi yaş gruplarına göre ayrılmış bir anaokulu genelde 4 yaş ve üzeri çocuklar özel durumları olanlar hariç uyum konusunda daha işbirliği ile yaklaşıyorlar.Sizin deneyiminiz daha az zorlayıcı olur diye düşünüyorum ama tabi öğretmenin etkisi çok fazla haberiniz olsun.
önce (6,422 puan) tarafından
Valla bilmiyorum canım ilk defa ayrmılıyoruz ama yabancı ortam olarak ilk defa ayrılıyoruz Allah yardımcımız olsun
-Reklam-
0 oy
önce (176 puan) tarafından
si eğitimi gıbı hanı çocuk besıkte aglıyor anne gıtmıyor böyle 1 saat aglıyor sonra uyuyor  sonrakı gün yarım saat aglıyor sonra 20 dk  derken sonra caresızce alısıykr  caresız alısılmıslık dıyor pedagog lar bu duruma  . Çocuğa uyku egıtımu degıl caresızsın hadı mecbur uyu bunu ogrenıyor. Yıksa uyku egıtımı dıye bırsey yoktur. Sizin çocukta caresızce alısacak  . Pekı annesı  gerçekten mecburmusun çocuğu kreşe vermeye .. Evde birlikte takılsanız ıyısıyle kötüsüyle yanında olsa  zaten gıdecek yanı okula bıgun  neden bu kadar aglayıp öğürmesine rağmen almadın    ... Calısan anne mısın  o yüzden mi mecbur kaldın?? 
önce (3,403 puan) tarafından
Tekrar ise hayatına döneceğim, bu sureci benimle daha yumuşak geçirsin istedim. Bana ihtiyacı olduğu zamanlarda yanında olabileceğim sekilde ama bugün ikimiz içinde biraz zor bir gündü.Surec normalde nasıl işliyor merak ettim açıkçası.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 97 göst.
5 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Nick.degistim.bende (571 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 295 göst.
0 oy
9 cevap 303 göst.
2 Aralık 2021 Aile kategorisinde Eeebbrrrruuuuuu (744 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 167 göst.
12 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Nrgz (810 puan) tarafından soruldu

393,815 soru

11,777,356 cevap

35,796 kullanıcı

...