0 oy
141 göst.
Diğer kategorisinde (188 puan) tarafından
Durum uzun  karışık ama söyle diyim çocuk drna gittik  göğsünden dolayı aslında ama konusması yok kelime taklit yapmıyor söylediklerini söylemiyor dedim  16 aylık yürümüyor  geç mi nedendir aklımızda kalmasın soralım dedik sıralama merdiven cıkma tırmanma var dedim nörolojiye yönlendirdi . Orda birşey söylenmedi gelişimle alakalı yürümemesine  üst kas güçsüzlüğü var ondan bağımsız kalıp yürüyemiyor denildi  oda bizi  gelişimsel pediatriye yönlendirdi . şu an oraya gittik ordada neler yapıyor  tepkilerine falan diye baktı 15 gün sonra tekrar çağırdı evde video çekin neler  oynuyorsunuz neler yapıyor  görelim dedi nasıl desem önceden baba mama meme gibi kelime vardı sonradan söylemedi sonra bi ara baba dedi canı isterse by by yaptı sonra hafi by by yap diyince yapmadı . Araba sürerken ses cıkartıyorum şimdi öyle kullanıyor  gibi gibi şeyler soruyorum nerde araba arıyo bulup getiriyor birşey istersen ıh ıh yapıyo konuşmadıpı için gösteriyor anlamada sprun yok ama cevap yok evde gelişim açısından da neler yapabilirim oyun kuramıyoruz öyle 2 3 dkya sıkılıp gider  peşinden koş boğuş hopla zıpla yaramazlık seviyor atma huyu çok var  sıkılınca atıyor şunu yap bunu yap dediğiniz varsa  başından böyle durum geçen olup  bi fikir bi yol ne yapmalıyım hepten şaşırdım .  Uzun oldu okuyan hakkını helal etsin 

5 Cevaplar

0 oy
(5,543 puan) tarafından
16 aylik cocugu baglasan durmaz . ne gostersen ilgilenmez herseyi alir atar zaten. kinusmasi ve yurumesi bbkyen bebege degisir . 18 aylik kizim sen ben gbi sohbet ediyordu karsilikli cumlelerle. oglum 28 aylik suan surda  20 gundur falan iki kelime birlestirip yarim yamalak. oyun oynamasi zaten yok.2 bucuk us yastan once kolay kolay oyun kurup zaten oynayamazki.alir atar. bence panik olmana gerek yok icini ferah tut. kizimdan iki ay buyuk arkadasimin oglu kizim 18 ayda knusurken cvkta tek kelime yoktu . 3 b uk 4 yas oldu cckta hala kelime yok bagira cagira anlatiyordu. de giturduler birton . krese anasinifina verin demisler. ozele verdi annesi. pandemi donemiydi ozamanlar. 17 gun sonra uyum saglayamiyor cocuk diye alin demisler hicbir sekilde uyum yokmus cevreye arkadaslara okula. sonra kiş donemi gorusmedik. 
(5,543 puan) tarafından
yazın karşılaştık çocuk bir kış döneminde yani 4 beş ayda bülbül gibi şakımaya başlamış normal sen ben gibi konuşmaya başlamış 5 yaş civariysi işte. yani her ccgun hazir oldugu donem var demekki. sen dr goturunce onlarda haliyle detayli inceleyip video falan istemisler bence korkup panikleyecegin hicbirsey yoktur
(188 puan) tarafından
Kurt bir kere düşüyor işte. Ortam farklı olunca doktor ne dese yapmadı evde yapıyor mesela  beni dinler komutları algılıyor aksi gibi orda sağa sola bakındı işte ne bileyim gün içinde sürekli bişeyler yapıyoruz oynamasa bile gösteriyorum yapıyor sonra  o ne bu me demiyorum eskisi gibi artık üst üste sorunca belki karışıyor bakalım haftaya nasıl değerlendirir bilemiyorum
-Reklam-
0 oy
(3,021 puan) tarafından
16 aylık çocuk oyun oynamaz sıkılır canim, şuan keşif dönemleri 2 dakika oturup kalkması gayet normal. Doktora götürmekle iyi yapmişsiniz. Benimde oğlum bildiği kelimeleri bir ara söylerdi sonra söylemezdi şimdi 3 yaşında kendi ifade ediyor bazı kelimleri net olmasa da cümle kuruyor. 27 aylıktan itibaren cümle kurmalara başladı canım. gün içinde konuş kitap oku sen kitap ilgilenmez ama duyar. 2.5 yaştan itibaren oyun oynamaları başladı, onceden parka giderdik tek oynardi artık kendine arkadaş bulup oynuyor
(188 puan) tarafından
Akşamları parka götürüyorum diyo ki bana tek başına değil beraber oynayın zaten öyle yapıyoruz aslında doktorun dediklerini yapıyoruz  hep yanımda iş güç zaten yapamıyorum ayağımda dolanıyor hiç yani kelime cıkartmıyo mama diyodu geçenlerde sonra yine demeyi. Bıraktı arbsıyla düt düt raba sesi yaptım onu yapıyor bişeye vururken tak tak diyor ama dr net anne baba mama dede ağzını burnunu göster net istiyor Nelerle öğretirim dikkatini çeker çözemedim
(3,021 puan) tarafından
Oyun evine götür faydasını görürsün kimi çocuk erken kimisi geç konuşuyor ayrıca tek olunca geç konuşma olabiliyor. Çevresinde akranları olunca faydası çok oluyor canim.
0 oy
(1,378 puan) tarafından
16 Aylik değilde 18e kadar bekle doktor 18. Ayda yürümezse sıkıntı derdi bizimkide tam 18de yürüdü birde yürüme arkadaslarida var alabilirsin
(188 puan) tarafından
Var kız var tutunup gezmiyor Nasreddin hoca ditoeum ters biniyo oyuncak yerlerinden üstüne yaslanıp itliyor obu oyun haline getirdi 18 24 aya kadar normal dedi ama 18 e kadar yürümezse bakalım ne yaparız geçe bırakmam . Nöroloji dr u fizik tedavi başlayalım geç kalmadan bakalım nasıl dönüş sağlıcak dedi ama gelişimsel pediatriye gidin sonuçlarla gelin dedi ordan da kulak burun boğaz görsün dedi  ismine seslenince bakıyor ama üst üste seslenince dönmüyor dedi . Ordan oraya yönlendirip durdular hepsini toparlayabilmek mesele istediğinde randevu yok  inşallah yürür bakalım yani çok erken emekledi süründü erken yürür dedik ama olmadı. Ne zaman yürücek kalksın artık yürüsün artık milletten bıktım duymaktan
(1,378 puan) tarafından
Canım çok normal yani siz mesela şöyle yapın karşıda durun hadi gel gel deyin ya da mesela dikkatini çektiği en fazla oyuncak hangisi ise onu gösterin gel al falan diye deyin hani zorlayın karşıda babası dursun sen dur yani bu şekilde yapın milletin lafına da bakma benim de kızım erken emekledi ama geç yürüdü biz de aynı problemleri yaşadık ama tabii göstermen de iyi olmuş ama korkulacak bir şey yok o çocuk illaki yürüyecek ha biraz kaslarını da belki şeyler var tabii ki de fiziğe götür ama korkma da yani sonuçta daha bir senelik çocuk yani bir senelik çocuktan ne bekleyebilirsin ki
(188 puan) tarafından
Valla sürekli gel al bak at yap tak söylüyorum ne yapsam anlatıyorum tekrar ediyorum şarkı tekerleme oyunla geçiyor bir bir iki kelime harici yok önceden daha konuscak gibiydi şimdi dinliyor dediğiöi yapıyor gerisi yok. O kadar çabalıyorum bakalım haftaya gidince videoları görüp ne söyler dr belki ben yanlış iletişim kuruyorum bilemedim
0 oy
(247 puan) tarafından
Benım oglumda oyleydı bı kere zorla anne dedırtmıstım oda 1 yaş falandı çok düşünüyodum en son özel egıtın raporu verdıler 2 senedır gdıp gelıyoz 4 buçuk yasında ve 2 yaş çocuk gıbı konusur cümle zaten yok 
(188 puan) tarafından
Yürüme için Fizik tedavi dediler şimdilik. Bu gelişimsel pediatriye tekrar gidince ne söylicek ona göre yönlendircekler sonucu neye bağlanır bilemiyorum hiç
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Benim kızımda 16 aylık yürüdü ama konuşması tamdı aynı bizim gibi herşeyi konuşuyordu ama hareketsiz bebekti şimdi 3 yaşında halen hareketsiz yani çok kosusturmaz hoplayıp ziplamaz hep bizimle oynamak ister 

Sizinki de yürür inşallah her çocuk farklıdir ama hastaneye götürmekle çok iyi yapmışsınız ne olur olmaz doktorlar bizden iyi bilir herşeyi ne yapmanız gerektiğini söylerler en azından içiniz rahatlar
(188 puan) tarafından
Aklımızda kalcağına gidelim hem soralım dedik buraya geldi olay beklersek daha kötü baştan olunca herşey hızlı ilerler. Bebekken de bıdı bıdı durmazdı hiç erken konuscak diyip durdular erken emekledi erken yürür 9 aya kalmaz dediler bir anda herşey değişti çocukta anlayamadım gitti yoksa daha bile erken götürürdüm bişeyleri farkmetsem . Yaşına gelince söyledikleri de gitti bitti ona takıldım da soralım dedim hayırlısı bakalım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 77 göst.
4 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bahar_6565 (148 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 61 göst.
4 Mart 2024 Diğer kategorisinde Bahar_6565 (148 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 183 göst.
25 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Ruveydacacan (963 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 79 göst.
24 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Ruveydacacan (963 puan) tarafından soruldu

401,983 soru

12,034,178 cevap

36,262 kullanıcı