0 oy
910 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (325 puan) tarafından

Ben şuan 27 yaşında iki çocuğu olan bı anneyim evlendikten sonra  Ankara'da yaşamaya başladım yani 9 yıl oldu memlekentimden ayrilali Ankara'ya gelin geldim ailem herkesim Elazığ da konuya şöyle başlıyorum

Yıllar önce ben ilkokul 7 .sınıftayken hırsızlık yaptım 

Bizim akrabanin kızıydı durumlarında iyiydi ve ben onun parasını caliyordum çantasından evim uzaktı okula annem beslenme koymazdi öğle arası 1 saat molamiz vardı ve ben koşa koşa eve gider yemek yer koşa koşa okula gelirdim çoğu zamn geç kalırdım hep azar isitirdim o kızında babası yoktu:'( okulda zengin ve fakir ayrımı yapılırdı arkadaşlar arasında ve ben eve gidip yemek yediğim için fakir saniyorlardi beni tenesuflerde hep kantine gider bisiler alırlardı ben yaşlarındayken mecburen benle paylasirladi ben alamazdim sonra dislandim sürekli öğle aralarında çok güzel tost lahmacun kokuları gelirdi burnuma çocuğum ne bilim çok güzel kokardı burnuma o zamnin devrinde lahmacun 50 krs tu ve o kız okula 1 buçuk lira getirirdi ben 1 hafta boyunca 50 krs calardim sonra çok pişman oldum dedimki onun babası yok sadece abisi var evi kim gecindiriyor ben ne yapıyorum diye bıraktım hırsızlığı şimdi yerde bir elma dahi görsem almıyorum ya haramsa diye tövbe ettim çünkü ama bir türlü unutamıyorum bazen diyorumki gidip söylesem bana kizarmi beni herkese soylermi herkes bana hırsız gözüyle bakarmi çok korkuyorum ama bir türlü unutamıyorum helallik istesem beni anlarmi o zamnin çocukluğunu cahilligimi diye yemin ederim o kadar çok utaniyormki şuan yazarken bile agliyorm nasıl yaptım diye ama işte bilmiyordum:'(

15 Cevaplar

+1 oy
(739 puan) tarafından
Eğer anlayışla karşılar diyorsan ilk öncelik helallik istemek, ama yapamam dersen her namazında her duanda o kişi için dua et , iyiliği için günahlarının bağışlanması için sıkıntılarının giderilmesi için . Ahirette ettiğin dualar sebebiyle sana hakkını helal edebilir. Çoğu insanın küçükken , gençken böyle hataları olur önemli olan tövbe etmek. Bir önemli hatırlatma günahlarımızı insanlarşa paylaşmamalıyız. Sen yardım istemek için yazmışsın tabi ama en güzeli tövbe edip gizli tutmak. Sen kimseye açık etmezsen Allah ahirette üstünü örter inşaAllah. Rabbim cümlemizin günahlarını bağışlasın 
-Reklam-
0 oy
(912 puan) tarafından
Ankaranin neresi canim 
(325 puan) tarafından
Etimesgut
0 oy
(6,014 puan) tarafından
Bence helallik Alman gerekir karşıdaki kişi anlayışlıysa zaten pişman olduğunu anlar helal eder.. Ulaşma şansın var demekki almalımıyım demişsin kesinlikle konuşup helallik al 
(325 puan) tarafından
Akrabamiz konuşuyoruz arada
(6,014 puan) tarafından
O zaman senı daha iyi tanır konuş anlat canım
0 oy
(8,917 puan) tarafından
Bende yaptım  hata çok töbe etim bida yapmadım kötü bişey ya icimde bir yerde onun pişmanliği var 
(325 puan) tarafından
Bende çok pişmanım bunu büyüdükçe aklım erdikce anladim
(8,917 puan) tarafından
Aynı şekide bende ama yapacak bişey yok benim aklımın köşesinde hata bu durumu düzelticem elime para geçerse gidicem vercem parayı
0 oy
(595 puan) tarafından
Çok kucukmussunuz bence helallik iste böyle bir firsatin varken birilerine söyler diye korkma 
0 oy
tarafından
Keşke günahınızı buraya yazarak kimseyi ortak etmeseydiniz.
(325 puan) tarafından
Ben günahıma ortak olun beni kurtarın demiyorum ki siz nasıl anladınız olayi
tarafından
Yok güzelim, kişi geçmiş ve tövbe etmiş olduğu bir günahı anlatırsa yarın ahirette Allah ona sorduktan sonra bu olayı bilen diğer kimselere de sorar. O manada söylemiştim.
Günahını gizleyip tevbe edenin de yarın ahirette günahlarını Allah gizler.
0 oy
(1,763 puan) tarafından
Zor bir durum olmuş canım benimde bir anım var arkadaşım bakkaldan çikolata almıştı benim param yoktu ben almadım sonra eve gelirken yolda düşürmus aradık bulamadı sonra eve gittik ben tekrar bakkala gittim o gün ekmek almak için sonra baktım arkadaşımın çikolatası duvar kenarına düşmüş bende o an onu açıp yedim ismini hala unutmuyorum küçük çokomik hatta bugün kayınvalidem almış ye dedi yemem dedim bu anı aklıma gelmişti 11 yaşında falandim 
0 oy
(4,670 puan) tarafından
Bence helallik iste 
0 oy
(4,431 puan) tarafından
Konusmaktan cekiniyosan bence o kisinin hayrina sadaka ver. Mesela suan lahmacun ne kadarsa toplu olarak bi yere ver.dua et sevabi ona gitsin diye. Bence ahirette bilmedigi bi sadakanin sevabı onune gelince daha güzel olur.
0 oy
(52,041 puan) tarafından
diyecek bisey bulamadım bilen biri yazar helalik al derlerse alirsin yada bir yere sadaka falan ver 

akran zorbaligi zor 
(52,041 puan) tarafından
eski postmus tamam
(674 puan) tarafından
Post sahibinin unuttuğu günahı da sen hatırlatmış oldun :))
(52,041 puan) tarafından
ben degil ilk postu hortlatan hatirlatmis oldu da unutmasin işte ☺️☺️☺️
(674 puan) tarafından
İnşallah unutmamıştır ☺️
(52,041 puan) tarafından
kötü bir durum yokluk zor simdi iki uc cocuk yapiyorlar bir taneye yetmek cok zor bana ikinci diye baski yapiyorlar.
0 oy
tarafından
Çok kötü bile bile yapılmış bunun hesabını vermesin haram
0 oy
tarafından

Dedemin bir lafı vardı rahmetli ben hiç duymadım dedemden de annem söyledi annem bize hep harçlık verirdi ananem kızarmış verince deme niye para veriyorsun diye. Dedem gizli gizli verirmiş kızmasın diye. Çocuğa para vermezsen hırsız olur dermiş. 

Annen böyle birşeye seni teşvik etmiş. Sen annen ile de yüzleş. Arkadaşına da şöyle hatta güzel bir hediye de al kendisine helâlleşin. Zaten tövbe etmişsin yapmamışsın. 
0 oy
(144 puan) tarafından
Bnde küçükken ilkokul 3. Sınıfa giderken aynı sizin dediğiniz gibi cok fakirdik evimizde çok uzaktı okula öğlen arası gidip gelmek imkansızdı annem sabah yarım ekmek arası yapamadı domates salatalık onu götürürdüm bazen doymazdim bi gün öğlen arası sınıfın birine girdim sıraları  altında belki simit poğaça vardır yerim diye baktım şeytana uydum o zmn yarım kalmış simitleri tostları alıp yerdim belki bunu 1 hafta boyunca yaptım sonra çok pişman oldum bidaha yapmadım daha da aklıma gelir çok üzülüyorum   
(325 puan) tarafından
Senin annen yine ekmek arası yapmış bizim onuda yapmazdı
0 oy
tarafından
Senin değil ailenin suçu bu. Şöyle düşün çocuk aklınla o an bile anlamışsın yanlış yaptığını ve bırakmışsın. Bence söyleme.
0 oy
(20,665 puan) tarafından
O kadar üzüldümki hepsi yokluktan olmuş bi hata yapmışsın ne biliym çok duygulandım inşallah bidaha yapmazsın
(325 puan) tarafından
Yok canim çocukken yaptığım bıseydi şimdi nasıl yapayım o zamn 13 yaşındaydım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 466 göst.
+2 oy
6 cevap 484 göst.
0 oy
3 cevap 257 göst.
4 Mayıs 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Aysel Güzel (1,150 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 208 göst.

412,199 soru

12,408,649 cevap

44,722 kullanıcı

Kategoriler

...