+2 oy
851 göst.
Diğer kategorisinde (208 puan) tarafından
Bir soru da benden olsun. Şu an eşinizle ne almak için para biriktiriyorsunuz? Bizim 2 evimiz var ama arabamız yok. Eşim 30 bin lira maaş alıyor ve İstanbul'da yaşiyoruz yani her şey pahalı ay sonuna pek bir şey kalmıyor elimizde. Araba almak için birikim yapmaya çalışacağız. Peki ya siz? 

52 Cevaplar

0 oy
(1,122 puan) tarafından
Allah kısmet ederse iyi kötü bir araba almak için. 
(208 puan) tarafından
İnşallah nasip olur en güzeli
(1,122 puan) tarafından
Amin, inşallah kazasız belasız hepimize nasip olur
-Reklam-
0 oy
(988 puan) tarafından
Arabayı yükselttik borclandik biraz. Hedef ev. 
(208 puan) tarafından
Rabbim nasip etsin
(988 puan) tarafından
Amin inşallah canım isteyen herkese nasip olsun
0 oy
(540 puan) tarafından
Ev almak istiyoruz ama borçlardan daha birikim yapamadık birde tek maaşla ev parası biriktirmek çok zor 
(208 puan) tarafından
Evet gerçekten öyle. Eşime bazen keşke bende çalışsaydım diyorum
0 oy
(30 puan) tarafından
Benim ve eşimin maaşı toplamda 75 bin ediyor şuan aldığımız arabanın borcunu ödüyoruz Ocak itibariyle rahatlayacagiz inşallah Evimizde var çok şükür düğün hediyesi kayinpederimden  şuan için amaç büyük bı hobi bahcesi içinde eviyle beraber bakalım nasıl olcak Ocak itibariyle baslicaz birikim için 
(208 puan) tarafından
Rabbim nasip etsin inşallah
(30 puan) tarafından
İnşallah canım Rabbim herkese gönlünden geçen güzellikleri nasip etsin
0 oy
(1,022 puan) tarafından
Sadece cocugumun eğitimi için birikim yapıyorum daha 1 yaşında bebek o buyuyene kadar zaten yeterde artar birikimimiz .Onun dışında arabamız var ev yok .ev içinde istediğimiz kadar biriktirelim ev alınmaz artık bu devirde başka planlarımız var ev için .2 maaş eve giriyor ama masraf gider çok bakıcıya asgari ücret veriyoruz kiraya 24 bin kalanla yiyip içip geziyoruz diyebilirim .Birde bana hiç gezmeden dışarı çıkmadan sürekli birşeyler almak için para biriktirmek saçma geliyor ben 3 tane ev alsam ne olacak ben hiç hayatımı yasamadan gezmeden ömrümü geçirmiş olacam ilerde çocuklarım evleri paylaşmak için birbiriyle yarışacak .Valla bana uymuyor bu şekilde herşeyden kisarak kendimi ev arsa almaya adamak .hayat bir kere ve benimde tadini çıkarmam lazım bu hayatın .çocuğumu elbet okuturum meslek sahibi ederim ama daha fazla birşeyler bırakayım diye de kendi hayatımdan feragat ederek mutsuz bitik bir anne ile çocuk büyütmek istemem .gezmek eglenmek herkesin hakkı .Ayda bir de olsa dışarı çıkıp bir konser bir canlı müzik bir tiyatro sinema gitmek canım istediginde dışarda yemek ,yılda en az bir tatile gitmek çalıştığım için asgari düzeyde olsa şık ve kaliteli giyinmek her kadının her insanın hakkı .ama malaesef bizim ülkede bunlar lüks sayiliuor  çok harcıyor oluyorsun bunları yapınca.en başta kendi ailem bile iki öğretmen maaşıyla hala ev alamadiniz para savuruyorsunuz diyor .
(208 puan) tarafından
Eğer tadını çıkarabiliyorsanız bencede çok kasmadan hayatınızı yaşamanız daha mantıklı. Bende asla para hesabı yapılmayan iyi kazanılan ama iyide harcanılan bir ailede büyüdüm ama evlenınce her şey değişti. eşimin babası bir ev vermiş memlekette yani küçük şehirde olunca pek bir para etmiyor. Eşim arabasını satıp altın borç alıp şu an oturduğumuz evi almış evlendiğimden beri borç ödüyor ve altın katlanıyor derken hep bir gelecek kaygısı oluştu. Şimdi de arabasız olmuyor diye ona uğraşacakta bakalım nasıl olacak
(1,022 puan) tarafından
Çok iyi anlıyorum gerçekten çok zor ülkece ekonomiyi geleceği düşünmekten mutsuz kaygili insanlara dönüştük.herkes ister gönlünce harcamayı tabiki .Malesef bırakın geleceği düşünmeyi insanlar artık ay sonunu nasıl getiririm diye kendi kendini yiyor gerçekten .Arabasız da olmuyor ev kiraları da yüksek en azından alınmış bir ev var borcu ödeniyor kendi adınıza .biz borca bile girmeye korkuyoruz artık köyde tarlamiz olmasa güvenecek birseyimiz yok yani
0 oy
(12,801 puan) tarafından
Ben harcamayı seviyorum. Ayda bir tam atıyorduk bu iki aydır masrafım çok atamadık. Arabamız var. Masraf da fazlaca. Birikirse ev alırız birikmezse altın olarak kalır çoluk çocuğa
(208 puan) tarafından
Rabbim daim etsin
0 oy
(9,575 puan) tarafından
Ne eviniz vae ne arabamız tek hayalimiz bir ev sahibi olmak ama 18.19.bazende 21 bin aliyo bu parayla birikim zor 
(208 puan) tarafından
Hangi şehirde olduğunuza da bağlı
0 oy
(4,745 puan) tarafından
Asla para biriktirmeyiz varsa yeriz eşim sevmez para biriktirmeyi ölümlü dünya hep der varsa vaktinde yiyeceksin diyor
(208 puan) tarafından
E çocukları büyüyecek, onları da düşünmek lazım
(4,745 puan) tarafından
Bir tane kızım var doğduğu günden beri ona bankada hesap açmışız  18 yaşına gelene kadar  her ay para yatırıyoruz cnm zaten benim evim herşeyim kızıma kalacak
(208 puan) tarafından
Anladımm Rabbim bağışlasın. Biz ilk bebeğimizi bekliyoruz ama ikimizde kalabalık aile istiyoruz. 3 çocuk düşünüyoruz :) bakalım nasip :) böyle olunca da onlara haksızlık etmeyelim madem doğurcam güzel bakabilelim telaşına kapılıyoruz
(4,745 puan) tarafından
Amin cnm sende sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin Rabbim
0 oy
(4,120 puan) tarafından
Şimdilik Bi hedefimiz yok evimiz, arabamız var çok şükür maddi sıkıntımız yok eşim sadece oğluma kumbara biriktiriyo birikenlerle altın yapacak o da zaten yatirim amaçlı değil alışkanlık olsun para biriktirsin diye 
0 oy
(982 puan) tarafından
Depremde kiracıydık ev yıkıldı konteyner da kalıyoruz 1 arabamız vardı ama sürekli sanayiye gidiyordu sattık 1 sene idare ettik eşim işe bile yürüryerek giderdi 1 sene sonra arabayi hemi büyüttük hemi daha iyisini aldık şimdi onun biraz borçları vardı onu ödüyoruz kartlara fln borcumuz yok toki' için çekiliş olursa ev alacağız çıkmazsa da annesıgılın 2 evi var 1 tanesinde oturuyor diğerini satıp kendimize alacağız annesinin oturduğu evi de biz ödeyeceğiz yani Allah nasip ederse önümüzdeki sene evim olmuş olacak ❤❤
0 oy
(598 puan) tarafından
Eşim araba almak istiyor nakliyayımız var ama daha iyisini istiyor bide normal gezmelik araba istiyor nakliyatla gezilmiyor gerçi şimdiye kadar gezmeye filan götürmedi bi ihtiyaç olunca çıkıyoz evden onun dışında tatilmiş gezmeymiş bir yerde oturup yemek yemeymiş yok çok gider diye götürmez onun dışına da çocuklarımıza birikim yapıcağız 
0 oy
(4,769 puan) tarafından
Vllh cnm çok şükür evimiz arabamız var,iyi gecimimizde var ama bedelli askerlik için birikim yapıyoruz inşallah yaparsa ama

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 599 göst.
16 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Birprensannesiiii (1,154 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 376 göst.
25 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Kuzucuklarin annesi (3,024 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 939 göst.
17 Aralık 2020 Diğer kategorisinde ❤Mehincik❤ (6,687 puan) tarafından soruldu
0 oy
56 cevap 1,471 göst.
9 Eylül 2023 Aile kategorisinde Gonca& (133 puan) tarafından soruldu

406,231 soru

12,179,924 cevap

36,675 kullanıcı

...