Ciddi sorunlar yoksa boşanma diyorum ben. Çünkü boşanmak kadın için her zaman daha fazla zorluk getiriyor. Mesela şuan evlilik hayatında , çocuğunu büyütürken çalışmama şansın var sanırım. Ancak boşandığın zaman, bu çalışmama durumunu en fazla bir sene uzatabilirsin. Ailen sana bir şey demese bile, bir sene sonra sen artık bunalmış, kendini bir işe yaramayan, aileye kendini yük gören bir insan olarak hissedersin ve mutlaka iş arayışına girersin. Ancak işten çıkınca koşa koşa eve gidip, (yine evliliğin sorumluğu gibi ) çocuğun başında olman gerekir. Hastalandığında başında sabaha kadar senin ve ailenin durması gerekir. Huysuzlaştığında, bir sıkıntısı olduğunda vs her şeyi manevi anlamda kendin yüklenmen gerekir. Eşin için çok da hayat değişmez, çünkü o zaten var olan düzeniyle devam eder hayatına. İsinden çıkınca ister kafa dağıtır, ister bir kahve içmeye gider. Sen asla onun kafasında rahat olamazsın. Onun çocuk üzerinde alacağı sorumluluk asla seninki kadar olmaz. Dediğim gibi gece hastalandı diyelim, hadi hastaneye giderken yanında gelsin. Ertesi gün yine o evinde, sen ailenle çekersin. Çocuğun ilerde okula başladığında, okula gidip gelmesini, ödevini vs hep tek başına düşünürsün. Yani çocuk bakmanın yükü maddiyatla birlikte, manevi anlamda da çok fazla. Boşanınca bu yükü kadın hep tek başına omuzluyor. Şuan evliylen olan kafa yorgunluğun, o zaman da bitmiyor. Adam kaldığı yerden hayatına devam ediyor, hatta evleniyor bile belki.
Bak bu hayatta mükemmel bir insan yok. Bugün eşin için " boşansam o da sorumluluk alır, o da evlenmez " vs gibi düşünme. İnan ki bir süre sonra yoluna bakar. Çok karışık yazdım, anlatabildim mi bilmiyorum. Kadın için çok zor gerçekten.
Benim tavsiyem; çocuğunu şuan büyütürken, bir yandan da açıköğretimden falan üniversite okudu. Sadece sınavlara gireceğin için, sınav öncesi bir ay bakman bile rahatlıkla sınavları geçirmeni sağlar. Hem bir meslek edinirsin hem de bu sana öyle bir güven, öyle bir mutluluk verir ki. Geleceğe dair farklı umutların olur. Hem bir uğraşın olunca da eşinle fazla sarmazsınız birbirinize. Bir de kenara her zaman üç beş de olsa gizli birikim yap diyorum. Bu yazdıklarımı iki sene önceki ben olsam, yazmazdım. Ama hayat tecrübesi , mantıktan daha öte bir yola sürüklüyor insanı diyeyim.