+2 oy
1,664 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Boşanırken hiç çocuğum ilerde babasız kalacak beni suçlayacak diye korktunuz mu ? Ve ya dalga konusu olacak akranları tarafından senin baban yok vs diye . Çocuklarınız babasızlığı hissediyor mu ? 

31 Cevaplar

+1 oy
(51,336 puan) tarafından
bekarken on tane de cocugum olsa bosanmam gerekiyorsa bosanirim diyordum cocuk olunca isler değişiyor 

herseyde boşanmayı getirmeyin akliniza seytana firsat vermeyin vesvese verir durur 

cok cok esin cekilmez biriyse evine bakmiyorsa evlilik bittiyse yapacak bisey yok o zaman bencilliği kalmaz en ufak sebepte boşanma olursa cocugun hakkina girmis olursunuz
tarafından
Doğru söylüyorsun abla
(51,336 puan) tarafından
bazen evlilikler silkelenir bir bocalar ama devam eder hic aklina getirme kötü seyler
-Reklam-
0 oy
(616 puan) tarafından
Yargılamak için sormuyorum ama 4 gün önce ben bu kocayı hak edecek ne yaptım yazmışsın kalplerle kafan karışık anladığım kadarıyla 
tarafından
Yok yargılayadabilirsin böyle  düşünmen çok normal saygı duyuyorum haklısında :)
Şöyle ki hala öyle düşünüyorum eşim çok iyi baba ve çok iyi bir eştir mesela bak dün ben küs olsam dahil gitmiş mutfağı temizlemiş yine ben oğlumdan dolayı temizleyememiştim bu psikolojimden dolayı da uyumuştum işten gelince yapmış hepsini . Bizim sorunlarımız  eşlikle babalıkla alakalı değil . Çok farklı problemlere sahibiz . Bunların tekrarlanması sonucu benim içimde ki duygulara zarar geliyor sadece bmyle düşüncelere itekleniyorum sanırsam düşünmeye ihtiyacım var
(616 puan) tarafından
Anladım hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah…
tarafından
Amin canım çok teşekkür ederiz
0 oy
(765 puan) tarafından
Boşanma aşamasına geldik kızım çok suçladı beni. Niye mutlu olamıyoruz fiye babamla barış diye çok ağladığını sinir krizleri geçirdiğini biliyorum.

İnşallah çözülebilecek bir şeydir. Çok zorlanirsin yoksa 
tarafından
Seni çok iyi anlıyorum zamanında biz çok küçüktük tabi annemle babam boşanma aşamasına gelmişti kardeşim çok ağlamıştı babam gitmesin diye bizde kalsın bugün falan diye vazgeçtiler şükür düzeldi onlar şu an 27 yıldır evliler tabi
Umarım çözeriz çok teşekkür ederim
(765 puan) tarafından
Çok şükür. İnşallah dualarım seninle canım
tarafından
Allah razı olsun ❤️
0 oy
(857 puan) tarafından
Çocuk ortada iddia meaelesi yapiliyorsa aynı evde olun dahaiyi
tarafından
Ne tür bir iddia meselesi anlamadım ki :/.
(857 puan) tarafından
Senindi benimdi sen goremezsin çocuğu uzaklastirmaya çalışma.ya da ebeveynlerin birbirlerini kotulemesi çocuğu dolduruşa getirmesi
tarafından
Aaa tabi yok öyle bir şey . Ne eşim ne de ben öyle insanlar değiliz . Biz eşimle boşanırsak ayrı şehirlerde yaşayacağız mecburen . Eşimin de öyle sürekli gelme gibi bir durumu olamayacak . Hani az görüşecekler babasız hissetmesinden kastım bu açıdan
(857 puan) tarafından
Çocuk her halükarda babasının yokluğunu arayacaktir
tarafından
Doğru diyorsun
0 oy
(4,374 puan) tarafından
Sorununuzu bilmiyorum. Boşanma da başımdan geçmedi ama az buçuk seni buralardan gördüğüm kadarıyla evliliğinde aşırı sorunlar olan biri değilsin ya da buraya yansittigin kadarıyla. Sadece şunu söylemek istiyorum hiç kimse dört dörtlük değil evliliğinde illaki herkesin hoşlanmadığı ya da şunu yapmasa su huyu olmasa dediği şeyler vardır. Bence boşanmak kolay değil bir kaç kere ben de bu eşiğe geldim. Sorunlari çözmek için konuşmak ve bence biraz eşlerin baş başa kaldığı kendine zaman ayirdigi ortam hazırlamak gerekir. Aile yakınlarından bunun için destek alabilirsin. Bence biraz birbirinizle zaman gecirmek ikinize de iyi gelicek. Ben seni sma yardımlarına tanımıştım güzel bir kalbin olduğunu düşünüyorum inşallah sorunlarınızı çözüp mutlu olursun♥️
tarafından
Ben burada evliliğim hakkında hiç yalan söylemedim :) .
Bazı tekrarlayan sorunlarımız var . İnsan sürekli aynı şeylere maruz kalınca bu gibi düşünceler oluşuyor . Evliliğime de oğluma da kıyamıyorum aslında ama yorulduğumu da hissediyorum kafalar karışık düşünmeye ihtiyacım var :) burada yazılan yazılarda bana çok çok iyi geldi düşünmem açısından ❤️ çok teşekkür ediyorum amin çok sağol ❤️
0 oy
(1,553 puan) tarafından
Eskiler ne derler hep kocamı bırakmadıysam çocuklarım içindi derler.

Çünkü boşanan ailelerin çocukları hep buruk olur. 

Aşılmıyacak şeyler olmadıkça boşanılmamalı.

Eğer boşanmamak boşanmaktan daha zarar veriyorsa yavruya boşanmak en doğrusu. Tartmak lazım. 
tarafından
Eşimle bir meselem olmuştu evliliğimin ilk başlarında annem hep düzeltmeye çalıştı ama öyle emrivaki şeklinde değil bana da eşim de ılımlı yaklaşarak bir gün anneme sordum dedim neden boşanmamı istemiyorsun babasızlığın ne olduğunu çok iyi biliyorum o yüzden torunumun yaşamasını  istemiyorum . Annem 8 yaşındayken babasını ölümle kaybediyor anneannem de biraz cahil bir kadındır hani köyde yaşayan bir kız çocuğu olarak ataerkil mantığı ile büyütülmüş . 2 tane de teyzem var . 16 yaşında çalışmaya başlamış teyzemlere hem anne olmuş hem baba e tabi kız çocuğu babasızlık yükü daha ağır . Demem o  ki  doğru bir bakıl açısıyla yaklaştın bazı şeyleri anımsattın teşekkür ediyorum canım
(1,553 puan) tarafından
Aynen öyle kuzum ❤️
0 oy
(9,675 puan) tarafından
Evlenedk değil boşananilecek adamlar kadınlar olmalı hayatımızda bosanmak daha sıkıntı medeni sekılde ayrılabilirsen ne ala
tarafından
Medeni ayrılıkta sorun yok sorun ayrılmak :) doğru diyorsun ama Allah herkesin karşısına düzgün insan çıkarsın
0 oy
(1,497 puan) tarafından
Ayrılmış bir ailenin evladı olarak sana şu tavsiyede bulunmak istiyorum çocuğunuz için bir terapist desteği alabilirsiniz eğer hala çıkmazdaysanız ve sorunlarınız çocuğa yansıyorsa tartışma vs gibi o zaman tekrar boşanmayı düşünebilirsiniz ayrı şehirlerde çok zor çünkü çocuk açısından ister istemez o aradaki bağ kopacak ve iyi bir baba diyorsun ben olsam yerinde sorunlarınız yeterince büyük değilse çocuğum için sorunları konuşup bir çözüm noktası bulmaya çalışırım geçen sene aynı süreçten bizde geçtik çünkü çocuklar küçük olunca zor oluyor sana nacizane tavsiyem uzman desteği almanız olur eğer birlikte bir yol bulamıyorsanız 
tarafından
Yorumun için çok teşekkür ederim canım muhakkak dikkate alacağım
0 oy
(2,814 puan) tarafından
Eskiden gerçekten çok azdi birinin anne babasının ayrı olduğunu duyunca garip gelirdi ama artık insanlar bilinclendi olumsuz koşullar içinde çocuk büyütmek istemeyebilir insanlar bu da anlaşılır bir şey artık toplumumuzda 
tarafından
Doğru diyorsun aslında . Bazı şeyleri bitirmek kolay olmuyor ama işte işin içinde çocuk olunca hep asıp kesiyoruz burada ama işte insan kendi başına gelmeyince anlamıyor
0 oy
(310 puan) tarafından
Benim annemle babam ayrı ben 2 yaşındayken ayrılmışlar sonra da ikisi de tekrardan evlendi annemin yanına gitsem babamı babamın yanına gitsem annemi özlüyordum hep arada kalma olayı vardı velayetim babamdaydı okul zamanlarım çok zor geçti veli toplantılarında 23 Nisan gösterilerden en özel zamanlarımda hep annemi beklerdim annesi babası yanında olan çocukları görünce ağlardım hep sorgulardım neden bosandiniz diye hadi tekrardan barışın ben böyle yaşamak istemiyorum diye çok ağladım annemi sadece 1 ay görürdüm ve o kadar zor gelirdi ki sonra annemin yanında kalmak istedim ve velayetim anneme geçti bu seferde babamı çok özledim annem ikinci evliliğini yapınca daha da zor oldu eşi şehir dışında çalışıyordu ve ne zaman eve gelse ben evde kalamiyordum annem izin vermiyordu anneannemgile gidiyordum evden gidene kadar çocuklarıyla ilgilenmesini görünce içim gidiyordu keşke diyordum babam burda olsa çok zor bir durum eşimle benim de sorunlarım vardı boşanma davası bile açtım eşim geldi özür filan diledi o an aklıma kendi yaşadıklarım geldi kızıma bunu yaşatamam dedim barıştım çok büyük sorunlarınız yoksa bence çözmeye çalışın olan çocuğa oluyor arada kalan psikolojisi bozulan çocuk oluyor 
tarafından
Yaşadıklarımı duygularını benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim öncelikle . Ben oğluma elbet böyle şeyler yaşatmak istemem . Terapiste gitmeyi düşünüyoruz belli başlı şeyleri çözmek adına
(310 puan) tarafından
Çok doğru bir karar umarım halledersiniz hiçbir anne baba yaşatmak istemez tabi ama bazen bir anlık sinirle hiç kimseyi gözü görmüyor insanın yaşadığım için biliyorum
tarafından
Umarım canım . Öyle gerçekten bir anlık öfke herkesin hayatına iyi kötü mâl ediliyor. En iyisi sakince karar vermek oldu :)
(310 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(238 puan) tarafından
Bir kızım 1.5 diğeri iki aylık bebeğimle bu sürece girdim ve halada çıkamadım. Eşim, eşimin ailesi çok sorunlu insanlardı eşimin ahlakı çok değişikti ona göre kadınlar çile çekerek birşeylerin sahibi olurdu yani ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı... Bide herşeyin içinde olan abisi ve annesi.. İnanılmaz derecede kücük görme sâhipsiz hissetirme hizmetçi gözüyle bakma benim oğlum benim oğlum diyen kaynanaaa velhasılı benim hayat çileden başka birşey yoktu.. Boşanma davası açtım 2.5 yıl oldu hala devam ediyor evet aslaa kolay değil asla kolay da olmayacak ama sana yemin ederim ensemde baskı hissetmiyorum sürekli hor gören birileri yok ilk zamanlar maddi konuda çok zordu oda kendi hatam evden çıkarken ziynetlerimi almadan cıktım ilk bir yıl ailemle yaşadım ağlamadan uyumadığım bir gece yoktu sürekli sinir krizine giriyordum sonra Rabbim öyle yardım ediyor ki şimdi herşey mükemmel değil ama sessiz ve sakin bir hayatımız var dırdır eden şikayet eden kimse yok.. Benim eşim ilk zamanlar çocuklar için çok baskı kurdu işte elinizden alacam vs diye.. Anca babayı alır o :D çocukları ilk bir yıl hep götürdü ama 1.5 yıldır gelen giden arayan soran yok bende şükrediyorum elhamdülillah her hafta alsa çocuklar için çok zor olurdu belki ama görmedikleri için baba kim, ne çok bilmiyorlar ama ben mesela bi kalabalığa girince içim çok ağrıyor herkes babasıyla benim kızlar dedesine gider tabiki kolay değil ama onunla olsalardı çocuklar asker gibi yetişirdi bazen olmaması daha sağlıklı mesela ben geçen bankada eşimle karşılaştm kızlar bebek arabasındaydı bak 1.5 yıldır cocukları görmüyor yanımızdan yabancı gibi geçip gitti o zaman daha çok sükrediyrsn bu adamdan baba olmazmış zaten diyorsun yani diyeceğim çocuktan önce kendi psikolojin cünkü sen buna hazırsan emin ol çocukta biir süre sonra alışıyor adım atacaksan kendin için at 
tarafından
Yavrum senin hikayeni okuyunca yani kendimi boşanmayı düşündüğüm için affedersin sa lak gibi deve de kulak misali  hissettim ya . Ne kadar güçlüymüşsün maşallah Rabbim kızlarınla yolunu açım etsin
(238 puan) tarafından
Amin inşallah. imtihân dünyası herkes birşeylerden geçiyor Rabbim beterinden korusun. Eşin ahlakı bozuk değilse baskıcı değilse ne bileyim herkesin sorunu kendine göre değişir ama eğer fiziksel ve ruhsal olarak seni yıpratmıyorsa bi aile terapistine gidin bazı erkekler çok güzel babalık yapar çok imrenirim dısrda görünce ama bazı babaların da yokluğu sükür ettirir insana yani yaşayan sensin. Kimsenin yuvası yıkılmasın kolay değil
tarafından
Kesinlikle kimsenin yuvası kolay kurulup daha önemlisi dağılmıyor . Bazen burada asıp kesiyoruz boşan şöyle böyle diye ama insan yapamıyor özellikle çocuğun çocuklarımız olduğu zaman ama sen çok iyi yapmışsın senin yerinde olsam ben de aynı şeyi yapardım ve seni çok güçlü bir kadın olarak yorumladım yazdıklarından dolayı . Düşünüyorum terapiste gitmeyi çok teşekkür ederim benimle paylaştığın için

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 701 göst.
7 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sadevatandas (2,127 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 240 göst.
13 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Kaoskizzz (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 482 göst.
22 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Hozgenaz (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 633 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde M. Nur (822 puan) tarafından soruldu

408,433 soru

12,271,233 cevap

37,597 kullanıcı