0 oy
485 göst.
önce Aile kategorisinde (23 puan) tarafından
Selamünaleyküm hanımlar birçok kişiye danıştım ama sağlıklı karar veremiyorum şuan

Eşimle 5 yıldır evliyiz 4 yaşında oğlum var çok sessiz sakin biriyim eşim sınırli biri aramızda hep şiddet vardı , bağırıp çağırıp hakaretler ediyor ve 1 2 tane vuruyordu hiç öyle bir yerim morarma durumu yani olmadı ama şiddet şiddettir neyse 1 kere ailemin yanında geldim pişman oldum vs dedi geri döndüm çocuk daha 8 aylık iken , şuan tekrar ailemin yanındayım bu sefer kesin net boşanmaya geldim fakat eşimle ilk defa sorunları konuştuk ( aramıza iletişim problemi vardı hiç konuşamadık ) bana dedi ki ben yıllardır senin benden nefret ettiğini beni sevmediğini düşünüyordum hep içime atıyordum sonunda patlıyordum yinede hataliyim bende ona dedim bende yilarca bana kızdığın için her şeyi bana kızma diye yapıyordum ,mesela işte su vermesem kızar diye su veriyordum vs oda dedi ki sen şu verirken düşmana veriri gibi veriyordun bende nefret ediyorsun sanıyorum ben senin bu derece korktuğunu psikolojin bosukdugunu anlamadım ben bozmusum tedavi olalım , sen bana korkmadan davran benimnicin 1 bardak severek su veridginde her şey güzel olacak vs dedi çocuk için dedi aile terapistine gidelim diyor, şiddet bağırıp çağırma huyu var bu çok kötü bunun yanında başka hiçbir kötü yanı yok , ailem bir daha gidersem ne der ne yapar bilmiyorum, eşim bosansak da hep destekcin olacağım ama bir kere terapiste gidelim istersen eve gelme terapiste gidelim olmassa aç davani sen haklısın ama ilerde içinde ukte kalmasın belki duzelirdi diye düşünürsün diyor mantıklı fikirler bekliyom 

17 Cevaplar

+3 oy
önce (2,384 puan) tarafından
Bence herseye rağmen dediğini yap 

Mantıklı konuşmuş eşin canım 

Kimin ne dediğine bakma bence 

Ne demiş istersen orda kal gidelim terapiste demiş bence gidin bi gereken neyse onu yapın 

Dediği gibi ilerde pişman olursan keşke dersen dönüşü olmaz 
önce (143 puan) tarafından
Zeynoş katılıyorum sana bacım haklısın bence de denemekde fayda var
önce (2,384 puan) tarafından
Aynen canım ne kaybedecek ev yuva kolay kurulmuyor hele ki bu devirde
Tabiki de boyun egsin gormezden gelsin demiyoruz ama denemeli özellikle aile terapistinin çok faydası oluyor bence her evlilik bi şansı hakemler diye düşünüyorum
-Reklam-
+2 oy
önce (10,553 puan) tarafından
eve dönmeden terapiste gitmeyi deneyebilirsin bence. ama eve dönme, terapide eğer yol aldığınızı hissedersen o zaman barışırsın. şiddet affedilecek bir şey değil. boşan demek de çok kolay değil. 
önce (634 puan) tarafından
Çok yerinde bı yorum olmuş
+1 oy
önce (627 puan) tarafından
Sevmedıgını düşünüp senı dovecegıne kendını sevdırmek ıcın cabalasaydı manyak! Dövdukce aşktan degıl dayaktan ölür insan bunu ayırt edememıs sanırım üstün zekalı eşin

Bılemıyorum ben guvenemedım samımı gelmedi valla ne yalan söyleyim 
0 oy
önce (10,936 puan) tarafından
Suyunu da kendi alsın eli ayağı tutmuyor mu tek takıldığım konu bu
önce (23 puan) tarafından
Onu örnek verdim bana yemek koyarken bile nefretle koyduğunu düşünüyordum dedi , su konusu şöyle bir kere öksürük tuttu bunu bende ona su vermedim insanlık hali oda bana kzidi neden su vermiyrosun boğuluyorum diye ,ondan sonra her oksurdugunde hemen su verdim bunu kızmasın diye yaptım
önce (10,936 puan) tarafından
Yani yine de hakaret şiddete gerek yok ne olursa olsun
önce (549 puan) tarafından
Gözde ya :D
0 oy
önce (1,011 puan) tarafından
Karar sizin ama şunu bilmeniz lazım 2. Kez affedince 3. 4. De olur diye düşünecek aileniz tamam bir kere daha dene olmadı o zaman geri gelirsin diyorsa deneyin bir şey kaybetmezsiniz 
Beni abimler gelip aldı , bir daha dönüşü yok asla dediler , annemdeyim şuan oda ben hep arkandayım ama gitmeni istemem diyor güvenmiyor eşime
önce (1,011 puan) tarafından
O zaman esin çok istiyorsa abilerini aileni ikna etsin
0 oy
önce (739 puan) tarafından
Eşin çözüm sunmuş dene bence bu zamanda yuvalar kolay kurulmuyor .Millete koca boşamak kolay ancak bunun tüm zorluğunu sen çekeceksin.Eğer ki tüm. Samimiyetimle diyorum ben olsaydım eşim de böyle çözüm bulduysa degeelendirirdim bak eşin de senden şikayetçiymiş,  konuşarak anlaşabilirsin en azından anlaşma yoluna gidebilirsin çocuğun da varmış dene.Ama şartlarını koy  taviz verme en azından 1 2 ay tekrar deneyelim olmazsa boşanacagım falan de eşine.Bu bir iki ay sürede ne istiyorsan ne hissediyorsan eşine söyle mesela bana sarılmanı ,yemek yaparken yardım,etmeni yada çocukla ilgilenmeni falan filan, eşininde istekleri varsa belki oda,akşam kahve yapmanı istiyordur ,sende onu yap yani birbirinizin istekleri doğrultusunda bir kaç ay değerlendirin. Kazanan yine siz olursunuz.İleri de de pişman olmazsınız
Aramızda hiç iletişim yoktu , yıllarca 1 bardak çayı bile paylaşımsız içtik ne kadar düzelir bilmiyorum, abimlerin yüzüne bakamam geri dönersem de
önce (739 puan) tarafından
Dediğim gibi, yaşayacak olan,sensin sanma ki boşanınca derdim biter aksine daha çok dert eklenecek.Sanki sende kendini düzeltmen gibi geldi bana yani şöyle düşün. Eşin akşama kadar çalışmış gelmiş evde bir güler yüz bekler.Kapıyı açtığında mutlu olmak ister eğer ki evde hep suratın asık geziyorsa kimse böyle eve gelmek istemez. Ve 5 yıllık evlisin illa ki problemler olur neden konuşarak çözme yoluna gitmediniz ki.Bu gibi durumlarda iki tarafta dinlenilmeli terapist güzel çözüm bence ama karar senin.Abimlerin yüzüne bakamam diye de düşünme onlarda senin mutluluğunu ister
0 oy
önce (16,077 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Şiddet olan bir yerde sevmiyor olma ihtimalin savunması bana saçma geldi canım. Her şeye kızıp bağırıp çağıran bir adama sevgi ile su götürüp yemek yapamazsın. Eşinin düzelme düşüncesi iyide kendi ile çelişiyor  yani sürekli bağırıp çağırıp azarlayan birini zaten sevemezsin 
Çok haklısın bunu söylemeyi  hiç akıl edemedim çok kararsız kaldım
0 oy
önce (18,143 puan) tarafından
Eşini ssviyorsan dedikleri mantıklı. Ssvmiyorsan hiç zorlama 
0 oy
önce (12,357 puan) tarafından
Seni döven birinin senin onu sevip sevmediğini önemsediğini mi düşünüyorsun. En çok bir ay veriyorum ben döndüğün zaman yine yapacağını yapar
0 oy
önce (5,824 puan) tarafından
Sadece şiddet var demişsinde daha ne olması gerekiyor ki o zaten gayet büyük birşey ben o elin bir kere kalkınca birdaha düzeleceğine inanmıyorum ailende gel gel git yaptığın için seni birdaha ciddiye almaz bende olsam almazdım affetmek için bahaneler aradığını düşünüyorum asla yargılamak değil evladın için istiyor olabilirsin ama o şiddet ne yazıkki başladımı bitmiyor 
0 oy
önce (2,145 puan) tarafından
Eşinin her şeyden önce iyi bi terapiste gitmesi lazım belli ki sorunları var kafasında kurup saldırıyor. Böyle bir insanı affetsen de tedavi olmadığı sürece sorunları aşamazsınız
0 oy
önce (2,001 puan) tarafından
Eşin madem bu kadar pişman gelip ailenden de özür dileyecek o zaman kızınıza iyi davranmadım alırken güle oynaya aldım diyecek ailende ikna olmalı ki bir daha geri dönmeye kalkarsan yüzün olsun ve ailen sana inansın çünkü sonra onlarda der sen kaçınçıya geri geldin bu eve nasıl olsa yine gideceksin demesinler 
0 oy
önce (123 puan) tarafından
Şiddete bir kere başvuran tekrar başvurur. O eşik geçildimi geçmiş olsun. Yuva senin ayrıl ya da barış demek bana düşmez ancak ortada şiddet varsa 10 düşünüp 1 adım atmak gerek.
0 oy
önce (150 puan) tarafından
Esin doğru söylüyor benim esımde zamanında onu sevmedıgımı sanıyırdu bızde çok şiddetli kavgalarımız vardı 7 ay babamım evınde kaldım ama son bır defa dedım ve ıyı kı demısım devran öyle bır dönüyordu yarabbi şükür diyorsun.. Gene eve gıtme ama terapisti gidin. Sorunlar konuşulmadığı ocın buyuyor ıcıne açtıkça daha büyük yaralara sebep oluyor inan bana doğru bır şekilde konuşursanız iletişim kurarsanız ortada sorun kalmaz 
0 oy
önce (288 puan) tarafından

Sakın boşanma çok zor herkes bir değil tabi ama benim için çok kötü oldu öyle pişman oldumki öyle zorki insanın koca evi gibisi yok sakin yapma benim psikolojim çok bozuldu boşandım :(

0 oy
önce (7,300 puan) tarafından
Neden gemileri yakmak yerine bunca yıl bunları oturup konumadiniz? O bağırdı kızdı vurdu sen sustun hep böyle mi ilerledi yani bi oturup neden böyleyiz bak böyle olmuyor ayrılalım o zaman falan demediniz mi 
0 oy
önce (2,173 puan) tarafından
Eşinin gercekten samimi olup olmadığını anlarsın on agore hareket et aile terapisti ne gidin bir kerede bitmiyor zaten sorunlar en azından birbirinizi anlamış olursunuz duruma göre bakarsın ama öyle kolay dönme duzelse bile ailenin onayını al gideceksende ama arkanda olmaya devam etsinler 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 377 göst.
2 Eylül 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 546 göst.
20 Eylül 2021 Aile kategorisinde SMelek (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 307 göst.
24 Şubat 2024 Aile kategorisinde Hiranur012 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 833 göst.