+1 oy
641 göst.
Diğer kategorisinde (844 puan) tarafından
Hanımlar 27 haftalık oldum agirlastim bel ağrım, mide yanmasi karın boslugum ağrıyor baya rahatsız ediyor kısaca. Kaçıncı haftada hazırlık yapmam detaylı temizlik yapmam uygun olur. Doğumdan sonra annemlere gecicem ama en fazla 2 hafta kalırım sonra evime geçerim. Birde kış bebeği olacak, oğlum yaz bebegiydi . Neler koymam gerekecek

2 Cevaplar

0 oy
(5,752 puan) tarafından

Burda sanki kendimi görüyorum :D

35 haftadan selamlar ve daha çantamı hazırlamamışım benim kide kış bebeği

İlki yazdı çok rahat tı ya

(844 puan) tarafından
Benimde ya ne koyacam onu da bilmiyorum kaç adet falan
(5,752 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım  3 lü takımlardan 3 tane koyucağım 2 tanede tulum 5 tanede zıbın ince bataniye ve kalın bataniye koyucam birtanede hasatahane çıkışı
(209 puan) tarafından
Benim oğlum kış bebeğiydi Kasım'da doğdu ama bu tam kış olcak ocakta yelek al yanına bide kalın battaniye kesinlikle yedekle kış ya kirleniyo falan bulunsun sezeryanla ise biraz fazla koy kıyafet normal alt üst alabilirsin hastane zaten sıcak olur sadece kontrollere giderken klima oluyor koridorlarda hastanede o çarpar çocuğu battaniyeye veya ana kucağına sıkı sar ona dikkat et yeterli bide yelek dediğim gibi bulundur çorap giydir mutlaka çoraplı alt da olsa giydir veya yenidoğan için külotlu çorap var kalın giydirebilirsin ama bence gerek yok ben aşırı soğuk havalarda giydirmistim içine altların üşümesin diye havaya göre ben kız bebek olduğu için alcam yinede zaten külotlu çorap 4 5 takım alsan yeter alt üst olarak zıbın çok al 6 tane falan yeterli olur hatta artar bile ama olsun bulunsun bazı bebekler çok tuvalet kaçırıyor veya kusuyorlar ondan kalsın yanında omuz örtüsü gaz çıkarmak için kusarsa diye ağız mendili yada hangisini kullanırsan al mutlaka eldiven şapka kesin al zaten kış bebeği ya kış bebeği diye onlardan da 2 3 tane bulundur terler kusar pisletir kurumaz yıkasan hemen bulunsun kış bebeği tek zorluğu yıkanan kıyafet kurumuyo sık değiştigimiz için ondan fazla bulunması lazım yanımızda bide yelek çorap şapka onlara dikkat edicez üşümesin diye o kadar gerisi aynı yaz gibi evde zaten sıcak olur istediğin gibi giydir yeter ki üşümesin
(5,752 puan) tarafından
Kuzum şapka çorap vs onlar zaten takımlarla var ama dediğin gibi yelek yok onuda bakmam lazım alma durumum yok ama oğlumun eskilerine bakmama lazım inşallah orda vardır
(209 puan) tarafından
Olabilir illaki vardır diğer çocuklardan kalanlar da sağlıkla gelsin öncelik o
(5,752 puan) tarafından
Allah razı olsun canım baktım bulamadım ilki yazın doğdu ya ondan yoktu ucuz buldum tanesi 65 tl 3 tane aldım
(209 puan) tarafından
İyi yaptın canım kış ya lazım Oluyo
(209 puan) tarafından
Ören aile büyüğü varsa onlarda olur orsunler
(5,752 puan) tarafından
Evet kuzum dün geldi valha yani öyle aman aman iyi değil ala idare eder onu

Kız bu zamanda kim kime ne yapıyor ki örsünler annem garibim bilmez bilen büyüklerden de hayır gelmez
(209 puan) tarafından
Ya anladım olsun idare edersin artık bir şekilde yapcak bir şey yok battaniye evin sıcaklığı falan
(5,752 puan) tarafından
Ayn öyle canım mecbur artık bakıcaz
(209 puan) tarafından
Öyle valla yada internetde Instagram da yani satışı yapılıyor bazen uyguna veriyorlar indirim oluyo oralara bir bak istersen örgü yelek
(5,752 puan) tarafından
Kuzu instagram yok bende bakalım olmadı yapacak birşey yok üst üste kalın giydirirm :)
(209 puan) tarafından
Havaya göre hareket edersin o zaman
(5,752 puan) tarafından
Ayn öyle canım
(209 puan) tarafından
Bide canım a101e peluş hırka gelmiş bebekler için yelek falanda geliyo marketlere bir bak göz gezdir uyguna geliyo peluş hırka alabilirsin uygundu fiyatı giyer yelek niyetine soğuk havada
(5,752 puan) tarafından
Ay canım Allah razı olsun şimdi uygulamada bakacağım inşallah vardır yada kalmıştır
(209 puan) tarafından
Valla gidip bakmak lazım bitiyorlar hemen ama daha gelir diye düşünüyorum sen kataloğu takip et marketlerin genelde a101 ve bime geliyo
(5,752 puan) tarafından
Eşim söyleyeceğim canım sürekli o baksın bende kataloktan bakacağım daha yeni kış geliyor belki daha çok gelir
(209 puan) tarafından
Aynen takipte kal WhatsAppdan kanallar var ordada katalog var bakabilirsin
(5,752 puan) tarafından
Bak işte o aklıma gelmedi ordan da bakacağım teşekkür ederim
(209 puan) tarafından
Rica ederim kaldı mı bilmiyorum ama arada bir geliyo bebek eşyaları takipte kal bende birkaç ufak eksiğim kaldı onlar için bakıyorum genelde
(5,752 puan) tarafından
Kuzu şuan bir çok yerer kalmamış ama daha gelir bence sende inşallah tüm eksiklerini tamamlarsın
Dün bi akrabamız mesaj atı 2 ay önce doğum yapmıştı bebeğinin küçülen kıyafetleri varmış giydirirmisin dedi o kadar çok sevindim ki Tabikide olur dedim onlar mi gelsin inşallah belki başka birleye bile gerek kalmaz
(209 puan) tarafından
Aynen öyle valla çok şükür çok iyi olmuş giysin ya nolcak Aynen gelir daha markete zaten
(5,752 puan) tarafından
Ayn öyle canım benim Allah razı olsun inşallah
(209 puan) tarafından
https://ty.gl/4d160o6izddhv bak 299 lira peluş kalın yelek 299 dan başlıyor daha devam ediyo bir bak bütçene uyarsa canım
(5,752 puan) tarafından
Allah razı olsun canım benim bunlar biraz şimdilik bana pahalı gelir ya  az öncede bim A 101 kataloğuna baktım sadece zıbınlar geliyor bu hafta
(209 puan) tarafından
Evet evet bimde nevresim ve çarşaf da var cuma geliyodu evet pahalılar ya valla yelekler her şey falan
(5,752 puan) tarafından
Herşey uçmuş valha bilaha şaştım kaldım
(209 puan) tarafından
Öyle valla bizde bulamadık uyguna bişey ya arıyorum daha ama doğuma da az kaldı bir şekilde bulcaz alcaz yapcak bir şey yok
(5,752 puan) tarafından
Bak kuzum ben bundan geçen gün 3 tane aldım
https://ty.gl/7zyppag120y9e
Ama 65 tl idi ben aldığımda 3 tane 195 tl filan yapmıştı gayet iyi de geldi 1/2 ay giydirilir
(209 puan) tarafından
İyi işte ne güzel bulmuşsun giysin 1 2 ay çok soğukta yeter zaten
(5,752 puan) tarafından
Ayn öyle kuzum bide ben 65 tl aldım bügün baktım 200 tl olmuş hemde ben 15 gün önce aldım
(209 puan) tarafından
Evet ya valla indirmde iken aldık aldık yoksa pahalı oluyo bende pijama beğendim hastane için 340 falandı şimdi olmuş 40küsür bişey bikac TL daha olsa 500 TL valla olmadı ucuzluk yerlerinde peluş oluyo ya pijama alt üst takım olarak öyle alırım diyorum hastaneye kalın pijama olarak düğmeli veya emzirme özellikli arıyorum emzirme açısından bide normal kıyafetlerle göbek açık kalıyor kaldırmak gerekiyo toptan kış ayı işte soğuk alıyoruz sonra ondan bakalım bulcam bir şekilde bende yapcak bir şey yok bitane var benim gecelik gibi olan yaşlı işi annem vermisti ama yapacak bir şey yok elbise gibi olandan yani düğmeli  onu da götürcem artık lazım olur belki
(5,752 puan) tarafından
Valha bende öyle normal alt üst koydum çantaya öbürlerini asla alamam çok pahalı artık eve gelince rahat oluruz yapacak birşey yok
(209 puan) tarafından
Canım ben sezeryanla olduğum için bide tam kışın ortasında Ocak ayında ocağın ortaları olcak normal aldığımda göbeğimi açınca sezeryan yeri daha çok sızlıyor ağrı giriyo soğuk giriyo diye üşütüyorum falan sonra ondan dolayı bakalım bulmaya çalışıcam kalın bişeyler benimde pek öyle durum yok ama napalım evdekiler hep ince bluz onla hastanede kışın ortasında  üşütürüz sen yanına o zaman kalın hırka falan al üşütme sakın sancı oluyor sonra valla emzirme atleti kesinlikle Alcam zaten normal atletle olmaz göbeği açınca hasta olur üşütürüz oğlumda öyle oldu mecbur 1 tane de olsa almıştım şimdi sütyeni buldum emzirmek için yıkadım ama atlet ortada yok yeni Alcam yapcak bir şey yok
(5,752 puan) tarafından
Ay Allah yardımcın olsun inşallah kuzum Allah’ın izniyle benimki normal gözüküyor ilki de normal di dediğin gibi kalın hırka alacağım öyle idare edeceğim eve gelene kadar hayat Malesef çok zor olmuş ya valha insan neyi nerde kısacağına şaşırmış sende diket et sezeryan daha zor mecbur alacaklarını al yapacak birşey yok ki kuzum
(209 puan) tarafından
Aynen öyle valla yaa bişey alamıyoruz her şeyden kısıyoruz Allah yardım etsin ne diyelim ki sezeryanla olunca zor oluyo evet bide soğuk alınca hepten sancı ağrı oluyo daha zorluyo ondan mecbur atlet ve kalın pijama tarz bişey almam lazım benim Ocak ayı bide hastane belli olmuyo oğlum Kasım'da doğdu klima vardı düşün soğuk oluyor yani sende kendini sıcak tutmaya bak bende artık nerde bulursam kalın emzirmek için en Uygun pijama kalın bakcam
(5,752 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun kuzum benimde 19 Aralık gözüküyor doğam baklaım ne olacak mecbur doğumun ilk haftasını atlatmaya bakacağız gerisi Allah büyük bide ben doğudayım burası buz gibi şimdiden
(209 puan) tarafından
Ay senin daha zor Allah yardım etsin olabildiğince sıcak tutacak kalın şeyler al yanına canım bebeğe yelek bulamazsan hırka olmadı battaniye kalın yedekli bulundur bir şekilde dikkat et seninki Şubatmıs benim Ocak ayı sanırım ortaları gibi bakalım 6 7 haftam var aynen hastanede ki ilk haftaları atlattım mı gerisi kolay eve geçince ev sıcak oluyo istediğin gibide giyinebiliyoruz rahat en azından sabır yapcak bir şey yok
(5,752 puan) tarafından
Zaten bebeğe hep kalın battaniye filan koydum 3 tanede yelek koydum toplam 7 takım da elbise koydum baklalım şubat değil kuzum aralık benim şuan 38+1 oldum taş patlasa 13 günüm filan kaldı
(209 puan) tarafından
Ya benden daha erkenmis sağ salim doğsun inşallah iyi yapmışsın yeterli gelir onlar bebek için zaten kendinide sıcak tut yeterli zaten
(5,752 puan) tarafından
Ayn öyle kuzum valha korkular başladı sanki hiç doğmayacak gibi geliyor bana ya
Allah razı olsun canım şimdilik yeterki bakalım
(209 puan) tarafından
Bende 2. Ya ondan korkuyorum valla zor olursa bişey olursa diye diğer çocuğu bırakmak zor Allah'ın izniyle inşallah bişey olmadan kolay şekilde atlatcaz
(5,752 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun inşallah gerçekten  banada o zor geliyor
(209 puan) tarafından
Evet valla ya kontroller bile çocukla zor gidip gelmesi havalar soğudukca şimdi nst falanda başladı bide iş uzuyor hemen çıkamıyorum muayne olup da
(5,752 puan) tarafından
Ben mecburu eşimin öğrenci olduğu günlere denk getiriyorum sabaha da randevu alıyorum o şekilde evde bırakıp gidiyorum yarın yine kontrolüm var annemle gidecek o şekilde çocuğu ona bırakacağım nts de filan yoksa çok zor ya
(209 puan) tarafından
Anladım canım Allah kolaylık versin ne diyim senin annen yakınmış benim yakın ama otobüs mesafesinde götürmek geri almak zor benle geliyor hastaneye ama işte yağmur falan yağıyor hava soğuk hasta olur hastane ortamı diye korkuyorum çocukla zor oluyor valla ya muayne süresi uzuyor daha hastaneye gitme sıklaştı daha 2 hafta da bir gidicem hayırlısı idare edicez yapcak bir şey yok
(5,752 puan) tarafından
Kuzu benim annemede anca 2 otobüs değiştiriyorum oda bana pek yakın sayılmaz
2. Çocuk oldu mu ilki için çok zor bügün bunu anlamış oldum oğlum hasta doktor az kala yatış veriyordu bana ödüm koptu valha ya
(209 puan) tarafından
Öyle valla ya ilk çocuk için zor oluyo arada ezilen o oluyo ama elimizden gelen yok ki bende isterim peşimizde perişan olmasın ama yakında yanında duracak kimse Yok yanında ben gelene kadar olsada son zamanlarım diye eşim tek göndermiyor hastaneye mecbur oğlum bizle gelmek zorunda kalıyor bende hasta olur diye korkuyorum hava daha soğuk yağmur var hastane ortamı bide diye ama Allah'tan daha az kaldı çok şükür ki 2 yada 3 kez en fazla giderim daha gün verilir sezeryan için son kontroller yapılır ondan idare edicem artık görsen çocuğu sanki Uludağ'a gidiyor gibi kat kat giydiriyorum bir yere dokundurmuyorum çünkü cidden artık hem korkuyorum son zamanlarım diye bir korku çöküyor içime ya bişey olursa diye oğlumda bensiz durur mu falan diye hasta olmasın benim yüzümden diye falan filan halimde kalmıyor uğraşmak zor geliyor valla Allah'ın izniyle sağ Salim doğsun da bebeğin kontrollerinde tek de götürürüm bişey olmaz sağlık ocağı yakın onu dert etmiyorum her şeyin hayırlısı sanada geçmiş olsun Çok aman dikkat et kendine de çocuğa da ya iyi mi bari şimdi çocuk iyileşti mi bende bolca meyve suyu veya meyve vermeye çalışıyorum iştahsız yemiyor bişey  pek ama olduğu kadar ne yapalım hasta olmasın diye sırf valla
(5,752 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun inşallah kuzum inan seni çok iyi anlıyorum çok zor ya bazen acaba doğuduğunda hastahaneye kontrole iki çocukla nasıl gidilir düşüncesine girdim
Şükür az iyi bol meyve kuru kaysı vs verdim dünden beri 3 kerede sağuk algınlığı ilacı verim şükür daha iyi burun akıntısı geçti hafif kaldı
(209 puan) tarafından
İyi çok şükür aman dikkat et hava daha kötü Allah yardım eder bir şekilde yapcak bişey yok Çok şükür 2 3 kez daha ancak giderim kontrole idare ederiz çocuk doğunca da yardıma gelen olur kontrollerinde bir şekilde yaparız Allah'ın izniyle her şeyin hayırlısı
(5,752 puan) tarafından
Amin kuzum rabim yardımcımız olsun inşallah ya
(209 puan) tarafından
Amin inşallah
(5,752 puan) tarafından
☺️☺️☺️☺️
-Reklam-
0 oy
(2,099 puan) tarafından
Valla bebeklerin sağı solu belli olmuyor 

İyice ağırlaşmadan yıka ütüle hazırla çantanı Dursun kenarda 

Takımlar 

zibinlar 

Battaniye 

İnce örtü 

Şapka

Bol kıyafet yani kusuyorlar çok batıyor 

Bide erkekse çiş saliyorlar alt değiştirirken 

Çok çamaşır çıkıyor:)
(844 puan) tarafından
Kızım olacak hayırlısıyla bı 30 a geleyim başlarım insallah
(209 puan) tarafından
Aynen valla ya erkek bebekse bide kış bolca kıyafet almak lazım yanımıza bide sezeryanla ise hele baya almak gerek battaniye bile yedeklemek gerek bizimki bastırmıştı battaniyeyi bile :) bende 29+1 im az kaldı bende başlıcam daha eksiklerimi de alıyım şimdilik sadece yıkamaya başlıcam kıyafet eşyalarını falan oğlumdan kalan peluş oyuncaklar falanda var onları bile yikiycam temiz kalsın
(2,099 puan) tarafından
Allah'ım sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin evlatlarinizi tatlı telaşlar bunlar :)
(844 puan) tarafından
Aynen amin inşallah
(209 puan) tarafından
İnşallah amin

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 974 göst.
10 Mart 2019 Diğer kategorisinde bnern (45 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 91 göst.
14 Mart 2024 Diğer kategorisinde Ozlmugur (134 puan) tarafından soruldu
0 oy