0 oy
444 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (97 puan) tarafından
13 yıldır evliyiz evlendiğimiz günden beri eşimin kazancını miktar olarak hiç bilmiyorum ilk yıllarda hiç merak etmedim inşaat işçisiydi  ilerledi suan mütahit oldu dünya kadar insan çalışıyor yanında ve babası 4 erkek kardeşi olarak Ortaklar eşim hiç demez al şu parayı sende dursun yada ne bileyim yastık altı hiç paramız yok maaşını alır Kayınpederimin kasasına koyar aile apartmanın da yaşıyoruz mesela gecen gün eve perde almak istiyorum para verir misin dedim param yok dünya kadar insanın borcu var parasını veremiyorum dedi tm dedım ama eşim 1 hafta geçmeden araba aldı yani benimle paylaşmaz hiç az önce mesela dükkan kirasın dan ne kadar para alıyorsun dedım sana ne sen neden merak ediyorsun diyip bağırdı bu hak mıdır hakkı varmı 

21 Cevaplar

+2 oy
(1,062 puan) tarafından
Boşa geçen bir 13 yıl gördüm ve üzüldüm

......... diyecek birşey yok
-Reklam-
+1 oy
(7,719 puan) tarafından
Ben bilmeyecem de ailesi mi bilecek yani benim kocam hayatı ortak yaşadığım insan. Tam kavga sebebi. 
0 oy
(13,568 puan) tarafından
Bu kadarına hakkı yok tabiki 
(97 puan) tarafından
Hee şey karın tokluğu değil. Bu hayatta ama demek ki eşimin gözün de karnımızı doyuruyo yeterli Rabbıme havale ediyorum
0 oy
(3,222 puan) tarafından
İnsan eşiyle paylaşmalı ben neden kocamın ne kadar kazandığıno bilmeyeyimki yanlış bu konuda 
0 oy
(4,091 puan) tarafından
Kuruşu kuruşuna söyler eşim bana hatta her ay sonu beraber kart dökümünü açarız neye ne kadar vermişiz hesaplarız
(4,091 puan) tarafından
Gizli bi birikimi var demek ki bu kadar terslediğine göre
(5,976 puan) tarafından
hayir bence babasindan haslik aliyor gibi calisiyor. kadin adamdan isteyince adam da gidip babasindan isticek cunku. o yizden izinsiz bir cip alamaz bence babasindan. kayinpederin kasasinda toplaniosa oara adam da babasindan haslik olarak alio iyi kotu ev gebinecek kadar oara. yarin bigun aralari acilsa dim dizlak kalir. ortak is iyi guzel de herkes kendi payini alip kendi parasini siter savursun ister yaksin atsin coper ister birikim yapsin kendi yatirimini. yarin bigun aralar acilsa dimdizlak kalacaklar
(97 puan) tarafından
Geliri var dükkan kirası artı kıta parası alıyorlar daire başı aylık geliri tahminim 100 binden başlıyor ama görsen en fakır onlar var yemezin teki araba alır kimin üstüne bilmem dünya hali ölse mal varlığı ne kadar bilmiyorum mesela paylaşmıyo
(4,091 puan) tarafından
Bende de öyle bi akraba var aşırı cimridir karısından gizli ev filan alıp kiraya verdi aylarca söylemedi parayı eline alıyorsa saklar yani para lazım deyince oda yok diyordu sende var ver borcum var filan diyordu aile evindelerdi onlarda
0 oy
(5,976 puan) tarafından
bastan alistirmissin. evine bi parca bise alamicaksan ne diye calisiyor. babasindan haslik alsin yeter . ki suandada muhtemelen oyle. sen ondan isteyince o da gidip babasindan isticek.
(97 puan) tarafından
Ailesi için ölür bizden alır onlara verir o derece bi insan ilk başta konusuna gelince kaynanam ile 7 sene aynı evde yaşadık ayrılınca da peşine düşmedim 2 sene falan 14 yaşında evlendim yeni yeni başıma dank ediyo ama anlayana
(5,976 puan) tarafından
hee ozaman zaten isin allahlik canim cok izuldum adina gencecik yasinda  cok cekmissin zaten akil edememissin. cocuk aklinla zaten ev gevindirecek paradan haberin bile olmamistir ozamanlar . iste biraz yasin buyukl olsa derdin birlik bile yasadan niye bilmim yani. kendime bi kazak alacam paramiz varsa alirim yoksa bi ay sonraya ertelerm. yada mutfaga bi fincan takimi alcam bide atiyorum baska bisey gordum alcam para varsa alirim yoksa binay sonraya ertelerim derdin de iste senjnde yas kucuk olunca.esindemi yasi kucukti. o da babasinin bakmasina alismis cocuk gibi haslik alio demek bireysellesememis
(97 puan) tarafından
Aynen öyle canım Allah razı olsun cümlemize inşallah
0 oy
(857 puan) tarafından
Eksiği gozetiyor çoluk çocuğuyla ilgileniyor eğitimiyle vs ise sormam bile ama ilgi alaka yoksa bı terslik var
(97 puan) tarafından
Maddi olarak var manevi olarak yok 9 yaşında ki oğlum geçen gün baba sen hep çalışıyorsun bizimle ilgilenmiıyorsun aksam da eve gelip hep telefon dasın konuşmuyoruz hiç dedi çocuğu tersledi konuşma git ödevini yap dedi sorsan oglum kaçıncı sınıfa gidiyor bilmez belki
0 oy
(4,654 puan) tarafından
Yok artık yaptığı hiç iyi bir şey değil sonuçta siz karı kocasınız eşisin sen her şeyi bilmek senin de hakkın.
0 oy
(448 puan) tarafından
Ne kadar parası var nereye ne gitti her şeyi biliyorum ben sormam o anlatır. Sizinki gibi bir durum olsa nasıl olur bilmiyorum. Ama yetiştirilme tarzı da bunu etkiliyor ailesinden bu şekilde görmüş kafasında kadını sadece evde ona muhtaç olarak görüyor gibi
0 oy
(51,324 puan) tarafından
iki tarafta saklamamali
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Ben de bilmem eşim ne kadar maaş alır ama ondan para istesem verirdi. 
0 oy
(3,894 puan) tarafından
Valla söylememesi çok saçma yaa eşim benden gizlese büyük bir sorun ederdim ama tabi herkes aynı değildir 
0 oy
(44 puan) tarafından
Siz sorun ona benle neden evlendin ozmn die 

Deli mi ne ne harçlık verir me para hesbi yapar   çok ayıp ama bu huy olmus herhalde ona 13 yıldır böyle ise
0 oy
(556 puan) tarafından
Benimde eşim kac yıl ailesiyle ortak calisti tüm para büyük kaynımda kasada duruyordu tam olarak söylemesede eşim az cok anlıyordum hesap kitap işlerini bizdee ufak tefek degil ama büyük alışverişlerde  sıkıntı olurdu şimdi ayrıyız onlardan 6 yıl oldu nerdeyse ve tüm hesabı eşim söyler bana esnaf kendisi karmı etti zararmı etti kime ne verdi hepsini söyler ama hesap verir gibi değil tabi yada ben bişey sordugumda sanene demez ya boşver der yada anlatır seninkinde sıkıntı var gerci birlikte çalışmak en büyük sıkıntı Allah yardımcın olsun 
0 oy
(168 puan) tarafından
Eşimde kaynimla şuan ortak çok karşıydim biz sevgiliyken ortak olmuşlardı şükür gerçek yüzlerini gördü hesabı ayırdılar sadece giderleri ortak veriyorlar baya kazık yedi yeni dükkan aldık Allaha şükür ortaklığı bitirecekler umarım yanına almaz öyle bir hata bir daha yapmaz başta hiç bilmezdim kazancını ama ben sormadan arada kendi söylüyor ama bişey istediğimde lazımsa al der harçlık istersem verir mutfak masrafını karşılar boğazına düşkündür kısmas o konuda çocuk konusunda da öyle herşeyini alır o yüzden hiç sormuyorum 
0 oy
(3,603 puan) tarafından
Peki altında yatan sebep ne yani ben kayınpederinin kasasında birikmasinede karisiyom sonuçta kendi ailesi var onlar yemeyevekse o kasada bir işe yaramiyor o para ki kayınpederinin senin bir ailen var bana niye veriyorsun demesi lazım bizde ortaya koyarız ne almış eşim borçları öder kalanını idare ederiz 
0 oy
(9,916 puan) tarafından
Bende 10 yıldır evliyim benimkide sakliyo ama benimki benden çekiniyor gene borçlara gitti yetmedi diyorum çok masraf ypoyirsun fln diyorum diye saklıyor ama yemezler 
0 oy
(4,981 puan) tarafından
Aile ile ilgili yapılan işlerde genelde erkekler hanımlara bilgi vermiyor yukarıda arkadaş yazmış yazık geçen 13 yıla
0 oy
(408 puan) tarafından
Bence yanlis bizden ornek veriyim benim esimde inşaat iscisi mesela is gelir derki hatun bu kadar diyatlik bi os geldi bakmaya gisicem gidip gelir bu kadara anlasrik der yapar is bitiminde parasini alir bi ay boyle gider bi ayin sonunda aldini verdini hesaplariz borclari vs birazini birikim amacli altin aliriz gerisini fazla olan parayi verir kendi cebine durmasi icin mi miktar alır birazini kartimiza atariz lazim oldunda esim bu kadar miktar getir der parasi oldukca benim kartimada atar ara ara lazim olursa harca der kazandi para hep ortaktir bide esim hep soyle der kazandigimi size harcamicaksam ne onemi var der 
0 oy
(717 puan) tarafından
13 yıldır bu duruma neden dur demedin peki
(97 puan) tarafından
Aslında arada bir soruyodum sert tepki verince kulak ardı ettim taa ki bana param yok diyip araba alınca dank etti kafama

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 372 göst.
12 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 751 göst.
19 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 296 göst.

408,339 soru

12,267,607 cevap

37,512 kullanıcı