Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Gebelikte Yediklerimiz Bebeğe Ne Zaman Geçiyor
0
oy
105
göst.
4 Aralık 2024
Diğer
kategorisinde
SL
(
1,125
puan)
tarafından
soruldu
Allah izin verirse 14 haftalık hamileyim. Şuanda yemiş olduğum kuruyemişler bebeğe kilo aldırır mı yoksa bu kilo aldırma durumları son haftalara dogru mu oluyor acaba sadece şuan yediklerimizin kilo anlamında bir katkısı olmuyor mu. ( Neden kilo istiyorsun derseniz ilk gebeliğimde zayıf oldu yavrum ve zorluklarını yaşadık,şuan birde çalışıyorum tempo halindeyim iyice zayıf düşmek istemiyorum)
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
5
Cevaplar
0
oy
4 Aralık 2024
Pakize333
(
2,305
puan)
tarafından
cevaplandı
Bunu bilmem ama sağlıklı beslenirsen bebeğe etkisi olur kuru yemiş iyi yani sağlıklı ama kavrulmamis olanları yiyin diyor uzmanlar
4 Aralık 2024
SL
(
1,125
puan)
tarafından
yorumlandı
Aşırı çok yemiyorum ama birkaç gündür okula giderken özen gösteriyorum faydasi olur belki diye( 2-3 ceviz, 8-10 kuru üzüm,3-4 kuru kayısı,6-7 kaju,6-7 fıstık, kabak çekirdeği gibi azcık da)
4 Aralık 2024
Pakize333
(
2,305
puan)
tarafından
yorumlandı
Çok güzel. Kabak çekirdeği de çok faydalı işlemden geçmemiş olacak ama. Magnezyum var.yanlış hatırlamıyorsam
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
4 Aralık 2024
Hediye
(
5,697
puan)
tarafından
cevaplandı
6 aydan sonra güzel kilo alıyorlar anne karnında
4 Aralık 2024
SL
(
1,125
puan)
tarafından
yorumlandı
Şuan yediklerim etki etmiyor mu ki yani canım
4 Aralık 2024
Hediye
(
5,697
puan)
tarafından
yorumlandı
Tabi cnm niye etmesin senin yediğin herşey geçiyor ondandirki paroldan başka bişey vermezler . Meyvelerin ye hatta ayva ye günahın boynuma girmesin cnm mevsimi diye söyledim ayva bebeği güzelleştirir derler bnde denedim maşallah diyim.
Çok şekerli şeyler yeme ama kendini hiç biseydenahrum etme bn 32. Haftaya kadar çalıştım ve hep ayaktayım öyle soylym kızım 4 kilo doğdu elhamdülillah. .
4 Aralık 2024
SL
(
1,125
puan)
tarafından
yorumlandı
Ayva ara ara tüketiyorum canım dolabımda var hiç üzülme canım çekmedi♥️ bende ilk gebeliğimde çalışmıyordum ona rağmen şislikle 2500 doğdu şimdi 8-5 çalışıyorum bu daha mı zayıf doğar diye korktum o tempo da olunca o yüzden faydası olur belki diye erken başlıyım kuruyemişe gibi düşünmüştüm.Sağlıkla olsun tabiki Allahım sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin
4 Aralık 2024
Hediye
(
5,697
puan)
tarafından
yorumlandı
Amin amin inşallah . Bazen genetik oluyor derler ama bende anlamadım ikinci bebeğim 3750 dediler çıktı küçücük geldi bana . .
Ha bunun en büyük etkeni stres kesinlikle uzak durman. Lazm dipnot cnm kim ne yaparsa yapsın geç koseene keyfine bak ;) Allah'ım sağlıkla versin k kucağına
5 Aralık 2024
SL
(
1,125
puan)
tarafından
yorumlandı
Çok haklısın cidden♥️ amin canım amin inşallah cok teşekkür ederim
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Aralık 2024
misafir
tarafından
cevaplandı
9.10 haftalıkken diye biliyorum canım beslenmene dikkat et tabi ama iki çocuğum var ilkte hep kilo aldırıcı sağlıklı şeylerle beslendim 3.200 doğdu ikinci de çok dikkat edemedim evde bebek olduğu için koştur koştur yapıyordum beslenmeyi bile o da 3100 kg doğdu biraz genetik olabiliyor ya bu durum yoksa diyorum ya ilkte hep kilo aldırıcı şeyler yedim ama normal kg de doğdu
4 Aralık 2024
SL
(
1,125
puan)
tarafından
yorumlandı
İlkinkinde de hep güya yedim muz süt aldırıyor diye ama 36+6 da doğdu 2500 şeklinde ciğer gelistirici vs vurundum kuvez olmasın diye. Sislikle o kilodaydı yavrum sonra daha da inmişti. Sağlıklı olsun doğsunda inşallah
4 Aralık 2024
misafir
tarafından
yorumlandı
Benimkiler de o haftalarda 3000 kg civarındaydı canım küçük 38 haftalık doğdu belki dursa biraz daha alırdı ama acele etti biraz :)önemli olan doğumdan sonra düzenli kilo alması canım sen yine de dikkat et ama diyorum ya ilkte hep kilo aldırıcı şeyler araştırdım yedim ama olmadı ikinci de dikkat edemedim aynı kg de doğdu
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Aralık 2024
Busrabetulll
(
961
puan)
tarafından
cevaplandı
Kaçıncı hafta itibariyle geçiyor bilmiyorum ama
Kaşar peyniri muz avakado yoğurt kefir yumurta folik asit içerdiği için leblebi badem fındık fıstık Antep fıstığı özellikle kuru incir cevizli sucuk bunları ve aşırı derecede su tüketiyorum
Akşam değilde bazen kahvaltı niyetine kocaa bi tabak çeşitli meyvelerle meyve tabağı hazırlayıp yiyorum akşam meyve iyi olmaya bilir
Üç aydan sonra da sade soda
Bunlar bebeğe kilo aldırıyo
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
4 Aralık 2024
Zambak 2
(
125
puan)
tarafından
cevaplandı
Aslında sağlıklı beslenmek yeterli diye düşünüyorum. Tabi ilerleyen zamanda direk bebeğe geçen yiyecekler var . Şu an yediklerime çok dikkat ediyorum bende Sat haftası ile ultrason arasında 2 hafta vardı bir haftasi kapandı . Henüz 12 haftalık bide . Sıfıra yakın paketli ürün ,süt ürünleri ve meyve ağırlıklı. Süt ürünlerinin de ev yapımı olmasına dikkat ediyorum. İmkanım dahilinde et tavuk balık yemeye çalışıyorum.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
4
cevap
205
göst.
Yediklerimiz ne kadar sürede süte geçiyor? Gazoz içtim...
6 Ocak 2022
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
Azkaban
(
2,745
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
9