0 oy
105 göst.
Diğer kategorisinde (1,125 puan) tarafından
Allah izin verirse 14 haftalık hamileyim. Şuanda yemiş olduğum kuruyemişler bebeğe kilo aldırır mı yoksa bu kilo aldırma durumları son haftalara dogru mu oluyor acaba sadece şuan yediklerimizin kilo anlamında bir katkısı olmuyor mu. ( Neden kilo istiyorsun derseniz ilk gebeliğimde zayıf oldu yavrum ve zorluklarını yaşadık,şuan birde çalışıyorum tempo halindeyim iyice zayıf düşmek istemiyorum)

5 Cevaplar

0 oy
(2,305 puan) tarafından
Bunu bilmem ama sağlıklı beslenirsen bebeğe etkisi olur kuru yemiş iyi yani sağlıklı ama kavrulmamis olanları yiyin diyor uzmanlar
(1,125 puan) tarafından
Aşırı çok yemiyorum ama birkaç gündür okula giderken özen gösteriyorum faydasi olur belki diye( 2-3 ceviz, 8-10 kuru üzüm,3-4 kuru kayısı,6-7 kaju,6-7 fıstık, kabak çekirdeği gibi azcık da)
(2,305 puan) tarafından
Çok güzel. Kabak çekirdeği de çok faydalı işlemden geçmemiş olacak ama. Magnezyum var.yanlış hatırlamıyorsam
-Reklam-
0 oy
(5,697 puan) tarafından
6 aydan sonra güzel kilo alıyorlar anne karnında 
(1,125 puan) tarafından
Şuan yediklerim etki etmiyor mu ki yani canım
(5,697 puan) tarafından
Tabi cnm niye etmesin senin  yediğin herşey geçiyor ondandirki paroldan başka bişey vermezler .   Meyvelerin ye hatta ayva ye günahın boynuma girmesin cnm mevsimi diye söyledim  ayva bebeği güzelleştirir derler bnde denedim maşallah   diyim.

Çok şekerli şeyler yeme ama kendini hiç biseydenahrum etme bn 32. Haftaya kadar çalıştım  ve hep ayaktayım öyle soylym kızım 4 kilo doğdu elhamdülillah.  .
(1,125 puan) tarafından
Ayva ara ara tüketiyorum canım dolabımda var hiç üzülme canım çekmedi♥️ bende ilk gebeliğimde çalışmıyordum ona rağmen şislikle 2500 doğdu şimdi 8-5 çalışıyorum bu daha mı zayıf doğar diye korktum o tempo da olunca o yüzden faydası olur belki diye erken başlıyım kuruyemişe gibi düşünmüştüm.Sağlıkla olsun tabiki Allahım sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin
(5,697 puan) tarafından
Amin amin inşallah . Bazen genetik oluyor derler ama  bende anlamadım ikinci bebeğim 3750 dediler çıktı küçücük geldi bana . .
Ha bunun en büyük etkeni stres  kesinlikle uzak durman. Lazm dipnot cnm kim ne yaparsa yapsın geç koseene keyfine bak ;) Allah'ım sağlıkla versin k kucağına
(1,125 puan) tarafından
Çok haklısın cidden♥️ amin canım amin inşallah cok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
9.10 haftalıkken diye biliyorum canım beslenmene dikkat et tabi ama iki çocuğum var ilkte hep kilo aldırıcı sağlıklı şeylerle beslendim 3.200 doğdu ikinci de çok dikkat edemedim evde bebek olduğu için koştur koştur yapıyordum beslenmeyi bile o da 3100 kg doğdu biraz genetik olabiliyor ya bu durum yoksa diyorum ya ilkte hep kilo aldırıcı şeyler yedim ama normal kg de doğdu 
(1,125 puan) tarafından
İlkinkinde de hep güya yedim muz süt aldırıyor diye ama 36+6 da doğdu 2500 şeklinde ciğer gelistirici vs vurundum kuvez olmasın diye. Sislikle o kilodaydı yavrum sonra daha da inmişti. Sağlıklı olsun doğsunda inşallah
tarafından
Benimkiler de o haftalarda 3000 kg civarındaydı canım küçük 38 haftalık doğdu belki dursa biraz daha alırdı ama acele etti biraz :)önemli olan doğumdan sonra düzenli kilo alması canım sen yine de dikkat et ama diyorum ya ilkte hep kilo aldırıcı şeyler araştırdım yedim ama olmadı ikinci de dikkat edemedim aynı kg de doğdu
0 oy
(961 puan) tarafından
Kaçıncı hafta itibariyle geçiyor bilmiyorum ama 

Kaşar peyniri muz avakado yoğurt kefir yumurta folik asit içerdiği için leblebi badem fındık fıstık Antep fıstığı özellikle kuru incir cevizli sucuk bunları ve aşırı derecede su tüketiyorum 

Akşam değilde bazen kahvaltı niyetine kocaa bi tabak çeşitli meyvelerle meyve tabağı hazırlayıp yiyorum akşam meyve iyi olmaya bilir 

Üç aydan sonra da sade soda 

Bunlar bebeğe kilo aldırıyo
0 oy
(125 puan) tarafından
Aslında sağlıklı beslenmek yeterli diye düşünüyorum. Tabi ilerleyen zamanda direk bebeğe geçen yiyecekler var . Şu an yediklerime çok dikkat ediyorum bende Sat haftası ile ultrason arasında 2 hafta vardı bir haftasi kapandı . Henüz 12 haftalık bide . Sıfıra yakın paketli ürün ,süt ürünleri ve meyve ağırlıklı. Süt ürünlerinin de ev yapımı olmasına dikkat ediyorum. İmkanım dahilinde et tavuk balık yemeye çalışıyorum. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 205 göst.
6 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Azkaban (2,745 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 144 göst.
14 Haziran 2024 Aile kategorisinde Gecemasali (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 156 göst.
21 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sevimlipanda07 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 308 göst.
14 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Kbrarslan (1,041 puan) tarafından soruldu

406,097 soru

12,175,153 cevap

36,648 kullanıcı

...