Ben ilkokul terkim ama lakabım tdk'dır, ingilizce arapça ve az biraz özbekçe bilirim. Mesaj veya yazı yazarken çok dikkat ederim mesela ama konuşmalarım genelde şiveli ve ağzım bir yörük ağzıdır.
Gucak derim kucağa. Ne diyon derim, nabıyon derim, nassın, anayın porselen takımı mıyım ben, gocayörük, ellaaam, zatene ben de saten derim, heyecanlanınca kekelerim falan...
Eğer eşim sizin gibi bunları dert ediyor olsaydı kalbim çok kırılırdı çünkü beni ben yapan şeyler bunlar. Alaska böyle biriymiş, değişmemi isteyen başkasıyla evlenseydi.
O sebeple size biraz kızacağım, şahsınızı tanımadığım için alınmayın lütfen sadece haddim olmayarak nasihat edeceğim.
Eşinizin eğitimi bu kadar önemli mi gerçekten? eşinizle dalga geçenler EŞİNİZ KENDİSİNİ GELİŞTİRSE BİLE DALGA GEÇECEK KONU BULURLAR. Yengeleriniz hadlerini bilmiyor.
Sizin kocanız olmasından evvel o Allah'ın bir kulu. Birisinin arkasından yalan konuşursanız bu iftira, doğruları konuşursanız bu dedikodu olur. Siz de, yengeleriniz de açıkça dedikodu yapıyorsunuz. Üstelik bu kimse sizin eşiniz.
Eş kelimesini doğru anlamak gerek. Sizle o adam eşitsiniz. O adam neyse siz de O'sunuz. O yüzden yengeleriniz dolaylı yoldan sizinle de dalga geçmişler. Geçmiş olsun.
Bile isteye kendinizi rezil etmişsiniz, o adamsa sizin ve yengelerinizin sevaplarını aldı. Karlı çıkan yine eşiniz oldu ama onun adına da üzüldüm. Karısı kendisini aşağı görüyor.
Eşim üniversiteli ama ben ilkokul mezunuyum. Eşimin medrese eğitimi 2 sene ama benimki 18 sene. Kimin hangi mevzuda daha bilgili veya cahil olduğu aşikar olmuştur. Siz belki okudunuz ettiniz ama eşiniz de sizin cahil olduğunuz bambaşka bir tecrübeye sahip olabilir.
Size tavsiyem bu düşüncenizden kurtulun, yengelerinizden de uzak durun. Eşinizi SİZ SEÇTİNİZ. Seçimlerinizle alay etmelerine müsaade etmeyin.