+1 oy
346 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (79 puan) tarafından
Kızlar bize eskiden bilmem leylekler getirdi ya hastaneden aldık fln denirdi ;))) sizde nasıldı bilmiyorumda şimdi cocuklarınıza ne diyorsunuz nasıl acıklıyorsunuz soruyolarmı cocuklarınız maksat sohbet olsun

20 Cevaplar

+5 oy
(14,603 puan) tarafından

Babanla evlendik sonra ben çok dua ettim önce kızım olsun sonra oğlum olsun diye Allahım da duamı kabul etti sen karnım da büyümeye başladın sonra hastaneye gittik orada kucağıma verdiler :) diyorum kızıma:)Fotoğrafları göstererek anlatıyorum :)

(9,901 puan) tarafından
Aynen bende yazdıklarını anlatıyorum. Kızımın mahalledeki arkadaşı kızıma biz annemizin afedersin g.tünden çıktık demiş kızım 8 buçuk yaşında anne pskolojim bozuldu dedi :) bilse gerçeği gerçekten bozulur hahaaaa:) dedim hayır kızım doktor karnımı kesti seni çıkardı ikna oldu :)
(853 puan) tarafından
çok mantıklı ve doğrusu da buymuş zaten. ben de öyle yapıcam inşallah
(14,603 puan) tarafından
Ayy ne kötü ya g.. den çıktık nedir
(9,901 puan) tarafından
Kaynanamda çocuklarına öyle demjs esim diyo hala travmamdir:)
-Reklam-
+4 oy
(2,182 puan) tarafından
Ben oğluma babanla biz birbirimizi çok sevdik bir çocuğumuz olsun istedik sen de mini minicik bir çekirdek gibi karnımda büyüdün dedim. En son artık kocaman olup karnıma sığmadığın için doğmak istedin dedim :) 
(4,173 puan) tarafından
Bende buna çok benzer anlatıyorum :)
+1 oy
(2,720 puan) tarafından
Benim oğlumda bazen soruyor büyüyünce öğrenirsin diyorum konu kapanıyor:)))
(853 puan) tarafından
böyle yaparak başka yerden öğrenmesine sebep olabilirsin haberin olsun. o an konu kapanıyor ama başkalarına özellikle arkadaşlarına sorma ihtimali var ki yanlış yerden öğrenirse kötü şekilde öğrenebilir... bence soruyu yanıtsız bırakmamakta fayda var
+1 oy
(13,539 puan) tarafından

Kızım 2.5 aylık henüz öyle sorusu yok ama ben senin karnindaydim.  Böyle küçücüktüm.  Burdan sut içiyordum diyor  :D 

(23 puan) tarafından
2.5 aylık nasıl diyor
(853 puan) tarafından
yaştır o ay olsa duramazsın ;)
(13,539 puan) tarafından
Yaşında pardon evet   :)
+1 oy
tarafından
Benimki daha bilmiyo da ben anlattim biz babanla evlendik benim karnim sisti kocaman oldu doktora gittim doktor bana dediki o da neee gobusunde bebis varrrr dedi bende dedim ki neeeeeee biz babanla evlenince Allah seni bize hediye gondermis karnimin icine saklamis kucucuk su kadarcikmissin sonra karnimda buyuyup bebek olmussun sonra doktor ablaya gittik karnimi acti seni cikardiiii sonra bana dedi ki merve muhammed dogdu dedi bende dedim ki neeeeeeee bu sekilde anlatiyorum neee lerdek cok guzel sasiriyo :) 
(79 puan) tarafından
Kafası karısmıyormuya baya detaya girmissiniz ;)
tarafından
Yoo hikaye masal gibi anlatiyorum cok seviyo 2 bucuk yasinda daha neler anlatiyorum karissa onlara karisir hatta kendisi de bisey anlstirken en ince ayrintiya kadar soyler gecen biz yatmaya gidince babasi salonda cekirdek yemi onu anlatacak ben geceliklerimi giymistim dislerimi fircalamistim ya seninle araba masali anlatmistin ben sana sarilmistim penguenli kitabim burda duruyodu sulugum surda duruyodu babam icerde mac izliyodu cekirdek yiyodu ben cekirdek yemeyi unutmusum dedi hep boyle
+1 oy
(738 puan) tarafından

Leylekler getirdi diyorum susuyor :D çünkü beyni duruyor bence gerisini getiremiyor :D normalde çok sorgular ama bunu sorgulamıyor :D

+1 oy
(1,604 puan) tarafından

Ay diyorum karnımdan çıkardılar hastanede inanıyordu. Ta ki eşimin halası bir küfür edene kadar. Anası.. .. çıktığı yere geri sokucam dedi o zamandan beri sen bana yalan mı söyledin bebekler karından çıkmıyor muydu diyor gel de anlat şimdi çocuğa :D

(853 puan) tarafından
yaşı uygunsa detay gireceksin mecbur ;) çocuk seni yalancı sanmış ahahhaha
(1,604 puan) tarafından
6. Sınıfa gidiyor az kaldı her şeyi öğrenmesine ama biraz daha zaman geçsin diye uğraşıyorum masum oğlum benim. 11 aylık kızım var hamileliğe şahit oldu aslında ama bende normal doğum yaptım sezaryen olsam daha kolaydı ikna etmesi, hani nereden çıkardılar diyor tabi çocuk
(1,604 puan) tarafından
Ağzı bozuk koca karı, çıktığı yere demeseydi işler yolundaydı bizde
(853 puan) tarafından
var öyle patavatsız insanlar. neyse büyükmüş zaten psikolojisi bozulmadan öğrenir inş
+1 oy
(13,083 puan) tarafından
Babanla ben birbirimizi çok sevdik daha çok seveceğimiz biri olsun diye dua ettik Allah da seni benim karnıma hediye olarak verdi. Şimdi senin de çok seveceğin biri olsun istedik kardeşini bize hediye etti. Biraz bekleyeceğiz ve gelecek
(129,022 puan) tarafından
ben bemzwr bisi dedim karnindan nasi ciktim dedi kuzey bana
(13,083 puan) tarafından
Dr un onu ilk çıkardığı fotoyu gördü ahahhshs
(129,022 puan) tarafından
☺️☺️☺️ benimkiler ilk fotolarini gormesin☺️☺️☺️
0 oy
(8,016 puan) tarafından
Benimki direkt beni leylekler getirdi diyor nereden duyduysa ben de aynen diyorum :D
0 oy
(220 puan) tarafından
Kızım daha 2 yaşında bugün resim gösterdim ona bak kızım burda karnım kocaman sen vardın burda dedim resme bakıp bennnn varım diye sevindi
0 oy
(647 puan) tarafından
Bana daha o soruyu sormadı ama bazen ben söylüyorum sen benim karnımdaydın falan diyorum biraz çocuğu kandırmak gibi geliyor bana :) diğer türlüsü 
0 oy
(137 puan) tarafından
Gezegenlerden mi geldik diyordu en son o kadar bitmek bilmiyor ki bu sorular net bı cevap veremiyorum tıkanıp konuyu degistiriyorum çoğu zaman 
0 oy
tarafından
Ay hiç sorma ya benm kizim karnından çıktık demi karnını kestiler biz olduk dedi tövbe dedim kim ogretiyor sana bunları dedim ben biliyorm anne dedi 2 aylık bebeğim var oda karnimdaydi karnımın siskinligine bakardı kardeşim gelecek ben biliyorm derdi evet kızım hasteneye gdecz karnından çıkaracaklar dedim sornada eve gelcez dedim kandiramyrm imkani yok yani şimdiki çocuklar biliyorlar:)
0 oy
(12,548 puan) tarafından
bunu yazın yaşadık. 10 yaşındaki yeğenim kendinden 1-2 yaş büyük birinden duymaması gereken şeyleri duymuş. onun da böyle şeyleri bilmemesi gerekiyor zaten.

görümcem rehberlik öğretmeni ona danıştık, bize bu tarz bir konuşma yapmamızı önerdi

---------

bence mutlaka anne kız konuşması yapalım. Merak etmen normal, merak ettiklerini bana sorabilirsin. Senin yaşına göre anlayabileceğin şekilde açıklama yapıp dürüstçe cevap vereceğim vs diye giriş yapılıp sonra sorularına göre devam edilebilir.

Onun bildiklerini paylaşmasını isteyebilir. Yanlışlar düzeltilebilir. Onun seviyesini aşan şeylerde bu şu an senin yaşına uygun bir bilgi değil vakti geldiğinde öğreneceksin. Bunun sebebi şu an öğrendiğin şeylerden rahatsız olduğunda hissettiğin kötü şeylerden seni koruyabilmek. Yasin ilerledikçe yanında olup merak ettiklerini seninle konuşmaya devam edecem mesajı verilebilir. Internetteki doğru bilgiler ( fen dersi belgeselleri, mahremiyet egitimi videoları vs ) beraber izlenebilir. Hem İnterneti nasıl doğru kullanacağını öğrenmiş olur)

----------

yeğenim duyduğu şeylerden korkmuş, iğrenmiş. anne böyle olmuyor di mi diyerek sormuş hatta. 

belki bu cevap birinin işine yarar burda
0 oy
(361 puan) tarafından
Hatice Kübra tongarın çok güzel bir videosu var bu konuda izlemeni tavsiye ederim çok güzel açıklamış kendisi
0 oy
(17,852 puan) tarafından
Ben doğurdum diyorum üç yaşında hatta o kadar alıştı ki bazen laf arasında beni sen doğdun der. Göbüşümde büyüdün doktor amca çıkardı falan diyoruz detay bilmesine gerek yok şimdilik bu kadarı yeterli 
0 oy
(323 puan) tarafından
3 yaşında oğlum, ben nasıl doğdum diyor bi kaç aydır :D çocuk hastanesinden aldık dedim. ilk sorunca ne diyeceğimi bilemedim :)))) şimdi sürekli, iyi ki beni almışsınız diyor ahhahaah :)) güzel oğlum benim
0 oy
(853 puan) tarafından
çocuğa yalan söylememek gerekiyormuş. yaşına uygun olacak şekilde gerçeği anlatmak gerekiyormuş.
0 oy
(1,854 puan) tarafından
Ayy oğlum geçen gun okulun kitaplarından kitaplarından getirdi eve kreş bu arada oglum 4 buçuk yaşında.  Bu hikayeyi anlatıyor. Çok afedersin pipi fotoğrafı var her şeyi açık açık yazmışlar kıta a aldım sakladım hemen çok ısrar etti okuyalım diye başka kitap okudum ogluma. Hiç yaşına uygun değil çocuğun kafasi karışır gider başkasına anlatır uygulamaya çalışır.  Konu bebekler nasıl oluşur nasıl dünyaya gelir birazdan aticam sayfaların fotolarını.  
0 oy
(107 puan) tarafından

Benim oğlu. 4 yaşında anne ben nasıl oldum sizin dugununuzde bn nerdeydim fiye soruyor :)) Bn diyorum biz evlendik Çok dua  Allahım bna  ismi Ali Alımı ver diye

Sonra Allah seni karnıma koydu dünyaya geldin diyorum  TM fiyo düğününüzde nerdeydim dio   işte ona cevap bilmiyorum :)))))

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 94 göst.
+4 oy
10 cevap 171 göst.
+1 oy
1 cevap 35 göst.
+1 oy
3 cevap 69 göst.

408,252 soru

12,263,546 cevap

37,401 kullanıcı