+2 oy
617 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından
Merhaba, iki oğlum var. 4 ve bir buçuk yaşında. Yaşadığımız yerde annelerimiz yok, gurbetteyiz. Çocuk olmadan önce çalışmıştım. Eşim sürekli yeniden çalışacağım günü dört gözle bekledi resmen. İnanın midem bulanıyor. Artmasa da ucu ucuna da olsa yetiyor aslında kazancı, hiç bir lüksüm yoktur. Sürekli kendi annesinin sürekli çalışmış olmasıyla, arkadaşlarının çalışan karılarıyla kıyaslıyor beni. Son zamanlarda iyice azıttı. Tehdit ediyor. Çalışmaya niyetin yoksa ayrılırız geleceğimizi iyi görmüyorum, bir süre daha çalışmazsan çocukları alır babamın evine giderim, ben de işten çıkarım bir kuruş da nafaka vermem gelirim yok derim, çocukları da vermem diyor hatta. Evet koca kişisi bunu diyen, babasının evine gidecekmiş. Ben aslında evden yapabileceğim ya da başka işler de baktım ama henüz bulamadım, sırf yuvam dağılmasın, seviyorum kocamı diye. Ama inanın çok midem bulanıyor bu zorlama durumundan. 

29 Cevaplar

+1 oy
önce (1,783 puan) tarafından
Biraz altadan alir çocukların buyumuseni beklerim sonra ise girerdim bakdim olmuyor ipini saçlarım kötünün   nazını çekmek zordur....
-Reklam-
+1 oy
önce (4,173 puan) tarafından
Tam olarak haklı esin ne bekliyorsun bu kadar lafı duyduktan sonra çalışmalı kendini güvenceye almalısın lokma sayan adam bunları dedikten sonra özür bile dilese bundan sonra guvenme sakın ayakların yere bassın laflara alınacağına hemen kendine ceki düzen ver sevgi hersey değişir bu hayatta.Simdi oturup sakın bunları dert etme kendini kurtar sonrasi mi yüce gönlün isterse bu lokma sayan adamla devam edersin.

Sakın kendini kederlendirme Allah şükret yüzünü erken görmüşsün.Alman gereken dersleri almayı bilmeli önüne bakmalısın bu hayatta.Kendine kaynak yarat ve kaynaklarını koru çalışınca onun eline sayma direk bak burası çok önemli....
+1 oy
önce (3,119 puan) tarafından
Sen neden çalışmak istemiyosun peki, eşin yüzde yüz haksiz diyemem geçim cok zor tek maaşı yetirememek eşini bunaltmış olabilir bu sebeple belki söylenmemesi gerekenleri söylüyo bence, eşi çalışmayan ay sonunu bi sekilde geçirmek zorunda kalan tanıdıklarımızdan da bu sözleri duyuyorum, 
önce (5 puan) tarafından
Çalışma saatleri çok uzun, trafikle beraber 12 saat belki daha fazla çocuklardan ayrılacağım. Küçük daha emiyor. Maaşımın tamamı yola, kreşe ve işe giderken yapacağım diğer masraflara gidecek(kıyafet, kahve vs) Sonuçta alacağım asgari ücret. Eşim tamam zengin değil. Ama artmasa da yetiyor bence. Onunki psikolojik takıntı.
+1 oy
önce (2,049 puan) tarafından
Işe girerim onu da o çok sevdiği babasının evine şutlarım. Ne erkek olabilmiş ne de adam. Sen bu adamdan kocalık da babalık da bekleme. Yarın obur gün hasta olsan hiç çalışmasan yüzüne bile bakmaz o senin
+1 oy
önce (582 puan) tarafından
Yerinde olsam işe girip eşimi şutlarim diyenler var gerçekten çok komikler. Ütopya da falan yaşıyorlar heralde :D en kötü kreş olmuş 15 bin. Eee küçük de bakıcıya verilecek. O da alır en kötü 15 bin. Ev kira o da en az 12 bindir. Neyle gecineceksin? Bekara karı bosamasi kolay tabi ağzı olan konuşuyor dünyadan haberleri yok. Ha senin yerinde olsam çocuklarımı alır anneme giderdim annem bakar ben çalışır paşalar gibi yaşardim. Bu arada ben de bebeğini 2 aylıkken bırakıp işe baslayanlardanim. Sağolsun kaynanam baktı şuan 4 yaşına gircek 2.ye hamileyim ona da bakarım diyor inşallah. Ama kaynanam olmasaydı iki çocukla aldığım maaş bakıcı be krese yetmezdi ki eşime ne parasi kalacak. Sen eşinle oturup güzel güzel konuş ben ise girsem de elimize para kalmicak diye. Biraz buyusunler öyle çalışayım dem sonra baktın olmuyor çocukları ver okula annene git işe gir yapcak bişey yok anlaşılan bu adam seni evde oturtmucak
önce (5 puan) tarafından
Annemin evine dönmek de kabus gibi geliyor. O da bunun farkında. Ondan da belki bu kadar gaddar. Annemle kedi köpek gibiyizdir. Ortada birşey yokken eski defterleri açar, laf sokar, kavga çıkartır. Sonra da sanki biz ona saldırmışız gibi küser. İnanın tansiyon hastası olacam. Bir de bu yaşadığımız şehri, mahallemi çok seviyorum. Çocuklarım burda büyüsün istiyorum. Yazık gerçekten. Ben aslında ilk çocuğumdan önce biraz büyüsünler çalışırım diye düşünüyordum. Ama anne olunca değişik bir his geldi bana. Hayat çok kısa. Bakacak kimsemiz de yok. Bir de zorlama olunca kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum. Hiç çalışasım  gelmiyo. Köleymişim gibi sanki.
Çalışmak kölelik değil özgürlüktür :)
önce (5 puan) tarafından
Ama zorla diyoruz.Çocuklara bakacak kimse yok diyoruz. Annemle aram kötü diyoruz. Siz nereye takıldınız.
Sizin bakış açınız farklı
+1 oy
önce (952 puan) tarafından
Ne erkekler var yaa gerçekten para ocın her bokıuu yapar bu tipler allah savır versin
+1 oy
önce (167 puan) tarafından
Ne biçim insanlar var aklim almiyor madem sorumluluk alacmiyacaksa evlenmicekti ayrıca çocukların kucuk daha kim bakacak 1 buçuk yaşındaki çocuğa 
+1 oy
önce (1,096 puan) tarafından
Hahahaha erkek müsveddesi seni demek yerine seviyorum diyorsun. Seninki de nasıl bir acizlik anlamıyorum. Bazı şeyleri sevmek örtmüyor. Yaptığı terbiyesizlik. Bu arada babasının evine sığınıp " gelirim yok " demesi bir şey ifade etmiyor. Her türlü nafaka öder. Boş yapmasın. 
önce (5 puan) tarafından
Çalışmam gerçekten çıkarım işten nafaka vermem diyor. Ya da kira vereceğime çocuklara bakıcı tutar babam da destek olur bakarım diyor. Çok üzülüyorum gerçekten. Yani benimle yaşarken kira vermek yük geliyor ona ama aynı parayı bakıcıya veririm sana ihtiyacım yok diyor. Ben öyle boşanmalara falan çok şiddet aldatma kötü alışkanlık yoksa pek sıcak bakan biri değildim. Elimden geleni yapıyorum aile birliğini ve ayrıca ruh sağlığımı korumak için. Yeri geliyor bir hayal dünyası yaratıyorum kendime çocuklarım küçük bugünleri geri gelmez tadını çıkarayım diye. Çok üzülüyorum ama ben başımda sinek kadar kocan olsun derler ya o hisse çok alıştım, nasıl olacak hiç bilmiyorum.Benim gibi ev hanımlısını anneliği seven birine nasıl böylesi denk geldi. Anne olmadan önce ben de bilmiyordum anneliği bu kadar seveceğimi. Kimse de demedi ki kızım aşk geçicidir hali vakti yerinde birini bul. Hep kendi ayaklarının üstünde dur diye büyütüldüm. Ama hiç bana göre değilmiş iş dünyası.
0 oy
önce (5,023 puan) tarafından
Siz evlenirken çalışıyor muydun? Evlenirken ben hep çalışacağım evde kalmayacağım dediysen eşin de buna göre bi hayat planlaması yapmıştır kafasında. Simdi sen çalışmak istemiyorum dediğinde sözünden dönüp onu bütün masraflarla ortada bırakmış gibi olabilirsin. Ayrıca belli ki o da lüks değil ama biraz daha rahat bi hayat istiyor haklı olarak,bu konuda anlayışlı olabilirsin. Ama bakıcı ve çocuğun kreş işlerini tamamen esine bırak. Gerekirse kendisi getirip götürecek. Madem çalışan eş istiyor biyerden sana yardımcı olacak

İlgili sorular

+1 oy
19 cevap 435 göst.
+1 oy
8 cevap 112 göst.
23 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,353 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 218 göst.
0 oy
23 cevap 576 göst.

408,336 soru

12,267,615 cevap