+2 oy
291 göst.
Diğer kategorisinde (117 puan) tarafından
Kızım 36 aylık normalde hiç.kekelemezdi bu aralar ver derken vevever diyor sen derken sesesesen diyor bu birden oldu içime dert oldu bu aralar :( kalıcı değildir inşallah başına gelen var mı

9 Cevaplar

+3 oy
(1,217 puan) tarafından
Kekemelik bazen tramvaya bağlı birden de gerçekleşebilir ama bu yaş grubu çocuklar bazen oyun bazen taklit içinde yapabiliyor. Takip edin. Süregelen birşey ise çocuk doktoruna bir danışın o gerekli görürse sizi çocuk psikiyatriye ordanda konuşma ve dil terapistine yönlendiriyor 
(117 puan) tarafından
Peki çok teşekkür ederim
-Reklam-
+1 oy
(1,067 puan) tarafından
Çocuğu direk okutun , Allah korusun nazar olabilir 
(1,067 puan) tarafından
Onun haricinde birşeyden korkmuş olabilir aile içi çocuğa fark etmeden kızdığınız bir zaman korkmuş olabilir
(117 puan) tarafından
Yaa çoğu kişi konuşmasından bahsediyor zaten arada sırada ben de kızarım yavrum yaa keşke anneler sınırsız sabırlı olsaydı ya :(
+1 oy
(1,009 puan) tarafından
Korktuğu bişey olabilir mi, şahit olduğu tartışma kavga vs
(117 puan) tarafından
Birden oldu ama tartışmalarımıza şahit olduğu oluyor :(
(1,009 puan) tarafından
Bu yüzden olduğunu düşünüyorum oğlumda bı ara öyleydi, kendisine ki kızılıp bağırılıyorsa ondan da olur biraz daha dikkat edin
+1 oy
(117 puan) tarafından
Post üste çıksın 
+1 oy
(2,765 puan) tarafından
Bu yaştaki çocuklar bir korkudan ya da ilgi çekmek için yapabiliyorlar. O cümle kurarken tamamlamayın, bırakın zor da olsa kendisi kursun sabırla bekleyin. Hee anladım diyip susturmayın. Bu durum hem daha fazla kekelemesine, hemde içine kapanmasına sebep olabilir.  Eltimin oğluda çok ileri seviyede kekelemeye başlamıştı aniden. Bir dil terepistine götürün. Onlar götürdü, terapist eğitime gerek görmedi ama kreşe başlasın dedi. Ve gerçekten kreş çok büyük fayda gösterdi, şimdi neredeyse kekelemiyor
(117 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ederim
+1 oy
(119 puan) tarafından
Korkuya bağlı olabiliyor ona dikkat edin sabırla bekleyin geçecektir benim de  oğluma öyle olmuştu oğlumda karanlıktan korkar karanlık yerde kalamaz bi ara elektrik kesildi kendide odasında oyuncaklarla oynuyordu hemen yanına yetiştim ama bu durum kendinde travma kaldı ve kekelemeye başladı sabırlı sakin bir şekilde bekledik konuşmasını kesmedik 1 ay sürdü veya sürmedi geçti kendiliğinden..birden elektrik kesildi ama ben senin yanına hemen yetiştim diye  anlatmıştım bu arada bu durumu yaşadıgımızda oğlumda 36 aylıktı şu an 40 aylık
(117 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumunuz için
+1 oy
(20,185 puan) tarafından
O kekeledigi zaman hiç farkında değilmiş gibi dinlemeye devam edin. Düzeltmeyin acele ettirmeyin. Sabırla sözünü tamamlamasini bekleyin. Çok takılırsa ufak bir yardım olabilir belki sürekli olmamak kaydıyla. Bir zaman oluyor. Sonra geçiyor çoğu çocukta. Özellikle bu yaş grubunda. Uzun süre devam ederse bı uzmana danisirsiniz 
(117 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim sağolun
+1 oy
(1,711 puan) tarafından
Bu yaşlarda görülebiliyor arkadaşımın oğlunda da oldu doktor düzeltmeyin gayet normal konuşuyormuş gibi davranın belli etmeyin kelimeleri söylemesi için yarım kaldığı yerde siz düzeltmeyin demişti 5 6 ay kadar sürdü sonra normale döndü 
(117 puan) tarafından
İçime su serptiniz sağolun
+1 oy
(1,315 puan) tarafından
Bende yaşadım genelde bu yaş grubunda oluyor cevremdede vardı bı kaç kişi geçti çok şükür 
(117 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim sağolun yorum için rahatladım biraz

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 151 göst.
25 Eylül 2024 Diğer kategorisinde dila_nazli (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 208 göst.
31 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Elif2021 (1,561 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 367 göst.
8 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Zisan (1,157 puan) tarafından soruldu