+4 oy
289 göst.
önce Kültür-Sanat kategorisinde (2,529 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Selam hanımlar<3

Her ne kadar hurafeye inanma hurafesiz de kalma toplumu olsak da bazıları gerçekten pes dedirtiyor. Ben de en çok gebelik ve cinsiyet ile ilgili hurafelere tahammül edemiyorum. Bir gün cumhurbaşkanı olursam kocaman harflerle billboardlara yazacağım hurafeler şunlar olurdu;

- Cinsiyeti yalnızca babadaki kromozom belirler, yediğin turşu ya da aşerdiğin erik değil.

- Süt korur diye bir korunma yöntemi yoktur. Süt bir korunma ilacı ya da malzemesi değildir.

- Evlatlar tadılacak meyve değildir, kızı da erkeği de baldır. Sırf kız/erkek meyvesi tatmak için dünyaya can getirilmez.

- Gebelikte saç kestirilir. Ömrün ne kadar olacağını saçınızın boyu belirlemez yaradan bilir.

- Geri çekilme diye bir korunma yöntemi yoktur, korunmak istemeyen erkeklerin uydurduğu bir yöntemdir. (Uzun vadede kısırlık yaptığı da söyleniyor erkeklerde)

Burada çok sık gördüğüm ve ilk aklıma gelen hurafeler bunlar. Her yere ama here yere yapıştırırdım bunları yetkim olsa:D

Var mı arttıran :D

11 Cevaplar

+3 oy
önce (4,300 puan) tarafından
Geri çkeilme hurafe deil bu seilde korunan bir suru insan var desiginiz gibi Allah verdimi cocuk yerini baglatana bile veriyor 

Lakin şu var bazi kesim yarimyamalak geri cekilme uygulayarak korunma bu saniyorlar o ayri 
önce (595 puan) tarafından
Aynen bende peygamber korunması olarak okumuştum
önce (2,529 puan) tarafından
Manuel bir yöntem olduğu için tıpta pek yeri yok. Dediğin gibi herkesin ayarlayabileceği bir yöntem değil. Peygamber korunması diye bir şey olur mu kız, mümkünse korunmamak öneriliyor esas :)
önce (2,375 puan) tarafından
Evet korunmamak öneriliyor ama o dönemde en azından risk olduğunda azil yoluyla yani dışa boşalmaya izin vermiş peygamberimiz
-Reklam-
+2 oy
önce (227 puan) tarafından
Doğum yapmak kadını tam tersi iyileştirir temizler falan gibi birşeyler deniliyor. Tam hatırlayamadım da ama yalan saçlarım döküldü. Dişim kırıldı. Vitamin depolarım boşalmış :D gittikçe yok oluyorum nereye yenileniyorum :D :D 
Vitaminleri o dönem aldım canım kullandım da doğumdan sonra saldım kendimi çok meyve falan normalde de yiyen biri değilim. Bı de 15 aylık oğlum emzirmeye de devam ediyorum. Kendime de dikkat etmeyince oldu büyük ihtimal şimdi yine başladım vitaminlere
önce (51,545 puan) tarafından
sut ic yogurt ye canim
önce (2,260 puan) tarafından
Yeniliyor bacım. Hatta ben normal doğum için geçerli sanıyordum. Kendim onkoloji takipliyim. Zorunlu menopoz olayım vardı. Sezaryenlı doğum bile vücudu yenilediği için bir kaç yıl ileri atıldı menopozum. Üstelik bunu bana diyen Hacettepe mezunlu profesörüm
Doğru canım kadın hastalıkları durumunda faydası oluyor gerçekten bikac kişiden daha duymuştum öyle. Benimki biraz da ihmalden kendime dikkat etmemden heralde:)
Artık daha dikkat ediyorum beslenmeme :)
önce (2,260 puan) tarafından
Allah kolaylık versin. En iyisini yapıyorsun ❤️
+1 oy
önce (7,878 puan) tarafından

Hamileyken aynaya çok bakarsan çocuğun kendine benzer saçmalığı :)

+1 oy
önce (4,174 puan) tarafından
Çamaşır suyu ve karbonatla gebelik belirlenemez :))

Acilleri gebelik testi için kullanmayınız sağlık ocağında kan verin veya eczanede test alıp ögrenebilirsiniz bunlar eksik canim :))
+1 oy
önce (12,995 puan) tarafından

karabasan diye bir şey yoktur, onun adı uyku felci, dinlenin ya da doktora gidin

al basması gerçek değildir

lohusa kadın 40 gün evde beklemek zorunda değildir

lohusa kadın yalnız da kalabilir

bebek birine benzesin diye bebeğin ağzına tükürülmez ya da başkasının emdiği emzik verilmez
bayılıyorum böyle cevaplara.
cin varlığını açıkladığın için teşekkür ederim, ben de zaten cin yok ben cinlere inanmıyorum diyordum en başından beri değil mi? (!)
cinler vardır, hep olacaktır Allah izin verdiği müddetçe.
evet cinlerden korunmak için dualar vardır.
bir besmele çekmek bile cinlerin uzaklaşmasına sebep olur.
ama cinler fiziki zarar vermezler.
insanları aldatır ve kötülüğe teşvik eder. bunlardan korunmak için de evet dua ederiz.
hiçbir şey bilmiyorsak felak, nas okuruz. onların bizden uzak durmaları için. şeytan da evet bir cindir. bizi yoldan çıkarmaya çalışır.
ama bizi hasta etmez. bize fiziki zarar vermez. bu sebeple al karısı bir cin değildir, çünkü yoktur. cinler vardır ama al karısı diye bir şey yoktur. uydurmadır
önce (185 puan) tarafından
Fiziki zarar vermeyeceklerine dair ayet hadis yok ama vereceklerine dair hadis var yukarıda yazıyor. Neye dayanarak böyle rahat konuşabiliyorsunuz?
sadece siz araştırma yapmıyorsunuz, din alimi değilsiniz. ben de din alimi değilim. bilmediğim ve hatta bu sebeple beni korkutan şeyleri haddinden fazla araştırırım. çalmadık kapı bırakmam. kendim okuyorum, araştırıyorum. beynimin bana yetmediği yerde işi bilene danışıyorum. işi bilen kim? bir tarikat kapısı değil.

ayrıca şunu biliyorum :
Allah’ın kudreti karşısında hiçbir varlığın gücü yoktur (el-Bakara, 2/102). Allah’a sığınan bir kimseye O dilemedikçe hiçbir şey zarar veremez (el-Cin, 72/13).
Allah Teâlâ, Felak ve Nâs sûrelerinde, “karanlığı çöktüğünde gecenin”, “düğümlere üfleyenlerin” ve “cin ve insanlardan insanların kalbine vesvese veren sinsi vesvesecilerin şerrinden” Allah’a sığınılmasını istemiştir.

bahsedilen bütün ayetlerde, vesveseden bahsediyor. yani manevi zarardan bahsediyor.
inanan bir insansın, bir gün uydun şeytana ve alkol aldın diyelim. alkolün haram olmasından dolayı girmiş olduğun günahın sorumlusu cin mi?
vücudunda yarattığı tahribatın sorumlusu cin mi?
burda hem fiziksel hem manevi zarar söz konusu. ama bunun sorumlusu kim. sensin. Allah sana irade vermiş akıl vermiş.
enfeksiyon da aynı şekilde. sen kendini korumazsan, bakterilere güzel ortam hazırlarsan bunun sorumlusu kim? kendine bakmayan sen misin, cin mi?
her yerde hastalık var şimdi, herkes hasta. bunu bile bile kalabalık ortama girmek ya da maske takmamak, beslenmene dikkat etmemenin sorumlusu kim?
Allah insnaı yaratırken hayvanlardan farklı olarak akıl vermiş. olan her şeye kader kısmet deyip geçmesin, kendi yolunu çizsin, kendi kararlarını kendi versin diye.. e tabii cinler tarafından sınanıyoruz sürekli.. cinlee sadece bizi günaha sokmak için mi var? hayır dediğin gibi iman eden cinler de var ama bazıları bizim kararlarımızı da etkiliyor. ve bu bize manevi zarar veriyor. manevi zarar sonucunda da vücut strese, sıkıntıya gelemiyor ve yenik düşüyor. şimdi cin bizi hasta etti, biz kendimizi mi hasta ettik?
al karısı hurafesi de binlerce yıldır olan bir şey. insanlar ilahi dinlere tapmadan önce de bir şeylere inanıyorlardı. gök tanrı, ağaç, yıldız, put ya da çok tanrılı dinler. nerdeyse hepsinde bu ak karısı var. çünkü bilmiyorlar. bilmedikleri şeyden de korkuyorlar. bir efsane yaratıyorlar.
onlardan edinilen bilgiler doğru yanlış binlerce yıl sonrasına aktarılıyor. ama çok şükür şimdi bilgi var, bilgiye ulaşmak var. cinler hasta ediyor diye işin içinden sıyrılmıyoruz. beynimizi ve bedenimizi korumaya çalışıyoruz.
karabasan da aynısı. hala millet bundan korkuyor ya da korkutuluyor. fazla yorgunluk veya uyku felci. sırt üstü yattığında damarlara baskı uygulanması. beynin uyanık vücudun uyuyor olması durumu.
bilmeyen tabii ki korkar. dua eder. dua etmek isteyen her zaman eder zaten ama ortada bir hastalık fiziki zarar varsa insan bunu kendi kendine yapar. doğuştan gelen bir hastalık değilse ki onun suçlusu da anne-baba hatta atalarıdır. onların kendi bedenlerine sahip çıkamamalarının sonucudur. şeytana uyup sigara içersen hem sen hasta olursun hem de çocuklarının hastalıklı genlere sahip olmasına imkan hazırlarsın.
şeytan ya da cin ya da al karısı sana manevi zarar verir. fiziki zararı sen yaparsın
önce (185 puan) tarafından
Hanımefendi. Ben hiçbir zaman din alimiyim demedim. Size veya bir başkasına da din alimliği taslamadım. Bıktım bu yanlış anlaşılmalardan. İslam hakkında konuşan herkes alimlik taslamakla itham edilemez. Yanlış bilineni düzeltmek ne zamandan beri alimlik taslamak oldu?

Tarikat hakkında da hiçbir şey bilmeden, kulaktan dolma, haberlerden veya 2. 3. ağızlardan duyduğunuz şeylerle bilmişlik yapmayın. Tarikat dediğiniz ve aşağı gördüğünüz mesele Cult vb tarikatlardan oldukça uzak.
Tarikat kelime manası olarak yol demek. Tarikata girenlere de yolcu anlamına gelen salik denir.
Salik yani tarikat yolcusunun bir amacı vardır; Allaha ulaşmak. Bunun için de Allaha ulaşmış bir zata kalbini bağlaması gerekir.
Rabıtasız zikir olmayacağı gibi, zikirsiz de rabıta olmaz. Büyükler Allaha ulaşmanın en kolay en doğru yolunun rabıta ve zikre devam etmek olduğu ifade etmişler. Bize söz dinlemek düşer.
Rabıta çok mühim meseledir, kalbini bağlayacağın insanın Allahı MUTLAKA bulmuş bir zat olması gerekir. Bunu da yalnızca doğru şeyhi (rehberi) bularak elde edebiliriz. Şeyhin doğruluğunun alameti de 2'dir.
1. Zincirleme halka olarak ta Rasulullah (sav) hazretlerine kadar ulaşması gerekir.
2. Tüm sünnetleri eksiksiz yapıyor olması gerekir.
Kusura bakmayın veya bakın umurumda değil. Bilmediği konu hakkında konuşan insanlar dikkate alınmaz.

Gelelim diğer meseleye. İRADE ŞAHSA AİTTİR, CİNLER İRADEYE HÜKMEDEMEZLER. Sanki aksini söylemişim gibi 2 saat açıklama yapmanıza lüzum yoktu. Zaten ben de yukarıda "Allah izin verirse" diye açıklamıştım.
Ayrıca bakteri nasıl bir vesileyse hasta olmak için, cinler de öyledir. Siz diyorsunuz ya hastalığa mahal veren insandır diye. Cin musallatına mahal veren de insandır hanımefendi. Gider evlerine sıcak su döker, besmelesiz hareket eder, idrarına dikkat etmez, duşta işer vs vs vs bir ton sebebi var musallat olmaları için. İNSANIN KENDİ DİKKATSİZLİĞİ SEBEBİYLE MUSALLAT OLUYORLAR. Bu da insanda manevi bir deliliğe sebebiyet veriyor. Sonra da beyinde hasar başlıyor. MS hastalığı da bu sebepten olur. Felç indiriyor.

Cinlerin tasallutu olmasaydı Süleyman (as) cinlerden ordu kurmazdı. Fiziken zarar verecek bir ordusu vardı. Ayette de geçer. Size bir şey kanıtlama derdim yok yanlış anlamayın. Sadece manevi zararın yanında maddi zarar da verebildiklerini anlatmaya çalışıyorum.

Bakteri görünmeyen bir şey ve ancak günümüzde ortaya çıktı. Çok doğru anlatıyorsunuz her şeyi ama atlıyorsunuz.
"...manevi zarar sonucunda da vücut strese, sıkıntıya gelemiyor ve yenik düşüyor. şimdi cin bizi hasta etti, biz kendimizi mi hasta ettik?" İnsan hasta olmak için yaptığı hareketler sebebiyle ilk vesiledir. Ona bulaşan bakteri 2. Aynı şekilde Cin tasallutunda da insanın hareketi ilk vesiledir. cin 2.
Sebepler alemindeyiz. Her şeyin bir sebebi var. Bir arka yüzü var. Ölüme neden olan bir çok hastalık var ama canı alan Azrail (as)... İnsanın hastalığı ilk sebep. 2. sebep ise Azrail (as)

Nazar büyü gibi canlı olmayan bir olay bile fiziki zarar verebiliyorken cin nasıl veremesin? Söylediğiniz hiçbir şey fiziki zarar veremez sözünüze kanıt niteliğinde değil.
peki.Tarikat öven insana diyeceğim tek şey bu. son olarakal karısı diye bir şey yoktur.
0 oy
önce (3,079 puan) tarafından
Ahahah senin bu korunmayla derdin sjssj.

Benim kaynanam her bir yere gidip geldigimde bebegin basina tuz dökün derm

Nazar çikarcak tuz(!)
Vebal kız vebal, öyle keyfe keder gebe kalıp sonra üzülüyorlar kürtaj postu açıyorlar :/
Gebe kalirsam yalnislikla buraya sırf senden cekindigim icin bildirmiycem ahahah
Ahahaha alem kız :)) Kardeşim kazayla gebe kalsın ona bile yorumum aynı olur, yıl 2025 kazayla bebek olmaz :D
Eh korunma yontemlerinden bir spiral kaldi. Digerlerinin hepsini aynianda uyguluyorum
0 oy
önce (534 puan) tarafından
Kız bebeği annenin güzelliğini alır, anne cirkinlesir. Hamilelikteki güzelliğim dillere pelesenk olmuştu. Lekelenme hiç olmadi. Yüzum ay gibiydi yaaa. MasaAllah bana. 
0 oy
önce (1,365 puan) tarafından

Hamileyken çiğ ete dokunulur

Hamileyken ve lohusayken cenaze evi ya da mezarlık ziyarer edilir

Kese şekline göre cinsiyet tahmini yapılmaz

Yeni doğan bebek tuza yatırılıp salamurası yapılmaz

Gibi gibi:D

0 oy
önce (277 puan) tarafından
Ben hamileyken iki kere saçımı kestim sen düşün yani hurafeye ne kadar inanmadığımı sadece ayva gamze yapar derler inanmam ama yinede ayva çok yedim sonuç yapmadı 

Gülü koklama leke olur dediler kokladım ciğere dokunma dediler dokundum çilek dokunma dediler dokundum en çok kime kizarsan bebek ona benzer kadın eşini çok severse bebek babaya erkek kadını çok severse bebek anneye çeker bence hepsi hurafe daha aklıma gelmedi bir sürü var 
0 oy
önce (51,545 puan) tarafından
geri cekilme ne alaka kiz ☺️ kamu spotu gibi olmuş o ☺️ peki gece tırnak kesilir mi☺️
Billboardlarda kamu spotu da var ya zaten :)
0 oy
önce (4,138 puan) tarafından

Ayy çok güldüm hepsi de alkışlanır dercede saçma :D hele şu cinsiyet meselesi bende sürekli tatlı yedim cikolata yedim sonuç kızım var :D

Yediği yemeğin veya büyüyen burnunun cinsiyeti oluştuğuna inanan var...
önce (4,138 puan) tarafından
Yeminle var ya :D benim kız bu tabuları yıkmıştı karnım erkek karnına benziyor dediler hayır dedim kızımız olacak bazıları o kadar emin konusuyor ki aklın şaşar

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 243 göst.
24 Temmuz 2024 Kültür-Sanat kategorisinde bendemistim (831 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 129 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Premsesannesi (663 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 151 göst.
22 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,615 soru

12,314,246 cevap

38,795 kullanıcı

Kategoriler

...