sadece siz araştırma yapmıyorsunuz, din alimi değilsiniz. ben de din alimi değilim. bilmediğim ve hatta bu sebeple beni korkutan şeyleri haddinden fazla araştırırım. çalmadık kapı bırakmam. kendim okuyorum, araştırıyorum. beynimin bana yetmediği yerde işi bilene danışıyorum. işi bilen kim? bir tarikat kapısı değil.
ayrıca şunu biliyorum :
Allah’ın kudreti karşısında hiçbir varlığın gücü yoktur (el-Bakara, 2/102). Allah’a sığınan bir kimseye O dilemedikçe hiçbir şey zarar veremez (el-Cin, 72/13).
Allah Teâlâ, Felak ve Nâs sûrelerinde, “karanlığı çöktüğünde gecenin”, “düğümlere üfleyenlerin” ve “cin ve insanlardan insanların kalbine vesvese veren sinsi vesvesecilerin şerrinden” Allah’a sığınılmasını istemiştir.
bahsedilen bütün ayetlerde, vesveseden bahsediyor. yani manevi zarardan bahsediyor.
inanan bir insansın, bir gün uydun şeytana ve alkol aldın diyelim. alkolün haram olmasından dolayı girmiş olduğun günahın sorumlusu cin mi?
vücudunda yarattığı tahribatın sorumlusu cin mi?
burda hem fiziksel hem manevi zarar söz konusu. ama bunun sorumlusu kim. sensin. Allah sana irade vermiş akıl vermiş.
enfeksiyon da aynı şekilde. sen kendini korumazsan, bakterilere güzel ortam hazırlarsan bunun sorumlusu kim? kendine bakmayan sen misin, cin mi?
her yerde hastalık var şimdi, herkes hasta. bunu bile bile kalabalık ortama girmek ya da maske takmamak, beslenmene dikkat etmemenin sorumlusu kim?
Allah insnaı yaratırken hayvanlardan farklı olarak akıl vermiş. olan her şeye kader kısmet deyip geçmesin, kendi yolunu çizsin, kendi kararlarını kendi versin diye.. e tabii cinler tarafından sınanıyoruz sürekli.. cinlee sadece bizi günaha sokmak için mi var? hayır dediğin gibi iman eden cinler de var ama bazıları bizim kararlarımızı da etkiliyor. ve bu bize manevi zarar veriyor. manevi zarar sonucunda da vücut strese, sıkıntıya gelemiyor ve yenik düşüyor. şimdi cin bizi hasta etti, biz kendimizi mi hasta ettik?
al karısı hurafesi de binlerce yıldır olan bir şey. insanlar ilahi dinlere tapmadan önce de bir şeylere inanıyorlardı. gök tanrı, ağaç, yıldız, put ya da çok tanrılı dinler. nerdeyse hepsinde bu ak karısı var. çünkü bilmiyorlar. bilmedikleri şeyden de korkuyorlar. bir efsane yaratıyorlar.
onlardan edinilen bilgiler doğru yanlış binlerce yıl sonrasına aktarılıyor. ama çok şükür şimdi bilgi var, bilgiye ulaşmak var. cinler hasta ediyor diye işin içinden sıyrılmıyoruz. beynimizi ve bedenimizi korumaya çalışıyoruz.
karabasan da aynısı. hala millet bundan korkuyor ya da korkutuluyor. fazla yorgunluk veya uyku felci. sırt üstü yattığında damarlara baskı uygulanması. beynin uyanık vücudun uyuyor olması durumu.
bilmeyen tabii ki korkar. dua eder. dua etmek isteyen her zaman eder zaten ama ortada bir hastalık fiziki zarar varsa insan bunu kendi kendine yapar. doğuştan gelen bir hastalık değilse ki onun suçlusu da anne-baba hatta atalarıdır. onların kendi bedenlerine sahip çıkamamalarının sonucudur. şeytana uyup sigara içersen hem sen hasta olursun hem de çocuklarının hastalıklı genlere sahip olmasına imkan hazırlarsın.
şeytan ya da cin ya da al karısı sana manevi zarar verir. fiziki zararı sen yaparsın