Selam hanımlar
Her ne kadar hurafeye inanma hurafesiz de kalma toplumu olsak da bazıları gerçekten pes dedirtiyor. Ben de en çok gebelik ve cinsiyet ile ilgili hurafelere tahammül edemiyorum. Bir gün cumhurbaşkanı olursam kocaman harflerle billboardlara yazacağım hurafeler şunlar olurdu;
- Cinsiyeti yalnızca babadaki kromozom belirler, yediğin turşu ya da aşerdiğin erik değil.
- Süt korur diye bir korunma yöntemi yoktur. Süt bir korunma ilacı ya da malzemesi değildir.
- Evlatlar tadılacak meyve değildir, kızı da erkeği de baldır. Sırf kız/erkek meyvesi tatmak için dünyaya can getirilmez.
- Gebelikte saç kestirilir. Ömrün ne kadar olacağını saçınızın boyu belirlemez yaradan bilir.
- Geri çekilme diye bir korunma yöntemi yoktur, korunmak istemeyen erkeklerin uydurduğu bir yöntemdir. (Uzun vadede kısırlık yaptığı da söyleniyor erkeklerde)
Burada çok sık gördüğüm ve ilk aklıma gelen hurafeler bunlar. Her yere ama here yere yapıştırırdım bunları yetkim olsa
Var mı arttıran
Hamileyken aynaya çok bakarsan çocuğun kendine benzer saçmalığı
karabasan diye bir şey yoktur, onun adı uyku felci, dinlenin ya da doktora gidin al basması gerçek değildir lohusa kadın 40 gün evde beklemek zorunda değildir lohusa kadın yalnız da kalabilir
Hamileyken çiğ ete dokunulur Hamileyken ve lohusayken cenaze evi ya da mezarlık ziyarer edilir Kese şekline göre cinsiyet tahmini yapılmaz Yeni doğan bebek tuza yatırılıp salamurası yapılmaz Gibi gibi
Ayy çok güldüm hepsi de alkışlanır dercede saçma hele şu cinsiyet meselesi bende sürekli tatlı yedim cikolata yedim sonuç kızım var
1,487,898 soru
24,322,510 cevap
345,362 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın