+1 oy
879 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (19,865 puan) tarafından
Kızım 18 aylık. 8.5 kg 78 cm 

Çok çok zayıf. Çocuk doktoru özel mama yzdi raporlu içmedi. Endokrinoloji ve gastroenteroloji bölümüne sevketti. Onlar da mama yazdı. Onu da içmedi. Bişey yemez içmez. Aylardır aynı boy ve kiloda. Ne yaptıysam yemiyor. Artık psikolojim bozuldu. Tahlil sonuçları iyi geldi şükür. Ayrıntılı tahlil yapıldı. Çölyak testine kadar. Bişey çıkmadı şükür. B12 vitamini eksikmis sadece. 

Emzirmeyi keseyim mi diye sordum iki doktor da emzir dedi. Anne sütünün bir damlası bile şifa dedi. Onlar öyle deyince vazgeçtim. 

Benim içimi rahatlatacak biri var mı ? Daha önce çocuğu bu boy kiloda olup da sonradan kilo alan büyümesi düzelen var mı ? 

Daha önce de bu konuyla alakalı post açtım. Ama hakikaten psikolojim bozuldu artık. Yemedikce içimi fareler kemiriyo sanki

44 Cevaplar

0 oy
(2,536 puan) tarafından
Aynı durum amcamın çocuğu da da var. İnan yengem ne yaptıysa kilo almadı. Dediğin gibi özel mama aldılar.  Onu içiyor ama zorla o da. 2 kilo kadar almış sanırım. 
önce (19,865 puan) tarafından
Bizimki onlarında içmiyor. Kız tadı da güzel mamalarin. Meyveli süt bildiğin. Ama işte hanimrfendi begenmiyo
-Reklam-
0 oy
(11,486 puan) tarafından
Canım benim kızımda minyon büyüdü 12 kiloyu 4 yaşınca anca gördük. Mama içmiyor diye üzülme. Benim kız 6 ay raporlu süt içti hiç kilo aldırmadı. Sonraki 6 ay da içmedi bende üstüne gitmedim onun sütlerini kardeşi içti oda kilo almadı. Ama 4.5 yaşına girerken aniden iştah açılması yaşadık. 1.5 ayda 3 kilo aldı şu son ay da 1 kg daha almış 16 kilo aldık o kadar mucize gibi geliyor ki. Senin bebişin de atak dönemi vardır merak etme. Herşeyi temiz çıkmış ne güzel. Benim küçük kızım da 20 aylık 83 cm. Seninkiyle araları pek yok boyu o kadar da kötü değil 
Valla sağol dostum içim rahatladi biraz. İnşallah bizimkinin de iştahı artar.
önce (11,486 puan) tarafından
İnşallah canım senin bebişin de dönüm noktası vardır mutlaka sıkma canını
0 oy
(1,461 puan) tarafından
Ben 10 yaşındayken 18 kiloydum 18 yaşında 33 kiloydum 20 yaşına kadar çocuk reyonundan giyindim annem diyorki sen çocukken seni yanımda gezdirmeye çekiniyordum herkes hasta mı diye soruyordu ki benim yüzüme de sen somaliden mi geldin diyen gerizekalilar vardı ama ben hep saglikliydim öyle çok yataklık hasta olmazdım halimden gayet memnundum 25 yaşından sonra kilo almaya başladım. 
Ya insanların zorbaliklari da ayrı bı boyut .
0 oy
(2,857 puan) tarafından
Canim benimki de öyleydi ben en büyük etkiyi hastalanmayancocuk sayfasında gördüğüm atomu yedirdigim sırada gördüm. Onu düzenli verirken gercekten etkisini gördüm. Ama sıkıldı sonra yemek jstemedi vermediğim zamandan beri de kilo pek almadı. Cizgifilm açarak yedirebiliyorum bende sadece onda bile 4839933 kere başka bor şey acmami istiyor yoksa yemiyor. Yanlış olduğunun farkındayım ama yemeyen çocuk o kadar zor ki insan bir çıkış yolu bulunca ona sıkı sıkı sarılıyor.

Bu süreçte kalorisi çok yüksek besinleri vermeye çalışın. Doysun diye değil de yüksek kalori alsın diye tahin pekmez kuruyemjs gibi besinlerle destekleyebilirsiniz. Tahlilleri iyi gelmiş çok şükür o yüzden üzülmeyin bazı bebelerin hamuru ufak oluyor 
Atomu yaptım. Bağırsakları fazla çalıştırdı. Ondan bıraktım. Bı daha deneyeyim. Bakalım. Belki o zaman öyle olmuştur. Ben de çizgi film açarak yedirdim sabah iki lokma şükür
önce (2,857 puan) tarafından
Yedir kardeş gercekten nasıl yerse yesin
Hiçbir çocuk açlıktan ölmüyor ama anne için tam bir eziyet oluyor gercekten.
Aynen öyle valla
0 oy
(55 puan) tarafından
Merhaba istanbulada yaşıyorsanız doktorumuzu önerebilirim 
Adını alayım yine de arastiririm ben de
önce (55 puan) tarafından
Uzm. Dr. Ali Fuat SERPEN | Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
önce (55 puan) tarafından
Biraz maliyetli oluyor bunu bilerek ilgilenin
Çok sağol dostum Instagram hesabı varsa bakarım bı
Buldum sayfasini. 1 milyon takipçisi varmis
0 oy
(1,359 puan) tarafından
Canimmm benim kızda aynı senin kız gibii. 18 aylıkken 8 9 kilo ancaydi. Şuan 4.5 yaşında daha yeni 14.5 kiloyu gördük sen düşün. 18 aylık bebek çok hareketlidir zaten yediğini de yakar. Anne sütü de alıyor vitaminleri muhtemelen sütünden alıyordur. Ama suda gerçek ki emdgi için de yemiyor malesef. Benim kızda öyleydi. 28 ay emdi . Emmeyi kesince bı nebzede olsa düzeldi. 
Demek ki böyle devam ediyor çocuklar. Ne yapalım şans
0 oy
(21 puan) tarafından
Yemek hazırlarken yanınızda olsun oturtun yere tencere kaşık verın içine sakatlık kesin koyun elma kesip koyun bisküvi yapın koyun benim kızımında hiç denecek kadar az iştahı oğlum 19 aylık maşallah iştahı iyi güzel yer ama kendi yediği sürece mesela makarna naptınız önüne  bi tabakla biraz birşey koyun elinde tatlı kaşıklardan  verın plastık kaşık çatal tavsiye etmiyorum çünkü zamanla koku oluşuyor tabakta kaşıkta ne kadar iyi olursa olsun deterjan kokusu oluyor tabağını yenileyin kaşık olarak tatlı kaşığı verın eline oynasın tadına baksın karıştırsın arada o öyle yaparken teklıf edın ama hiçbirşey demeyin o önündeki ile ilgilenirken dırek ağzına uzatın birde bu şekillerde denemenizi tavsiye ederim 
Çok sağol dostum deniycem ☺️
0 oy
(5,853 puan) tarafından

Ben iri yapılı boylu eşim aynı. Ama oğlum 2 yaş 12 kilo bana sorarsan bnde zayıf derim çünkü yerinde bir dakika durmaz asla durmaz yani hiç oturduğunu görmedim

. Hastalık olmasinda gerisi mühim değil

Üst kat komşum oğlumla aralarında 9 ay var maşallah 30 kilo üstü öle dedi tam demdi nazar ederim diye her halde ama çocuk içler acısı hiç bişey yemez gece sadece maalesef iki paket süt yani iki litre süt içer yl

Yine şükredelim biz emziriyorsan bncede kes çünkü seni emdikçe yemek yemez
Ay yavrum. O yaşta o kilo da çok zor. ☹️ Allah'ım şifa versin. Oğlum da 2 yaşında 12 kiloydu. Zayıf görünüyorlar o kiloyla ama ideal kilo aslında. Oğlum da istahsizdi. Ama kilosu bu kadar düşük değildi. İnsan üzülüyor ister istemez
0 oy
(1,170 puan) tarafından
Su an 31 yasinda olan kiz kardesim kucukken hep cok zayifti ilk okul giderken 14 kg di annem bak 16 ol sana en sevdigin sarkicinin kasetini alacagim derdi.Cok narindi hep hasta olurdu sanirim bademcik ameliyatindan sonra toparladi.Su an 1.60 boylarinda 56 kg fln gayet normal.Bazen cocuklar cok zayif olabiliyor saglik problemi yoksa zamana birakmamtan baska cozum yok.
Elimden bişey gelse de yapsam. Ama dediğin gibi zamana bırakmaktan başka çare yok
0 oy
(1,798 puan) tarafından
Maalesef benim kızımda yaşına girecek aylardır 7 kilo bu gidişle 8 i göremicez gibi. Biz de gastroenteroloji ye gittik her tahlili yaptık. Özel mama yemedi. Onun haricinde aslında güzel yiyor fakat iyi yediği gün en az 3 kez çıkartıyor ne kadar yese onu çıkartıyor. Normal mamayi da daha yeni 5 ölçüyü bitiriyor hep 4 içiyordu yorumları okuyup biraz daha uğraşayim 
Benimki de yemediği halde günde 2 3 kez kakasını yapar. Yediği de gidiyo.
Hamm dediğin marka mi
önce (1,798 puan) tarafından
E bebekten alıyorum. Hamm heralde yanlış hatırlamıyorsam. Yeşil bir kutu. Cicibebe ye göre daha iyidir katkı malzemeleri yönünden diye düşünüyorum
Çok çıkarttıları için de almıyorlar bence, oğlum aşırı hareketliydi ve çok güzel yerdi o da aynıydı ne kadar yerse o kadar cikartirdi ama o persentil de hep yüzde 50 deydi kızım yüzde 10 larda maalesef. 2 gün sonra doğum günü hala parmaklar kibrit çöpü gibi
Ay pes pese yazdım yazdıkça aklıma geldi. Ben bağışıklığı güçlü diye kafaya takmıyorum çok şükür hastalık geldi birkaç kez bir gece ateşle atlattik ondan takılmıyorum. Direnci gücü yerinde henüz yürümese de diğer konularda gelişimi yerinde
Maşallah. Bizim hastalık hiç geçmedi bu sene. Onun da etkisi var sanırım.. oğlum okula başladı. O hasta oluyor. Sonra bize bulastiriyor. O yüzden her ay muhakkak en az 1 kez hasta öldü kızım. O da en az 1 kez . Bazen 2 kez oldu. Bı ara ishal kusma salgini oldu. Ona da yakalandılar.
0 oy
(53 puan) tarafından
Canım şuan senin yazını görünce acaba takmam mi gerekiyor diye düşündüm . Oğlum 3 yaşında 11 kg.  Gören herkes 1 yaş gibi diyor ama bakıyorum dil gelisimi mental gelişimi çok güzel çok şükür minyondur diye düşündüm hep . Şuan mama felan yazmış doktor deyince bende bı tedirgin oldum acaba bı sorun mu teskil ediyor .
Kontrole gitmiyo musunuz ya da hiç hastalanmadi mi bu çocuk. Oraya gittiğinizde çocuk doktoru görmüştür illa ki. Bişey demediyse sorun değildir muhtemelen. Boyu nasıl. Aslında asıl önemli olan boy.
önce (53 puan) tarafından
Aylık konttroller 2 yaşına kadar götürdüm sonrasında doktor senede bı kere getir dedi . Henüz goturmedim . Çok şükür sık hastalanan bı çocuk değil.  Hastalansa da hiçbir doktor gelişimi için birşey demedi. Ama içime kurt dustu goturucem. Boyu 92 cm.
Yani normaldir muhtemelen dostum. Ben persentili bilmiyorum şimdi sen götür istersen. Seni de telaslandirmis oldum. Ama bence biseyi yoktur
0 oy
(1,134 puan) tarafından
2.5 yaşındaki kızımın 10 kilo olması peki ben burayı terk edeyim en iyisi:((
+1
Sen gitme dur ben giderim assasss. Muhtemelen 2.5 yaşında kızım 10 kg yi bile görmez bu gidişle . Bana öyle geliyor ama inşallah daha iyi olurlar
önce (1,134 puan) tarafından
İnşallah canım valla küçücük kalmis ya oda hiç bişey yemiyor makarna çorba yiyor çorbada ekmek olursa yemez makarnayida bugün yediyse iki üç gün sonra yapsam anca yine yer
0 oy
(2,488 puan) tarafından
Instagramda bir sayfa var hastalanmayancocuk diye orda atom tarifi var kilo aldırıyormuş
önce (2,488 puan) tarafından
Ne kadar süre yaptın
2 3 hafta
önce (2,488 puan) tarafından
Az değil mi
Bilmiyorum. Olmadı tekrar deneyeyim.
Bağırsaklarını fazla çalıştırdı. Ama bı daha bakayım belli olmaz belki o zaman öyle olmuştur. Biraz daha deneyeyim
0 oy
(7,904 puan) tarafından
Yemeyene birşey yapamıyorsun ya. Üzme kendini bu kadar. Sağlık problemine yok diyorsun şükür
Allah'a şükür
0 oy
(4,341 puan) tarafından
Tabi doğrusu sen bilirsin ama bana kalırsa sütten kes cunku o zaten sutle doyuyor ve baska bir sey yeme ihtiyaci hissetmiyor ki zaten istahsizsa tam ona gore beslenme bnm kizimda asiri zayifti ve asla yemiyordu sutten kestim ilk birkac ay bocaladik sonra duzeldi suan herseyi yiyor 
Valla kafam allak bullak oldu bu konuda
0 oy
(5,292 puan) tarafından
Benim kızımda 10 aylikdan beri 9 kiloydaydi sağ olsun ablam bir karışım söyledi yeni  10 kiloyu bulduk  18 aylık  muz cici bebe yoğurt  blendardan geçirip veriyorum kızım hiç ağzınıni açmadı biraz diline sürdüm tadini beğendi şimdi hep verince yer sende o şekil yap ağzına sur tadini aldın yer
Deniycem dostum çok sağol. Daha önce yapmıştım bu tarz karışımlar ama yine bı deneyeyim. Belki yiyesi gelir belli mi olur
0 oy
önce (23 puan) tarafından
Kanka benimki de 14aylik 8,5kilo sağlıklı olsun da
Oyle yapacak bişey yok
0 oy
önce (51,567 puan) tarafından
sagligi önemli kilosu degil seni dış sesler bunaltiyordur niye zayif diye soruyorlardir takma kimseyi sağlığına bak meyve falsn yiyor mu
Ya meyve de yemezdi. Şükür bir iki aydır biraz yer oldu.
0 oy
önce (281 puan) tarafından
Hiç mi sevdiği şeyler yok benim kızım da aşırı iştahsız yemiyor bende ona yaptırıyorum o yapınca iki lokma da olsa yiyor omlet yapacam yumurtayı kiriyorum o karıştırıyor içine tahin koyuyorum biraz sonra omleti yapıyorum oylelikle yarısını anca yer yada makarna yapacam tuzunu o katar makarnayı o atar suyun içine böyle şeyler deneyebilirsiniz
Tamam dostum deniycem inşallah iyi fikir
0 oy
önce (5,117 puan) tarafından
Yano doktor emzır demıs ama ben 18 aya kadar emzırdım cocuk 6 ay falan aynı kolda kaldı  bırr yasında dokuz 1 bucukta 10 kg oldu. zaten 4 kilo doğmustu. Hiç bişey yemiyordu gelio gidio emiyordu. Emzirmeyş bıraktım en sonunda 19 aylkken yemeye basladı hrm de nasıl yemek kendı alıp kendı yemek ıstıyor. Toparlandıgı dışardan da brlli oluyor. 
Maşallah barekallah sübhanallah darısı başımıza inşallah ☺️

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 989 göst.
21 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Nane.Limon (11,200 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 588 göst.
22 Ocak 2020 Diğer kategorisinde ❤️❤️Mrvnr❤️❤️ (14,470 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,113 göst.
0 oy