+2 oy
582 göst.
önce Diğer kategorisinde (83 puan) tarafından
Eşinizin haberi var veya yok birikiminiz var mı? Bende mi sıkıntı var anlamadım ya. Millet nasıl yapıyor biriktiriyor. Öyle elime aylık para geçmiyor. Eşim zaten ne istersem alıyor. Market alışverişini genelde eşim yapar. Ya da kartını verir ne kadar lazımsa ben alırım. O yüzden nakit de alamıyorum. İki bebeğim var ne zaman elime para geçse onlar için harcıyorum ya da ihtiyacımı alıyorum. Ama para biriktiremiyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz ya 

43 Cevaplar

+4 oy
önce (753 puan) tarafından

Bende hiç biriktirmem alışveriş yaparım elimde de hep para olur ya harcarim ya eşime veririm tekrar :sideways:

-Reklam-
+2 oy
önce (992 puan) tarafından
ben biriktirmiyorum ama yapan da yalan söyleyerek yapıyor. eşine param bitti diyorsun istiyorsun 100 verdiyse 50 kalınca bida bitti diyorsun bida istiyorsun. öyle oluyor. yoksa habersiz birikim zor.

ben kendim de çalışıyorum istesem kendi maaşımdan yaparım ama gerek duymuyorum. bizim birikimimiz de ortak, harcamamız da
önce (3,452 puan) tarafından
Ya evet ilk paragraftakinin eşi düzgün bakmayan kadınlar dışında yapılması çok yanlış. Sonuçta yalanın şakası bile iyi değil ve alışkanlık yapıyor maalesef
önce (83 puan) tarafından
Evet kaynanam aynen de böyle yapıyor. Gizli gizli yapıyor. Mesela fındık zamanı geçti bir çuval fındık saklamış eve. Onu satıp harçlık yapıcam dedi. Öyle de yapamam yani elimden para mı çalıcam
önce (992 puan) tarafından
yanlış doğru tartışılır ama yapanın öyle yaptığını görmüşlüğüm var ;) benim kocam müsrif olsa ben onun cebindeki parayı da alırdım o da ayrı konu tabi...
İşte dediğim gibi sıkıntılıysa kadının hakkı var zaten. Bazı kocalara kefenin cebi yok nereye götüreceksin parayı diye çıkışmak geliyor içimden :/
+2 oy
önce (997 puan) tarafından

Eşimden habersiz birikim yapmaya gerek duymuyorum :).

Birikim de yapmaya gerek duymuyorum :D.

İmkansız ya … Ben çocuğumu veya kendimi bir şeylerden mahrum bırakıp o parayı kenara atamam yani düşüncem bu şekilde 

Evet ben de öyleyim o yüzden birikmiyor
+1 oy
önce (865 puan) tarafından
Eşimde bende çalışıyoruz, genelde benim maaşımın çoğu birikime gidiyor ama ben çalışmasan sanırım hayatta birikim yapamayız 
+1 oy
önce (4,172 puan) tarafından
Biz birlikte biriktiriyoruz gizli biriktiremem ki soylerim :)) 
önce (7,106 puan) tarafından
+1
Aha bu ben oyaların parasını attı kadın dedimki dur bunu saklayım ki kendi emeğim zaten sorma huyu yoktur akşamına dayanamadım hadi gel sana kendi paramla tatlı ısmarlayım dedim gene tutamadım çenemi ☺️
önce (431 puan) tarafından
Ay bende oyleyim bizdede cocugum icin verirler al bisiler alirsiniz diye esime lazim olsun hemen veririm ogun şu vermisti diye
@kahvelihuzur hahhaha bu ben :)) bir ara halka arza giriyordum orada karla yemek ismarladigim oluyordu :)
@eylulrvam03 biz kumbara yaptık yoksa harcıyoruz :)))
+1 oy
önce (3,265 puan) tarafından
Maaş fazlasi kartta kalır, eşim bi yere yatırm yapmak için eksik para varsa alır, aldığını da benim üzerime yapar 
0 oy
önce (133,427 puan) tarafından

önceden  biriktirmuyodum ama artik kiyiya koseye kefen param diye koyuyom dunyanun bin bir turlu hali var nolur nolmaz aay benum yazilar niye boyle oldu

önce tarafından
Sevdos kefen icin erken daha ya
önce (865 puan) tarafından
Merve 1 dakika sonrası için yaşamanın garantisi var mı ? ☺️
önce (133,427 puan) tarafından
nolur nolmaz kiyida kosede insanin bi miktar parasi olmali hersey parayla su zamanda
Olmadı da olmuyır yav Bi ara biriktiriyordum eşim bozuk veriyordu dolmuş parası yaparsın diye. Şimdii ehliyet aldım artık o da yok djdbdhd
önce tarafından
Dp haklisin ,sevda digru diyon hersey paraylaa
0 oy
önce (738 puan) tarafından
Hayır biiktirmiyorum, bir şeye ihtiyacım olduğu zaman eşimden alamasam bile( ki öyle bir durum olmadı) ailem verir. Birikimimiz var ortak o da zaten. 
Çoğu kişi böyleymiş demek doğru olan bu
0 oy
önce (249 puan) tarafından
Eşim bana birikim ihtiyacı hissettirmiyor sağolsun. Ama kesinlikle birikim yapmasını tavsiye ettiğim arkadaşlarım var . Bir kere demiştim şuna şuna şuna dokunma onlar benim hayat garantim . Dedi biz seninle ayrılsak bile senin bir iğneni eksik etmem . Ben .....'un eski de olsa  eşi maddi sıkıntı çekiyormus dedirtmem. O gün bugündür şahsi birikim işini bıraktım. 
0 oy

Para kalmıyor ki biriksin elhamdülillah:) ama aylık düzenli yettiğinde eşimle kenara koyarız acil ihtiyaç olana kadar harcamayız. Gizli biriktiremem söylerim harcayacağımız zaman akıl alırız hem

Eşim de hâlâ borç ödüyor. Ev borcu var Bi yatırımımız o. Çok şükür o yüzden biriktirmemem normal sanırım
Herkesin normali farklıdır canım yani biri falan söyledi de taktıysan takma. Nasıl yaşadığımızı bilmeyen insanlar eleştiri yapıyorlar bazen. Maşallah ne güzel eviniz varmış işte daha ne yapasın hayatı da yaşamak lazım
0 oy
önce (3,063 puan) tarafından
Valla biriktiriyorum belli bir miktardan sonra dayanamayip soyluyorum esime ahaha.
Bir ara ben de yapıyordum ama artık olmuyır para gelmeyince nerden birikecek dhdbdh
0 oy
önce (15,693 puan) tarafından
Ben biriktiriyorum valla. Eşim hesabıma atar, cüzdaninda bulunsun diye verir, babam verir bazen çocuklarıma harçlik. Ben faturaları falan öderim kalanı birikim yaparım. 
Ne güzel bende de öyle olsa birikir ama yok
0 oy
Aylık atar kocam hesabıma onun bir kısmı ile altın alıyorum kocamın haberi var tabiki kalan kısmıda lazımsa harcarım değilde kalır hesabımda öteki aya 
Bana da atıyor ama hep borca gidiyor. Ben harcamaları kendi kredi kartımdan yapıyorum. Aylık 2 bini buluyor. Para atıyor ama o da harcamalara gidiyor.
Borcumuz yok canım çok şükür bana attığınıda der eve falan kullanma diye oyada yapıyorum ordanda geliyor 3 5
0 oy
önce (95 puan) tarafından
Yapmam ailem yada birileri verse birlikte harciyoruz gene ki adamin parasıyla da gizli birikim yapamam zaten ne istesem ne ihtiyacım olurca alir verir 
Aynen öyle gizli gizli yapılmaz ya
önce (95 puan) tarafından
Yani benim eşim maaşını aldığında karta koyani koyar diğerini bana verir istediğinde ben veriyorum e şimdi gelde ondan habersiz birikim yap çok yanlış bence
0 oy
önce (4,182 puan) tarafından
Güya biriktiriyorum öbür gün harcıyorum kendime bebeklerime şükür eşim her istediğimizide eksik etmez ama 
0 oy
önce (5,399 puan) tarafından
Esim den ihtiyacim icin zaten para aliyorum kartini da verir pazar parasini artirirsam ogluma harciyorum birikim yapmiyorum calisiyor olsaydim ama kenara para koyardim. Biriktirende param yok deyip esinden aliyor ya da esinden aldiklari harcliklara dokunmayip esinden tekrar para istiyorlar bence ya da avon oriflame homm bitkisel tarzi is yapiyorlar
0 oy
önce (2,563 puan) tarafından
Ben yapiyorm canim ama birikim yapsamda o birikimj tekrar esime veriyorm yanj yalan konusmus olmuyorm.esimde kumbara aldi bana bari buraya at birlkye birikim.yapalim diye.bence guzel oluyor daha onceleri gram altin ceyrek altin yapip esime gosterdgm oldu yanj
0 oy
önce (237 puan) tarafından

Kenarda 5 kuruşum yok ne varsa cüzdanda :)

0 oy
önce (535 puan) tarafından
Ne birikimi gizli borçlar var ahahahahahaha bizde ayrı  yok herseyi ortada 
0 oy
önce (227 puan) tarafından

Küçüklükten beri annem ev içinde karı koca saklı para olmaz derdi birikim içinde olsa. Ama şöyle eşin para tutmaz saçma sapan yerlere harcar mecbursundur o ayrı. 

Ben de herşey açık direk kaç paran kaldı kız bana borç versene diye sorar direk kurusu kurusuna söylerim :D her ay ikimiz kenara birşeyler koyabiliyorsak koyuyoruz ben çalışmıyorum ama belli miktar var her ay benim hesabıma attıği. Ama bu ekonomide çok zor kenara atmak iki aydır attık bu ay ekstra birşeyler oldu gitti kenardaki.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 394 göst.
0 oy
5 cevap 372 göst.
0 oy
8 cevap 328 göst.
14 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 790 göst.
30 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Miss.Berna (4,175 puan) tarafından soruldu

409,604 soru