+1 oy
354 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,858 puan) tarafından

İllallah ettim artık.  Buraya taşınalı 1ay oldu sürekli tanava vuruyorlar ufacık seste.  Kızlar benim ikizlerim var 4 buçuk yaşında biri otizm gun içinde konuşturur buna engel olamıyorum.  Diğer oğlum kreşte sabah 8 de gidiyor akşam 5 e kadar . Her gün özellikle 6 7 gibi duvara vuruyorlar . Gittim konusrjm güzellikle anlattım durumj özel gereksinimli çocuğum var bende rahatsız oluyorum elimden geleni yapıyorum başı boş bırakmıyorum kusura bakmayın siz duvara vurduğunuz da panik oluyorum falan diye.  Adam çıktı kapıya önemli değil biz bilmiyorduk falan dedi insan gibi konuştuk . Ama yine aynı yine aynı yemin ederim öyle cocuklar bagris cagris yapmazlar ben hemen müdahale ederim . Aksam 9 olunca yataklarında olurlar. 9 dan sonra hiç ses çıkmaz bizim evde . Dün akşam oğlum ağladı diye duvara vurdular. Çocuğun psikolojisi bozulacak diye korkuyorum çocuk 10 dk oturduğu yerden kalkamadı korkuyorum diye . Eşim dün akşam aradi duvara vurmayın çocuk korkuyor beni arayın diye . Neyse konuştu eşim adam sey diyormuş otizmli oğlum için.  Odaların kapısını kapatın tek odada kalsın yemin ederim kan beynime sıçradı bunu duyunca . Yok dedim bitti daha asla onlara güzellikle yaklaşmam dikkat etmem . Biz sustukça tepemize çıkıyorlar sakin dedim bir daha duvara vururlarsa polisi ben cagiricam en sonunda saç baş girisicez belli . 

Bizden önce çıkan kiracılar da alttakilerden dolayı çıkmışlar onlara da aynısını yapmışlar. 

Ben diğer evde 5 sene oturdum .5. Katta oturdum hiçbir komşudan şikayet almadım otizmli oğlum oldukları için çok anlayış gösterdiler.  Ama bunlar kıl dan nem kapiyorlar.  Gün içinde ses olmuyor mesela çocuk bir ağlasın hop vuruyorlar . Ya bu çocuk hiç mi ağlamayacak hangi çocuk ağlamadan büyüdü  . Çok doluyum dünden bu yana sinirden perişan oldum . Ama asla alttan almam bu saatten sonra 

21 Cevaplar

+10 oy
önce (3,803 puan) tarafından

Bu kadar sessizlik istiyorlarsa dağ başından bir müstakil alsınlar. Nasıl çözülür bilmiyorum ama haklısın inşallah fazla büyümeden halledersin. Çocuk bu yani yetişkinler kadar sessiz sakin oturamaz ki tabi ki koşturacak. 

önce (1,858 puan) tarafından

Bizden oncekiler bunlar yüzünden çıkmış.  2 kisilermis evde kadının çocuğu da yokmuş sürekli rahatsız ediyorlarmış bu şekilde davranarak . Araştırıyorum sürekli  kafayı fena taktım bilgi toplayıp koz olarak kullanicqm bir daha vururlarsa polisle aşağıya inicem. 

Bu arada yoneticiymis kendisi 1 aydır burdayım apartman 1 kere temizlenmedj toplam 5 bin topluyor aidat nereye gidiyor para belli değil.  Her şeyi araştırıyorum yemin ederim başıma ağrılar giriyor dussundukce
-Reklam-
+1 oy
önce (178 puan) tarafından

Ne ayıp ya insanlarda anlayış kalmamış Allah hayırlı komşu versin gerçekten 

+1 oy
önce (759 puan) tarafından

Akşam saat 10 dan sonra bi gürültü olsa tamam kızarlar diyeceğim ama 9 da yatıyorlar yazmışsın yaşlı mi bunlar 

Her akşam 9 da yemin ederim yatakdalar .yaşlı değiller sanırım çocukları yok 30 lu yaşlarda gençler bıktım usandım ya çocukların ellerine kollarını ağzını bağlamam gerekiyor ses çıkmasın diye.  Midemi bulandırdilar iyice 

önce (759 puan) tarafından

Abartmışlar kendi çocuğu olsaydı böyle düşünmezdi zaten insan halinden anlamaz onlar laf anlatamazsın öyle bir durumda polisi arayın kapılarına kadar gidiyorlar 🙂

0 oy
önce (2,399 puan) tarafından

Çok ayıp yaptıkları bizim apartman 8 daire got goteyiz hepimiz. En genç aile biziz diğerleri hep yaşlı insanlar . 4 senedir buradayız ki ben bile rahatsız oluyorum eşimle oğlum oynarken seslerinden kaç sefer uyarıyorum bı günden bı güne biri ne kapımıza geldi ne duvar vurdu. Ben bazen birilerini görünce ya kusura bakmayın çok ses yapıyoruz ama dinletemiyorum falan diyorum . Saçmalama yavrum hepimiz çocuk büyüttük diyolar. Ufak çocuk var yani anlayis lazım biraz . 

önce (67 puan) tarafından

Yaşlılar daha anlayışlı oluyor inanki 

Heh aynen diğer evde alt komşuyu gördüğüm her yerde özür dilerdim kadından.  Kadin çocuk onlar biz eymeni çok seviyoruz olsun falan derdi . Özel gereksinimli olduğu için oğlum hep anlayışlı oldular . Ama bunlar ağlama sesine duvara vuruyorlar . Dün korkuyorum diye 10 dk oturduğu yerden kalkmadı oğlum bir daha yapsınlar çok fena olucak bıktım artık ya

önce (2,399 puan) tarafından

Boşver duymazdan gel onları. Kapına gelirlerse de ses kaydı falan al sen çok yükselme şikayet ederlerse 

0 oy
önce (7,117 puan) tarafından

Sen sustuğun için tepene çıkıyorlar deli deliyi görünce sopasını saklar misali yapacaksın çocukları bağlayacak halin yok çok şikayetçiyse defolsun gitsin müstakil evde yaşasın benim arkadaki manyaak alttan aldıkça tepeme çıkmıştı birgün dellendim ondan sonra sesi çıkmaz oldu densiz asıl onu odaya hatta dağ başında mağaraya kapatmak lazım 

0 oy
önce (2,669 puan) tarafından

İstediği kadar vursun sen duymazdan gel senin kapına geldiği zaman yine aynılarını söyle hatta çekebiliyorsan video çek kalsın yarın bir gün bişey olursa delil olarak kalsın 

0 oy
önce (2,785 puan) tarafından

İkiz çocuklarımız dışında her şeyimiz aynı... 

Oğlum 3 yaşında, kreşe gitmiyor, bakıcımız var. Yaşıtlarına göre gayet sakin ve uyumlu bir çocuk. Alt komşumuz hastayım çocuk ses yapmasın dedi. Tamam dedik daha da sessiz olmaya çalıştık. Bitmedi asla. Oğlu var 23 yaşında, deli dana resmen saldırgan bir tip. Bir gün evde temizlik varken gelmiş kapıyı yumruklamış, kapının önündeki çöpleri dağıtmış, sayaçlara zarar vermiş. Polis çağırdık uzaklaştırma verdiler. Ama yine vurma bitmedi. Alttan tık tık vuramayınca kendi evlerinin duvarlarını yumruklamaya başladılar. Doğrudan bize vurmadıkları için uzaklaştırma ihlali de olmuyor ama oğlum her vurmalarında korkarak bize sarılıyor. Eşim 2 gün önce indi duvar yumruklamadan sonra, biz yapmadık diye inkar ettiler. Polis çağırırız diye. Sonra eşim de ikna olmayınca gerilmişler. Kadın neler neler demiş bakıcımıza. "Manyak kadın çocuk yetiştirmeyi bilmiyor, çocuk dediğin at gibi koşmaz kızarsın oturur yerinde" falan. Eşim polislik olduğumuz için tahriklerine gelmemiş çok şükür. 
Şu an yana döne ev arıyoruz, sırf bu illet komşu yüzünden giriş kat arıyoruz. Böyle hastalıklı insanlarla başka türlü baş edemeyeceğiz çünkü... 
Çok sarıldım sana da evlatlarına da, Allah ikimizin de yardımcısı olsun.
0 oy
önce (3,489 puan) tarafından

Komşunun da hayırlısı, ne biz bişey deriz ne yukarı ne yan herkesin çocuğu var insanız hepimiz rahatsız Olduğumuz anlar oluyo ama çocuk diyip geçiyoruz bu ne ya inada daha ses yap belli ki kapına gelmeye cesareti yok 

0 oy
önce (3,320 puan) tarafından

Yani insanlar çocuklara hiç anlayış göstermiyor. Tamam kavga bağrış vs sesleri uyarılabilir ama herkes çocuk büyütüyor. Bizim apartmanda da altı üstü bile değil yanlarda altlardaki komşular diğer komşuya ağlama sesi çok geliyor demiş. Kadın ne yapsın 2 erkek çocuk arka arkaya büyütmeye çalışıyor. İki taraflada çok samimi değilim ama kadın dedi günde 3 kere parka çıkarıyorum ses yapmasınlar apartmanda rahatsız olmasın komşular. Sinirden çocuklara baskı yapıyormuş sussunlar diye. İlaç kullanamaya başladım diyo . Biraz anlayışlı olmaları lazım apartmandakilerin.

Benim çocuğum yoktu uyumak istiyorum öğlene kadar, alt komşumun oğlu 3 4 yaşlarında 8de uyanırdı rahatsız olurdum ama çocuk diyip geçtim hep lafını dahi etmem. Şimdi benim oğlum erkenden uyanır yinede ses yapma erken derim. Ama karşılıklı anlayış lazım. Herkes görüyor bu günleri ve elinden birşey gelmiyor. Ama büyüdükleri için unutuyorlar. Çokta takmayın bence. 

0 oy
önce (13,411 puan) tarafından

ne demek çocuğu odaya kapatın tek kalsın, nasıl bir vicdan yoksunluğu bu. kendi başlarında olsa kimden nezaket bekleyecekler acaba

Tek kalsın demiyor 

Tüm kapıları kapatın evin içinde dolaşmasın 1 odada hani beraber kalın manada söylüyor kan beynime sıçradı ben çocuğu odada nasıl tutayım vicdansızlar merhamet yoksunu 
önce (13,411 puan) tarafından

e o da olmaz, kendi bi odada dursun evin içinde o zaman

0 oy
önce (37 puan) tarafından

Sende aşağıya vur onlar vurunca

0 oy
önce (312 puan) tarafından

Tövbe estağfurullah bu nasıl hadsizlik bu nasıl dengesizlik bu kadar bencil olunmaz yahu el kadar çocuk nasıl rahatsız ediyor insanları ben anlayamıyorum 

Sakin altta kalma onlar bir vuruyorsa sen iki vur yeter bu ne böyle edepsizler çıt sesi çıkmasın istiyorlar galiba gitsin dağda taşta bir başlarına yaşasınlar o zaman 

0 oy
önce (2,533 puan) tarafından

Canım konum adres verir misin o zeka özürlülerin agzını burnunu kırmaya gelecem... Tansiyonum fırladı şuan sinirden

0 oy
önce (361 puan) tarafından

Kendileri ne çocuk olmuşlar ne de çocuk büyütmüşler.

0 oy
önce (135,279 puan) tarafından

ulaaan o laftan sonra o adam varyaa ben olcaktimkii kiz eylul sofra bezi silkele kafasina tukur her pisligi yap kiz parcalarim lan ben onu odaya kapatmis lafa bak

0 oy
önce (1,238 puan) tarafından

Ne kadar terbiyesizce bir davranış tavana vurmak neyin nesin insan gibi kapıya gel derdini anlat. Bir insanda hoşgörülüge bakarım asla sesler beni rahatsız etmez bu sebepten dolayı kimsenin kapısını calmam utanırım annem babam beni böyle bir terbiye ile büyüttü 

0 oy
önce (3,248 puan) tarafından

Bunun otizm çocukla alakası yokki canım her çocuk aynıdır koşacak oynucak evde bağlıcak halimiz yok ya. 

Bende yıllar önce öyle bir komşuya denk geldim çocuklarım 3 ve 1 yaşındaydı gün içinde antrede koşarlardı en fazla küçükler daha en fazla ne yapabilirlerdi. Alt komşu yeni evli çiftti kadın öğretmen erkek polisdi. Neymiş eve gelince dinlenmek istiyorlarmış kafaları götürmüyormuş. Aslında adamın hiç sesi çıkmıyordu kadın çok cazgırdı . Güm güm duvara vururdu.benimkikerde korkardı. 1 oldu 2 oldu eşim konuştu olmuyor.kibarlıkla konuştu 

En son kadın duvara vurdu bende ona vurdum bide bağırdım gel len hadi sıkıysa kapıya dedim bide tekmeledim yeri. Baktım koşa koşa merdivenden çıkıyor ben bırak kapıya çıkacam dedim eşim salmadı odayı kapattı sen çıkarsan döversin kadını bi dur die. Artık kapıya çıktı eşim . kocası da yanındaymış abi kusura bakma diormuş tutamadım geldi. Eşim çocukları getirdi bakın koşanlar bunlar küçücük die ozamn mal karı anlamış biraz da olsa 1 ve 3 yaşı ya nasıl durduram . 

0 oy
önce (306 puan) tarafından

Bak bacım biz de ilk hep mahcup olduk şikayet ettikçe alttan aldık bizim alttaki bunak tek yasiyo bir de sustuk ikide sustuk derken evde oynamasına kadar geldi iş en sonunda eşim kavga etti binada bağırış cagris ağzına geleni saydı rahatsız olursan polisi ara ben 3 yaşındaki çocuğu baglayamam dedi biz de akşam erken uyuturuz sabah erken saatlerde ekstra dikkat ederim kalktı öğlen 12'de şikayete geldi gündüz vakti çocuğumu baglayamam bu kadar hassas olanlar mustakilde yaşamalı bence siz de mütevazı davrandikca çit cikmasin isteyecekler biraz sert çıkışın.

0 oy
önce (60 puan) tarafından

Gün içinde çıkan sese karışamazlar ki. Sonuçta bando takımı yok evinizde. İki tane çocuk ses yapmış nolcakk. İnsanlar çok tahammülsüzleşti.. 

0 oy
önce (2,199 puan) tarafından

Benim yan komşu bir kaç defa sizin çocuk gece ağlıyor bazen dedi . Ben de yapacak bir şey yok bebek o daha gece gündüz istediği zaman ağlar ağlayacak da kimse bir şey yapamaz buna dedim bir daha ağzını açmadı. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 345 göst.
6 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Canan can (236 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 691 göst.
31 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Mevlanaa (4,851 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 365 göst.
15 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Amine su (3,419 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 462 göst.