+3 oy
774 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,867 puan) tarafından

Slm bacikolaaar🤗🤗🤗 

Hepimizin doğum yaptıktan sonra , çenesinin ayarı olmayan yakınlarımızın, saçma sapan yorumlarına maruz kaldığımız olmuştur😒

Sizin aldığınız en saçma yorum yada tavsiye neydi??

Benim eşimin halası dedi ki, lohusa ziyaretine gelenlere yemek ikram etmezsen çocuğun aç gözlü olur 😂

39 Cevaplar

+9 oy
önce (135,868 puan) tarafından

kimsesi olmadan doguranlar toplasin sayimizi bilelim🤣🤣🤣

benim hic kimsem yok gebelik zehirlenmem vardi dr ebe vs herkes biliyodu zorlanmadim zaten gece dogurdum oglen eve geldim

önce (1,867 puan) tarafından
+1

Valla bacım hem şanslısiniz , hemde şanssız ne deyim bilemedim 🤷‍♀️ 

önce (4,384 puan) tarafından

@BabyBoyum geldim geldim 🤗 İlk çocukta eşimle tek ikinci çocukta eşim ve oğlumla birlikte gittik hastaneye 🥰

hosgeldin @Doparlangidiyok..

önce (3,665 puan) tarafından

Arkadaşım ve kocam vardı ama çokta tek sayilmam galiba 😄

-Reklam-
+5 oy
önce (992 puan) tarafından

Tavsiye mi değil mi bilemem de ben ilk doğum yaptığımda kaynanamlara gittiğimizde geri eve gelirken kaynanam eşime bebeği sen taşı bu şimdi taşıyamaz düşürür falan derdi o zaman bişey demedim tabi ama sürekli derdi aman sen taşı o düşürür ne eder diye geçen kurban bayramında beraber bi akraba ziyaretine gittik merdivenliydi evin girişi ikinci bebeğim var bu arada 4 aylık falandı kaynanam yine eşime aman babasına verseydin şimdi düşürürsen dedi sonra eşimde alıyım mi inemezsen dedi niye taşıyamayayım 9 ay karnımda taşımayı becerdiysem bunu da beceririm sanki sakat değil ya bacaklarım inerim dedim kaynanam şok oldu 😂😂3 sene öncesinde söylemediğim lafı 3 sene sonra söyledşm ama olsun 😂

önce (18,801 puan) tarafından

Geç olsunda güç olmasın:) ohhh

Vayyyyy 12 'den gol atmışsin helal sana👏👏👏👏

+3 oy
önce (650 puan) tarafından

Vallahi benim en tiksindiğim şey sürekli ay bebeği kucağa alıştırdınız bilmem ne 10 tane çocuk büyütüp gazın ne olduğunu bilmeyen kişilerin bunu söylemesi beni aşırı sinir ediyordu ama tabii takmıyordum he deyip geçiyordum

+1

Eskiler çocuk büyütmeyi sadece "hayatta tutmak" zannettiği için biz yeni anneleri sürekli eleştirirler😬

önce (650 puan) tarafından

Aman asla kimseyi takmam vala 

+3 oy
önce (213 puan) tarafından

Sıcaktan gelince annem göğüsünü yıka sütün kaynamıştır demişti çok gülmüştüm canım anam 😁

önce (3,149 puan) tarafından
+1

Bende çok güldüm buna 😂

+3

Yanıyosunnnn Fuat abiiiiii🔥🔥🔥😂😂

önce (213 puan) tarafından

😁😁😁

+2 oy
önce (1,282 puan) tarafından

Bebeği emzirirken yemek yersen süt bebeğin boğazına kaçar 🤣🤣🤣

Daha neler neler 🤣🤣

+1

Çünkü her bokologlar herşeyi bilirler😬

önce (8,155 puan) tarafından

Ben bişey içilmez diye duymuştum aynı şeyi 🤣

😅😅

Değil mi bana böyle söylemişti 😄

+2 oy
önce (3,352 puan) tarafından

Şıkşıngırdar yar şıngırdar Kemer belde şıngırdar

Yani çoktur kız hangi birini sayalım saysın bu millet 😂😂 

önce (3,352 puan) tarafından

Hahah nickine çok güldüm ya😆😆😆🤭

+1

Çok orjinal dimi😂😂😂

+2 oy
önce (2,816 puan) tarafından

Şey demişti babannem çocuk doğar doğmaz annemi aramış çocuğa pekmez yedirin 1 çay kaşığı sarılık olmaz demişti 

Bide ben dogumdayken kocam falan kapıda bekliyolar kocam çok korkar ameliyattan  bide baya riskliydi benim sezaryenim korkmuş ağlamış tanimadigi bı tane bekleyen amca karının arkasından ağlarsan karın arsız olur aglanmaz karının arkasindan demiş 

önce (2,467 puan) tarafından

Çok sinir oldum bu lafa😡

önce (2,816 puan) tarafından

Sen mi ben mi ? Sen ne dedin adama dedim ne dicem benim canım burnumda dayı git Allah aşkına demiş 

+1

Burdan bi tane çakasım geldi o amcaya, Allah'ın teneke kafası 😡

+1 oy
önce (5,806 puan) tarafından

Demeki kendisi ondan az gözlüymüş😂😂😂😂

+1

Doğru olabilir çünkü gerçektende aç gözlü 😂😂😂

O zaman o lohusa halimizle hizmet edelim biz 😂😂😂

+1

Kurban ederim 🤨

İsterler valha

+1 oy
önce (961 puan) tarafından

Kaynanam diyordu ki; dondurma yeme süte geçer sjshsjsj e geçsin ne olacak yok sütü keser diyordu 🥴

+1

O nasıl bi kafadır yaaa😂😂

önce (5,689 puan) tarafından

Ana benimki de sütün soğur bebeğe gaz yapar derdi yeni aklıma geldi 😂😂bende o zaman sıcak yiyince ağzı yanar derdim 

+1 oy
önce (713 puan) tarafından

Altıncı aydan başladım tuvalet eğitimine hatta yatakları ayırdım odasını öbür odaya koydum dedi sende başla 6 gibi yoksa daha alismaz dedi  😀😃🙂 ne tuhaflık ki oğlum yeni tuvalet ogreniyor 2 yaşında karamboleler olsada güzel çabalıyor en azından yavrum . Ayrıca el kadar bebe ne alaka odasına geçirdim.  Oğlum 15 günlükte hep koyun koyuna yattık emdi uyudu kaliteli uykusu ve anneye teması için bu herzaman onerilir ve dikkat etmek de gerekir ben kafa hizamdaydi oğlumun üst bedeni kafası daha yukarıdaydi zaten yanında yatırma alışırsa bırakmaz diyenlere inat dünyaya sadece birkere gelen ve bu yolları bikere geçecek olan oğlumla kendi bildiğimi yaptım koyun koyuna uyuduk ve öyleyiz hala tuvaletini tamamlayalım inşallah yaza eşimin yanına gecixem. Yani şu var ağzı olan konuşuyor. 

Kaynanam tuzlayal8m demişti kokmasın diye dedi bende dedim ki seni tuzladilar mi anne dedim tuzlamislardir kesin dedi benden sonrakiler de tuzladilar felan yaptı bende lafı yapıştırdım ozaman sen niye devamlı kokuyorsun hayırdır dedim. 😀😃 öyle cevapsiz kaldı.  COK ISRARLA DEDI AMA BENDE DEDIMKI BENIM COCUGUM BENIM KARAR8M BUNA KIMSE KARISAMAZ BILE BILE ÖLÜME YOLLLAMAK BU CIK SU KAFADAN DEDIM BI AZARLADIM . bulursan yaparsın nah yaparsın dedim yapamadi  😀😃 

Önceden hamileyken tatlı dille söyledim zararını anlamadı bende doğuma yakin güzelce payına düşeni verdim. Oh iyi oldu . Eşimde biliyor asla dedi zaten oda   😀 iznim olmadan kucağına dahi alamadi 40 ina kadarda asla opemedi:) 

Anam iyidir severim ama ozamnlar böyle saçmaladı bianda gaza geldi o misafir yüzünden oldu zaten ilk o başlattı bu cümleyi anamdan onaylaadi hihi yaparsın yaparsın dedi suratına dik dik bakıp çıktım peosimden geldi benim çocuğum karışamazsın dedim. Orda boşalttım ağzımı malesef . 

+1

Helal kız valla dişini göstereceksin gerektiği yerde yoksa vay haline 😒

önce (713 puan) tarafından
+1

Valla ben eve girdiğimden beri  böyleyim hoşuma gitmeyen durumda aksime davranilinca asla alttan almam üstüne koyarım söz konusu cahil davranmaksa anlatmaya rağmen ve söz konusu benim varlığımı yok saymaksa ozaman başka ben görür insanlar karşımda. Kaynanami çok seviyorum ayaklarını dahi yikamisligim var ve yapmaya da devam ediyorum gerektikce işten gelir ayağım şişti derdi babamın da onunda hemen iki kova sıcak su içine karbonat atardım mis gibi ovalardim yine olsun yine yaparım ben onları seviyorum çünkü.  Onlarda ben hasta olsam evladı gibi bakarlar kronik rahatsızlığım var krizlerim var ve bikere beni yalnız bırakmadılar artık onlarda neye kızıp neye tahammül edemediğimin farkındalar geç de olsa 😀. Bende istemem üzmek germek ama herkes8n sınırı var birileri gelip o sınırları yok saydığı anda bianda ortam ritmi  değişiyor malesef . 

+1 oy
önce (1,830 puan) tarafından

Bebegi doğurdum odama götürdüler beni ve bebegide yarım saat sonra getirip kucagıma verdiklerinde kaynanam benim bebegimi benden kıskanıp kucagımdan aldı kucagına alışmasın diye ona okadar sinir oldum ki aylar sonra aramızda tartışma oldu ve yüzüne vurdum bu yaptıgını benim çocugumu kıskanıp kucagımdan aldın senmi bakacaksın dedim şuandada görüşmüyoruz kendisiyle ohh onun yüzünden sütüm gitti ya 

+1

Ayyyy en çok ihtiyacı olan şey çocuğun anne kokusu, kucağı, alışsin yaaa niye alışmasın elin çocuğumu bu tabiki bana alışacak bu nasıl bir bencilliktir😡

önce (1,830 puan) tarafından

Kıskançlık fesatlıktan başka bişi değil sonra tabi yeri geldi bende vurdum yüzüne benim çocugum benim kucagıma alışacak sen mi yapıyorsun evimin işini veya senmi bakıyosun benim çocuguma dedim daha doğumun ilk saatlerinde bile kadın beni okadar strese soktu ki yarım saatte bir bu çocuk aç diye bebegi emdirmem için ısrar edıyordu hastanede ben zaten sezaryenliyim ölüyorum agrıdan sancıdan stres sıkıntı dışında hiç bir işe yaramadı çok bilmiş herbokolog hakkımı asla ama asla helal etmiyorum ona ve onlara çünkü düşündükçe zoruma gidiyor 

+1 oy
önce (1,224 puan) tarafından

hiç bir tane bile saçma tavsiye veren olmadı çok şükür ya :) hatta erken doğurdum diye gel desem de ziyarete gelmediler :) çocuklarım minik biraz dediğim herkes, "e erken doğdular çok iyiler bence" diye moral verdi. şükür çevrem bilinçliymiş

+1

Çok çooookkkk sanşlısın👏👏🧿

+1 oy
önce (18,164 puan) tarafından

Hala kişisinin annesi dememki bir bardak su bile ikram etmemis😂😂 

Bana da Bebeğin uslu diyip diyip bebegimi nazar etmeleri 

+1

Gözü çıksın bu nefisli nazarı değenlerin😡

+1 oy
önce (139 puan) tarafından

Acilen korunmaya başla 😂 sanki benim zeka seviyem bunu düşünmeye yetmiyor

+1

😂😂😂😂😂

+1 oy
önce (866 puan) tarafından

Çocuğu çok kucağına alma. Kucağına alışır. Wtf yani 😃 

İnatlarina kucağımdan indirmedim 😬

+1 oy
önce (32 puan) tarafından

Bebeği emzirirken su içersen, sütün düğümlenir 😂😂😂😂 lıkır lıkır içtim hiç de düğümlenmedi fkahskagdh. Bu insanlar üşenmiyor da böyle saçma şeyler düşünüp uydurmaya

Ayyy banada çok dediler emzirirken bişe yiyip içme diye, deli olurdum 😡

önce (32 puan) tarafından

Valla bende ama inadına içtim 

+1 oy
önce (148 puan) tarafından

Sıcak seyler yersen içersen bebegın agzı yanar yara olur 

Allah akıl fikir versin yaaaa😁

önce (148 puan) tarafından

Bir yakınım sormus bunu Dr a 

Dr demis ki anne sutu her zmn 36 derecedır diye 

+1 oy
önce (372 puan) tarafından

Bebeğin ensesinden öpme birşey olur avucundan öpme birşey olur ayağının altından öpme birşey olur hiç biri aklıma gelmiyor ama bebeği sakin emzirirken uyuya kalma şunun çocuğu annesi uyuya kalmış ölmüş emzirirken birşey yiyip içme bebeğin boğazına kaçar aklıma bunlar geldi

Allah'ım saçmalığın daniskası resmen 🤦‍♀️

+1 oy
önce (3,348 puan) tarafından

Kaynanam ilk geldiğim gün 4 Kaşık şekerli çay getirdi bana iç sütün olsun die .resmen midem bulandı çaydan..bide aklıma gelen

adetli olanlar eve çocuk görmeye gelmemişti biz adetliyiz sonra gelelim die.. 

Aaaaa adetli iken Mevlüde falan gidilmedigini biliyordum ama bunu ilk defa duydum 🫢

+1 oy

Bebeği yıkadıktan sonra emzirme yoksa ağzı kokar 🙄

Banyodan sonra emziği bala batırıp bebeğe ver tatlı dilli olsun 🙄

Ayyyy yeni dogan bebeğe bal vermek en tehlikeli şey, Allah akıl fikir versin yaa🤷‍♀️

Sorma valla bende bilmiyordum allahtan hemen öğrendim 

İlgili sorular

+1 oy
34 cevap 1,182 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde BETIGUL (3,067 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 731 göst.
22 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Happymommy (2,000 puan) tarafından soruldu
+1 oy
45 cevap 932 göst.
23 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu