+3 oy
455 göst.
önce Kültür-Sanat kategorisinde (1,715 puan) tarafından

Beni eski postlardan hatirlayan var mi bilmiyorum.

Annemle 4ay bi küslük dönemı yaşadik. Yilda toplasan 20gün gittigim evinde temizlik yapmiyomuşum diye benimle tartıştı. İzin dönüsü ne benimle ne esimle ne 4yasindaki cocugumla konuşmadi. Telefonlardan engelledi

Neyse bi sekilde engeli kaldırınca aradım biraz biraz buzları erittik. Ama esim durduk yere ona küsüp telefonlari suratina kapattigi icin hala mesafeliydi. 

Umreye gidicekleri icin ben yolculamaya gittim esimde son otubuse binerken hoşcakalin dedi o sekilde Umreye gittiler. 

Umre dönüsü esime dedim sen annemlere mesafelisin  madem ben otobusle gidip geleyim  zaten bu ay haftasonlari nöbetin var diye o sekilde ikna ettim. 

Sonra annemi aradi ben geliyorum diye kadın bana demesin mi kocanla gelmiyosan gelme.  Senin kocan evime gelmiyosa bana dolayli yoldan evime gelme demek istiyo diye bana hakaret etmeye başladı. Yok neymis bende bundan sonra kaynanama gitmicekmism vs vs.  

Anlatmaya calistim. Anlamadı gece 12de telefonda sinir krizi gecirtti bana. Apartman başima topladi. Esim isteydi babam nasıl aradiysa  adam geldiginde kalbi agzindaydi. 

Yani bunlari haketcek ne yaptim . Anamin babamın evine sartlı koşullu gidiceksem hic gitmem daha iyi. 

Siz olsaniz ne yapardiniz 

9 Cevaplar

+2 oy
önce (5,619 puan) tarafından

Gitmem. Aramam. Yazmam. 

önce (1,715 puan) tarafından

Benim kizim anneme cok düskün. O küslük doneminde  cok yıprandı. 

Simdi sadece onla konusturuyorum ben konusmuyorum . Cok yordu beni

önce (5,619 puan) tarafından

Çocuğunuzun zihnini oyalayarak annenizi unutturabilirsiniz. Anneniz çok toksik biri ve sizde annenize bağımlı birisiniz. Bu nedenle sizin özgüveninizi yerle bir etmiş anneniz. Gece sinir krizi geçirmenizin nedeni bu. Eğer özgüveniniz yerinde olsaydı anneniz sizinle öyle konuşmazdı. Ben çocuğumu uzak tutarım sizin yerinizde olsam. Bakın psikolojik yardım alın kızınız için. Sizin özgüveniniz yerine gelince size karşı herkesin davranışları değişecek. 

Valla tespitleriniz cok doğru. Kücüklukten beri annem tarafindan  baskı ve dayakla büyümüş ona ragmen anneme bagimliyim.

Yani bu kadar iyi huylu olmama rağmen bu kadar kolay silip atmasi beni yok sayması benim ayarlarimi oynatiyor. .

Bu sinir krizi ilk defa yasadigim sey degil. Kendimi caresiz ve sıkışmış hissettigim zaman oluyor. 

Eskiden eşimden cekinirdi bana bulasmazdi bu sene abimlere satasamiyor diye bana sardı

-Reklam-
+1 oy
önce (2,384 puan) tarafından

Ay çok üzüldüm ya bir anne evladına bunu neden yapar çok günah bu yaptığı.

Allah hidayete erdirip içine merhamet versin.

Şuan kendimizi düşündüm kıyamayarak gözünün içine Bakarak büyütüyoruz ileride böyle bencilce davranıp üzmeyiz inşallah yavrularımızı ☹️

Yani şu an ben kizima başka odaya git bile diyince icim daraliyo uzdüm diye. 

Kadın umreden geldigi halde bana gelme diyo. 

Evime sürekli gelen bi insan olsa anlicam dertlenmesini senede 10gün gelcegi eve gelemicem diye evliligime fitne fesatlik sokmaya calismasi . 

Aklım almiyor 

önce (2,384 puan) tarafından

Bencilce...

+1 oy
önce (4,542 puan) tarafından

Gitmezdim evimin huzuru için mesafe koyardım. Ne kadar annen olsun, sende onun evladısin insan evladına şart koymaz veya temizlik yapmadı diye küsmez

Bu yaptigi evlilge fitne  fesatlıga giriyor. Bende gitmek istemiyorum. .

Kime anlatsam zaten inanamiyo insan uzaktaki evladina bunu yapmaz diyo

Evet boşanmaya kadar gidebilir Allah korusun. Annen bir uzmandan destek alsa onun içinde sizin içinde çok iyi olur. Allah yardımcın olsun 

Asla almaz. Eski kafalidir canm. Keske alıp normal davranabilse

Üzüldûm senin için arada kalıyorsun.

0 oy
önce (262 puan) tarafından

Annen kusura bakma ama değişik biraz, böyle bir anneye gidilmez gel de denmez ve konuşulmaz. Engellerse engellesin, peşinden koşmak hata bana göre ben ne yazarım ne ararım böyle olsaydı. Rabbim yardımcınız olsun

Amin insallah. Gercekten psikolojik olarak dayanikli bi insan olsam bende  boyle yapmak istiyorum 

Simdi sadece kizimla konusuyo ben konusmuyorum . İcimden gelmiyor

önce (262 puan) tarafından

Canım anneler biraz değişik oluyorlar benim annem de değişik tabi böyle değil ama var onunda saçma sapan huyları vs, sen mesafe koy boşver içinden gelmesin zaten. Evine yuvana odaklan, eşin ve çocuğunla huzurun önemli daha fazla başını ağrıtma. Sana yazık 

0 oy
önce (66 puan) tarafından

Benimki daha beter canım emin ol daha kötüleri var.. Ben evlenirken neler yaptı neler bana vurdu bu evden git 1 hafta oruç tutacam dedi.. Sırf evleniyorum diye babamı kardeşlerimi bana düşman etti neyse bir şekilde evlendim.. Benimle 4 sene konuşmadılar aramadılar sormadılar evime gelmediler tabi bende gitmedim.. Sonra kızım oldu öyle geldiler ayaklarıma kapandı af diledi.. Neyse affettim mecburen el kapısı 4 sene ne çektim ben bilirim sürekli laf ettiler ezdiler.. Tabi bunların sorumlusu hep annemdi.. Şimdi de patavatsız konuşmaları yüzünden eşim götürmüyor istemiyor evlerine gitmeyi.. Bir yandan haklı da birşey diyemiyorum.. Gelmiyorsunuz diye eşime diş biliyor bende siz gelin diyorum onlarda ayda bir geliyorlar gidiyorlar.. Bende isterdim ailemle rahat görüşeyim baba evine rahat gidip geleyim.. Huzursuzluktan bıktım usandım.. Konuşurken bile sürekli oğlundan gelininden bahsediyor lafı sürekli onlara getiriyor.. Beni herkese hizmetçi eden annem gelinine bulaşık bile yıkatmıyor.. Kimsenin yanında değer görmedim o yüzden bu saatten sonra kendimi ve evlatlarımı düşünüyorum onlar için kendim için yaşıyorum.. Gerisi boş annende olsa boş.. 

Öyle canim. Benim annem kuyruguna basmazsan güya iyidir. Azcık kendi dısında birini tercih ettigimizi görsün herkese düsman kesilir. 

Yani gercekten cok özeniyorum anne baba evine gitmek icin can atan o evde huzur bulan insanlara. Ölürsem icimde ukde kalicak bu . .

Rabbim evimizdeki huzuru bozmasin diye dua ediyorum. 

Ama onlar yüzünden bu mümkün degil 

Benimde en zoruma giden şey ailem yüzünden huzursuz olmak.. Yeterince hayatımın içine ettiniz bari şimdi rahat bırakın demi.. 

Yani seninkilerde boyle mi bilmiyorum. Benim mutlu olmam onlara batiyor ozellikle anneme. 

Evlendim 1 hafta sonra beni aradı emzirdiğim süt sana haram olsun seni doğuracağıma taş doğursaydım dedi.. Bunun nedeni de kardeşim üniv ye gidiyordu yolcu etmeye gitmedim gelmem dedim ondan.. Kına gecesi düğün günü sabahı anneme yalvardım nolur bi tatsızlık çıkarma da çekip gidiyorum işte diye.. Düşün benim psikolojiyi.. Allah'tan üniversiteden arkadaşlarım geldi de onlar biraz moral olmuştu bana.. Daha saymakla bitmez... Allah görüyor herşeyi diyecekte yapacakta birşey yok maalesef..

Aynen öyle ben evime yada kendime birşey alsam sevinçle görüntülü ararım gösteririm hemen yüzü düşer iyi hayırlı olsun der ama içten samimi değil hemen yüzü düşüyor görüyorum.. Neden böyle bilmiyorum ne yaptım onu da bilmiyorum... Varsa yoksa büyük kardeşim ve eşi.. Oğlu ve gelini için ölecek.. Bir de sürekli geçinemiyoruz yetmiyor vs diyor sanki birşey istiyorum gibi.. Bana gelince ağlıyor sürekli.. Eşimde buna sinir oluyor sen bunlardan birşey mi istiyorsun sürekli sana gelince ağlıyorlar diye..

Bide bu kadar seyi yapip mükkemmel bi anne kız ilişkisi olmasini bekliyolar. Bana da gecen sitem ediyo sen benden ayrilirken bi kere bile aglamadin diye. 

Yani bu soruyu kendine sorup eksik olani tamamlayip insan gibi davransa. 

Bizim annemlerimiz varken huzur bize bu hayatta zor malesef

En büyük hataları sorunu kendinde değil bizde aramak.. Malesef bende artık eşime diyorum annemden dolayı huzursuz olmak istemiyorum çünkü bıktım artık dayanamıyorum psikolojim kaldırmıyor.. Her yerim uyuşuyor.. Bana yazık.. Ondan dolayı da ne lafını ediyorum ne açıyorum eşimin yanında bile telefonla konuşmuyorum saçmalıklarını duymasın diye.. Bu hayata bir kere geldim ve benimde 2 evladım var onlara daha sağlıklı bir anne olabilmek için çabalıyorum.. Sende öyle yap boşver annen de olsa boşvermeyi bilmelisin.. Mesafe koy.. Yuvanı huzursuz etme eşine çocuklarına bak çünkü bizimde ailemiz oldu artık onları düşünmek ve ailemizi korumak zorundayız.. 

0 oy
önce (4,928 puan) tarafından

Normalde anne baş tacıdır falan derim burda annesini evine kabul etmeyenleri falan okuyunca sinirlenirim ama senin annenin bence çok büyük psikolojik sorunları var görüşme demek bana düşmez ama ne deyim canım Allah yardımcın olsun 

Normal düşünebilen bir anne olsa kızım sen gel göreyim de eşinle de sonra gelirsiniz önemli değil der 

Ben sinir krizi gecirdikten sonra esim babamla konusurken hala esimle kavga etmek icin arkadan bagiriyomus. 

İnsan kizim.nasil diye sorar önce. Hala kendini savunma derdinde esimle kavga etmis. 

Cok zor durumlara soktu beni ya. 

Çok haklısın sinirlenmekte kizmakta aranızda anne kız ilişkisi belli ki yok mesafelinol bayramda ara sor sağlıkları için duacı ol senin yapacağın bence birşey yok huzurunu annen için bozma 

önce (346 puan) tarafından

Eşin ne dedi peki 

Konusma diyo. Seni bu kadar üzüyolar maden sürünsünler kafasinda. 

O su an onlara guvenini tamamen yitirdi. 

0 oy
önce (3,128 puan) tarafından

Yani annene ne sen ister kocanla gidersin ister tek gidersin oraya kiminle gideceğine annenmi karar veriyor,sanki sen oraya gitme diye bahane arıyor gibi geldi bana

Eşim ona mesafeli diye ona gönül koyiyo güya. Ama bu mesafeyi olusturan kendisi. Benim esim dünya iyisiydi. Kendine düsman etti adami.

En ufak bi kuyruk acisinda senin annen yok senin annen öldü diyip beni psikolojik olarak yipratiyor. 

0 oy
önce (346 puan) tarafından

Znnen benimki gibi tribe giriyor anca 

Ay en isi gücü trip kavga

0 oy
önce (1,689 puan) tarafından

Hatırlıyorum seni ve annen yine yapacağını yapmış yani ne demek eşin gelmiyorsa sende gelme bir daha kaynanana gitme yani annen seninle küsmek için bahane arıyor galiba sürekli madem bunu istiyor sende öyle davran gitme arama açma umre bile işe yaramamış annende

Valla umreye gidince biraz düzelir dedim ama nafile. 

Gercekten oyle bi bahane olsada küssem kafasinda. .

Bende komusmuyorum. Goruntülü ariyo acip kizimin eline veriyorum 

Yani ben olsam kızımı da uzak tutardım çünkü annenin ne zaman ne yapacağı ne diyeceği belli değil sana Bunca zaman baskı kurmuş bunca zaman üstünlük geçirmeye çalışmış biri ve bu durumlardan senin kadar kızım da etkileniyor yanlış anlama ama annen kızını etkisi altına alırsa ne olucak 

Valla ne yapacagimi bilemiyorum canim. Konusmadigimiz donemde kizim cok etkilendi.  Bi daha ayni seyleri yasasin istemiyorum. Telefonda 5-10dk konusuyolar. 

Simdi artik hergün aramicam  haftada 2-3 en fazla yeter 

Haftada 1 bile idare eder bence ama tabi karar senin canım 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 542 göst.
14 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Kelebek0707 (1,714 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 394 göst.
21 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde Aslı saray (411 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 645 göst.