0 oy
839 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (527 puan) tarafından

Merhaba kızlar biraz uzun konular birbiri ile baglantılı eğer zamanınız yoksa okumaya hiç başlamayın gurbette evliyim 25 haftalık hamileyim 45 gün önce yengem doğum yaptı o hamileyken öğrendiğimiz de ben daha hamile degildim ve yengeme memlekete yanına gelecegim yegenimle ilgilenicem yanında olacam dedim gebelik durumum oluştu zaten yeni doğum yaptı doktoruma sordum 6 7 saat yol otobüsle gidemezsin önermiyorum dedi benim bir kizim daha var 3 yaşında çok zor olacaktı esimde beraber gidelim dedi arabamızla gidecektik izin aldı alacak derken geçen hafta gidecektik kar yağışı başlamış yaşadığım memlekette kar yağmadıgi için kar lastigimiz vs yok abimde annemde gelmeyin dedi bize bende hediye almıştım yeğenime ve altın takacaktım ama durumumuz el vermeyince bir miktar para ayarladık kendi hediyelerini kendileri alsın gönlünce çocuğuna harcama yapsın diye biz gidemeyince hediyeyide götürmedik işte nasip ya arkadaşlarımız bizim memleketten geçip baska bir yere gececekmiş onlardan ricacı olduk hediyeyi götürür müsünüz diye abimi aradık hediyeniz var alın dedik özür diledik ama kesin gelecegiz falan yakın zamanda diyede çok mahçup olduk yengemide aradik oda teşekkür etti sonra bunlar hediyeyi aldi aradan bir gün geçti aramadılar teşekkür için yengem bugün bana uzun msj yazmış yegeninin doğumuna halası olacak gelmedin bide para gondermişsin amacın ney senin benim paraya ihtiyacım yok ayrıca elimde örgüden elbise vardı onu koymustum bide sen işte kızına giydirmedigin seyi bana niye gönderdin daha yeni üründü hiç kullanılmamıştı bu arada işte sen istesen gelebilirdin abin sana para gönderirdi paran yoksa bile falan diye beni küçük düşürdü yani 6 aylık hamileyim ve akşama kadar ağladım abim arayıp özür bile dilemedi demekki yengemle ayni düşüncede o niyetle göndermemiştim parayı ve benim kızım doğduğunda abimler tatile giderken bana bir saat uğrayıp civilden 30 tl lik elbise alıp getirmişlerdi ben durumu yoktur belki diye eşimede laf ettirmedim kendimde hiç başlarına kalkamadım ne diyeceğimi bilmiyorum çok üzgünüm yerimde olsanız ne yapardınız silermiydiniz abinizi yengenizin yoksa bosver diyip duymamazliktanmı gelmeliyim ama yapamıyorum 

26 Cevaplar

+6 oy
(382 puan) tarafından

Açıkça abin ve yengeni görüntülü arayıp tamamen SAYGI çerçevesinde her şeyi anlatmalısın. “Ben kötü niyetle yapmadım, işin aslı astarı budur. Lohusalığına veriyorum ama unutma ben de hamileyim.” Diyecek ve saldırmadan, şikayet etmeden, azarlamadan gerçekleri olduğu gibi anlatacaksın. Abin önemli burada bence, yengenin ne düşündüğü mühim değil. Abin iki tarafı da dinleyip kendi karar versin, tek taraflı bilmesin olayı. 

(527 puan) tarafından

Aslında benim değil onların araması gerek her neolursa olsun biri benim için iğne gönderse arar teşekkür ederim bende mesajina gayet sakin sekilde durumumu açıkladım en sonunada ben bunları hakedecek bişey yapmadım yazdım hicbirine cevap vermemiş

(9,765 puan) tarafından

En büyük hata bu olur canım. Onu diyen zaten empati yoksunu düşünecek kafa da değil 

(382 puan) tarafından

Sen aramızdaki ilişki dinamiğini daha iyi biliyorsun, yapman gerekeni de en iyi yine sen bilirsin. Allah kolaylık versin.

(527 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevapladiginiz icin 

-Reklam-
+4 oy
(432 puan) tarafından

Ben sende hiç hata bulmadım hamile kalmadan önce geleceğim demişsin ama hamile kaldığın için şartlar değişmiş anlayışlı olması gerekirdi karşı tarafın 

Yengen doğum yapmış diye heyecanla hediyesini göndermek için can atmışsın hevesini kursağında bırakmış bu da onun ayıbı 

Herkes maddi durumuna göre hareket eder yeri gelir durumun olur cumhuriyet altını takarsın yeri gelir borç icinde olursun gram bile takamazsin. Bu durum bile kimseyi ilgilendirmez.

Yengenin arayıp teşekkür etmesi ve hamile halinle düşünmen bile yeterliydi demesi gerekirdi

Ben böyle bir durumda o mesaja okkalı bir cevap verir ondan sonra ne yazarsa yazsın susardim. 

Haksızlık karşısında asla susmam ve haksızlığa tahammülüm asla yok sildim mi tam silerim. 

(432 puan) tarafından

İnşallah canım

Rabb'im sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin ikinci evladını

Allah gönlüne ferahlık versin yeterince takmissin kafaya zaten artık yeter bırak bak hamilesin de kendini düşün bir de bebeğini 

Hayırlı geceler ❤️ 

(432 puan) tarafından

Yengen nerde ne konuşacağını bilememiş belli 

Görgüsüzce davranmış mendil bile yollasan Allah razı olsun derdi olgun insan ama bırak Rabb'im her şeyi görür duyar bilir sen daha fazla kafaya takma 

(527 puan) tarafından

Çok haklısınız duanız içinde Allah razı olsun sizede hayırlı geceler ♥️

(401 puan) tarafından

Sana bişey diyim mi sen istediğin kadar kendini açıkla anladığım kadarıyla yengen baya uçuyor sen dogursanda o sana hediye alıp böyle önemsemezdi öyle bir izlenim verdi bana sadece ben önemliym benim çocuklarım önemli gibi 

(527 puan) tarafından

Aynen öyle daha simdiden ben çocuklarla gelemem senin yanına ama bunlar senin yegenlerin gelmek zorundasin diyor ben buna ragmen susuyorum haklı kız yeğenim dedim ama bu yapılan okadar ayıp ve saygisizcaki elli kere özür dileyip durumu aciklamama rağmen bunu hâla dile getirmesi hamile bir insana gelmedin diye küsülürmü ya nasıl bir akıl bu çok şaşkınım ve üzgünüm 

0 oy
(3,200 puan) tarafından

Yengen çok boş konuşmuş,ben olsam arar konuşurdum,yenge mesaj atma ne söylüyeceksen yüzüme söyle derdim konuyu konuşurdum bakalım tam olarak derdi neymiş 

(527 puan) tarafından

Bende msjla karşılık verip amacım o değildi yanlış anlamışsın işte gelememe durumumu falan açıkladım cevap bile vermemiş

0 oy
(553 puan) tarafından

Yengemın empati yapmasını sağlardım artık üslybumca ve anda ne yaşadıysam. Velhasıl bize böyle izah ertıgın şeyi ona da yaz anlasın gerçeği 

(527 puan) tarafından

Öyle yaptım öyle ben o parayı yeğenime gönderdim sen ihtiyacı olan seyi al diye hamileyim bu karda kışta çocukla nasıl geleyim siz kendinizde gelme dediniz bana ben çok isterdim ama bu sözlerini hak edecek bisey yapmadım yazdım cevap bile vermemiş abim arayip en azından kusura bakma diyebilir yada teşekkür ederdi biri benim için igne gönderse ben teşekkür ederim o insana 

(553 puan) tarafından

İzah da etmene ragmen hala kör olmayı tercih ediyorsa insanlar silinmeyi hak ediyordur. Bekleyin bıraz daha belki kafasına geç dank edecek ya da bişi oldu kendini ifade edecek müsaıt olmayı bekliyordur 

(527 puan) tarafından

Yok aralarında problem olmasın herkes çocuğuyla eşiyle mutlu olsun hepimizin yuvası ayrı kapısı ayrı o kadın hadi logusa abimde demi bu kızda hamile ayıp olur arayayim diyecek akıl yok demekki yokmuş helal hoş olsun ama benim içinde bitti gerçekten bundan sonra çocuklarımdan ozamanı çalıp kimse için kendimi paralamıycam 

(553 puan) tarafından

Belki abınızın aranızdaki dıyalog içeriğinden haberı bile yoktur olamaz mı

0 oy
(401 puan) tarafından

Ya niye ağlıyorsun ki anlamıyorum 6 aylık hamileyim sende doğurdun seninki canda benim ki ne ayrıca abim kendi yeğenine 30tllik elbise almış ben değer verip gelemedim diye hediye göndermek istedim ona bike layik değilmişsnz gönder geriye yada anneme bırakın herkes kendi yavrusuna sağolsun  de

(527 puan) tarafından

İnanın loğusalığına verip kırmadan güzel güzel izah ettim durumumu maddiyatım olsaydı keske daha iyi sey alsaydım dogacak cocuguma daha bir tane zıbın alamadık hicbirseyi yok esimde bu sıkışıklıkta yegenimi düşündü biz bunları hak etmedik o nedenle ağladım ama o benim hamile oldugumu unutup beni çok rahat kırdı şimdi neyapsam diye düşünüyorum

0 oy
(739 puan) tarafından

Üzücü bir durum olmuş ama zaten hamile olduğunuz için gelemeyişinizi falan anlaması gerekirdi bir nebze. Ben biraz alttan alır sebeplerimi tekrar anlatır en kısa zamanda gelmek istediğimi söylerdim sanırım, kardeş sonuçta küslük dargınlık olsun istemezdim

(527 puan) tarafından

Öyle yaptım zaten cevap bile vermeye tenezzül etmemiş logusadır dedim kırmadım bana bu ilk yapısı değil zaten genel yapısı bu hep alttan alıyoruz annemde bende duymadık hiç abimde huyunu biliyor eşi ama mutlu olsun dedik hatta abimle tartışmasın kardesin bişey almadı demesin diye gönderdim hediyesinide yoksa kar bitsin gidecektik havalar düzelince ama benim karnımdaki de civciv degilki bende evlat taşıyorum 

(739 puan) tarafından

Bence birde abinizle konuşun sakince , sonuçta önemli olan o 

(527 puan) tarafından

Hayır bide beni haksız gören olmuş ama gercekten 6 aylık hatta 6 buçuk hamile iken karnı burnunda okadar saat gidebilecek olan varmıdır ya helal olsun

(739 puan) tarafından

Haksız olduğunuz bir nokta göremedim ben, hem hamilesiniz hem çocuğunuz var yolda kısa değil . Gidemediğiniz için hediyesini yollamışsınız önden bence bu ince bir düşünce, ki zaten eminim görmeye giderken yine eliniz boş gitmezdiniz. Allah anlayışlı insanlara denk getirsin

(527 puan) tarafından

Tabi tabi gelirken daha güzelini alırım yeğenime inşallah şimdi elimizden bu geldi kusura bakmayın diyerek gönderdik zaten hamile olmasam önümüzdeki ay kesin geleceğiz diye göndermezdim ama Allah korusun erken doğum vs yaşasam içimde kalmasın almışım zaten gidende var diye gönderdim yoksa kargoyla vs göndermedimki güvendiğim insanlara emanet etmiştim 

0 oy
(2,745 puan) tarafından

Yani kendin biliyorsun ne yapman gerektigini

Ama ben olsaydim agzini yirtardim kesinlikle

(527 puan) tarafından

İnanin çok sakinlikle cevap verdim ama karakter olarakta susan bir insan degilim loğusa diye sustum kendime kızıyorum bişey yap engelle küs diyorum bir yandanda sus unut diyorum 

(3,002 puan) tarafından

Ya niye bu kadar dolduruyorsunuz insanları bu nasıl yorum. Sakince çözmeye çalış sen de hamilesin gerilim iyi gelmez sana da demek varken ağzını yırt ne ya. Gerçekten burada bazı yorumlara hayret ediyorum siz günlük jayarınjzda her şeyi böyle saldırarak kavga ederek mi hallediyorsunuz... 

(2,745 puan) tarafından

Evet bende hamile oldugu için soyledim zaten insan hamileyken yapilan bir şeyi asla unutmuyor

Yani ben tum samimiyetimle hediyemi gondermisim yengemin beni arayipta sinirimi alt ust etmeye hakki var mi? Ustelikte bende hamileysem 

Sizi bilmem ama ben bu tur şeylere sert tepki gosterilmesi taraftariyim çunki yapilan saygisizliga bir kere musade edersen insanlarin senin kalbini kirip ustunde tepinmelerine izin verirsen bunun arkasi hep gelir ve hiç bi zamanda bitmez

Kimse durupta bu post sahibine ileride tesekkur etmeyecek susup oturdugu için yada içi fesat bi insani iyi bi insan gibi gordugu için

Etrafimizdaki kotulukleri fark edip onlemimizi almamiz gerek yoksa uzulen kirilan ezilen hep biz oluyoruz

Zamaninda bende ayni hatalari yaptim ve sinir hastasi oldum

(3,002 puan) tarafından

Susup otursun demiyor kimse ama yangına körükle git de denmez ki. Hakkını aramanın tek yolu ağzını yırtmak mı, kadın zaten hamile bir de kavgaya mı tutuşsun. Üstelik abisi de arada kalabilir. Ne gerek var bu kadar tansiyon yükseltmeye. Doğru bir iletişimin çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur.

(2,745 puan) tarafından

Abiside az insan olsaydi ortami o sakin tutsaydi

Benimde erkek kardesim var o zaman kardesim kirilmasin diye kendim mi uzulmeliyim

Ben post sahibinin yasadigi gibi çok olay yasadim

Bu dunyada anne baba kardes bile olsa saf olani eziyorlar kullaniyorlar insani sanki sorun sendeymis gibi manupile ediyorlar yani her şeyede ilimli yaklasilmazki her kesin bu gururu haysiyeti var 

Yazik 3 ay sonra bu kizda dogurucak oda lohusa olucak oncelikle lohusalik çok zor bir sureç ama bir hastalik degil lohusayim diye kimseyi ezmem kucumsemem arayipta agzima geleni sayip kalbini kirmam

Ben 2 cocuk dogurdum ustelik sezeryanle bir tek akrabam gelipte oldun mu kaldin mi demedi bi kuruslarini gormedim ustelik annem gelip bana bakiyor diye yengelerim dayilarimi doldurusa getirdiler ustume saldilar o halimle neler cektim gunlerce agladim

Şimdi gozum açildi diye benden cekiniyorlar sanki hic bir sey yasanmamis gibi davraniyorlar ama nafile ben asla o gunlerimi unutmam

Şimdi soyleyecegim o ki bende lohusalik gecirdim ustelik çok agir bir sekilde ama kimseyi arayipta kalbini kirmadim agzima geleni saymadim 

Bana bi gecmis olsun nasilsin deseler tamamdi

Keske bu post sahibi gibi bi akrabam olsaydi ne guzel beni dusunmus der mutlu olurdum 

Ama bazi insanlarin gozu doymuyor hep bi kavga pesindeler e bu kiz ne yapsin daha ne kadar ilimli davrana bilirki karsindaki insan saygidan anlamadigi surece istersen psikolog ol yinede yaranamazsin bazilariyla anladigi dilden konusmak gerekir

Yinede post sahibinin kendi dusuncesi onemli o nasil isterse oyle davranacak burdan biz ne desek boş

0 oy
(2,807 puan) tarafından

Hediye için bu kadar aceleye gerek var mıydı ki bilemedim birde baştan sanki hep umut verip ertelemis gibi olmuşsunuz

Yengenin yaptığı da çok ayıp begenmesen bile bı teşekkür et geç yani ne tuhaf insanlar var

(2,807 puan) tarafından

Şimdi daha iyi anladım canım

Yanlış anlama ama benim aklıma şu geldi onlar altın filan bekliyorlardi galiba 

(2,807 puan) tarafından

Aynen aynen ben pek kavga edemem mesela benim en büyük kavgam sessizliktir yok saymaktır ki yaptığım kişilerde var yani

(527 puan) tarafından

Zaten düşüncem altın almaktı ama evdeki hesap çarşıya uymadı ödemelerimiz çıktı ekstra askeri ücretle çalışan birinin zaten maaşı belli kendi bebeğimizin hazırlığını yapamadık önümüzdeki aya attık zaten hediyeler de hazırdı kargoyada vermedim ki arkadaşlarımız ordan hatta evlerinin yakınlarından geçti oraya kadar götürdü insanlar bizim için bende erken dogum olur vs içimde kalmasın istedim kafam rahat degildi bende takıyordum kafaya gidemedim diye en azından mutlu olurlar diye düşündüm herkesi kendim gibi sanmışım cok üzgünüm çok 

(2,807 puan) tarafından

Boşver canım inan hayatta kimse kimseyi düşünmüyor sen ben çok iyi niyetliyiz ama bazı insanlar çok fena,.bunun içinde en iyi yöntem onlardan uzak durmak 

(527 puan) tarafından

Evet gerçekten bu tamamen fesatca bir düşünce ya insanlar gerçekten çok düşüncesiz bende bundan sonra böyle bir insan olucam

0 oy
(184 puan) tarafından

Hayir gormemezlikden gelmezdim ben cok agir konusmus bun karsiliginda sende ona bi sey demedinmi canim.tamam lohusadir streslidir falan ama yaptigi dusuncesizlik.sen onlari sayarak hediyyeni bile kendinden once gondermissin ustelik uzaktasin ve hamilesin bunlari senden beklemesi bile aptallik bence onlar mesafeliyse sen iki kati mesafe koy 

(527 puan) tarafından

İnanın durumu sakinlikle izah ettim ama içim içimi yiyor beni haksız görende olmuş yukarda söz vermisim hediyeyi önden gondermeseymişim bilmem ney yapma saydımda lafı olacaktı yapınca da oldu ben anlamıyorum karnımdaki civciv değil benimkide evlat sonuçta çok kırıldım engellemek istiyorim ama sacmalama diyorum kendime

(184 puan) tarafından

Yok engelleme sadece mesafeli ol canim aldirma insanoglu boyledir yapsanda konusur ve konusmaya bi sey bulur yapmasanda takma ailene odaklan

(527 puan) tarafından

Haklısınz çocuk gibi engellemek olmaz ama mesafeli durucam bir sürede aramazlar zaten bende aramam

(184 puan) tarafından

Rabbim bebeyine saglikla  kavusmayi nasib etsin canim iyi geceler:)

(527 puan) tarafından

Çok sağolun duanız icin hayırlı geceler :)

0 oy
(9,765 puan) tarafından

Hata eden sen olmussun canım hediye baskasıyla gönderilmez ne acelesi vardı. 

(527 puan) tarafından

Belki nasip olmayacak belki doğum yapıcam 25+6 haftalık hamileyim ben kar yağışı durmadan gitmem mümkün degilki aracımız buna müsait degil belki erken doğum olacak brn zaten almışım hediyeyi neden beklesin gondermesemde laf olacaktı göndersem de oldu insanları memnun etmek çok zor şimdi size gelse hediye kabul etmezmiydiniz

0 oy
(1,543 puan) tarafından

Keşke sen giderken götürseydn canım ama olan olmuş bir kere. Burda abinin devreye girmesi lazm. Tamm o eşi ama sende kardeşisn sana bunları yazacak cesareti abin vermiş maalesef 

(527 puan) tarafından

Artık gidebilmem mümkün gibimi sizce dogum yaklaşmış abim kendi doguma az kaldı gelme dedi kar yağışı yeni başladı aracımız müsait değil otobüsle karnim burnumda gidemem dogumdan sonra goturmem de ayıp olurdu ki dogumdan sonra okadar saat bebekle gidememde 

0 oy
(1,212 puan) tarafından

Sizin yerinize ben sinir oldum resmen. Ne kadar terbiyesizce bir davranış ben olsam özür dilemedigi sürece konuşmam. Hamile halinle o kadar yolu gidip görmek gibi bir zorunluluğun zaten yok. Hadi diyelim beklentiye girdi. tutup hediye karşılığında böyle bir mesaj atması hiç hoş olmamış. 

(527 puan) tarafından

Değilmi bende abim grurlanir sandım kardesim düşünmüş der falan dedim aramasını bekledim açtılar mi diye heyecan yaptım msji görünce direk ağlamaya başladım bir insan değer verdigi kisiden bu tepkiyi alınca kırılır durumu güzelce izah ettim o msja ragmen okumuş cevap bile verip özür dilememiş

0 oy
(5,780 puan) tarafından

Şahsen bende böyle uzaktan para gönderme, hediye gönderme olayına karşıyım. Gidildiği zaman hediyesini alıp gidersin daha makul olur. Bana görümcem bebek görmeye birine para verip göndersin istemem hoş bir durum değil bence. Yengenin mesajına gelirsek biraz boş konuşmuş. Daha düzgün bir şekilde kırgınlığını ifade edebilirdi. 

Abinden niye özür bekliyorsun onu anlamadım? Yengen yazmış sana mesajı, ikiniz arasındaki bir olay. Abin niye dahil olsun ki. Sen yengene ne söyledin peki? 

(527 puan) tarafından

Başta 6 aylık hamile olduğumu ve yola çıkacaktık esim izin aldı hediyeler herşey hazırdı yazmışım zaten kar yağdı aradılar burasi çok kötü gelmeyjn dediler bizde araya ramazanlik giriyor bayramda geliriz dedik ama 8 aylık olacam ve gitmem mümkün degil ama bir ihtimal gelebiliriz dedik ben hamile olmasam zaten ayıp ben söz vermisim otobuslede giderdim zaten esime gerek kalmazdi hatta direk doğuma giderdim bebek görmeye bile gitmezdim ben gidince bir ay kalan biriyim esimde bisey demex zaten ama hamilelik durumunda benim karnimdakide can ki bu dönemde kanamam vs oldu bunu onlarda biliyor ve güvendiğimix insanlar gidiyordu evlerinin yakınından gececeklerdi bix sorduk abimde tamam dedi basta kabul etmeyebilirlerdi bende istemem tabiki böyle olsun ama evdeki hesap çarşıya uymadı esim boşu boşuna izin bile kullanmış oldu aracımız çok iyi bir araç degil yağmurlu havada bile kayıyor o tepeyi cikamazdik ailem doğuda oturuyor çünkü bende içimde kalmasın mutlu olsunlar diye gönderdim sizce hala saçmamı geliyor kulağa ? Yoksa mantıklımı yaptığım bende gelmek çok istedim olmadi bu yazdıklarını hak edecek bişey yapmadım yeğenime hediye göndermek istedim sadece zaten gücüm olsa para koymadım altın alacaktim olmadı kusura bakma gücüm buna yetti falan yazdım cevap yazmadı abimdende hediyeyi alıp teşekkür etmesini beklerken bu söylemler karşısında kusura bakma demesini beklerdim keşke basta kabul etmeselerdi göndermeden önce ayıp olurmu abi diye de sorduk gelince daha güzelini getiririx insallah gücümüz bu dedik simdi kim haksız peki ? Benim eşim abime bunu yapsa asla abimi bu şekilde kurmasına müsade etmezdim ki ben yengeme saygısızlıkta yapmadım amacım araları kötü olsun diye değil hamileyken üzüldüğüm için bir özürdü

(5,780 puan) tarafından

Canım benim ben sana haksızsın demedim ki. Sadece hediyeyi gittiğin zaman verseydin keşke diyorum. Benim yengem de doğuda doğum yaptı muhtemelen bek gidene kadar bebeği 9 aylık falan olur ama gittiğim zaman verecem hediyeyi 

Yengen zaten kırıcı konuşmuş. Ben senin yerinde olsam abini arardım. Ben sana sorup öyle gönderdim keşke kabul etmeseydin benide hamile halimle kırmasaydınız derdim 

(527 puan) tarafından

Gondermeseydimde laf edecek insan ozamanda ederdi zaten hediyeler hazırdı bende elimde beklemesin giysin çocuk zamanı gelince istedim alınmış hediyeler di çünkü küçülünçe anlamı kalmazdı sadece belki iki çocukla Cok uzun zaman bir süre gidemeyebilirim belki Rabbim farklı şekilde sinayacaktı belli.hic nasip olmayacakti mutlu olsunlar kardesim düşünmüş desin istedim nasip oldu giden arkadaşlarımız vardi gönderelim dedik kargolamadikki onlarda güvendiğimiz insanlar olmasa içine para koymazdık bide aklımızda böyle bisey hic yoktu duyunca bizde tasadüf demekki nasip olacakmış hediyeleri dedik 

0 oy
(781 puan) tarafından

Sanki gidip bakmak zorundasın tövbe yarabim birde yine küçük çocuğun varmış ne tuhaf insanlar varya neyin kafasini yaşıyor acaba böyle görümce bulmuşta 

(527 puan) tarafından

Ben anlamıyorum hala beni haksız görende var kendimi sorguluyorum gercekten nerfe yanlış yaptim diye bide ben hediyeyi gönderirken alirmisin göndereyim mi hatta esim abime eşim heycanla hediyeler almiş gönderelim gelirken daha güzelini alırız falan demiş abimde kabul edemem dememiş ki kendileri bize yola çıkmayın burası çok kötü dedi karnın burnunda gelme falan dedi biz gelemeyiz senin bebeği görmeye falan dedi bende onun için degil sizden karşılık bekledigimden degil yeğenimi görmek istiyorum falan dedim 

(781 puan) tarafından

Boş ver cnm değmez böyle insanlara sen ne yaparsan yap asla iyi olamayacaksin sana söyleyim köy mesafeni merhaba merhaba ne ağlamaya değer ne üzülmeye karnındaki cana yazık onlar zatn seni düşünse niyetin kötü dahi olsa karnındaki canın hatrina dile getirmezler verdiğin değere yazık 

(527 puan) tarafından

Çok haklısınız kimse evlatlarımdan kıymetli degil bu saatten sonra brn nekadar incede düşünsem kötü olan herzaman kötüdür bu yapılanıda unutmak istemiyorum amacım abimle.yengem.kavga etsin degilde sadece abimin arayıp kusura bakma demesiydi çünkü hamile hamile ağlattıklarina değecek bişey değil bu evladına kavuşmuş kendisi ben ne zorluklarla yaşıyorum şuan da düşünmemişler ben mutlu olsun loğusa kadın dedim ama kendi karnimda can taşıdığımı değmeyecek insanlar ugruna unutmuşum kendimden ve evlatlarımdan özür diliyorum sizede teşekkür ederim cevapladiginiz icin desteginiz için paylasmak iyi geldi bana 

0 oy
(819 puan) tarafından

Mesajı abime atardim . Abim yengemi haklı bulsa ikinizde insa.n değilsiniz diyip konuşmazdım bı daha

(527 puan) tarafından

Abimin haberi var kardesim söylemiş cevap bile vermemiş abim

(819 puan) tarafından

Ozaman açıklama yapman iyi olmamis . Keskede yapmasaydin yinede ikisi insan değilmiş . 

0 oy
(1,506 puan) tarafından

Canim bu iyi olmuş bence senin yengenin iç yüzünü görmüşsün niye moralini bozuyorsun ki ya anlamayip yılanı koynunda beslemiş olsaydın vide öyle düşün bosver

(1,506 puan) tarafından

Üstelik her iki bebegimde de herkwsin işi çıktı kimse yardıma uğramadı gurbet elde takmayarak atlattım bicok seyi

(527 puan) tarafından

Bende öyle gurbette tek başımayım annem bile hergün yanında yengemin gitmediği zaman küsüyorlar ama ben de anneyim hamileyim bana kusmeye üzmeye hiç hakları yoktu 

0 oy
(853 puan) tarafından

Yengen tek taraflı düşünen bencil ezoist.Erkekler daha içe kapalı herşeyi konuşmazlar o yüzden abinde aynı fikirde düşüncesi doğru değil.Ne yazikki erkek kardeşler evlendiğinde ne kendilerinden ne karılarından fayda gelir bir kadina.Uzak dur.Gözden uzak olan gönülden de uzak olur sinirlenmezsin.

(527 puan) tarafından

Zaten evim yolum memleketim bile ayrı ne gidip gelirim ne onlar gelir anca senede bir bende uzak olduğumuz için gönderdim zaten az degil 6 7 saatlik yol hele karda varsa 8 saati gececek kim hamile bir kadını karda kışta bekler ki üstelik kendisi abim gelme bebege bisey olur falan dediler demekki numaraymış

0 oy
(1,859 puan) tarafından

Yengen çok ayıp etmiş. Ne kadar para gönderdin sorması ayıp? Parayı mı beğenmedi acaba altın mı bekledi? O seninkine altın mı takmıştı? Anasından akıl mı aldı ki? Var bir karın ağrısı bu yengenin. 

(527 puan) tarafından

Başta kendisi gelme hatta bayramdada gelme bak hamilesin bebege bisey olur o sorumluluğu almayalim falan sonra gel dogumunu Burda yap diye ısrar etti bende eşim yanımda olmadıktan sonra öyle olsun istemem dedim sonra hediyeyi gönderdik kabul etceklerini söyledi 2500 tl para yanindada hediyeler vardı sadece para da degil parada zarfun içinde aldigim elbisenin arasına koydum

(1,859 puan) tarafından

Canım az para da değil bu devirde valla. Benim görümceler biri 500 biri 600 verdi nasıl mutlu oldum teşekkürler ettim. Daha ne istiyor acaba yengen o kadar para göndermişsin elbiseye takmış. Allah yengenin de hayırlısını versin. Çatacak yer arıyor galiba. 

(527 puan) tarafından
+1

Annemde uzatma diye kızıyor bana ama ben küsmekte kararlıyım:(

0 oy
(1,708 puan) tarafından

Hiç de muhatap olmazdım bundan sonra ne arar ne sorardım senin yapman gereken de bu zaten arama sorma onlar yokmuş gibi davran gerekirse engelle seni üzen şeyleri kendinden uzaklaştırmazsan üzülmeye devam edersin benden sana tavsiye ben böyle yapıyorum kafam rahat oluyor sana değer vermeyene değer verip de tatlı canını niye sıkıyorsun boşveeerr uzak dur ikisinden de 

(527 puan) tarafından

Haklısınız bide esimle tartıştım az neden koydun parayı diye ben sana bisey alalım dedim falan diye demekki değmeyecekmiş hak etmeyecekmiş keske knu bile yapmasaydim diyorum böyle kötü bileceğine öyle kötü bilseydi o parayı kizima harcasaydim 

(1,708 puan) tarafından

Aynen öyle abini seninle paylaşamıyor olabilir mi yakın mıydınız önceden samimi miydiniz yani 

(527 puan) tarafından

Öyleydik ama o evlendikten sonra baya mesafe koyduk zaten cahil insanlar degiliz evli olduğunun farkındayız elimizden geldiğince uzak durmaya çalıştık bu sefer uzak olmakla suçlandık yakın olduk bir bahane buldular bu sefer ben evlendim memleketten gittim catacak yer hala buluyor ben anlayamıyorum ki

önce (1,708 puan) tarafından

Uzak dur boşver öyle insandan hayır gelmez 

0 oy
(3,136 puan) tarafından

Bence yengen parayı beğenmemiş , çünkü sen hamilelikten ve kardan yoldan dolayı görmemişsin ne alaka paran yoksa, zarf atmış bence . 

(527 puan) tarafından

Yani inanın bilmiyorum aklıma hicbisey gelmiyor gönderdiğim örgü elbiseye bile laf etmiş kayinvalidem daha öncesinde örmüş o elbiseyi çok fazla örgüsü var bende içlerinden yeni bu arada hepsi iğnesi üzerinde takılı sectim gönderdim böyle seyleri seviyormuş çünkü benim kendi annemde hep yengeme ördü o giydiriyor dedi benim aklıma hiç öyle gelmedi fesatliktan senin kızına giydirmedigin seyi bana niye gönderdin demesi

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 296 göst.
0 oy
8 cevap 333 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 611 göst.
+1 oy
12 cevap 533 göst.
16 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde yaban gulu (109 puan) tarafından soruldu

412,798 soru

12,428,125 cevap

45,565 kullanıcı

Kategoriler

...