+1 oy
267 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (1,487 puan) tarafından

Kizlar ya az once menulerinizi okudum.bir postda cok guzel ya.sbaha kahvaltilariniz cok zengin oglen ne yiyorsunuz oglene ayri aksama ayrimi menu hazirliyorsunuz?pogaca hergunmu biser?sizde ne guzel  degiwik corba yanina ana yemek yanina salata yanina tursu yanina.ayran🤣

Bizim Azerbaycan mutfagida baya genis ama kahvaltida sadece peynir ekmek yag bal hangisi olursa artik

Oglen bir yemek aksamada bir yemek ve ya bazilari bir kere bisirir aksamada oglenede ayni yemegi yer.

İsteyen cesit cesit yapar ama genelde cogunlukla bir yemek yanina ya salata ya tursu filan.bide etsiz yemek yemekden sayilmaz.ozellikle erkekler icin .sebzeleriniz cok mesela sizde cest cest sebze yemekleri yapiyorsunuz.bizimkiler sebze pek tuketmez.genelde agir yemekleri sever.konuslaim.sohbet edelim bahs edin kendi mutfaginizdan.ben.sizin mutfagi.seviyorum.tatlilariniz filan harika.Turkiyeye geldigimde yemistim.kahvaltiniz filan cok guzeldi kahvaltida karpuz bile vardi🤭

9 Cevaplar

+3 oy
önce (3,450 puan) tarafından

Türkiye de kahvaltı çok önemlidir en önemli öğün bence . Kahvaltı çeşitleri olur yanına ekstra Ogün ne varsa evde kızartma omlet menemen sucuk yada hamur işi pişi bazlama tava böreği neler neler aklıma gelenler ..  herkesin evine göre değişir akşam yemeği mesela benim eşim sebzecidir pırasa karnabahar ıspanak kabak patlıcan yemeklerini çok sever. Et balık tavuk haftada bir tane yaparım hangisi denk gelirse. 

-Reklam-
+1 oy
önce (136,611 puan) tarafından

bende neden etsiz yemegi yemekden saymazlar hic anlamam et yemenin onemi ne onuda anlamis degilim🙃

önce (1,487 puan) tarafından

Bende sebzeleri etden daha cok seviyorum😍

+1 oy
önce (1,230 puan) tarafından

Biz de 3 öğün tüketim yaparız mesela sabah kahvaltı öle piş iler poğaçalar Pazar günü veya öğlen çay yanına yaparız peynir zeytin yumurta domates salatalık çay kahvaltı bu öğlene makarna salata sebze yemeği yoğurt felan menemen makarna gibi hafif yemek akşam yemek yeriz fırında patates tavuk varsa salata turşu yeter mesela suku köfte varsa pilav gibi

+1 oy
önce (3,984 puan) tarafından

Azerbaycan da et ve patates ucuz olduğu için genelde bu ikili çok tüketilirmiş bizde de sebze ucuz 😄

Ahaha cok guzel  tahmin🤣🤣aynen et sizdekinden daha ucuz.bizde ispanak karnibahar filan yemekleri yenmez ben severim ama yapilmaz lahana sarmasi yaprak sarmasi hep et🤣bi gun et olmasa patates kizarmisi olsa evde kiyamet kopar

+1 oy
önce (8,136 puan) tarafından

Əslində Azerbaycandada belə cox cesidli yeməklər yeyənlər və bisirənlər var. Bizlərdə amma sadə yeməklər yeyirik. 

Məndə bura ilk gələndə qəribə gəlirdi . Nə qədər cox yemək çeşidləri var deyə. Amma Azerbaycan mətbəxinin yeməklərinin yeri ayrıdır ☺️

Var elbetde balim.qeyd etmisem.zengin metbeximiz var ama gundelik Turkler qeder yemek bisirmirik biz.bisirenler var herden mende edirem.meselen slaat duzeldirem hansisa yemeyin yanina .ama en cox qonaq gelende cesid yemekler bisirde gundelik onlar qeder bisirmisiy ve terevezlere efsuslar olsunki oncelik.vermirik terevezleride ete bukub yeyirik onlar ise terevezlerden yemekler bisirirler.elbetde Azerbaycan metbexide ayri zengin gozeldi.men gundelik yemek bsiirmeyimizden.behs edirem

Ay qız başa düşmüşəm belə dediyini😁

O doğrudur.  Ətə daha cox üstünlük verilir...amma en önəmlisi tərəvəzlərdir. 

Bu suali mənde vermisdim bir dəfə menu postunda. Hərkəs etmir belə cox demisdiler.

Nece ildi izleyirem xususile menulari maraqli gelir o postlari oxuyuram hamisi gunluk cesid cesid sayirlar🤣ozumu pis hiss edirem bezenki biz niye tek bisiririk iki cure bisirende yaninada sirniyat bisirende deyirem voob qocaqlasmisam bide onlar xaladenike pogaca filan adini tam bilmirem edib qoyurkar bizde o yoxdu meselen mene ele gelir onlar daha zirengdidi ausnsnsu 

Ahahah qiz sus . Mən ərinirəm o qdər cox etməyə yemək . Olmasinbizdə belə. 🤣🤣🤣🤣

önce (49 puan) tarafından

😄😄😄

+1 oy
önce (84 puan) tarafından

Aaa hayir genel söyleme ben sebzeyle ete eşit agirlik verirem genel konuşmak dogru diyil üstelik et pahali herkesin bütçesine uygun diyil

Öz dilimizdə yaazzzz 😁🤣🤣

Elebildim Turkdu bes saatdi anlamaga calisiram ne dediyini😅

🤣🤣🤣🤣

Heryerdesen😂😂

Sən haralisan? Hə türkcə yazdim verdiškar olmuşam bura türkce yazmaqdan😂

Men?men Bakili 

He lap yaxši

+1 oy
önce (69 puan) tarafından

Kahvaltida sadece pazar gunleri daha cok çeşit olur onun disinda klasik aslinda kizartma ve yumurta turleri bazen pisi. Oglen yemegi hafif kahvaltilik tarzi bazen hafif yemekler. Baba evindeyken biz de aksam hep et yerdik sebze yemeklerine bile et koyardik ama evlenince simdi sade sebze yemegi de yiyoruz arada et tavuk yanina pilav veya makarnayla tursu salata yogurt falan. Azerbaycani merak ediyoeum ben de bilgim yok.

+1 oy
önce (773 puan) tarafından

Et yemekleri güzel bende severim ama her gün yiyemem ağır gelir 

0 oy
önce (20,522 puan) tarafından

Her gün pogacayi kim kaybetmiş biz bulalım. Bizde sabah yumurta peynir zeytin bal reçel falan olur. Ben hiçbirini aramam. Ama kahvaltıda yumurtayi çok ararım. Otellerdeki kahvaltılarda bahsediyorsan o otel olduğu için öyle çeşit çeşit.. evde öyle değiliz tabi ki 😃 yemek olarak da sebze bizim evimizde haftada 2 3 gün muhakkak olur. Tavuk et bakliyat da artık diğer günlere . Biz her gün et yemeyiz. yiyenler de var tabi de.  Ben genelde 2 çeşit pisiririm. Bir ana yemek yanına pilav ya da makarna tarzı biseyler. Ya da çorba 

önce (3,450 puan) tarafından

Arkadaş kahvaltıda sadece ekmek peynir yağ olur bizde demiş. Burda bukadar da az olmaz yalnız kız çay bari olur 🤣 

Olur arkadasim cayda olur mesela sirincay ile sorqogal simit bal pendir bele yeyirik.kartof qizartmiriq pamidor xiyar poragal suyu cesidli receller filan olmur bizde bir iki cure

önce (20,522 puan) tarafından

Çayı dememe gerek bile yok. Çay olmazsa kahvaltı yaptım diyemem ben😃

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 987 göst.
7 Aralık 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 199 göst.
12 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Nuuuurrrr (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 1,097 göst.
25 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (1,866 puan) tarafından soruldu