+2 oy
326 göst.
önce Diğer kategorisinde (141 puan) tarafından

Eşinin ailesine uzakta yada yakında oturanlar sizlere sormak istiyorum, benim eşimin ailesi bize arabayla 1 saatlik mesafede oturuyor , eşim ayda bir yada iki haftada bir gider . Ben de senede anca 4 defa anca giderim. Onlarla aramda herhangi bir sorunda yok , benjm sorum aslında eşim ile alakalı. Eşim her ailesinin evine gittiğinde kalır bir gün , ertesi gün eve geldiğinde sanki burası onun evi değil asıl evi orası , ben ve çocuklarım ayrı bir aileyiz gibi davranıyor, üç dört gün boyunca da tavırları soğuk oluyor , sorduğumda birşey yok bir sorun yok diyor. Ben yenj evlide degilim bu konuda eltimde aynısını söyledi onunda eşi aynı davranıyormuş. Şimdi ben sizlere danışmak istiyorum, ben böyle bir durumda eşime nasıl bir tavırda olmalıyım , nasıl davranmalıyım ki onun anlamasını sağlayabilirim. Çünkü direkt sorsam ne oldu her annemden geldiğinde böyle davranıyorsun o zaman kavga sebebi olur , ne istiyorsun annemlerden der esimj tanıyorum yanlış anlamaya meyilli bu konuda.

7 Cevaplar

+3 oy
önce (3,182 puan) tarafından

Sen de eşine eşlik et, iyi bir gözlem yap, muhtemelen eşinin ailesinde beyin yıkama tarzı işler dönüyor :) Sana özel değil ama durum, eltin de aynı durumu yaşıyorsa demek ki akıl karışması yaşatıyorlar. 

önce (141 puan) tarafından

Evet gözlemledim eşimin anne ve babası her konuda çocuklarına destekler. Misal eşim çok fazla oyun oynar telefonda bu konuda çok tartıstık eşimle bir kere kayınpederime şikayet ettim hani oğluna belki söylenir bana destek olur diye , kestoz kondurmadı oğluna , herkesin elinde telefon kafasını kaldırmıyormuş . Annesine birşey söylesem ne yapsın der yani kesinlikle ailesi herşeyde arkasında, ben birşey söylesem biz neler çektik laflarına başlıyor , onlar eskiden çok cekmişler ya . Benimde ne annem ne babam var arkamda kimse yok onun rahatlıgıda var. 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,635 puan) tarafından

Ben dümdüz olduğum için hayırdır oraya gidip geldikten sonra huyun suyun değişiyor derim muhtemelen:)) sonunda kavga edilecekse ederiz paşa paşa ama öyle davranmaması gerektiğini anlar bi şekilde. 

Bunu daha önce denedim Canım ama ailesi onun gözünde bir melek , durduk yere sorun çıkaran ve kendi annem babam olmadığı için onun ailesini kıskanıyor oluyorum.

Bu sefer daha çok onlara düşkünleşiyor. 

+1 oy
önce (127 puan) tarafından

Yüzde 99 senin hakkında konuşmuşlar sen oraya gitmemişsin laga luga yapmışlardır eşinde sana tavır yapıyorki sende onunla oraya gidesin anasının yanına takma 

Peki nasıl davranayım eşim ısrar etmiyor gel diye çünkü çocuklar ufak durmuyorlar. Orayada gidince kimse çocuklar a bakmıyor, ben iyice rezil oluyorum . Düzen kaçmasın istemiyorum. 

Hiçbişey yapma eşin sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran eğer sen oraya bir kere gidersen artık eşin seni ordan geri getirmez kaynanayla yaşamak büyük bir facia onun için bence hiçbişey deme eşinin üstünede gitme zamanla düzelir 

Haklısın biliyormusun senin yazdığın şeylerle daha iyi anladım, evet kesinlikle anne babası oraya gitmiyorum diye söyleniyorlardır , çocuklardan önce gider kalırdım ama çocuklar olunca artık eskisi gibi gidemiyorum. Şimdi daha iyi anladım, ama ben bu dünyaya insanları memnun etmek için gelmedimki ne yapayım . İşte bende eşimle bu konuda tartısmak istemedim ki , ben suçlu duruma düşmemek adına . Duygularımla değil aklımla hareket etmek istiyorum. 

@ASKKKKK  eşinle aranı bozma eşinin surstı geçer merak etme ama asla başkaları yüzünden huzurunu bozma 

0 oy
önce (19,236 puan) tarafından

Kavga ile olmuyorsa mecbur görmezden geleceksin ekstra iyi davran sen tabi somut bir tavrı yokta sadece tuhafsa anlamamış gibi davran esktra huzur olsun evde. Muhtemelen dolduruluyor eve geldiğinde evde kavga olursa evet onlar haklı imiş der bence eşine ev gibisi yok duygusunu hissettirerek ters köşe yap 

Hah tamda bunu düşünüyorum, çünkü daha önce bir kaç kere böyle bir durum yaşadık o zaman ailesi daha üstte oluyor ben daha düşük seviyeli oluorum gözünde . Muhtemelen gitmediğim için oluyor bu durum, en iyisi kendi hayatıma bakıyor olmamdan rahatsızlar onlardan yardım istemiyorum kendi basımın caresine bakıyorum diye rahatsızlar. Eğer dert yansaydım islerine gelip benj beceriksiz ilan ederlerdi.

önce (19,236 puan) tarafından

Ben bunu denedim bu arada bundan mıdır bilinmez benim sorunlarım çözüldü eşim artık çekirdek aile hala ailesini çok sever ki aksini bende istemem ama esas ailesi biziz bunun çok farkında önceden sürekli gitmek isterdi sürekli dilinde onların lafı vardı 

0 oy
önce (978 puan) tarafından

Benimki galiba sıra dışı bu konuda çünkü bakıyorum çoğu kadın senle aynı dertte.  Biz aynı binadayiz ben 2. Kat onlar 4. Kat bazen 1 ay görmediğimiz oluyor birbirimizi kimse kimseye karışmaz eşim zaten hiç benim zorumla arada 5 dakika gider iner o da. 

0 oy
önce (295 puan) tarafından

Benim kaynanam yarım saatlik mesafede ama eşim bayramda binde bir gider Saydan senede 5 demez yani oda benim zorumla gider kaynanami çok seviyorum ben derim 

Benim kayınvalidem çocuklarına düşkün yani iki oğluna , kızına düşkünlüğünü görmedim. Hergün telefonda konuşurlar , çocuk hasta olmuş , ben hasta olmuşum , evdeki herşeyin raporunu verir eşim . Demekki senjn eşin annesine düşkün değil. Düşkün oldumu böyle oluyorlar. 

önce (295 puan) tarafından

Canım düşkün anlıyorum ama erkekler neden rapor verir bu Kaynanalar oğlunu neden paylasamaz anlamam vallahi ben de aynılarını gördüm geçirdim zor işler vallahi böyle annlerr alsın oğlunu kucağında yatirsin

0 oy
önce (336 puan) tarafından

Benim eşimin ailesi 5 dk mesafe de zaten eşimle aynı köyde büyüdük ailemin evi de orda haftasonları gideriz tüm herkes oraya toplanır binde bir gitmem o da rahatım olmaz misafir gelir eşimle bir gezme işi olur gitmem genelde çoğunlukla oraya gideriz hem oğlum içinde iyi oluyor çocuklar var evde sıkılıyor köy yeri yazın daha çok gideriz hep dışarı da oluruz en çokta oğlum için gidiyorum kalabalık ortamı çocukları seviyor haa birde ne yalan söyleyeyim eşime de eşlik etmek için gidiyorum laf söz etmesinler yoksa ailemin evi orda ama ailem başka şehirde yaşıyor yoklar burda yorum da çocuklarınla da ilgilenen olmuyormuş o konu da belki rahat olduğum için gidiyorum bilmiyorum kayınbabam eşim kayınlarım fırsatını vermezler ilgilenirler oynarlar eşinle de kötü olma bu konu da eğer dolduruşa gelip sana karşı kötü olmuyorsa sessizse üstüne gitme iyi davran ki onları haklı çıkarma büyük ihtimalle lafını ediyorlar gitmiyorsun diye ama bence sende git eşini tek bırakma onlara o fırsatı verme git ye iç yat kalk biraz hizmet etsinler sana birkaç defa böyle yap bak bakalım gitmiyorsun diye eşine laf söz ediyorlar mı 

Canım gittiğimde oranın geleni gideni hiç bitmiyor , sürekli gelene gidene çay yap sofra hazırla , kayınvalidem de yaşını başını almış benden hizmet bekliyorlar , ha ben hizmet edeyimde onlar baksın desem kimse çocuklarada bakmaz . Çocuklarımamı bakayım , gelene gidene mi bakayım her gittiğimde çok yoruluyorum acıkcası evde işim belli ama orada hiç iş bitmiyor , biraz boş görseler çay yap mutlaka derler. Aman isterlerse laf etsinler ben onları memnun etmek için evlenmedim. 

önce (336 puan) tarafından

Büyük ev olunca öyle maalesef biz hepimiz elti görümce kalkıp el birliği ile kendimiz yaptığımız için çok sorun olmuyor ha tek sorun büyük eltim biraz kurnazlık yapıyor kaçıyor işten ona da zaten yüzüne söylüyoruz sende kalk diye hep biz yapıyoruz falan diye ama işte çokta tınlamıyoruz açıkçası kendimiz yapıp kendimiz yiyoruz temizliyoruz ama tek kişiye yüklenince zor tabi bende sadece bana yüklenilse gitmem sanırım haklısın 

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 930 göst.
19 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 613 göst.
19 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 477 göst.
24 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 513 göst.