+8 oy
1,035 göst.
önce Diğer kategorisinde (600 puan) tarafından

Kızlar benim bi komşum var 35 yaşlarında 3 kızı var. Biri 11 diğeri 5 diğeri de 1 yaşında. 5 yaşındaki kızını okuldan almaya giderken sürekli bana bakar mısın diye soruyor. İlk zamanlar hava soğuktu kıyamadım tamam dedim. Ama o havalarda bende markete veya başka bir yere giderken hep kızımı götürürüm benim kızım da 1 buçuk yaşında. 

Geçenlerde kursa yazıldım 2 gün eşim izin alıp baktı bugün de sen bakar mısın dedi. Benimde misafirim gelecek pek müsait değilim dedim ama ısrar ediyor artk tamam dedim. İlk başta sadece küçük kız gelecekti diğerleri okula gidecekmiş. Bi geldi diğer kızı da var. Dedim benim misafirim gelecek kızım da huysuz bi çocuk zaten çok geç kalma. En fazla 2 saat dedi sonra anahtarı bırakmış diğer kız da okuldan gelince buraya gelsin diye , e dedim hani 2 saatti olurda yetişemezsem diyor. Ve gitti akşam 5i geçiyordu geldiğinde. Biraz önce de aradı kızı okuldan alıcam hava soğuk bırakayım. Yok dedim iftira misafirim gelecek. İlla diyor hava soğuk yeni uyandı. Bende hava soğuk değil biraz önce bende kızımla markete gidip geldim birşey olmaz dedim. Ona rağmen yok balkona çıktım çok soğuk diyor. 

Normalde bakarım çokta severim ama sanki sınırı aşıyor. Birde sürekli bişey ister. Kızıma kahvaltı yaptırcam yumurta var mı flan bide pazar günü eşi de evde kızları evde alabilir. En garibi de yedek biberon var mı küçük kızı alıştırayım diyor verdim artık. 

Bana akıl verin abartıyor muyum ne yapmam lazım 

44 Cevaplar

+1 oy
önce (2,843 puan) tarafından

Bence abartıyor 

önce (600 puan) tarafından

Bence de

-Reklam-
+1 oy
önce (115 puan) tarafından

Aynı şeyleri yaşadım. Çocuklarına bakmaktan ölmüştüm. Çocuklarina bakıyorsam benimle konuşurdu. Çocuklarına bakmıyorsam işim varsa aramalarıma bile saatler sonra cevap verirdi. Kavga ettik artık görüşmüyoruz

Bu gidişle bizde kavga edicez

+1 oy
önce (2,107 puan) tarafından

Bence iletişimi komple kes öyle insanla baş mı olur oldu olacak tuvalete gircem donumu da çeker misin desin tam olsun bu kadarı da fazla bir komşu için 

+1

Bence de fazla . Hep kendi kendime abartıyorum diyodum ama sayenizde içim rahatladı 

önce (2,107 puan) tarafından

Yok canım abartan kişi komşun öyle insanla selam sabahı keserdim 

Öyle birden kesemem herhalde ben çok üzülüyorum böyle şeylere

+1 oy
önce (890 puan) tarafından

O an dışari çıkıyorum diceksin hazırlanıyordum işim var dışarda de

Kız onu da yaptım. Babam şehir dışından geldi çıkarız birazdan dedim çocuğu verdi hemen gelirim dedi gitti

Kapıda karşılas canım o zamn ☺️a bak çıkıyorum de

😂😂😂 olur öyle yapayım 

☺️☺️🤗

+1 oy
önce (2,944 puan) tarafından

Ya çok yüzsüz ya da senden yüz bulmuş 😃 yani yok dedikten sonra ısrarın anlamı ne ben olsam bir daha kapısını çalamam her halde mahçup olup..

Valla burda da hava baya esiyor kızım iki buçuk yaşında mecburen gittik geldik şimdi markete kime bırakacam yani 

Uzun zamandır müsait değilim diyorum. Misafir gelecek yada ben gidicem diyorum. Veya temizlik yapıyorum flan diyorum ama aramaktan ve ısrar etmekten vazgeçmiyor. Bende saat 11 gibi gittim hava gayet güzeldi kızıma yelek giydirdim terledi bile. Oda beni 1 de aradı bence o sıra hava daha güzeldi

önce (2,944 puan) tarafından

Valla demeye ısrar et o zaman belli ki çekinmiyor zaten canım 

Yorumları okudukça hem korktum hem sinirlendim bakmam artk . 5 dakika diyor 1 saat gelmiyor. 1 saat diyor 5 saat gelmiyor. Sıkıldım iyice 

+1 oy
önce (220 puan) tarafından

İkinci üçüncü çocuğu yaparken her yönden planlama yapmak gerekiyor. Maddi manevi altında kalkamayacaksa kimse birden fazla çocuk yapmasın. Çocuğa da yazık oluyor.

Katılıyorum. 

+1 oy
önce (4,643 puan) tarafından

Net sinir cizmen gerekiyor. Resmen kullanma bu.

Bende fark ettim biraz geç oldu ama 

+1 oy
önce (344 puan) tarafından

Asla güvenipte komşuya çocuğumu bırakmam kimsenin çocuğunu da tanıdığım olmadığı sürece kabul etmem eltimle aynı sitede oturuyoruz doktor işim vardı ona 2 defa bıraktım onda da fırtına yağmur vardı mecbur kaldım artık o da kendi teklif etti götürme hasta olur çocuk kalsın yanımda diye sağolsun ama komşu olmaz eşim de çok kızar zaten sakın bırakma ne olursa olsun sakın diyor geçen acil markete gitmem lazımdı çocuğu giydirdim bebek arabasına koydum 17 aylık oğlum baktım asansör bozuk gelmiyor komşu çıktı dışarı acilse sen git gel ben bakarım dedi yok sağolasın abla hava alsın çocuk gider gelirim dedim 12 haftalıkta hamileyim yine de merdivenden indirdim bebek arabasını kadın da yardım etti sağolsun ama güvenemiyorum ya herşey anlık oluyor neler neler okuyoruz görüyoruz haberlerde bir koltuktan düşse al başına belayı bence sende bir daha kabul etme her türlü bahaneyi uydur gerekirse kapıyı açma mesajlara cevap verme bir yerden sonra da anlar yani 

İnşallah anlar canım. Bende bu güne kadar hiç bırakmadım bırakmam da inşallah 

+1 oy
önce (399 puan) tarafından

Aman kirilcak uzulcek die düşünme 1 olur 2 olur abartmiş olmaz müsait değilim de sonra konuşuruz diyerek direk kapat uğraşma kalbi kirilir bilmem ne deme seninde çocuğun var dogurdugunu baksın.

Biraz da o yüzden çekiniyorum galiba kimseyi kırmak istemiyorum ama bu sefer de ben ***** durumuna düşüyorum 

0 oy
önce (161 puan) tarafından

Net olmaz deyin bahane de sunmayın anlasın biraz bence

Öyle yapmak lazım gerçekten işim var flan deyince diğer gün soruyor böyle de ben yoruluyorum 

0 oy
önce (224 puan) tarafından

Eşim bakmamı sorumluluk almamı istemiyor de kabul etme ya ne kadar yüzsüzmüş

Öyle yapmak gerekiyor haklısın 

0 oy
önce (2,456 puan) tarafından

Onun konuşmasına bile müsade etme hayır müsait değilim  de kapıyı yada telefonu kapat . Her seferinde aynısını yap. Eğer bir şey derse de bana güvenip mi yaptım çocukları de kapat konuyu. Konuşma uzadıkça sen evet demek zorunda kalıyorsun oda bunun farkında. Sendeyken  çocuğun başına bir şey gelse sen suçlu olursun. O kadar zaman bu kadın ilgileniyor bakıyor demez kimse. Alma kimsenin sorumluluğunu. 

Çok doğru teşekkür ederim 

0 oy
önce (415 puan) tarafından

Çok sabirliyimdir herkesin işine elimden geldiğinde koşarım ama ***** yerine konuluyorsam sınırda koymam direk irtibatı koparirim.

Burda Bi arkadaş da kızını bırakıyordu,işi olunca çağırırdi yardım ederdim.Cocugu var diye işine koşardım ama baktım tek taraflı ve hep işi olduğunda ben aklına geliyorum.simdi tamamen iletişimi kestim rahatim

İşte bende komşuyuz yüz yüze bakıyoruz diye kırmak istemiyorum ama dediğin gibi s*****yerine konmaya da niyetim yok 

0 oy
önce (3,007 puan) tarafından

Bakma trlefonuna acma kapini mecbur kensi caresine bakacak alismis boyle

Gerçekten işini gördürmeye alışmış normalde aramaz

0 oy
önce (1,322 puan) tarafından

Kötü bir haberim var arkadaşınız sizi kullanıyor fazla iyi niyetli olduğunuz için uzerinizden geçiniyor ayrıca. Yakında ben çalışacam sen de bu çocuklara bakacaksın bahane istemiyorum kabul edilmiştir der sende boynunu büker tamam dersin .iyi niyetle yaptığın herşey çok güzel ama sen izin verdiğin için kullanıyor seni sen ona de bakalım bak et ver suratina bakmaz belkide  lütfen başkasına iyilik etcem diye kendi kul halkiniza girmeyin sorunuzun cevabına gelirsek abartiyorsun fazla iyi olmayı fazla abartmisin.hikayenin sonunda ne yaptın ki ya da yapmasaydin olacak kar küresi dediydi dersiniz.

Yaaa valla söylediklerine sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Çok teşekkür ederim her konuda sınır koymak lazım 

0 oy
önce (1,105 puan) tarafından

Biri bana böyle bir talepte bulunsa kusura bakma çocuğunun sorumluluğunu alamam o yüzden bakamam der bakmam.evinde Allah korusun ev kazası geçirse bişey olsa çocuk ne olcak suçlu seni ilan eder 

Haklısın. Çocuk yapar sen bakmadın olurum 

0 oy
önce (175 puan) tarafından

Diyeceksin ki öyle ısrar ederse senin işin varsa benimde var bana göre plan yapma kendine göre ayarla çok soğuksa diğer cocuguda okula götürme o zaman benim bugün isim var net şekilde şöyle canım ben olsam başkasının çocuğunun sorumluluğunu asla almam sen iyi niyetle bakıyorsun ama yarın birgün çocukların başına birşey gelse senden bilirler basın derde girer kendine göre soğuk havlarda çözüm bul beni bu konudan arama diyeceksin 

Yani servis denen bişey var oda şimdi aklıma geldi

önce (175 puan) tarafından

Yani canım ben görümcemin çocuğunun bile sorumluluğunu almadım, görümcem çalışıyor, okul çıkışı 1 saat hergun annesi işten çıkınca kadar okuldan çıkınca çocuk  bize gelecekmiş eşime dedim ya çocuk bu başına birşey gelir ben bakamam bakıcı bulsun sonra eşimde ablasına demiş ,eşimle ablası küstürler karına söz geciremiyorsun demiş o da ben karışmam demiş görümceme isteseydi bakardı istemedi aramı bozamam,karımla demiş ,kendine göre ayarla abla demiş 5 senedir küsler bu konudan ki birde komşu çocuğu hiç kabul edemem servis bulsun ne yaparsa yapsın canım sen mi düşüneceksin ,çocuk bu düşer birşey olur ,sonra iyilik yapıp baktığına değilde seni suçlu bulurlar en iyisi baştan kötü olunacaksa olunsun 

Ay bide ablası yani küsmesi çok saçma ama eşin en iyisini yapmış

0 oy
önce (73 puan) tarafından

Emanet kabul etmiyorum başına bişey gelir falan kaşla göz arası de eşimde cok kızıyo emanet alma kimsenin cocugunu diye de gerçekten de başına bişey gelir aniden sen kalırsın ortada asla kimsenin cocugunu emanet almam

Bi kere evet dediğime pişman oldum bende

0 oy
önce (173 puan) tarafından

anlamadim sana birakip nereye gidiyor ? hayir demene ragmen israr mi ediyor birakiyim diye ay ustume iyilik saglik 

5 yaşındaki kızını okuldan almaya gidiyo gidip gelmesi yarım saati geçiyor. Geçenlerde de kursa gitti 5 saat gelmedi 3 tane çocuğu bıraktı. Ben müsait değilim diyorum o tekrar arıyor hava soğuk küçük kıza bak diye

önce (173 puan) tarafından

peki siz bunu neden kabul ediyorsunuz ki direkt olarak hayir diceksiniz ayip olan onun yaptigi

Çocuk küçük diye kıyamadım ama sonradan pişman oldum 

0 oy
önce (3,790 puan) tarafından

1 haftadır oğlum perisan hatta 8 9 gün oldu hem diş hem grip zor nefes alıyor. Ben desen 4 gündür hasta oldum usutmusum bayağı. 2 tane kardeşim dostum dediğim insan burada komşum yurt disindayiz biz. Yalvariyorlar yemek yapma gönderelim diye hayır diyorum cocuga bakalım diyorlar daha 8 aylık hayır diyorum. İlaç getirelim diyorlar izn vermiyorum. Geçen oğluma buhar makinesi ve ilacını filan almış gelmiş kızdım dedim ne gerek var vs. Bilmiyorum insanlar nasıl böyle yüzsüz olabiliyor. Bizde benle birlikte 4 arkadaşız toplam 1 tanesi biraz ister bekler bir şeyler vs diğerleri az da olsa onunla mesafe koydu. Yani her zaman her yerde haddini bilmen lazım 

Haklısın herkes haddini bilmeli. Benimde çok şeye ihtiyacım oluyor ailem başka şehirde ama hiçbir zaman çocuğumu bırakıp bir yere gitmedim 

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 516 göst.
6 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 875 göst.
4 Mart 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 978 göst.
20 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Arzukamacı (124 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 80 göst.