+5 oy
386 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

30 yaşındayım iki kızın var ve 6 yıllık evliyim eşimle boşanmak istiyorum.sorun evliliği ben ilerliyorum ben çaba sarf ediyorum endimi evli ama cok yalnizim ayni evde iki yabnci gibiyiz.artık yıldım.kararim net. çevrenin baskısına maruz kalıyorum.ailem sabret düzelir geçer  herkesin ne sıkıntısı var geçer bu günler diyor.komsum diyor baba evinde günler geçmez.daha gençsin evlensen sanki daha mı iyi olacak felan.benim artık eşime karşı duygum yok notrum ne seviyor ne ilgi duyuyorum.bitirmek daha iyi çocuklarıma çok üzülüyorum.kizlarim canlarım büyüğü babasına çok düşkün.simdiden sıkıntı stresten vücudu kızardı.alerji gibi oldu babasıyla konuştu agladi.cabaladim hemde çok herseyi denedimde artık benim yapacak bileyim kalmadı.ailem ve çevre baskısına ne yapabilirim

8 Cevaplar

+6 oy
tarafından

Mutsuzsan eşinle konuşun ortak karar alın. Gerekirse cocuklarla size ortak bir ev tutsun. Ayrı evde cok iyi arkadaş olabilirsiniz belki çocuklar için

tarafından
+1

Eşinin ailesi ne diyor bu duruma

tarafından
+1

Benim için ailesi yok 

tarafından
+1

Nasıl yani. 

tarafından
+1

Benim sabrımı sinadilar sonra cevabını aldılar hayatımda çıkardım benim yoklar 

tarafından
+1

Peki. Allah yardımcın olsun iyi karar ver. Biraz birikim yap çocukların için ve kendinizi idare edene kadar. 1 yıl kadar iyice düşün olmuyorsa ona göre ilerlersin

-Reklam-
+5 oy
(191 puan) tarafından

Esin n diyo peki bu duruma kızların cokmu küçük 

tarafından
+1

Biri 5 e yeni girdi diğeri 3 e girdi gidersen git önünde duran mi var bu kadar dedi

(191 puan) tarafından
+1

Sence bunu istiyomudur

Erkekleri bilirsin gurur yaparlar belkide gitmiyceksin diye böyle konuşuyor 

Onun yerine nasıl düzeltiriz diye konuştunmu konuş sürekli konuş sıkmadan bunaltmadan ama 

Hayırlısı olsun yinede zor Allah yardımcın olsun 

Bnm eşimde iyiz ama dışarı çıktı mı unutur bizi olsun tek derdi o olsun derim eve geldimi güler yüzlü sevecen 

Esin seni seviyormu sence 

Aslında önemli olan bu seviyo diyorsan sabret derim bn çabala elbet düzelir 

tarafından
+1

En son konuştuğumda birkaç kelime dışında hicbisey demedi.bu evde kendimi çok yalnız hissediyorum.hatalarini söyledim oturup sorunumu bir sıkıntımı paylaşamıyorum sürekli asabisin alttan alıyorum beni görmüyor ve duymuyorsun dedim bana söylediği şey sürekli sorun çıkarıyorsun diyor ortada hiçbir sorun yok ben çıkarıyorum haklısın dedim en son konuşmamaya artık sıkıntı stres kendim hastalaniyorum evlendikten sonra hiç sağlıklı bir günüm olmadı iki bebekle çocuklarımın bana ihtiyacı var ben seni istemiyorum dedim önünde duran yok dedi bende seni istemiyorum 

+5 oy
(5,876 puan) tarafından

O çevre dayak yesen ilk defa yapmış nolacak der. Ayrılsan da barışsan da kimsenin sözüne bakma Kimseyi dinleme sadece kendin sağlam düşün. Kötü yönleri gibi iyi yönleri de düşün tart hangi karar senin için en doğru olur. Bunu görmek için biraz sağlıklı düşünmen lazım öfkeli depresif mutsuzken yanlış düşünebiliriz. Rabbim sana doğru yolu göstersin inşallah ❤️

+4 oy
(2,996 puan) tarafından

Yani her evlilikte böyle sorunlar oluyor bence boşanmayı düşünmeden önce çift terapisti ne gidebilirsiniz bosaninca daha mı mutlu olacaksınız orası ayrı mesele kız çocukları babaya çok düşkün oluyor onlar nasıl karşılayacak bilemiyorum 

tarafından
+1

Gittik bacım  üç beş gitti ben gelmeyeceğim dedi 

(2,996 puan) tarafından
+1

Yargılama olarak anlamayın ama evlilik hep mutluluk değil bir imtihan eğer aldatma şiddet yoksa ben boşanmaya karşıyım kimseye birşey olmuyor olan çocuklara oluyor .ve daha evlilik hayatı devam ederken boşanıp başka biriyle evlenmeyi düşünmek ne kadar doğru bir düşünce şekli ayrıca ikinci evlilik daha da zor olan birşey her açıdan .bence düzeninizi bozmayın kendinize farklı mesguliyetker bulun sadece mutluluğu eş ilgisine bağlamayın aktif bir sosyal çevre edinin eğer siz bu şekilde bir hayat kurarsanız eşinizin size olan ilgisi de artar

tarafından
+1

Evliliğin eşi geçmedi aklımdan komsu daha gençsin evlensen diye kendi dedi ben düşünmüyorum dedim 

+4 oy
(590 puan) tarafından

Yorumlari okudum bence oyle buyuk bir sorununuz yok.iletisim sikintisi yasiyorsunuz bir evde yabanci gibisiniz.O sizi fircaladigi zaman herhalde sizde damarina basmissinizdir belki.Aldatma,siddet yoksa,ailesine bbakiyorsa ben sevmiyorum bosanayim diye yanlis bakiyorum

+3 oy
(2,259 puan) tarafından

Erkekler kaybettikten sonra çabalar malesef tek taraflı çabayla zor ama maddi olarak kendi ayakalrinizin üzerinde durup çocuklarına yetebileceksen düşün derim değilsen o konuma gelebilmen gerek iki çocuk baba evi çok zor olur birde öyle komşuna neden anlatıyorsun git daha taş anlt daha iyi 

+3 oy
(6,038 puan) tarafından

Eşinle yazmış olduğun eski yazıları da okudum iletişim sorununuz var ve ikinizde inatçı bir yapıya sahipsiniz gibi geldi küs olunca kimse adım atmıyor sanki bir çift terapisi alsanız herşey düzelecek gibi bir çocuk yatağı gibi basit şeyler sizin kavga edip küsmenize sebep olmuş bunlar konuşulup anlaşılabilecek şeyler bence iyi günlerde geçirmişsizdir elbet bunları düşünüp düzelebilme ihtimali varsa değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum tabi şiddet aldatma gibi durumlar yaşanmamışsa eğer

+3 oy
(3,395 puan) tarafından

Canım belki istisnalar vardır ama genelimiz bu şekildeyiz. Hiçbirimizin evliliği dört dörtlük değil. 8 yıldır evliyim 3 çocuğum var. Annemden iyi kocam diye sabrediyorum. Aynı dediğin gibi yabancı gibiyiz gelir gelmez ya uyur ya telefona sarılır. Ya da laptop oyun oynar. Arada makarna sosu falan hazırlar. Çocukları gezdirir. Ben de kendime yatırım yapmaya çalışıyorum. Hepimiz isterdik evet aşkımız hiç bitmesin birlikte daha fazla ortak noktamız olsun. Eşinle konuş, terapiste gidin. Ya da videolar izleyin aile içi iletişimle ilgili. 6 yılın hatırına çabalayın. Çocuklar hatırına mücadele edin.

Yetişkinlere soruyorlar boşanmak isteyenlere tavsiyeleriniz neler diye. Verdikleri cevap; "çocuklarınız varsa boşanmayın, boşanacaksanız çocuk yapmayın" oluyor. Bunu yazanlar, anne ve babasından ayrı büyümüş kişiler. Yine de yaşayan sensin. Biz anlattığın kadarıyla yorum yapıyoruz. Ama çocuklar gerçekten çok yıpranıyorlar bu süreçte. Çok iyi düşünmek lazım. 

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 1,593 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 236 göst.
5 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde ᗩᒪᗩᖇᗩYᗩGᗰᑌᖇᑌᑎ ᗩᑎᑎEᔕI (769 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 807 göst.
10 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Asli_aydmr (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 662 göst.
27 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (16,150 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,461,147 soru

23,954,774 cevap

325,372 kullanıcı

...