+2 oy
162 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,827 puan) tarafından

Kızım önceden böyle değildi. Avazı çıktığı kadar bağırarak ağladığı oluyor istediği olmadığı zamanlarda. Ne yapmam lazım ne yapmamam lazım. Bu aralar ben de ona çok bağırdığımı fark ettim. Çünkü yeni hâline alışık değilim zorlanıyorum 

Kızım 19 aylık 

10 Cevaplar

+2 oy
önce (689 puan) tarafından

2 yaş sendromu 18-36 ay arasında yaşanabiliyormuş. Ne yapmak lazım inanın bilmiyorum. Bizde de başladı bağırmalar. İzlediğim bir pedagog " ne yapıyorlarsa bebek oldukları için yapıyorlar unutmayın" gibi bişey söylemişti. Bunu hatırlayınca öfkeme sahip çıkabiliyorum Elhamdülillah. Okuduğum bir başka kitapta da 2 yaşına kadar bebek eğitime açık değildir yazıyordu. O yüzden bağırmalarını dinliyorum diretken isteklerine karşılık veriyorum ona zarar vermeyecek çoğu şeyi yapmasına izin veriyorum. Mesela boya kalemlerine bayılıyor ama ağzına götürdüğü için her istediğinde onları yemediğin zaman oynayacağız diyorum. Şu sıra gidip suda zıplamayı gördü etraftan. Çim fıskilerinin yanında birikmiş su görsün birikintiye koşup zıplıyor izin veriyorum zaten hava sıcak diye. Bunlar sadece örnek. Doğrusu bu mu bilmiyorum ama şuanlık iyi gidiyoruz. 

önce (714 puan) tarafından
+1

Ayy şu etraftan görme şeylerden bıktım zaten. Parka götürülse suç götürülmese suç. Taş atma, bağırma, tükürme her şeyi görüyorlar

-Reklam-
+2 oy
önce (6,000 puan) tarafından

Bağıra bilirsin diyip sakinlemesini bekliyorum sakın ağladığı zaman istedini yapma alışkanlık haline getirir 

+2 oy
önce (9,963 puan) tarafından

Sessizce bekliyorum ya da sarılıyorum ağlasa da çok tepki vermek daha fazla ağlamasına neden oluyor diye düşünüyorum bu yüzden tepkisizim genel olarak 

+2 oy
önce (12 puan) tarafından

Benim kızımda 19 aylık iatediği olmayınca ağlıyo hemen ilk zamanlar çok kızıyodum ta ki gece uykularından korkuyla uyanana kadar iatemediğim bişey olunca uyarıyorum anlatıyorum anlamayınca bırakıyorum ilgilenmiyomuş gibi yapıyorum kendi yanıma geliyo ne kadar doğru bilmiyorum 

+2 oy
önce (4,193 puan) tarafından

2 yaş sendromu zor bir süreç.  3.5 yaş halen kök söktürüyor

+2 oy
önce (21,655 puan) tarafından

Sakin kalmalısın tabiki sen bağırırsan o daha çok aksini yapar her istediğinide ağlıyo diye sakın yapma bunu öğrenir ve istedği olmadığjnda ağlamaya başvurur

+1 oy
önce (3,374 puan) tarafından

2 yaşta öyleydi arada biraz duruldu. 3 olduk yine başladı ama ağlamada değil tam olarak bağırır gibi zorluyor ağlamak için.. 

Ağlamakta gülmek gibi bir ihtiyaç.engellemeye çalışmıyorum, kendini çok hırpalamıyorsa. Sorunu çözmeye çalışıyorum genelde ağla oğlum gel kucağıma, sakinleşince konuşalım. 

Şefkatle yaklaşmak lazım. Bazı şeylerde bizde kızıyoruz ama genelde ağlarken sakin kalmayı deniyorum yapabildiğim kadar. Engelleme baktın susmuyor dikkatini başka şeye ver bak dışarda ne var gibi.. Zaten sonradan mantıklı anlatınca anlayacaktır. İnşallah 😄

+1 oy
önce (3,101 puan) tarafından

Benim kızım da 34 aylık. Bu son bir aydır iyice zıvanadan çıktı. Hiç umursamıyorum bazen duymazdan geliyorum. 

+1 oy
önce (698 puan) tarafından

Sabırlı ol mümkün oldukça gerilmemeye çalış bu aylarda normal bağırırsan süreç uzar kızım 25 aylık yeni düzeliyor bizim de bağırıp ağladığı zamanlar tamam kızım sakin ol gel kucağıma diyip camdan kuşlara yoldan geçen kedilere VS bakıyorduk unutuyordu neye ağladığınıda arada cam önlerine buğday bulgur felan koy kuşlar yerken izleyin sakinleştiriyordu benim kızımı 

+1 oy
önce (1,777 puan) tarafından

Oglum 35 aylik hala ayni

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 302 göst.
7 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Eminebbk (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 299 göst.
0 oy
12 cevap 232 göst.
17 Mart 2021 Diğer kategorisinde Rabisko (1,469 puan) tarafından soruldu