Eşim yurt dışına gitmek istiyor ne yapmalıyım?

0 oy
271 göst.
önce Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından

3 çocuğum var biri 7 biri 4 biri 2 ve aile binamız var en alt katta kayınpederim kaynanm otryor kayinlarim hepsi çıktı ben kaldım ve eşimde yurt dışa gidicem diyor kazanmam lazım diyor bende ona dedimki bende anemin yanına taşincam ozman ne ypcam burda dedim 5 ci kat 3 çocukla eşimde olmaz dedi bende sende gidemezsin dedim ne ypcam bilmiyorum 1 senedn beridir gitcem diyor izin vermiyorum böyle bişe soyluyeyim dedim hayır dedi bnde gidemezsin dedim bakalım ne olcak

8 Cevaplar

+1 oy
önce (6,406 puan) tarafından

Beni yanlış anlama ama eşin bir giderse dönüşü pek olacak gibi gelmiyor.  5 yıl aileden uzaklaşan bi insanın kolay kolay o aileye döneceğini sanmıyorum. O yüzden taşınmaya izin verse bile sen gitmesine izin verme.

-Reklam-
0 oy
önce (29 puan) tarafından

Eşin yurt dışında ne kadar kalmayı düşünüyor 

önce (2 puan) tarafından

Eşim oturum alana kadr kalcam diyor sonra sizi Alicam diyor ama cocukalrim küçük tek başıma herşeyin üstesinden gelecegimi düşünmüyorum ne yapacam bilmiyorum 

önce (29 puan) tarafından

Süresiz oturum istiyorsa 5 yıl kalmadı 3 çocuk la sizin için zor olur yinede bilemem tabi karar senin cnm iyice düşünün derim 

önce (2 puan) tarafından

Bnde düşünüyorum eşimde herşey güzel olcuk diyor bende anneleri yanına gidim diyorum kabul etmiyor kaynana kayinperder alt katta bir faydaları yok bana

0 oy
önce (65 puan) tarafından

Bence dik dur sefimi yapsin o kadar yurtdisi istiyorsa senin de istedigin olmali

önce (2 puan) tarafından

Yok kabul etmiyor burda kal sen diyor kabul etmiyorum bnde 

önce (65 puan) tarafından

Etme birakip giderse sende birakip gidersin

0 oy
önce (6,114 puan) tarafından

3 cocukla twk ilgilwnmek zor canim ya, bence kararinda dur sen, giden kolay kolay dönemiyor, para kazanacam diye huzurundan olmasin

0 oy
önce (308 puan) tarafından

Yurt dışı pişmanlıktır eşin gitse üç çocukla ilgilenmek zor olur ben büyük konuşmuyorum asla izin vermezdim eşimin gitmesine 

önce (2 puan) tarafından

Eevt korkuyorum da şimdi iyiyiz idare ediyoz çok şükür çoluk çocuk ama gidip huyunu suyunu degistir diye korkuyorum 

0 oy
önce (187,445 puan) tarafından

yurtdisina vizeyi nasil alicak

0 oy
önce (9,711 puan) tarafından

Yurt dışından oturum alasaya kadar 3 sene geçer oda bakalim.gidevilcejmi çize verceklermi hadi öyle oldu sizi nasıl alacak  oraya sen kafadan 3 5 sene turkiyedesin beb sana diyeyim

önce (2 puan) tarafından

Aynen öyle bende o yüzden izin vermiyorum zten senelerce yolunumu gözlüyüm 

0 oy
önce (3,118 puan) tarafından

Tmm haklısın da eşin gelene kadar da ailenin yanında nasıl kalacan? Ne kadar da ailen olsa sen artık o evde misafirsin. 3 çocukla belki bir süre sonra rahatsız olacak annen baban kardeşlerin? Eşin aylarca kalacak anladıgım kadarıyla belki 1 sene. 1 sene babanın evinde mi kalacan?

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin yurt dışına gitmesine karşı çıkarken aile düzenimi nasıl koruyabilirim?
Eşinizin yurt dışına gitme kararı karşısında aile düzenini korumak için öncelikle duygularınızı dürüstçe konuşabileceğiniz sakin bir ortam yaratın. 3 çocuk sorumluluğu altında yalnız kalma endişelerinizi somut bir şekilde ifade edin ve karşılıklı beklentilerinizi netleştirin. Bir aile terapistinden veya güvendiğiniz bir aile büyüğünden destek alarak ortak bir karar süreci yönetmeyi deneyebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
3 küçük çocukla 5. katta yaşamanın zorlukları nelerdir?
3 küçük çocukla 5. katta yaşamak, özellikle asansör yoksa veya güvenlik önlemleri yetersizse ciddi fiziksel ve zihinsel yorgunluğa neden olabilir. Çocukların hareketliliği ve ihtiyaçları arttıkça dışarı çıkmak, market alışverişi yapmak veya acil durumlarda tahliye süreci daha zorlu bir hal alır. Bu süreçte çocukların güvenliği için pencerelere kilit takılması ve ev içi yaşam alanının çocukların yaşlarına uygun şekilde yeniden organize edilmesi büyük önem taşır.
Eşim yurt dışına gitmek isterken aile desteği almak için ne yapmalıyım?
Eşinizin gidişi durumunda aile desteği alabilmek için öncelikle kayınvalideniz ve kayınpederinizle olan ilişkinizi güçlendirmeye çalışın. Mevcut ev düzeninizde çocukların bakımı konusunda onlardan nasıl destek alabileceğinizi net bir şekilde konuşun. Eğer mevcut ev ortamı uygun değilse, anneniz veya diğer aile büyüklerinizle taşınma veya destek alma konularını önceden planlayarak strateji belirleyin.
Yurt dışına gitmek isteyen eş ile çocuk sorumluluğu nasıl paylaşılmalı?
Çocukların bakımı ve sorumluluğu konusunda eşinizle gitmeden önce yazılı veya sözlü bir plan oluşturun. Eşinizin yurt dışında kazanacağı gelir ile çocukların yaşam kalitesinin nasıl değişeceğini ve sizin burada yaşadığınız zorlukların finansal olarak nasıl telafi edileceğini değerlendirin. İletişim kopukluğu yaşamamak için düzenli görüntülü görüşme saatleri belirlemek ve çocukların eğitim süreçlerini planlamak aile bağlarını korumaya yardımcı olur.
Evlilikte büyük kararlar alırken çatışmalar nasıl yönetilir?
Evlilikte büyük kararlar alırken yaşanan çatışmaları yönetmenin en etkili yolu, 'ben' diliyle kendi ihtiyaçlarınızı ve endişelerinizi anlatmaktır. Suçlayıcı ifadeler yerine 'çocukların bakımı konusunda yalnız kalmaktan korkuyorum' veya 'desteğe ihtiyacım var' gibi cümleler kurmak eşinizin empati yapmasını kolaylaştırır. Çatışma çözümü için iki tarafın da kazanabileceği veya fedakarlık yapabileceği orta bir yol bulana kadar tartışmayı ertelemek daha sağlıklı sonuçlar verir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 508 göst.
14 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde YiğitAli'm (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
56 cevap 3,297 göst.
13 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde dertli.anne (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 2,126 göst.
16 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mizgin1349 (85 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 407 göst.
20 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Misafirrrrrr (178 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,503 soru

24,670,026 cevap