Kıymalı patates oturtma yanına ne yapsam?

0 oy
380 göst.
önce Diğer kategorisinde (44,250 puan) tarafından

Çocukları uyuttum birazdan yemeğe basliycam inşallah menüde Neler var hanimlar 🌸

Benim menü şöyle.

Kıymalı Patates oturtma 

Yayla çorbası bebelerime 🌸🧿

Bulgur pilavı 

Ayran ☺️

Hepimizin sofraları evleri bol bereketli olsun 

Küçük bir sıkıntımız var onun içinde feraha çıkmamız için dualarınızda 5 sn kadar yer verirseniz çok mutlu olurum kimin duası kabul olur bilinmez belki sizin dualarınıza ihtiyacımy vardır 🌸☺️

15 Cevaplar

+1 oy
önce (227 puan) tarafından

En İyi Cevap

Menun çok güzel miş CNm afiyet olsun şimdiden bende çocukları uyuttum çamaşır Aticam.tekrar çamaşırları toplucam yerine dizecem çocuklar bugün erken uyudular bende uyandiklari zaman evleri supurucem yemek de ne yapicam bilmiyorum valla biraz tavuk sote var patlıcanlı aslında türlü var ama eşim yemiyo ona oturdum düşünüyorum ne yemek yapsam ki acaba diye bugün yemek getiremicek bol bol dua ederim cnm rabbim kabul eder inşallah 

önce (44,250 puan) tarafından

Allah razı olsun canım ❤️ iyimi varsın 🌸💕

-Reklam-
+2 oy
önce (353 puan) tarafından

Şimdiden afiyet olsun 

Biber dolması 

Cacık:)

Kaç gündür biber dolması istiyor canım şöyle yogurtlu mis gibi 🙃

+1 oy
önce (1,803 puan) tarafından

Ellerine sağlık canım afiyet olsun. Rabbim ferahlık versin inşallah... Hepimizde sorun var Allah'ım hayırlı kapılar açsın hepimize 

Amin amin inşallah canım ❤️ ❤️ 

+1 oy
önce (1,623 puan) tarafından

Patetesli bezelyeli tavuk yemegi pilav cacik var bendede

Afiyet olsun canım ❤️ 

önce (1,623 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🌼

+1 oy
önce (5,513 puan) tarafından

Bende yeni bazlama yaptım.oğluşum yapana kadar pişenlerden yedi.bende alıştırdım.burdan kopya çeksem bari.hava sıcak herşeyden midem bulanıyor.soğuk ayran aşımı yapsam acaba.

Rabbim gönlüne göre hayırlısını nasip etsin inşallah🌸

Amin Allah razı olsun canım ❤️ 😍 

Bazlamaya tereyağını Sur yanına çay peynir domates daha güzel menumu var bacım 😂 

+1 oy
önce (3,411 puan) tarafından

Semizotu topladım taptaze onu salata yapicam bulgur var birazda patates yemeği var bugün yeter birazda kavaltilik indiririm tamamdır.Gonlundeki hayirliysa nasip olsun ozaman 🤲

Semizotu yemeği de çok güzel oluyor bilmiyorsan denemelisin 

Bilmiyorum onu

önce (9,285 puan) tarafından

Ispanak gibi pişir bacı çok güzel 

İçine 1 tane minik mimik kabakta doğrayabilirsin 

Ispanak sadece kavururum hele bana tarif verin 😂 su gibi tazecik cikiyo semizler 

Evet bizim bahcedde çok var bu yıl yağmur çok olunca

Soğanı salçayı Kavur bacı üzerine semizotu çok küçültmeden doğra koy üzerine 1 tane istersen kabak doğra minik minik kavururkeen suyu çıkıyor zaten 2 de domates doğruyorum bazen hiç su katmadan pişiyor hepsi sulanıyor. Bazen sıcak su ekliyorum çok az

Ha bide kabak katmadığım zaman 2 kaşık pirinç koyuyorum 

Tamam deniycem inş Allah razı olsun bacım 😍

İçine pirinçte atabilirsin canım az ıspanak gibi aynı 

Deniycem bakalım😊

+1 oy
önce (1,390 puan) tarafından

Et kavurma pilav cacık yanına afiyet olsun sizlerdr canım rabbim tüm sıkıntılarımıza hayırlı kapılar açsın inşallah🌸♥️

Allah razı olsun canım ❤️ 

+1 oy
önce (17,490 puan) tarafından

Direksiyon dersinden geldik çocuklarla sıcakta piştik yemek vs yok eşime yazacağım bakalım ne diyecek 😂

Rabbim feraha çıkarsın 🤲 

+1 oy
önce (2,932 puan) tarafından

Aşkoo yalancı İskender yapcam dışardayım şuan eve giderken Hakmar express ten yada bim den döner alcaam 

Rabbim feraha çıkarsın tez zamanda inşallah 🤲🏻

+1

Kıymadan yapılanı yapayım diyorum bende bir gün 

+1 oy
önce (159 puan) tarafından

Şimdiden afiyet olsun canım menü çok iyi 😊👍🏼🌸

Bizde de eşim tavuk pirzola almış onu soslayip tavada pisircem tavada daha lezzetli oluyor gibi geliyor yanına da tarhana corbam var dünden pirinç pilavı biber kizartirim salata yaparim. 

Odaları mutfağı falan topladım evi de supurdum o işler bitti şükür.

Yemeğe girişmeden bı kahve iccektim çocukları eşime bırakıp o da kardeşini aramış bı saattir onla konuşuyor 🤔

Rabbim bian önce feraha çıkarsın inşallah canım  🤲🏼🌸🩷

Allah razı olsun ❤️ 

Ben kahvemi içtim şükür 😊🥺

+1 oy
önce (326 puan) tarafından

image

Evi temizledim, ütü yaptım çamaşır katladim sigara molası verdim 🤣

Menüm bugün misafirim var

İçli köfte yaptım 

Havuç tarator 

Yoğurt soslu mantar sote mezesi 

Mercimek çorbası 

Pilav 

Fırında tavuk 

Sarma 

Bide içecekler tamamdır 😁 hepsi hazır tek içli köfte pişecek, pilav ve tavuklar fırına verilecek onlarda gelmeye yakın atacağım fırına 

Ellerine sağlık kız maşallah 🧿🧿

önce (326 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun inşallah canım benim ❤️ Rabb'im senide ferahlığa kavuştursun inşallah 

+1 oy
önce (1,893 puan) tarafından

Afiyet olsun canim is hic bitmiyorduu:(( kariisik dolma yaptim toz alcam simdi oglani uyutuyorum 🪻💜allah gonlune gonlulumuze ferahlik versin

Amin amin inşallah canım ❤️ 

+1 oy
önce (9,734 puan) tarafından

Dunden yemek vardı benim oglumq yaparim çorba yayla çorbası olabilir bak😊 

Dışarı çıkmayı planlıyorum  belki disardada yeriz 

Afiyet olsun 

+1 oy
önce (2,189 puan) tarafından

Bulgur pilavı 

Çoban salata 

Yufka ekmek

En kurtarıcı menüm canim. Yaptık çoktan yedik 😀 Rabbim sıkıntınızi gidersin hakkınızda hayra cevirsin inşallah 🌸

Kaynanamın bütün yaz boyunca yediği menü cacikta ekliyor 😀😀

önce (2,189 puan) tarafından

😀

+1 oy

Biber ve kabak dolması yaptım

Yanına yoğurtlu semizotu salatası yapacm karpuz var bide yeter çok şükür 

Rabbim ne sıkıntınız varsa gidersin inşallah 

Amin Allah razı olsun 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kıymalı patates oturtma yanına hangi çorba yakışır?
Kıymalı patates oturtma yanına en çok yakışan çorbalar arasında yayla çorbası, şehriyeli domates çorbası veya mercimek çorbası bulunur. Patatesin yoğun karbonhidrat yapısını dengelemek için yoğurt bazlı çorbalar sindirimi kolaylaştırarak sofrayı daha hafif bir hale getirir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Patates oturtma yanına bulgur pilavı dışında ne gider?
Kıymalı patates oturtma yanına bulgur pilavı yerine pirinç pilavı, tereyağlı erişte veya mevsim salatası servis edilebilir. Patates ve kıyma ikilisi ağır bir yemek olduğu için yanına ferahlatıcı etkisi olan cacık veya ev yapımı ayran eklemek hem besleyici hem de dengeli bir menü oluşturmanızı sağlar.
Evde kıymalı patates oturtma en iyi nasıl yapılır?
Kıymalı patates oturtma için patatesleri halka halka doğrayıp hafifçe kızarttıktan sonra üzerine hazırladığınız kıymalı harcı ekleyerek fırında pişirmek en iyi sonucu verir. Kıymanın içerisine soğan, sarımsak, salça ve karabiber ekleyerek lezzetini artırabilir, üzerine domates ve biber dilimleri koyarak 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirebilirsiniz.
Çocuklar için patates oturtma nasıl daha sağlıklı olur?
Çocuklar için patates oturtmayı kızartma yapmadan, patatesleri ince dilimleyip az yağla fırınlayarak hazırlamak daha sağlıklıdır. Kıymalı harcın içerisine rendelenmiş havuç veya kabak gibi sebzeler ekleyerek çocukların besin değerini artırabilir, baharatları kontrollü kullanarak sindirim sistemlerini yormayacak bir öğün hazırlayabilirsiniz.
Patates oturtma yanına pratik bir menü nasıl oluşturulur?
Patates oturtma yanına pratik bir menü oluşturmak için yayla çorbası, bulgur pilavı ve yanında bol köpüklü bir ayran tercih edebilirsiniz. Bu kombinasyon hem karbonhidrat hem de protein dengesini korur, hazırlığı kısa sürdüğü için özellikle vakti kısıtlı olanlar için oldukça ideal bir akşam yemeği seçeneğidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 240 göst.
+1 oy
6 cevap 552 göst.
0 oy
0 cevap 120 göst.
0 oy
2 cevap 247 göst.
8 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Yamukprenses (2,939 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,684 soru

24,672,295 cevap

367,327 kullanıcı

...