Eşimin fiziksel kıyaslama yapmasına kırılmakta haksız mıyım?

0 oy
138 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,985 puan) tarafından

Kızlar eşimle 1 saat önce gayet normal sohbet ediyorduk. Sonra Instagram da bir yazı gördüm ve okudum. Türkiye'de kadınlar genelde sarışın değil esmer erkek, erkeklerinde esmer değil sarışın kadın beğendiğine dair. Eşimde evet öyle sanırım dedi . Sonrada kız kardeşim benim esmer onun gibi dedi. Sonra da şöyle olmalı kadın diye bir anda kadın düşünmeye başladı ve ekledi mesela sende esmersin dedi. Ki esmer biri değilim kuralım, ki esmerim maden neden evlisin. Sonra bende güldüm ve tamam git sarışın olanı bul dedim. Neymiş kavga etmek için sebep arıyormuşum, beni mi örnek göstermeliymiş. Oğlumu odaya alıp geldim, birde yatacak mısın diye soruyor cevap da vermedim. O da içeriye yattı uyudu. Haksız mıyım ya?

8 Cevaplar

0 oy
önce (32,508 puan) tarafından

Senin söylediğin şeyi onaylamış aslında 

önce (4,985 puan) tarafından

Bana çekici kadın düşünmesi ve benim buna tepki vermem saçma mı

Ben hep sarışın renkli gözlü erkekleri yakışıklı bulurdum beni tanıyan herkeste bunu bilir ama eşim Kara kaş Kara göz esmer hatta fazla esmer bu sarışın bulunca onu bırakacağım anlamına gelmiyor sonuçta onu alırken de kapkara olduğunu biliyordum. Konuşma zaten saçma olmuş kavga edecek konu değil 

Cidden esmer olsam ya da eşim senin gibi i, şunun gibi olmalı dese bir şey demezdim. Ama resmen çekici kadın düşünmeye başladı çevremizden ve sende fazla esmersin dedi. Fazla esmersin demesi değil ama 2 cümle önce esmer kadınlar asla çekici ve güzel değil demesi sorun

Erkekler tek hücreli beyinlerini böyle konularda doğru kullanamıyorlar maalesef. 

önce (6,400 puan) tarafından

@Birbalannesi kuzenim de hep esmer sakallı esmer sakallı derdi. Aşık olduğu çocuk sarışın yeşil gözlüydü. Şimdi oğulları olacak 🥹🥲

-Reklam-
0 oy
önce (1,730 puan) tarafından

Tatlı bir atışma olmuş büyütülecek bir mesele değil bence işte erkek milleti yani bazen düşüncesizce konuşabiliyorlar :)) üzme tatlı canını 🌸

Düşünecek o zaman, yoksa ben küserim hayatı burnundan getiririm. Ben öyle bir cümle kursam neler olurdu düşünmek istemiyorum 

0 oy
önce (2,314 puan) tarafından

Ayy gece gece baska sorununuz kalmadi mi uc gunluk dunya kavga etmeyin lutfen 

0 oy
önce (4,738 puan) tarafından

Nasıl kafalamışsam seni ,nasıl vurulmuşsan bana esmer olduğumu (!) bile fark etmemişsin deseydin ☺️

0 oy
önce (141 puan) tarafından

Esmer olmak çirkin olmak değildir ki daha da çekici geliyor erkeklere bence eğer sen de öyleysen gurur duy kendinle bunu hakaret olarak görme

0 oy
önce (180 puan) tarafından

Canım bazı erkeklerin ağzının ayarı yok 

Takma kafanı üzme kendini 

0 oy
önce (66 puan) tarafından

Bir süre bu tarz şeyleri devam ettirerek insan evliliğini yıpratıyor. Sonra akıl geliyor ama yıpranma da olmuş oluyor. Tatlı atışmışsınız sabaha bişey yokmuş gibi devam etmek en güzeli. Hayatı zindan etseniz ne olacak ki? Nefsiniz sönünce size de saçma gelecek. 

Düzgün konuşmayı öğrensin o da. Aynısı ben yapsam o benim kadar da sakin kalmazdı biliyorum 

önce (66 puan) tarafından

Kim ne derse desin siz bildiginizi okuyacaksınız. Ne diyeyim Allah kolaylık versin 

0 oy
önce (15,891 puan) tarafından

ipe sapa gelmez şeylerden niye kavga ediyorsunuz ya

o hayali bir kadındam bahsediyorsa, sen de hayali bir erkek yaratacaksın tatlı tatlı atışacaksınız

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin fiziksel özellikler üzerinden kıyaslama yapmasına kırılmakta haksız mıyım?
Eşinizin fiziksel özelliklerinizle ilgili yaptığı olumsuz veya kıyaslayıcı yorumlara kırılmanız oldukça doğaldır ve bu duygularınızda haksız değilsiniz. Evlilikte saygı ve duygusal güvenlik en temel unsurlardır; partnerinizin sizi bir başkasıyla kıyaslaması veya fiziksel özelliklerinizi eleştirmesi özgüveninizi sarsabilir ve duygusal bir incinmeye yol açabilir. Bu durum bir kavga arayışı değil, ilişkinizdeki sınırların ve karşılıklı saygının korunması ihtiyacıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İlişkide eşin başkalarını örnek göstermesi neden güveni zedeler?
İlişkide partnerin başkalarını fiziksel özellikler üzerinden örnek göstermesi, karşı tarafta yetersizlik hissi ve değersizlik algısı yaratır. Bu tür kıyaslamalar eşin kendi partnerini olduğu gibi kabul etmediği sinyalini verir ve ilişkinin güven zeminini ciddi şekilde sarsar. Sağlıklı bir ilişkide partnerlerin birbirlerini olduğu gibi onaylamaları, aidiyet duygusunu güçlendiren en kritik faktörlerin başında gelir.
Eşimle tartıştıktan sonra iletişim kurmamak doğru bir yaklaşım mı?
Tartışma anında öfkenizi kontrol etmek ve duygularınızı sindirmek için bir süre sessiz kalmak, fevri tepkiler vererek durumu daha da kötüleştirmekten daha sağlıklı bir yöntem olabilir. Ancak sessiz kalma süresi uzadığında iletişimsizlik artar; bu yüzden sakinleştiğinizde duygularınızı suçlayıcı olmayan bir dille, 'ben dili' kullanarak ifade etmeniz sorunun çözümü için en etkili yoldur.
Evlilikte duygusal incinme yaşandığında nasıl bir yol izlenmeli?
Duygusal olarak incindiğiniz durumlarda öncelikle hislerinizi kendinize dürüstçe tanımlamalı ve neden kırıldığınızı netleştirmelisiniz. Ardından eşinizle sakin bir ortamda, onun hangi davranışının sizi nasıl hissettirdiğini açıkça konuşmanız gerekir. Bu iletişim, partnerinizin davranışının sizdeki etkisini anlamasını sağlar ve benzer durumların tekrarlanmaması için gerekli olan duygusal sınırların belirlenmesine yardımcı olur.
Kıyaslama içeren tartışmalar evlilikte nasıl aşılabilir?
Kıyaslama içerikli tartışmaları aşmak için beklentilerinizi net bir şekilde paylaşmalı ve fiziksel özelliklerin evlilikteki yeri konusunda ortak bir anlayış geliştirmelisiniz. Eşinize, bu tür yorumların sizi neden kırdığını ve ilişkide nasıl bir hassasiyet beklediğinizi dürüstçe açıklayın. Sorunları biriktirmek yerine zamanında ve yapıcı bir dille dile getirmek, yanlış anlaşılmaların büyümesini önler ve ilişkinizi daha sağlam bir zemine oturtur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 736 göst.
31 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Adalett (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 925 göst.
2 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 565 göst.
29 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde asllyd (665 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 799 göst.