0 oy
701 göst.
Diğer kategorisinde (3,275 puan) tarafından
Kızlar benden bir soru siz ne diyeceksiniz merak ediyorum..

Paraya çok sıkıştınız ekmek alacak paranız kalmadı düşüne düşüne eve gidiyorken bir baktınız yerde 100 tl  o anda haram deyip gecermisiniz?

Ben bukadar sıkıştım dua ettim rabbim bunu benim karşıma çıkardı Allahin bir hikmeti diyip alırmısınız? 

41 Cevaplar

+3 oy
(22,072 puan) tarafından
Usulca alir arkama bakmadan kaçarim hahaha :D
(4,174 puan) tarafından
Hahaha
(3,275 puan) tarafından
Hahahaha  :D:D arkana bile bakma
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Alır kaçarım valla :D
(4,174 puan) tarafından
Hahahaah
(3,275 puan) tarafından
Hahaha bu iyidi :D
+1 oy
(2,793 puan) tarafından
Camiye götürür verirdim ki başıma da geldi zaten öyle yapmıştım 
(3,275 puan) tarafından
Peki çok sıkışık dua ederken karşına çıkıyor rabbim yardım etmiş olamazmi acaba cnm
(2,793 puan) tarafından
Yok canım yine de almazdım ya korkarım ben öyle ne parası olduğu belli değil kimin olduğu belli değil kaybeden kişi ne demiştir kim bilir yine de almazdım götürür hayrına verirdim Allah bana daha çok verir o zaman  biliyorum
+1 oy
(1,126 puan) tarafından
Camiye götürür veririm. 
+1 oy
(610 puan) tarafından
Camiye götürürüm
+1 oy
tarafından
Ben buldum canım camiye götürüp kaybeden kişinin hayrı olsun diye sadaka kutusuna attım :) 
+1 oy
(28,786 puan) tarafından

Camiye verirdim direk.

0 oy
(11 puan) tarafından
Etrafa bi bakarım biraz beklerim arayan var mı uzun süre kimse gelip gitmezse çok sıkışıksam alırım 
(3,275 puan) tarafından
Muhtemelen sıkışık olan çoğu insan alır
(11 puan) tarafından
Evet çok ihtiyac varsa ama kötü bir şey basıma gelirse de hep acaba paradan dolayı haram yedikte o yüzden mi diye aklıma gelir
0 oy
(738 puan) tarafından
Valla açıkçası yolda 70 TL gördüm ama almadım 
(3,275 puan) tarafından
Bnm görüp alıp bir dükkanda sadaka kutusuna attığım çok oldu cnm ama çok sıkışık bir durumda karsima çıkmadı
0 oy
(670 puan) tarafından
Ben Bi kere 5 TL bulmuştum orda kadınlar vardı sordum para kaybettinz mi yok dediler bende oğluma para biriktirmiştm kavanozda kaynanam ikidr çıkarıyordu fark ettim gittim kumbara aldım Allah affetsin ama oğlumun nasibi gibime geldi 
(3,275 puan) tarafından
Anladım cnm
0 oy
tarafından

Etrafimda parasini arayan biri olmazsa alirim ben almazsam zaten baskasi alir:D

(3,275 puan) tarafından
:D :D
0 oy
tarafından
Ellemem geçerim o da bir sınav bana göre 
(3,275 puan) tarafından
Anladım cnm da acaba hani yok yerden rabbim yardım etmiş olurmu diye de düşünüyorum bana göre de almak yanlış
tarafından
Ben çokça denk geldim çocukken alırdım ama şu anki aklimla almam. Bi de benim kuzenim bi gün çok sıkışmış maddiyata ve rüyasında kapıdaki paspasin altında para varmış uyandığında gitmiş bakmış gerçekten varmış gerçekten yardım bu şekilde bence tabi o anki psikoloji zor durum da önemli
0 oy
tarafından

Eşimin başına geldi evde paramız yok kahvaltılık da yok markete gidecek üstünde para yok :(

Ve hamileyim kara kara düşünmeye başlamış ve gidince yolda 200 TL bulmuş geldi eve eli kolu dolu dedim bu ne dedi böyle böyle :ermm:

Ama gerçekten çok çok ihtiyacımız vardı çocuğum yiyecek biseyi yoktu durumu az toparlayinca o parayı 50 TL olarak 4 kişiye verdik

(3,275 puan) tarafından
Işte böyle bir durumda alınıp sizin yaptığınız gibi sonra karşılığını vermek mantıklı sanki ama bilemedim
tarafından
Ama bizim gerçekten çok ihtiyacımız vardı çocuk var biseyler istiyordu  evde bişey yoktu ilaç gibi geldi ve bence onu rabbimm göndermişti eşimle benim düşüncem o yöndeydi borç yani :)
0 oy
tarafından
Eşimle biz hep camiye veriyoruz gecen 50 tl buldk onuda camiye verdik. Haa ekmek paramz olmazsa dinin gerektiyi gibi alır kullanır sonra param oldugu zaman 2 katını camiye veririm
(3,275 puan) tarafından
Doğru olanı neyse onu yapmalıyız tabi ki cnm
0 oy
(111 puan) tarafından
Çok şükür o duruma düşünmediğim için o an ne yaparım bilemem ama ne olur sa olsun başkasının hakkına giremem haram paradır camiye veririm Allah haram yemeyi nasip etmesin inşallah 
(3,275 puan) tarafından
Amin cnm
0 oy
(1,326 puan) tarafından

Ben alirim hayir kurumuna bagislarim.basima geldi aynen oyle yaptim. Parayi gordugum yerde kimse yoktu. Esimi aradim ben para buldum alalim.camiiye bagislariz sen verirsin, cevrede kimse yok soracak dedim. Baskasi alsa atacak cebe en azndan hayir kurumuna gitti:)

(3,275 puan) tarafından
Çok iyi yapmışsınız ☺
(1,326 puan) tarafından
:-) bnde ayni fikirdeyim :)
0 oy
(771 puan) tarafından
ben almam   gordugum yerden alip  camiye imaanina veririm cunku  aldigim 100 tl sana daha pahaliya patliyo oyuzdn haram bence
(3,275 puan) tarafından
Evt cnm iki katı çıkar diyolar
0 oy
tarafından

Alirdim galiba :ermm:

(3,275 puan) tarafından
:))))))))
0 oy
(3,754 puan) tarafından
Allahım o duruma düşürmesin kimseyi zor Bi durum evet ama yinede alamazdım ya çok denk geliriz para buluruz ama bn almam eşim alır Bi çocuğa verir eve girmez o para 
(3,275 puan) tarafından
Evt rabbim düşürmesin çok zor
0 oy
tarafından
Almam öyle seylerden cok korkarim yani camiye veriyim falnda demem hic gormemis gibi devam ederim yoluma
(3,275 puan) tarafından
Bence alıp sigara alkol alan birinin eline gecmesindense lösev veya sadaka kutusuna atmak daha iyi cnm yaa
tarafından
Bulursam oyle mi yapiyim
(3,275 puan) tarafından
Bence bi hayır işine vesile olmuş olursun öyle yap daha güzel

İlgili sorular

0 oy
39 cevap 730 göst.
9 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,014 göst.
16 Şubat 2023 Diğer kategorisinde meva1 (1,440 puan) tarafından soruldu
0 oy