0 oy
707 göst.
Diğer kategorisinde (3,275 puan) tarafından
Kızlar benden bir soru siz ne diyeceksiniz merak ediyorum..

Paraya çok sıkıştınız ekmek alacak paranız kalmadı düşüne düşüne eve gidiyorken bir baktınız yerde 100 tl  o anda haram deyip gecermisiniz?

Ben bukadar sıkıştım dua ettim rabbim bunu benim karşıma çıkardı Allahin bir hikmeti diyip alırmısınız? 

41 Cevaplar

0 oy
(884 puan) tarafından
Çok sıkışık da olsam.asla almam. Hakkin.olamyana el uzatmam çok ciddiyim. 
(3,275 puan) tarafından
En güzeli cnm
-Reklam-
0 oy
(460 puan) tarafından
Haram derim evet. Yoksa o para biyerden mutlaka çıkar. 
(3,275 puan) tarafından
Doğru cnm
0 oy
(106 puan) tarafından
Hayır cebime koyarım ç
0 oy
(3,702 puan) tarafından
Açlıktan olsemde alsam cocuklarimdam çıkar o
(3,275 puan) tarafından
Allah korusun
0 oy
tarafından
Tabii ki almam Allah'ım harama düşürmesin. Açlıktan canımı alsin ama boğazımdan haram geçirmesin. Harami ancak ateş temizler 
(3,275 puan) tarafından
Allah korusun cnm rabbim haram lokma geçirmesin kursagimizdan
0 oy
tarafından
Bnm deil ve kimin nerden kazandığı da belli deil... Harama el uzatmam. Allahım uzak etsin
(3,275 puan) tarafından
Amin cnm
0 oy
(122,601 puan) tarafından

Ben caktirmadan alirdim niyetimi rabbim bildigi icin hic oyle bi para denk gelmedi daha :D

(3,275 puan) tarafından
Hahahah denk gelse affetmem diyosun yorumlara bak arkadaş 2 tane tam altın bulmuş çöpün yanından şok oldum :@
tarafından
Sevda aliyim deme sakinnnnn
(122,601 puan) tarafından
Alirim valla gii
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Biz 270 TL bulduk sahilde akşam üstü napıcağmızı bilemedik. Sağa sola bakondok ne yapsak diye düşünürken hacı hoca kıyafetiyle 2 genç geliyordu böyle sakallı cübbeli falan eşim onlarla konuştu İsmail Ağa cemaatindenmiş tesadüf onlara danıştık onlarda camiye ya da kuran kursuna verin dedi bizde parayı onlara verdik kendi kuran kurslarına götürdüler. Yani demem o ki alırım ama kendime harcamam eşim böyle şeylerde çok hassas
(3,275 puan) tarafından
Evt cnm en doğrusu
0 oy
tarafından
Gecen sene eşimle yemeğe giderken arabayı durdurdu markete girdi sigara almaya bende seslendim çakmakta yok unutmuşsun dedim duymadı 

Manav reonunun altına tesadüfen gri eski bir cüzdan düşmüş arabadan indim hemen aldım markete girdim eşim noldu dedi dedim cüzdan buldum 

Eşim içini açtı baktı içinde  600  dolar var bide 400 lira vatdı eşim tuttu market çalışanına vrrdi 

Gerisini bilmiyoruz
(3,275 puan) tarafından
Anaa kız niye onlara verdiniz keşke karakola verseydiniz onlar indiregandi yapmıştır onu ☺
tarafından
Ne biliyim acelemiz vardı eşim başımıza iş almayalım dedi
0 oy
(3,769 puan) tarafından

O an polis vs varsa larakol gibi yerde isem verrm yoksa almam giderim alıp da birine de vermem guvenemm 

(3,275 puan) tarafından
Az miktarsa alıp sadaka kutusu veya camiye teslim etmek daha iyi cnm çoksa direkt karakola
0 oy
tarafından
Alırım iki tarafa sorarım sahibi yoksa polise veririm aç kalsam da almam 
(3,275 puan) tarafından
En doğrusu cnm
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Tabiki alirim kul sikismayinca hizir yetismezmis sen almasan arkandaki alir zatn
(3,275 puan) tarafından
Aslında benm sorum da normalde alıp almamak değil normalde asla almam zaten Allah korusun ama çok sıkışık bir durum da eve ne götürecem diye düşünürken o anda çıksa acaba Rabbim yardim mi etmis oluyor hala harammi sayiliyor onu merak etmiştim ama bilemedim belki de o an onu alıp camiye gidip hocaya sorup öyle hareket etmek lazım
0 oy
tarafından
Alırım etrafa bakarım sçarayan varmı diye yoksa bi hayır kutusuna bırakırım daha önce yapmışlığım vardır 
(3,275 puan) tarafından
En doğrusu cnm
0 oy
tarafından

Çoksa dokunmam ama azsa alirim:D

(3,275 puan) tarafından
Bence coksa alıp karakola ver azsa da sadaka kutusuna ver cnm ☺
tarafından
Kız benim.cebimde sadaka gibi valla direk çoluk çocukla.karakolda uğrasamam.diye düşündüm:))
(3,275 puan) tarafından
Hahahaha Allah seni napmasin:D
0 oy
tarafından
Bundan 5 sene önce filan ayni dediğin gibi param yoktu 20 tl gördüm yerde aldim ama simdi olsa asla almam çünkü gördümde almadim
(3,275 puan) tarafından
Işte o durumda ne yapmali doğrusu 'ne onu sordum bende cnm galiba hocalara danışmak gerekli
0 oy
(1,285 puan) tarafından
Gormezden gelirim bi kere bn yerde 5 tl buldum 50 tl kaybettim esim yerde 50 tl bulmus alms matikten para cekerkn parayi almayi unutmus 100 tl o yuzden hic almam
0 oy
tarafından
Indiregandi yaparim cnm 
(3,275 puan) tarafından
:))))))
0 oy
(1,316 puan) tarafından
Görmezden gelir almam , belki sahibi yeni düşürdü arayacak yerde . Bikac defa küçük bi miktarda bulup hayra verince fazlasıyla çıkmıştı benden o nedenle bulmamayi tercih ederim 
0 oy
(4,962 puan) tarafından
Orda bırakmam alırım dusurenin adına dua ederek ya biyere hayrına bağışlarim yada hayvanlara yemek alır sokaklara dağıtırım ki yaptım... Ama çok kötü durumdaysam dusurenin adına sadakasi olsun derim dua eder alırım 
0 oy
(1,096 puan) tarafından
Dinen bakmak lazım olaya. Eğer paranın sahibi çıkmazsa ve sizin o paraya çok ihtiyacınız varsa harcamak haram değil diye biliyorum. Çünkü o anda parayı siz veya bir başkası harcasın farketmez, o paranın sahibi için sadaka hükmüne geçer. Öte yandan evde çocukların açsa ve parayı sen harcama da başkası harcasın diye başkasına vermek bana doğru gelmiyor. Zaten sahibi çıkarsa geri ödemek zorundasın. Veya eline geçince onun adına başkasına bağışta bulunabilirsin
(3,275 puan) tarafından
Bende dinen sormuştum cnm sağol cvp icin
(1,096 puan) tarafından
Sen de sağol canım. Bu hususta diyanetin açıklaması da var.

İlgili sorular

0 oy
39 cevap 730 göst.
9 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,020 göst.
16 Şubat 2023 Diğer kategorisinde meva1 (1,440 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 395 göst.
14 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Filiz.aras1213 (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
48 cevap 6,227 göst.