Benim yapisim
Soğan havuç. Patates. Mercimek. Azda salca az kavuruyorum su ekliyorum 1 bardak. Kemik suyu. Tuz. Pişincede bilendir dan geciriyorum.
Pilav için de 1 bardak pirinç e. 2 bardağı su. Yani 4 bardağa. 8 bardak su
Önce uağ ile şehriye yi sararana kadar kavuruyorum sonra pirineride kavuruyorum. Suyunu tuzunu koyuyorum en küçük göze aliyorum altini az kısıyorum. Tane tane oluyor
4 bardak pirinç 6 bardak su mercimegi de ben once havuç patates sogan güzel bir şekilde kavururum sonra yikadigim mercimeği koyup tekrar 2 tur donderir hepsiyle birlikte ve sıcak su koyarım mercimeği geçek şekilde tuzunu ve baharatlarını koyarım o şekilde kısık ayara alıp pişmesini beklerim pistikten sonra blendirdan geçiririm tekrar ocağa alırım katıysa tekrar sıcak su koyup kaynatırım afiyet olsun böyle anlatınca zor gözüküyor ama 5 dk sürüyor
1,488,526 soru
24,331,690 cevap
345,687 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın