Simdi şoyle anlatayim arkadaslar. Birine anlatmazsam sinirimden catlayacagim.
Kirada oturuyorum. Koydeyiz ama 350 tl kira veriyoruz. 3 senedir oturuyoruz. Evin her yerinden bocek fare vs cikiyor. Altı ambar, tabi biz kullanmiyoruz köyde herkes kullanir, ahırı ev sahibi kullaniyor. Yani gelen giden cok oluyor. Benim de 16 aylik oglum var 9 aylik da hamileyim 9 gunum kaldi doguma. Gelen giden evime girmese de rahatsiz oluyorum. Neyse asıl konuya geleyim. Dun esim eve geldi köyde satılık ev varmis gidelim bakalim mi dedi tamam dedim 750 m2 kadar bir yér 50 60 bin tl diyormus adam, ev de var oturulacak sekildeymis dedi. Ben de sevindim kendi evimiz olacak diye. Kabul ettim. Oglani kayinpederime biraktik kaynanam tutturdu ben de gelcem diye. Sanki o oturcak. Yol boyu "ev soyle iyiymis boyle iyiymis işte baya idare eder sizi " bilmem ne dedi durdu. Kayinpederim oyle anlatmis. Evin onune gelmisiz ben hâla gidecegiz diye bekliyorum cunku onunde durdugumuz ev bildiginiz HARABE! Kapidan girerken korktum ev yikilacak diye. Yeminle sinirden aglayacaktim. Eski,duvarlari 1 metre kalinligi olan kerpiç evler var ya hah onlardan ev. Duvarlar birbirinden ayrilmis, evin icinden temizlemeye kalksak en az 4 kamyon pislik pasaf cikar. Kaynanam beni dürtüp dürtüp iyi iyi guzel ev, kredi cekersiniz bir yandan oturursunuz bir yandan yaparsiniz, diyor. Evde tuvalet banyo mutfak yok odanın birinin tamamen tavani yok. Bildiginiz yok. Eski ev zaten yurudukce gacır gucur sesler geliyor. 2 tane pen cam takilmis ona mi guveniyorlar bilemedim. Eve girince bi daraldi icim. Tavan yerden en fazla 1 bucuk mt yuksekte duvarlar çöktü çökecek. Kaynanam hâla ev guzel diyor. Allah askina 3 sene olmus daha evleneli. Eşyalarım yeni. Ben o eve nasil sokayim bu eşyaları. Gunah degil mi? Kaynanamlara geri döndük oglani almaya, yol boyu kaynanam konusmaya devam etti hâla ev guzel diyor icimden saydiriyorum guzelse sen git madem, cek kredi yaptir diye. Eşimin yanina oturdu kaynanam kredi cek oglum yaptir evi, bir daha bulamazsin boyle bi ev diyor. Gebelikten midir bilmem aglayasim geliyor hâla. Zaten eşim 3300 tl maas aliyor. 1350 tl aylik kredi oduyoruz, 350 tl kira, 250 300 tl elektrik 100 tl su faturasi evin geliri gideri derken her ayı sıkışık geciriyoruz. 60 bin tl Kredi cekersek 85 bin odeyecegiz. Onu da 36 ay vadeli olursa aylik 2300 tl odememiz gerekiyor. Bizi baya baya aşacak. Ben bunlari dusunuyorum kaynanam HÂLÂ al oglum al ev guzel diyor. Gecenin bi yarisi kalktim dua ettim insallah adam satmaktan vaz gecer diye. Sabahin köründe kaynanam aradi ne yaptin oglum dusundun mu alcak misin evi diyor. Her seyimize karismasindan biktim artik bunaldim. 3 senedir ayni. Ozelimiz kalmadi bu kadin yuzunden. Gebelikten mi boyle dusunuyorum yoksa ?