0 oy
235 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Soru yukarda :D düşün düşün ne yapsam bilemedim .. bana bı fikir Allah rızası için 

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
Misafirin mi var akşama mi? :)
tarafından
Yok kusu misafir değil akşama . MS atmış çabuk yap açım diyor
tarafından
Salça (domates+biber olursa daha iyi olur) , kekik , pul biber , karabiber , acı toz biber , sıvıyağ , salcanin tuzluluguna göre de tuz ekleyip  karıştır bir kapta üzerine de yarım çay bardağı kadar su ekle sonra fırçayla tavuğun içine dışına güzelce sür. Çabuk pişmesi içinde her yerine bıçağı batır batır çek. Onu fırına şutla gitsin. Nasıl pişirir derecesini bilemem senin fırının onu ayarla kafana göre bacım. Tavuğu fırına attık ben eşimle ikimize genelde bir su bardağı bulgurla pilavı yaparım bir de onu anca yeriz sen açlık durumunuza göre ayarlarsin ; tavaya sıvıyağ + tereyağını koy tereyağı yoksa da olur  orta boy soğanı yemeklik doğra güzelce pembelessin üzerine bulguru yıka ekle tuz + kimyon ekle suyunu cek kapağını yarım kapa o zaten kendi kendine olur. Ben bir bardağa 2,5 su bardağı su koyuyorum kapak kiyili olunca tam yumusuyor. Sonra al önüne dudukluyu içine salçayı kat , soğanı dörde böl at bir iki diş sarımsak at ezip atarsan daha iyi olur , kırmızı yeşil biber varsa birer tane doğra , göz kararı mercimek ekle buna da az bir şey kimyon eklersen daha güzel olur tuzunu da at malzemeleri birazcık kavur suyunu cek fislamaya başladıktan sonra 15-20 dk da oluyor robottan çek mis gibi kokan bir corban olacak bacım. Tereyağı varsa eğer çorbayı robottan çektikten sonra içine bir iki yemek kaşığı at karıştır. Yanına da güzel bir cacık tertemiz :) hadi afiyet olsuun
tarafından
Yazan ellerin dert görmesin bebem .. tavuğu tüm fırına attım tam da dediğim gibi ben fırın posetine koydum lokum lokummm

Yani.a soğan sarımsak koymuştum ve iki üç tane kapya bıber .. pirinç pilavı cacık turşu yedik hamd olsun
tarafından
Afiyet bal şeker şifa olsun inşallahh canım ❤️❤️
tarafından
Allah razı olsun canım benim eksik olma inseallah :)
-Reklam-
0 oy
tarafından

Tavuk pilavv....:D

tarafından
Klasik
0 oy
(737 puan) tarafından
Bıcakla güzelce dilikle yatır tepesine patates soğan domates doğra salçalı yağlı sos yap sür fırına bide pirnç pilavı yap salataya daha ne olsun 
tarafından
Oyl.yaoayim.en iyisi ve en hızlısı o galiba
(737 puan) tarafından
Haşlama sıcakta pek iyi gitmiyor az değişik kokuyor ben hamile olduğum içinde olabilir :)
0 oy
(14,068 puan) tarafından
Tavuğu sosla yanına patates soğan biber domates koy ver fırına bi pilav yap yanına cacık ☺
tarafından
Cacık kesinlikle yapacağım çok uzun zamandır yaomamaistim ..
0 oy
tarafından
Sebzeli tavuk at fırına yanına da pilav salata oh mis :)
tarafından
İşte ben tavuğu mormalde hep öyle.yaoatim biraz değişik olsun istedim kız . Ama bütün yorumlar tavih sebze diyor :))
0 oy
tarafından
Dogra kizart 
0 oy
(4,694 puan) tarafından
İç pilavlı tavuk yap 

Mantar çorbası

Patates püresi

Havuç tarator

Semiz otu salatası

Cacık 
tarafından
İç pilavlı tavuk sevmiyoruz kuzum :)) .
Mantar da elime.gecse direk sade yaparım ben normalde ...
0 oy
(2,831 puan) tarafından
Tavuklu pilav

Tavuk sote 

Tavuklu patates fırında 

Çıtır tavuk KFC 

Tavuk çorbası 
tarafından
Çıtır tavuk KFC yapabikirim bak .. :) . Yani a pilav cacık
(2,831 puan) tarafından
Aynen güzel pilav yerine yeşillik salata yada patates kızartması da yapabilirsin ☺️
0 oy
tarafından

image

eşimin geçen akşamki menüsü buydu cok guzel olmuştu fikir olabilir :))
(4,694 puan) tarafından
Çok şık sunulmuş
tarafından
Tesekkur ederim ❤çok şaşırmıştım demek marifet varmış sende de demiştim:)
0 oy
(135,787 puan) tarafından
tavuk pilav yap milli yemek
0 oy
tarafından
İç pilavlı tavuk oooohh
0 oy
(2,594 puan) tarafından
sade arpa şehriye pilavı yap tavuğu didikle şehirye ile tavuğu karıştır borcama dök beşamel sos yapıp üzerine dök birde üzerine kaşar ver fırına çok güzel oluyor 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 112 göst.
18 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Avokado (1,141 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 184 göst.
18 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Lale030507 (271 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 429 göst.
24 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Meelikaa (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 302 göst.
26 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,304 puan) tarafından soruldu

411,971 soru

12,402,315 cevap

44,474 kullanıcı

Kategoriler

...